Start
Mój profil

Wygląd lekarek od medycyny estetycznej i kosmetolożek

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
lalisa
Drama Maker

Wygląd lekarek od medycyny estetycznej i kosmetolożek

Post autor: lalisa »

Czy zwracacie dużą uwagę na to jak wyglądają osoby, które mają wykonywać dla was zabiegi? Wiadomo, ze jak chcecie naturalne usta, to zabiegowiec z ogromnymi ustami i przerysowanymi efektami w portfolio może budzić obawy. Ale zauważyłam jeszcze cos innego. Naprawdę wiele tych kobiet, które gdzieś tam obserwuje na Insta, wcale nie wyglada młodo. Ostatnio byłam w szoku, bo obserwowałam jedną panią doktor o której poważnie myślałam żeby jechać na żabiegi do niej, a ona w QA ogłosiła, ze ma bodajże 32 lata :/ Ja sobie w głowie ułożyłam "kurcze babeczka wie co robi, po 40 tak fajnie wyglada", a to świeża trzydziestka... Inna dziewczyna kosmetolog, gdzie byłam u niej na zabiegu, dawała mi różne rady. Typiara 26 lat! Myślałam, ze wyglada fajnie jak na grubo 30+. Oczywiście na żywo twarz zamrożona. Obie na zdjęciach używają filtrów. Nie podaje celowo kont, bo nie chce żeby ten post brzmiał tak, ze nie wiem z zazdrości jade po kimś. Serio tak myślę. Znam multum 30 wyglądających duuuuzo młodziej niż te wielkie lekarki i kosmetolozki.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Currently: planning drama

Post autor: Juliaturczyniak »

Bardziej mnie och portfolio interesuje i opinie innych dziewczyn, chociaż nie ukrywam, że gdybym miała się kierować tym jak one się prezentują to bym nie chciała np pójść do dziewczyny na rzęsy, która ma takie szczoty, że ulice zamiatać można i wyglądać to bardziej jak taka plama niż rzęski :p ale to tyle
algonat
PrinTu

Post autor: algonat »

Wygląd zabiegowca ma dla mnie znaczenie, ale na równi z portfolio. Czasami po prostu ktoś ma taki "mocniejszy pomysł" na siebie, a robi bardzo naturalnie... Chociaż muszę przyznać, że zwykle wygląd łączy się z umiejętnościami i jak patrzę to każdy z zabiegowców, z usług których korzystałam jest naturalny.
Plotkara
RARY

Post autor: Plotkara »

lalisa pisze: pt gru 20, 2024 11:00 am Czy zwracacie dużą uwagę na to jak wyglądają osoby, które mają wykonywać dla was zabiegi? Wiadomo, ze jak chcecie naturalne usta, to zabiegowiec z ogromnymi ustami i przerysowanymi efektami w portfolio może budzić obawy. Ale zauważyłam jeszcze cos innego. Naprawdę wiele tych kobiet, które gdzieś tam obserwuje na Insta, wcale nie wyglada młodo. Ostatnio byłam w szoku, bo obserwowałam jedną panią doktor o której poważnie myślałam żeby jechać na żabiegi do niej, a ona w QA ogłosiła, ze ma bodajże 32 lata :/ Ja sobie w głowie ułożyłam "kurcze babeczka wie co robi, po 40 tak fajnie wyglada", a to świeża trzydziestka... Inna dziewczyna kosmetolog, gdzie byłam u niej na zabiegu, dawała mi różne rady. Typiara 26 lat! Myślałam, ze wyglada fajnie jak na grubo 30+. Oczywiście na żywo twarz zamrożona. Obie na zdjęciach używają filtrów. Nie podaje celowo kont, bo nie chce żeby ten post brzmiał tak, ze nie wiem z zazdrości jade po kimś. Serio tak myślę. Znam multum 30 wyglądających duuuuzo młodziej niż te wielkie lekarki i kosmetolozki.
Bo to srodowisko to jest patola. Kojarzę jedną panią z tiktoka, ktora jest związana a modą i ma jakis gabinet (albo jest jego wlascicielem tylko). Nie zaglebialam się, ale to jedyna osoba z tego swiata w PL, na ktora trafiłam (nie korzystam z med estetycznej), ktora wyglada naturalnie i dobrze. Do tego sensownie gada. Mowila jakis czas temu, jak wiele lasek przychodzi ze zle zrobionym botoksem (film w aucie). Moze tak ja namierzysz. Jesli miałabym kiedys do kogos pojsc, to tylko do kogos takiego. Jednak nie pójdę nigdy na zadne botoksy i wypełniacze, bo to sprzeczne z moimi pogladami (polecam poczytac na temat wypełniaczy oraz botoksu i mozgu). Ale jak jakies inne zabiegi kiedys, to tylko u kogos, kto nie wyglada jak zrobiona Karyna z IG.

