Start
Mój profil

Tomasz Cichowicz

Moderator: verysweetcherry
lola!!!
Dieta 600 kcal

Re: Tomasz Cichowicz

Post autor: lola!!! »

Dlatego ta jego żona napisała, że to nie zadziało się oficjalnie.
Źle to było od początku poprowadzone. Mogła wynająć adwokata żeby do niego np pojechał, albo ten Interpol a nie wiadomości na fb od niej i obcych ludzi.
Powrocilamtuznowu
ZdalnaFanka

Post autor: Powrocilamtuznowu »

Gdzies pisali ze strona amerykanska sie tym zainteresowala ale po przeanalizowaniu stwierdzili ze to nie Tomek wiec nie bylo zadnych testow. Ja na jego miejscu gdybym miala pewnosc ze nie jestem Tomkiem to bym sie poddala testom dna. Dla swietego spokoju swojego i tej kobiety. Co by mi zalezalo.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

A ja bym w życiu nie dała swojego dna jakimś obcym ludziom z obsesją na mój temat.
lola!!!
Dieta 600 kcal

byly jakies aktualizacje?
marzenkas84
Modna

Post autor: marzenkas84 »

greenlight9 pisze: wt kwie 22, 2025 8:06 pm Szczerze na jego miejscu również nie zrobiłabym badań. Bo co innego gdyby wszystko rozgrywało się tylko prywatnie, ale to była bardzo medialna sprawa i gdyby się okazał tym Tomkiem- straciłby dosłownie wszystko i życie by mu się zawaliło, gdyby nie- miałby załamaną kobietę na sumieniu w której umrze ostatnia nadzieja i będzie dramatycznie rozczarowana po takim nakręcaniu się. Serio, z czysto psychologicznego punktu widzenia niezrobienie takich badań to jedyna słuszna decyzja. Może miał wątpliwości, ale wynik badania byłby niezależnie od wyniku bolesny dla jednej lub drugiej strony.
A ja bym zrobiła. Dla samej siebie przede wszystkim, żeby wiedzieć. Ale także dla rodziny.
A może tam były zrobione badania, okazało się że rzeczywiście to jest Tomek, tylko prawda nie została ujawniona
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

Obrazek przecież tu chyba nie trzeba nic mówić ani komentować :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ingrid8
Siatkarka

Post autor: Ingrid8 »

A kiedy tomek mial miec urodziny? Bo Ryan ma 1.10.86, z tego co rozumiem chyba
Powrocilamtuznowu
ZdalnaFanka

KasiaBasia56 pisze: pn paź 06, 2025 12:01 pm Obrazek przecież tu chyba nie trzeba nic mówić ani komentować :)
Wedlug mnie podobienstwo jest uderzajace, ale czasem sie tak zdarza. Ja ostatnio zobaczylam zdjecie kobiety z jakiejs sprawy kryminalnej ktora wyglda identycznie jak ja, no myslalam ze ukradli moje zdjecie doslownie, a nie jest ze mna spokrewniona. Wiec moze sie zdarzyc i tak ze ktos jest nie spokrewniony a podobny.
Czy ktos wie jak wygladaja rodzice Ryana ze Stanow ?
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

Ingrid8 pisze: wt paź 28, 2025 12:05 am A kiedy tomek mial miec urodziny? Bo Ryan ma 1.10.86, z tego co rozumiem chyba
Przecież to nie ma znaczenia bo mogli wszystko pozmieniać
KasiaBasia56
Modna

Powrocilamtuznowu pisze: wt paź 28, 2025 8:37 am Wedlug mnie podobienstwo jest uderzajace, ale czasem sie tak zdarza. Ja ostatnio zobaczylam zdjecie kobiety z jakiejs sprawy kryminalnej ktora wyglda identycznie jak ja, no myslalam ze ukradli moje zdjecie doslownie, a nie jest ze mna spokrewniona. Wiec moze sie zdarzyc i tak ze ktos jest nie spokrewniony a podobny.
Czy ktos wie jak wygladaja rodzice Ryana ze Stanow ?
Tak, sa zupełnie niepodobni zaraz znajdę zdjęcie . Podobno Ryan został adoptowany bo ma inne nazwisko niż jego rodzina a w jego domu rodzinnym w Ameryce był jakiś dziadek mowiacy po Polsku (?) i rodzina często się przeprowadzała
KasiaBasia56
Modna

pieczonyziemniak. pisze: wt paź 28, 2025 1:02 pm Przecież to nie ma znaczenia bo mogli wszystko pozmieniać
Obydwaj Tomek i Ryan urodzili się w 1985

