Oliwier z Elbląga
Moderator: verysweetcherry-
xoseraphina
- FejkTiffany
Re: Oliwier z Elbląga
Ja to się zastanawiam dlaczego w obezwładnianiu biorą udział cywile, którzy nie są do tego przeszkoleni i nie mają odpowiedniej wiedzy jak przytrzymywać kogoś tak, aby nie zrobić mu większej krzywdy.. Jeszcze żeby to było obywatelskie zatrzymanie to inna sprawa, ale tam już była na miejscu policja, i co, ci policjanci to niedołężni jacyś, że trzeba było za nich wszystko robić? Sąsiad w białej koszulce, który go przytrzymywał za kark narobił chyba najwięcej złego. Sam przyznał, że waży ponad 100 kg. Mówił, że pomimo jego wagi Oliwier i tak się podnosił, więc sąsiad pewnie jeszcze bardziej zwiększał swój nacisk i jeszcze mocniej dociskał. Nie dostosował swojej siły. A policja na to wszystko pozwalała. Jeszcze patusiarskie teksty i podsmiechujki, że ooo obywatele pracują hehe. Policjant już po całej akcji szepnął sam do siebie "mówiłem żeby go tak nie trzymać" - no ciekawe kiedy. A tej gówniary co pozjadała wszystkie rozumy to nie da się słuchać. I nie rozumiem dlaczego jak już powalili go to trzymali na tej ziemi w nieskończoność, zamiast zakuć w kajdanki i wpakować do wozu.
- berry blast
- Kciuk
nie był wtedy martwy, również nie był martwy jak przyjechała karetka. była decyzja aby go zabrać do szpitala - martwych karetka nie wozi. wzięli go do erki i tam się zatrzymał, był reanimowany, odzyskał puls, zmarł następnego dnia w szpitalu.Nicea pisze: ↑czw paź 02, 2025 9:11 pm Widać, że w momencie jak mówią "cofa mu się, będzie rzygał" chłopak już jest martwy... do tego jakoś dziwnie nagle zrzedły im miny.
Swoją drogą jego wyraz twarzy jak go przewrócili na plecy chyba mówi wszystko i zwrot policjanta "Mówiłem, żeby go tak nie trzymać".
Niezłą szopkę odwalili...
zachowanie policji naganne, ewidentnie go przycisnęli do ziemi a ten był tak porobiony, że nawet nie mógł wyartykułować że nie może oddychać. I jeszcze ku@wa jakiś randomowy sąsiad wiszący na nim kolanem, w myśl widocznie jakiegoś źle postrzeganego zatrzymania obywatelskiego.
a teraz druga strona medalu.. co ten chłopak miał w sobie, że trzech ciężkich typa nie mogło go utrzymać, że ich podnosił..? dragi powodują nadludzką siłę, to jest prawda. policja wtedy ma między innymi gaz pieprzowy i tego użyli.
sprawa totalnie popieprzona, szkoda mi mamy tego chłopaka. dziecko to dziecko.
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Ja jestem ciekawa dlaczego ten sąsiad wyleciał z łapami do Oliwiera na samym początku. Czy coś mu się uroiło i szukał zaczepki czy faktycznie Oliwier coś wcześniej odwalił. Dziwna sytuacja, tam wszyscy jacyś podejrzani. Ciekawe czy postawią mu zarzuty o pobicie czy coś podobnego.
- berry blast
- Kciuk
no i teraz są tylko zeznania tego sąsiada, Oliwier już nie poda swojej wersji wydarzeń, sąsiad może wszystko powiedziećxoseraphina pisze: ↑pt paź 03, 2025 9:55 pm Ja jestem ciekawa dlaczego ten sąsiad wyleciał z łapami do Oliwiera na samym początku. Czy coś mu się uroiło i szukał zaczepki czy faktycznie Oliwier coś wcześniej odwalił. Dziwna sytuacja, tam wszyscy jacyś podejrzani. Ciekawe czy postawią mu zarzuty o pobicie czy coś podobnego.