To samo dotyczy dentystów - ogladalam wywiad w Kanale zero z panem, ktory naprawia szit po tych z Turcji i on miał swoje zęby, a nie licówki
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
oliw33ka
LouiBag

Post autor: oliw33ka »

Plotkara pisze: śr gru 25, 2024 11:40 am Bo to srodowisko to jest patola. Kojarzę jedną panią z tiktoka, ktora jest związana a modą i ma jakis gabinet (albo jest jego wlascicielem tylko). Nie zaglebialam się, ale to jedyna osoba z tego swiata w PL, na ktora trafiłam (nie korzystam z med estetycznej), ktora wyglada naturalnie i dobrze. Do tego sensownie gada. Mowila jakis czas temu, jak wiele lasek przychodzi ze zle zrobionym botoksem (film w aucie). Moze tak ja namierzysz. Jesli miałabym kiedys do kogos pojsc, to tylko do kogos takiego. Jednak nie pójdę nigdy na zadne botoksy i wypełniacze, bo to sprzeczne z moimi pogladami (polecam poczytac na temat wypełniaczy oraz botoksu i mozgu). Ale jak jakies inne zabiegi kiedys, to tylko u kogos, kto nie wyglada jak zrobiona Karyna z IG.

To samo dotyczy dentystów - ogladalam wywiad w Kanale zero z panem, ktory naprawia szit po tych z Turcji i on miał swoje zęby, a nie licówki
polecisz jakieś konta warte obserwacji?
Awatar użytkownika
Pt852y
Szarlotta

Post autor: Pt852y »

oliw33ka pisze: sob cze 07, 2025 7:31 pm polecisz jakieś konta warte obserwacji?
Mojapanidoktor mariola galazka - co o niej sądzicie?
Literatka88
LouiBag

Post autor: Literatka88 »

Plotkara pisze: śr gru 25, 2024 11:40 am Bo to srodowisko to jest patola. Kojarzę jedną panią z tiktoka, ktora jest związana a modą i ma jakis gabinet (albo jest jego wlascicielem tylko). Nie zaglebialam się, ale to jedyna osoba z tego swiata w PL, na ktora trafiłam (nie korzystam z med estetycznej), ktora wyglada naturalnie i dobrze. Do tego sensownie gada. Mowila jakis czas temu, jak wiele lasek przychodzi ze zle zrobionym botoksem (film w aucie). Moze tak ja namierzysz. Jesli miałabym kiedys do kogos pojsc, to tylko do kogos takiego. Jednak nie pójdę nigdy na zadne botoksy i wypełniacze, bo to sprzeczne z moimi pogladami (polecam poczytac na temat wypełniaczy oraz botoksu i mozgu). Ale jak jakies inne zabiegi kiedys, to tylko u kogos, kto nie wyglada jak zrobiona Karyna z IG.

Brzmi jak Anita Kus Munsaje (stylesnatcher na TT) z Amara Clinic Warsaw
Kotek007
Migocząca Świeczka