To jego rodzice z Ameryki

Obrazek[/img] Obrazek[/img][/img][/url][/img][/img][/img]
KasiaBasia56
Modna

Ok
Awatar użytkownika
jiggly1puff
PsychoFanka

Post autor: jiggly1puff »

https://www.facebook.com/share/p/14Qx2CnWWKD/

Widzieliście dzisiaj? Co myślicie?
Powrocilamtuznowu
ZdalnaFanka

jiggly1puff pisze: czw lis 06, 2025 8:55 pm https://www.facebook.com/share/p/14Qx2CnWWKD/

Widzieliście dzisiaj? Co myślicie?
Bardzo jej współczuję, bardzo, ona jest przekonana ze to jest on.
outofsightoutofmind
Tritonotti

Post autor: outofsightoutofmind »

Dla tej pani jest juz za pozno, jesli chodzi o pomoc psychologiczna, wiec szczerze mowiac, czytajac o tym, ze jeszcze ma teraz raka, to niech dalej wierzy, ze Ryan to Tomek. Ta kobieta juz za duzo przeszla, a skoro jej ta mysl, ze Tomek zyje poprawila jakosc zycia, to niech tak juz pozostanie 🥲
Mnka8
SushiRoll

Post autor: Mnka8 »

Znamy historię i wersję tylko jednej strony, to się klika, bo łzawa historia z wątkiem nieograniczonej matczynej miłości. Ja jestem sceptyczna mocno, po tym wątku na Facebooku jeszcze bardziej. Niby nie chce żeby go oceniać, ale jednak jakiś hejt na niego nakręca i ludzie wylewają na niego wiadro pomyj. Z jakiegoś powodu ten człowiek nie poddał się badaniom DNA i uciął kontakt. Myślę że jakby to zrobił a wyniki nie potwierdziły się, to wersja tej pani szłaby w kierunku "słaszowane".
lola!!!
Dieta 600 kcal

Ja myślę, ze to jest On.
I uważam, ze Ona wie wiecej niż jest napisane, ale nie wszystko mozna publicznie opisywać ze szczegółami, szczególnie,ze koleś jest żołnierzem.
Cebula Po Polsku
Samarka

Post autor: Cebula Po Polsku »

z komentarzy wynika że ten Rayan adoptowany i pojawiają się trzy różne daty urodzin
dziwna sprawa a matce współczuję
lola!!!
Dieta 600 kcal

Tam w komentarzach ktos pisal ,ze Polska prokuratura mogłaby wystąpić do USA o przymusowe badania DNA, dlatego że w Polsce doszło do przestępstwa uprowadzenia
Kk_k
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kk_k »

Wstrząsająca historia :( Bardzo współczuję jego mamie, rzeczywiście widać podobieństwo… Ale też mega dziwne było zachowanie ojca Tomka który niezbyt przejął się zaginięciem swojego syna…
Duszyczka
pewu_33
Siatkarka

Post autor: pewu_33 »

lola!!! pisze: pt lis 07, 2025 7:25 am Ja myślę, ze to jest On.
I uważam, ze Ona wie wiecej niż jest napisane, ale nie wszystko mozna publicznie opisywać ze szczegółami, szczególnie,ze koleś jest żołnierzem.
A jaka miałaby być tego podstawa? Sprawa została umorzona w kraju, gość nie jest żołnierzem w Polsce, więc to co ktoś napisze w sieci nie ma wiążącej mocy prawnej. Jeśli zna jakieś szczegóły, to dla dobra wszystkich powinna się nimi podzielić. Być może te fakty pomogłyby znowu nakręcić machinę i spróbowac rozwiać wątpliwości raz na zawsze. Na pewno ktoś w tej sprawie próbował lub chciał jej pomóc, mówię o adwokatach, czy kancelariach, jeśli przez tyle lat osoby znające się na podobnych tematach nic nie wskórały, to ja jednak przychylam się w kierunku tego, że ona w to wierzy i może niech tak zostanie dla jej dobra. W każdym razie wpisy z cyklu "wiem coś, ale nie powiem" na pewno nie pomagają i rodzą kolejne domysły.
GapaGlapa
LouiBag