-
MalaCzarna
- Milion subskrypcji
Jak dla mnie to tam mogły w grę wchodzić jakies długi za narkotyki miedzy nimi dlatego sąsiad wyleciał do niego jak go zobaczył na zewnątrz
- berry blast
- Kciuk
a jak dla mnie, to sąsiad jest z gatunku tych, co nie potrzebują motywu żeby się ponapierdzielać, zwłaszcza jak sobie chlapnąMalaCzarna pisze: ↑sob paź 04, 2025 9:16 pm Jak dla mnie to tam mogły w grę wchodzić jakies długi za narkotyki miedzy nimi dlatego sąsiad wyleciał do niego jak go zobaczył na zewnątrz
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Dokładnie, na pewno był dziabnięty, widać to po jego ruchach jak się nagle przewróciłberry blast pisze: ↑sob paź 04, 2025 10:20 pm a jak dla mnie, to sąsiad jest z gatunku tych, co nie potrzebują motywu żeby się ponapierdzielać, zwłaszcza jak sobie chlapną
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Ogólnie Elbląg to moje rodzinne miasto, więc z racji tego jestem na grupach elbląskich na FB i dzisiaj na jednej z nich natknęłam się na dyskusja mamy Oliwiera z jakimiś anonimami. Ciekawe czy to prawda, że z Oliwierem były już wcześniej problemy, że w dniu zdarzenia wziął ecstasy i natknęłam się jeszcze gdzieś na komentarz, że niby miał iść na odwyk (?). Nie wiem czy uda mi się załączyć zdjęcia ale spróbuję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
xoseraphina
- FejkTiffany
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Z tym kolegą miał się spotkać niby, ale nie wiadomo czy brać to na poważnie po sposobie pisania tego chłopaka.
-
xoseraphina
- FejkTiffany
A tutaj matka na początku była przekonana, ze to właśnie ten kolega się przyczynił do śmierci Oliwiera.
No nieźle się zaczyna robić... to niby ten kolega, z którym poszedł o 3 w nocy "pogadać"?xoseraphina pisze: ↑ndz paź 05, 2025 3:12 pm A tutaj matka na początku była przekonana, ze to właśnie ten kolega się przyczynił do śmierci Oliwiera.
Moim zdaniem, chłopak się naćpał, sąsiad chciał się poczuć bohaterem i zamiast po prostu zadzwonic na policję poszedł w rękoczyni niestety tak to się skończylo. Chłopak pił wcześniej ze swoją mamą alkohol, potem coś zmieszał.
-
yukiarctic
- BlondDoczep
jest ktoś z elbląga i wie jak tam nastroje co do tych śmieci policjantów i pato sąsiada? upubliczniają ich dane? żyhą jak gdyby nic czy ostracyzm społeczny? mam nadzieję, że nigdy nie zaznają spokoju i nie zostanie im zapomnianie, co mówili podczas zabijania
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Sąsiad w białej koszulce był widziany niedawno jak jadł kebaba można powiedzieć, że w centrum miasta. Matka Oliwiera się wypowiadała na jednej Elbląskiej grupie na FB, że ciągle go widzi na balkonie jak np. wywiesza sobie pranie. Ogólnie dane sąsiadów i policjantów są znane wszystkim. Jak na fanpage elbląskiej policji wrzucają jakiś post to w komentarzach przypominają im o Oliwierze, np. ooo ocieplanie wizerunku policji po śmierci Oliwiera itd. albo pytania czy policjanci z posta też zagazują kogoś tam jak tamci Oliwiera. Ciekawe czy ostatecznie nie podziękują za współpracę tym policjantom co brali udział w interwencji Oliwiera, żeby ludzie się w końcu odczepili od tej komendyyukiarctic pisze: ↑pt paź 10, 2025 9:12 pm jest ktoś z elbląga i wie jak tam nastroje co do tych śmieci policjantów i pato sąsiada? upubliczniają ich dane? żyhą jak gdyby nic czy ostracyzm społeczny? mam nadzieję, że nigdy nie zaznają spokoju i nie zostanie im zapomnianie, co mówili podczas zabijania
-
Marbellaxx
- Pierścionek_od_passera
Jest nowy reportaż na reporterzy TVP, na nagraniach widać jak sąsiad go pobił bez powoduxoseraphina pisze: ↑sob paź 11, 2025 11:45 pm Sąsiad w białej koszulce był widziany niedawno jak jadł kebaba można powiedzieć, że w centrum miasta. Matka Oliwiera się wypowiadała na jednej Elbląskiej grupie na FB, że ciągle go widzi na balkonie jak np. wywiesza sobie pranie. Ogólnie dane sąsiadów i policjantów są znane wszystkim. Jak na fanpage elbląskiej policji wrzucają jakiś post to w komentarzach przypominają im o Oliwierze, np. ooo ocieplanie wizerunku policji po śmierci Oliwiera itd. albo pytania czy policjanci z posta też zagazują kogoś tam jak tamci Oliwiera. Ciekawe czy ostatecznie nie podziękują za współpracę tym policjantom co brali udział w interwencji Oliwiera, żeby ludzie się w końcu odczepili od tej komendyale na razie nie wrócili do pracy. A Tomasz Ch. ma swoją firmę budowlaną i została ona zbojkotowana na GoWork, ale już usunięty profil czy co to tam było. Chłop ma raczej pozamiatane zawodowo, bo Elbląg to małe miasto i raczej mieszkańcy nie będą chcieli korzystać z jego usług juz. Ale ogólnie temat dalej wywołuje emocje, bo widzę, że co chwilę któryś z moich znajomych z Elbląga coś udostępnia na ten temat.