Post autor: Kotek007 »

lalisa pisze: pt gru 20, 2024 11:00 am Czy zwracacie dużą uwagę na to jak wyglądają osoby, które mają wykonywać dla was zabiegi? Wiadomo, ze jak chcecie naturalne usta, to zabiegowiec z ogromnymi ustami i przerysowanymi efektami w portfolio może budzić obawy. Ale zauważyłam jeszcze cos innego. Naprawdę wiele tych kobiet, które gdzieś tam obserwuje na Insta, wcale nie wyglada młodo. Ostatnio byłam w szoku, bo obserwowałam jedną panią doktor o której poważnie myślałam żeby jechać na żabiegi do niej, a ona w QA ogłosiła, ze ma bodajże 32 lata :/ Ja sobie w głowie ułożyłam "kurcze babeczka wie co robi, po 40 tak fajnie wyglada", a to świeża trzydziestka... Inna dziewczyna kosmetolog, gdzie byłam u niej na zabiegu, dawała mi różne rady. Typiara 26 lat! Myślałam, ze wyglada fajnie jak na grubo 30+. Oczywiście na żywo twarz zamrożona. Obie na zdjęciach używają filtrów. Nie podaje celowo kont, bo nie chce żeby ten post brzmiał tak, ze nie wiem z zazdrości jade po kimś. Serio tak myślę. Znam multum 30 wyglądających duuuuzo młodziej niż te wielkie lekarki i kosmetolozki.
Właśnie z wyżej wymienionych powodów zdecydowałam się na wybór pani doktor dermatologii, która dodatkowo zajmuje się medycyną estetyczną. Owszem, wygląda młodo mimo swoich 45 lat i ma nieskazitelną cerę, ale nie ma „ust balonów” ani zamrożonej mimiki. Jedynie czoło ma delikatnie zbotoksowane — o czym sama mi powiedziała.
Co więcej, pani doktor podkreśla, że stawia na naturalny i nieprzerysowany wygląd oraz dobiera zabiegi indywidualnie do pacjenta. Dla mnie bardzo istotne jest też to, że ma dużą wiedzę medyczną — posiada specjalizację i tytuł doktora nauk medycznych w dziedzinie dermatologii, o czym wspominałam wcześniej.
Reasumując, moim zdaniem w dobie zalewu specjalistów od medycyny estetycznej warto wybrać osobę, która wyznaje podobną filozofię do naszej.
ziemniaczki
BlondDoczep

Post autor: ziemniaczki »

Kotek007 pisze: czw wrz 11, 2025 12:23 pm Właśnie z wyżej wymienionych powodów zdecydowałam się na wybór pani doktor dermatologii, która dodatkowo zajmuje się medycyną estetyczną. Owszem, wygląda młodo mimo swoich 45 lat i ma nieskazitelną cerę, ale nie ma „ust balonów” ani zamrożonej mimiki. Jedynie czoło ma delikatnie zbotoksowane — o czym sama mi powiedziała.
Co więcej, pani doktor podkreśla, że stawia na naturalny i nieprzerysowany wygląd oraz dobiera zabiegi indywidualnie do pacjenta. Dla mnie bardzo istotne jest też to, że ma dużą wiedzę medyczną — posiada specjalizację i tytuł doktora nauk medycznych w dziedzinie dermatologii, o czym wspominałam wcześniej.
Reasumując, moim zdaniem w dobie zalewu specjalistów od medycyny estetycznej warto wybrać osobę, która wyznaje podobną filozofię do naszej.
A powiesz kto to?
Kotek007
Migocząca Świeczka

Post autor: Kotek007 »

ziemniaczki pisze: ndz paź 05, 2025 8:56 pm A powiesz kto to?
Dr n med. Magdalena Szymanek, dermatolog z Lublina.
Polecam:)
ujemna_delta
RóżowePolo

Post autor: ujemna_delta »

zdecydowanie zwracam uwagę na wygląd, bo mi osobiście zależy na naturalnym wyglądzie, a zdarza się, że takie osoby mają trochę inne poczucie estetyki niż moje
Plebiscytowa
Mokra Włoszka

Post autor: Plebiscytowa »

Jeeezu, tak! Też tak myślałam o jednej Pani Doktor, że jak na jej wiek wszystko fajnie. A potem dowiedziałam się, że jest świeżo po 30tce. Ciekawe czy myślimy o tej samej Pani ze Śląska, która ma też nową klinikę w Krakowie? Wiem, że niektórzy mają taki typ urody, że wyglądają starzej. Ale niektóre lekarki idą już po bandzie z ulepszeniami - dla mnie antyreklama.
Awatar użytkownika
Pt852y
Szarlotta

Post autor: Pt852y »