Post autor: GapaGlapa »

A ja tego Ryana rozumiem. Gdybym miała poukładane życie, byla pewna swojej rodziny i nagle jakaś armia randomow zza oceanu zaczęłaby do mnie pisać, ze mam sie poddać badaniom, bo jestem bankowo zaginionym dzieckiem kogoś, to też bym to olała

Serio, moze zero we mnie empatii, ale nie podałabym sie badaniom bo ktoś tak chce

Mnie ta sprawa przypomina ta Polke co sie upierała, ze jest Madlain McCann .

Bardzo współczuję tej matce, ale nie wierzę, że Ryan to jej zaginiony syn i naprawdę współczuję mu tego ciągłego burzenia jego spokoju. Jestem pewna, ze gdyby on miał cień wątpliwości co do swojego pochodzenia, poddalby sie badaniom
Kotek_99
SushiRoll

Post autor: Kotek_99 »

Kk_k pisze: pt lis 07, 2025 9:40 am Wstrząsająca historia :( Bardzo współczuję jego mamie, rzeczywiście widać podobieństwo… Ale też mega dziwne było zachowanie ojca Tomka który niezbyt przejął się zaginięciem swojego syna…
Przeczytałam o tej sprawie chyba wszystko, co dało się znaleźć w internecie, podobieństwo widać moim zdaniem, zwłaszcza do tego ojca.
Ale bardziej mnie zaintrygowało, że ten ojciec faktycznie mocno podejrzany, nie angażował się w poszukiwania, mówił matce podobno "no nie ma go i już czas odpuścić".
Nic dziwnego, że nasuwają się hipotezy, że "ten brzydki pan" byl ustawiony z ojcem Tomka.
Tym bardziej, że Tomek tego dnia płakał i prosił matkę, by nie wychodziła do pracy.
Teraz facet już nie żyje, więc nigdy nic więcej już nie powie.
Matki Tomka mi niesamowicie szkoda, dobrze, że udało jej się chociaż ponownie wyjść za mąż i mieć drugiego syna...
Kotek_99
SushiRoll

Post autor: Kotek_99 »

GapaGlapa pisze: pt lis 07, 2025 10:53 am
Mnie ta sprawa przypomina ta Polke co sie upierała, ze jest Madlain McCann .
Nie porównywałabym tego, tamta dziewczyna miała długą historię leczenia psychiatrycznego + w tle była jakaś przemoc w rodzinie. Wkręciła sobie, że jest Madeleine i dodatkowo podkręcała ją oszustka z USA w celu zwrócenia na siebie uwagi, jakaś zbiórka pieniędzy też była, więc nietrudno się domyślić, jaka motywacja stała za tym wszystkim.
Mama Tomka nie zbiera żadnej kasy i nie pcha się do mediów.
Lirilirila
Tritonotti

Post autor: Lirilirila »

Serce lamie mi ta historia i jak czytalam dzisiejsza wypowiedz jego biologicznej matki (nie mam watpliwosci, ze to on), to sie poplakalam, bo nie ma chyba czystszej milosci niz milosc tej Pani, ktora szanuje decyzje syna i zyczy mu jak najlepiej...

W komentarzach wypowiadala sie kobieta, ktora pomogla szukac Tomasza/Ryana. Pisala, ze jego rodzice finansowali jakis sierociniec i ze, co wazne, Tomek kontaktowal sie z matka i "dal niejako znac, ze on to on".

Mysle, ze na jego miejscu staralabym sie przynajmniej sporadycznie utrzymywac kontakt z biologiczna matka oraz bratem i dac im ukojenie. Nikt nie kaze mu odciac sie od zycia w Stanach. Wydaje mi sie, ze przez sluzbe stal sie troche wyzuty z emocji i uczuc i nie bardzo rozumie, jaki bol przechodzi rodzina w Polsce, a sam przeciez ma wlasna...