Ta baba wyprzedaje cały majątek, byle tylko obronić synusia. Tutaj wszystko jest możliwe.malyslonik pisze: ↑śr paź 01, 2025 7:34 am Tak sobie myślę, czy matka nie dała łapówki w Grecji, żeby przedłużać sprawę i stąd to opóźnianie
Morderstwo Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
To zeby sie nie zdziwila jak wyprzeda wszystko a synus i tak pojdzie pierdziec w pasiak.
Mnie bardziej przeraza fakt, ze on jako mlodociany przestepca ile moze dostac max, 30 lat?
Ma teraz 17, jego pobyt w areszcie bedzie zaliczal sie do kary. Za 30 lat bedzie facetem jeszcze w sile wieku, przed 50, jak zwilnia go warunkowo to moze miec np 40… i on wyjdzie i bedzie chcial żyć normalnie, moze zalozyc rodzine, OKROPNE!!!
Mnie bardziej przeraza fakt, ze on jako mlodociany przestepca ile moze dostac max, 30 lat?
Ma teraz 17, jego pobyt w areszcie bedzie zaliczal sie do kary. Za 30 lat bedzie facetem jeszcze w sile wieku, przed 50, jak zwilnia go warunkowo to moze miec np 40… i on wyjdzie i bedzie chcial żyć normalnie, moze zalozyc rodzine, OKROPNE!!!
-
NocPolarna
- Mokra Włoszka
- MichalScott
- MoetGlass
mamy w polsce zakład, w którym są "przechowywani" niebezpieczni przestepcy po odbyciu kary. A poza tym to duzo sie moze jeszcze zmienić - nie mamy w końcu pewności co do tego czy zrobił to sam, czy ktoś mu nie pomógł.kvsiv17 pisze: ↑śr paź 01, 2025 10:20 am To zeby sie nie zdziwila jak wyprzeda wszystko a synus i tak pojdzie pierdziec w pasiak.
A nie? Wszystkie te Turcje, Grecje, Bułgarie jeszcze są mentalnie w latach 90. Pieniądz rządzi.
Mamy i nie mamy, bo jeśli chodzi Ci o Gostynin, to do 2040 roku mają go "wygasić". ale co to znaczy? nie do końca wiadomo.MichalScott pisze: ↑śr paź 01, 2025 3:02 pm mamy w polsce zakład, w którym są "przechowywani" niebezpieczni przestepcy po odbyciu kary. A poza tym to duzo sie moze jeszcze zmienić - nie mamy w końcu pewności co do tego czy zrobił to sam, czy ktoś mu nie pomógł.
Mam tylko nadzieję, że młody poniesie karę, chociaż póki co, na to się za bardzo nie zapowiada.
- MichalScott
- MoetGlass
tak i jest plan przeznaczenia do tych celów innego ośrodka, wiec zobaczymy jak bedzie wyglądał świat w momencie koncówki jego odbywania kary
-
malyslonik
- Currently:revenge
Obstawiam, że w jego przypadku będzie szło raczej w stronę dożywocia
Nie może dostać dożywocia, maksymalny wymiar kary dla niego to 30 latmalyslonik pisze: ↑śr paź 01, 2025 6:06 pm Obstawiam, że w jego przypadku będzie szło raczej w stronę dożywocia
-
malyslonik
Tak, to już prokurator potwierdził, że ze względu na swój młody wiek maksymalny wymiar kary to 30 lat.malyslonik pisze: ↑śr paź 01, 2025 8:11 pm Myślisz, że będzie sądzony jako nieletni? Przy takiej skali przemocy?
-
Katariiina
- Mokra Włoszka
Z tego co pamiętam było mówione, że będzie odpowiadał jak dorosły, ale jego wyrok nie będzie mógł przekroczyć 30 lat ze względu na młody wiek i możliwość resocjalizacji.
Morał z tego taki,że jak zaraz po tym jak kogos zaciukasz,uciekniesz zagranice to możesz być sądzony w kraju ucieczki i możesz dostać niższy wyrok? Wystarczy,ze rodzina w Polsce bedzie utrudniac ekstradycje,wysyłac zażalenia,etc? Czy cos źle zrozumiałam?
-
Hankabezpudla
- Mokra Włoszka
Wiadomo, ale chodzi o wyczerpanie wszelkich procedur, żeby zamknąć matce furtkę do dalszego szaleństwa. W prawie to tak nie funkcjonuje, że nam się coś wydaje, są określone przepisy i skoro matka podnosi taki argument, to choćby był najbardziej niedorzeczny, sąd musi się nad tym pochylić, jakoś do tego odnieść, przeanalizować, żeby mieć ze swojej strony czystą sprawę.
Czemu niższy wyrok?
-
malyslonik
Matka moze mysli,ze w Grecji da rade zaĺatwic mniejszy wyrok. Ciul ja wiemalyslonik pisze: ↑ndz paź 05, 2025 7:34 pm Google Ai wyrzuca informacje o minimum 10 latach do dożywocia. Nie wydaje mi się też, żeby warunki więzienne były lepsze niż w Polsce.
-
kulturalnyrozmowca
- LouiBag
W Grecji go sądzić nie będą, bo niby z jakiej paki?
Ja naprawdę za bardzo nie rozumiem problemu ze ściągnięciem go do Polski.
Pamiętacie sprawę Kajetana P. który zamordował lektorkę włoskiego i od razu uciekł za granicę? Tam był śledzony praktycznie od momentu popełnienia morderstwa i niemalże natychmiast ściągnięty z powrotem do Polski. Mało tego, jego matka jest bodajże sędzią i nawet to nie utrudniło sprawy.
No a tu nagle nic się nie da zrobić, bo Bartuś woli być na wakacjach...
Pamiętacie sprawę Kajetana P. który zamordował lektorkę włoskiego i od razu uciekł za granicę? Tam był śledzony praktycznie od momentu popełnienia morderstwa i niemalże natychmiast ściągnięty z powrotem do Polski. Mało tego, jego matka jest bodajże sędzią i nawet to nie utrudniło sprawy.
Bo Kajetan od razu zgodził się na ekstradycję.pumba56 pisze: ↑pn paź 06, 2025 2:23 pm Ja naprawdę za bardzo nie rozumiem problemu ze ściągnięciem go do Polski.