Plebiscytowa pisze: ndz sty 04, 2026 4:30 pm Jeeezu, tak! Też tak myślałam o jednej Pani Doktor, że jak na jej wiek wszystko fajnie. A potem dowiedziałam się, że jest świeżo po 30tce. Ciekawe czy myślimy o tej samej Pani ze Śląska, która ma też nową klinikę w Krakowie? Wiem, że niektórzy mają taki typ urody, że wyglądają starzej. Ale niektóre lekarki idą już po bandzie z ulepszeniami - dla mnie antyreklama.
Ja tak samo odbieram dr Mu. Dodatkowo odrzuca mnie jak intensywnie pokazuje niezdrowo wychudzone ciało i dzieci
PEONIA
Forma życia

Post autor: PEONIA »

A czemu się tak boicie pisać nazw profili czy klinik skoro te osoby prowadzą profile publiczne?
Plebiscytowa
Mokra Włoszka

Pt852y pisze: ndz sty 04, 2026 5:31 pm Ja tak samo odbieram dr Mu. Dodatkowo odrzuca mnie jak intensywnie pokazuje niezdrowo wychudzone ciało i dzieci
Myślimy o tej samej. Przy czym po postach wydaje się przemiłą osobą - oceniam tylko jej wygląd, a właściwie jej ingerencje w siebie…
lalisa
Drama Maker

Post autor: lalisa »

Plebiscytowa pisze: ndz sty 04, 2026 4:30 pm Jeeezu, tak! Też tak myślałam o jednej Pani Doktor, że jak na jej wiek wszystko fajnie. A potem dowiedziałam się, że jest świeżo po 30tce. Ciekawe czy myślimy o tej samej Pani ze Śląska, która ma też nową klinikę w Krakowie? Wiem, że niektórzy mają taki typ urody, że wyglądają starzej. Ale niektóre lekarki idą już po bandzie z ulepszeniami - dla mnie antyreklama.
Nie wiem czy ma klinikę na Śląsku, ale w Krakowie przyjmuje, więc to możemy mieć na myśli tę samą lekarkę.
W każdym razie dla mnie wygląda jak kobieta w okolicach 40. Nie chodzi o to, że jest nieatrakcyjna. Jest ładna, zrobiona, ale w mojej percepcji to czterdziestka. Ja w okolicach 30 nie chciałabym wyglądać jak 40, więc podziękuję za usługi tej pani.

W międzyczasie od tego posta byłam też u jednej pani przyjmującej w Warszawie, bo myślałam o powiększeniu ust. Znowu suprise. Na Insta laska ideał, podobna trochę do Nicole Scherzinger. Na żywo porobiona aż pęka i przeciętna. Oczywiście +10 lat. Dla mnie to jest wprowadzenie w błąd i to jeszcze w zawodzie medycznym, czyli wysokiego zaufania. Rozumiem, że medycyna estetyczna to nie to samo co kardiologia, ale mimo wszystko...
PEONIA
Forma życia

lalisa pisze: pn sty 05, 2026 11:51 am Nie wiem czy ma klinikę na Śląsku, ale w Krakowie przyjmuje, więc to możemy mieć na myśli tę samą lekarkę.
W każdym razie dla mnie wygląda jak kobieta w okolicach 40. Nie chodzi o to, że jest nieatrakcyjna. Jest ładna, zrobiona, ale w mojej percepcji to czterdziestka. Ja w okolicach 30 nie chciałabym wyglądać jak 40, więc podziękuję za usługi tej pani.

W międzyczasie od tego posta byłam też u jednej pani przyjmującej w Warszawie, bo myślałam o powiększeniu ust. Znowu suprise. Na Insta laska ideał, podobna trochę do Nicole Scherzinger. Na żywo porobiona aż pęka i przeciętna. Oczywiście +10 lat. Dla mnie to jest wprowadzenie w błąd i to jeszcze w zawodzie medycznym, czyli wysokiego zaufania. Rozumiem, że medycyna estetyczna to nie to samo co kardiologia, ale mimo wszystko...
Czyżby Marta Roth?
Awatar użytkownika
farba
RoyalBaby

Post autor: farba »

Zwracam na to uwagę. Nie poszłabym do lekarki, która wygląda źle lub dużo starzej niż jest w rzeczywistości. Ale zauważyłam, że bardzo często dziewczyny, które aż przesadnie ingerują w swoją twarz, np dużo imprezują, nie wysypiają się, dużo palą papierosów albo nie stosują pielęgnacji - a to wszystko na buzi wychodzi. Wypełnianie gęby kwasem nic nie pomoże, jak się pali paczkę fajek dziennie.
280782tjv
Currently:Rio

Post autor: 280782tjv »

Plebiscytowa pisze: ndz sty 04, 2026 9:29 pm Myślimy o tej samej. Przy czym po postach wydaje się przemiłą osobą - oceniam tylko jej wygląd, a właściwie jej ingerencje w siebie…
To ona od jest po 40tce??? Byłam pewna że jest tylko właśnie bardzo dobrze się trzyma i jest super zrobiona 🤯
SparklingHappiness
Koczkodan

Post autor: SparklingHappiness »

Oczywiście zwracam uwagę na wygląd osoby, u której zamierzam wykonać zabieg, ale na równi z umiejętnościami i pracami tej osoby.
Jest również pewna cecha, która mnie u zabiegowca odstrasza - sugerowanie poprawek obszarów , o które nie pytałam. Robiłam kiedyś lasery u pewnej dziewczyny, która na każdym zabiegu zwracała mi uwagę w stylu " no ale na te zmarszczki wokół oczu to musisz do mnie przyjść na to i na tamto". Dla mnie jest to nieprofesjonalne.
280782tjv
Currently:Rio

Post autor: 280782tjv »

SparklingHappiness pisze: sob sty 10, 2026 12:39 am Oczywiście zwracam uwagę na wygląd osoby, u której zamierzam wykonać zabieg, ale na równi z umiejętnościami i pracami tej osoby.
Jest również pewna cecha, która mnie u zabiegowca odstrasza - sugerowanie poprawek obszarów , o które nie pytałam. Robiłam kiedyś lasery u pewnej dziewczyny, która na każdym zabiegu zwracała mi uwagę w stylu " no ale na te zmarszczki wokół oczu to musisz do mnie przyjść na to i na tamto". Dla mnie jest to nieprofesjonalne.
Boże tak! Dla mnie to od razu czerwona flaga i czuję to jako chęć wyciągnięcia więcej kasy ode mnie
Co innego jak zapytam ale jak ktoś sam siebie wynajduje umknie rzeczy do poprawki to mińskie odechciewa
Plebiscytowa
Mokra Włoszka

280782tjv pisze: pt sty 09, 2026 9:21 pm To ona od jest po 40tce??? Byłam pewna że jest tylko właśnie bardzo dobrze się trzyma i jest super zrobiona 🤯
Ma jakoś 30parę lat 😅 i to chyba bliżej 30, niż 40.
Karoryfer
Gacie z oceanu

Post autor: Karoryfer »

Moja ulubiona kosmetolog ma robione wszystko w zupełnej przesadzie i ona o tym wie 😜 a mimo to odmówiła mi wielu zabiegów mówiąc że za młoda, że szkoda kasy, że nie ma potrzeby, że zmieni mi to rysy za bardzo i przesadzę

zawsze jestem zadowolona :)
PEONIA
Forma życia

Karoryfer pisze: ndz sty 11, 2026 3:04 pm Moja ulubiona kosmetolog ma robione wszystko w zupełnej przesadzie i ona o tym wie 😜 a mimo to odmówiła mi wielu zabiegów mówiąc że za młoda, że szkoda kasy, że nie ma potrzeby, że zmieni mi to rysy za bardzo i przesadzę

zawsze jestem zadowolona :)
Cud nie kobieta. Jakie miasto?
Karoryfer
Gacie z oceanu

Post autor: Karoryfer »

PEONIA pisze: ndz sty 11, 2026 3:06 pm Cud nie kobieta. Jakie miasto?
Poznań!

Babeczka sama mówi, że problem siedzi w głowie i wymyślam ale ona rozumie, bo też tak ma. tylko że ona bierze igłę i sama sobie coś tak dziabie, a mi odmawia i kończę robiąc to co zawsze czyli lekki botox i stymulator 😂