Start
Mój profil

Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Moderator: verysweetcherry
Sybillazhogwartu
Channelka

Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Post autor: Sybillazhogwartu »

A jak z jakością Tshirtow Naoko?
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Sybillazhogwartu pisze: śr sie 27, 2025 9:02 pm A jak z jakością Tshirtow Naoko?
Jak na tę cenę to szału nie ma. Ja kupowałam na promce na zalando - trochę taniej. Jakbym kupiła za pełną kwotę, to pewnie bym zwróciła. Na zdjęciach materiał wydawał mi się super mięsisty. Myślałam, że to bawełna, a to wiskoza! Na żywo jest cieńszy. Teraz wolę najpierw obejrzeć w sklepie stacjonarnym. Niestety sporo ich ciuchów to w wielu % poliester. Polowałam na żakiet w prążki - na żywo nieprzyjemny w dotyku. :(
Olzky
PsychoFanka

Post autor: Olzky »

Podbijam odnośnie Orage - zamówiłam sukienkę Meg mini w preorderze, którego wysyłka opóźniła się prawie o miesiąc, a zależało mi na założeniu jej na jedną okazję. Zanim dotarła, zamówiłam tę sukienkę w wersji midi ze starszej kolekcji. Obie w rozmiarze M, obie bardzo wąskie w biodrach (noszę zwykle rozmiar M, czasami S). Wersja mini dodatkowo bardzo niekorzystnie uszyta - gumki, które "robią" marszczenia, byly wszyte do brzucha a z tyłu kończyły się nad pośladkami, co powodowało, że w tych miejscach materiału było za dużo i od dekoltu (swoją drogą pięknego), tych wycięć, do momentu, gdzie zaczynały się marszczenia, robił się z przodu balon. Mój mąż zapytał, czy to ciążowa sukienka 😅 kupioną na vinted będę jutro wystawiać, a kupioną od nich odesłałam. Cena kosmiczna, byłabym w stanie ją przełknąć, gdyby nie masakrowała sylwetki i nie była tak wąska w biodrach, w mojej opinii zdecydowanie za wąska jak na ten rozmiar.

Lubię ciuchy z Ansin, choć ceny też są zaporowe. Niektóre konstrukcje nieudane, nie dało się założyć bluzki, która ma fantazyjny, skręcony dekolt - za to longsleevy z podobnym, aczkolwiek naszytym materiałem na wysokości biustu są ok. Mam tez bluzę i spodenki, jakość bardzo dobra mimo prania, kupiłam też dopasowaną, marszczoną sukienkę, ale jeszcze jej nie nosiłam.

Mam cztery tshirty i bluzę z She is Sunday, jakość ok, bluza mogłaby wyglądać lepiej po tych kilku praniach, ale nie zmechaciła się ani nic. Koszulki z nadrukami tez ok, nie są top ale jestem zadowolona, podoba mi się wzornictwo i projekty nadruków.

Mam też ciuchy z Le Prive - kultowe spodnie Demi, niebieskie i czarne (czarne są krótsze niż niebieskie, tez będę je sprzedawać). Na wesele kupiłam sukienkę, wygląda dobrze również po praniu ale oni chyba szyją na dziewczyny z większym biustem. Parę miesięcy temu robili sample sale m.in. na vinted i ceny byly szokująco niskie - kupiłam mini sukienkę za 60 zl i spódnicę z topem za 50. Sukienka kiepsko leży, spódnica w rozmiarze M jest za szeroka. Wspomniana wyżej sukienka kupiona na wesele ostatnio tez byla bardzo przeceniona, czuję się trochę oszukana, bo zapłaciłam za nią pełną cenę 😆 a jak widać te ciuchy nie są tyle warte.

Z torebek mam kilka z Daag (mialam kilkanaście, sporo sprzedalam) i jedną, zamszowa z Mandel. Daag ma dobry stosunek jakości do ceny, ale rażą mnie poliestrowe podszewki i właściciel firmy xd na plus, ze zmienili logowanie ze zloconego na tłoczone i ceny, na minus malowanie brzegów skór, okucia i oczekiwanie na torebki z nowych kolekcji (wylacznie preorder). Torebka z Mandla sprawuje się doskonale, nie farbuje, zamsz się świetnie trzyma i torebka robi wrazenie. Planuję zakup jeszcze innych modeli.

Mam jedne buty z L37 - mialam jeszcze te siateczkowe, ale po dosłownie dwóch miesiącach noszenia się przetarły. Kupowałam na zalando, wiec reklamacja byla bezproblemowa, nie wiem, jak byłoby z tym w ich sklepie. Zostały ze mną mokasyny, są w porządku, wyglądają dobrze i dobrze się noszą. Dziwna rozmiarowka - zamówiłam kiedyś tez inne mokasyny od nich, ale byly dużo za małe.
Olzky
PsychoFanka

Starszy model kupilam ofc na vinted.
Olzky pisze: sob sie 30, 2025 8:56 pm Podbijam odnośnie Orage - zamówiłam sukienkę Meg mini w preorderze, którego wysyłka opóźniła się prawie o miesiąc, a zależało mi na założeniu jej na jedną okazję. Zanim dotarła, zamówiłam tę sukienkę w wersji midi ze starszej kolekcji. Obie w rozmiarze M, obie bardzo wąskie w biodrach (noszę zwykle rozmiar M, czasami S). Wersja mini dodatkowo bardzo niekorzystnie uszyta - gumki, które "robią" marszczenia, byly wszyte do brzucha a z tyłu kończyły się nad pośladkami, co powodowało, że w tych miejscach materiału było za dużo i od dekoltu (swoją drogą pięknego), tych wycięć, do momentu, gdzie zaczynały się marszczenia, robił się z przodu balon. Mój mąż zapytał, czy to ciążowa sukienka 😅 kupioną na vinted będę jutro wystawiać, a kupioną od nich odesłałam. Cena kosmiczna, byłabym w stanie ją przełknąć, gdyby nie masakrowała sylwetki i nie była tak wąska w biodrach, w mojej opinii zdecydowanie za wąska jak na ten rozmiar.
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

Post autor: krolewna_grudka »

Olzky pisze: sob sie 30, 2025 8:56 pm Podbijam odnośnie Orage - zamówiłam sukienkę Meg mini w preorderze, którego wysyłka opóźniła się prawie o miesiąc, a zależało mi na założeniu jej na jedną okazję. Zanim dotarła, zamówiłam tę sukienkę w wersji midi ze starszej kolekcji. Obie w rozmiarze M, obie bardzo wąskie w biodrach (noszę zwykle rozmiar M, czasami S). Wersja mini dodatkowo bardzo niekorzystnie uszyta - gumki, które "robią" marszczenia, byly wszyte do brzucha a z tyłu kończyły się nad pośladkami, co powodowało, że w tych miejscach materiału było za dużo i od dekoltu (swoją drogą pięknego), tych wycięć, do momentu, gdzie zaczynały się marszczenia, robił się z przodu balon. Mój mąż zapytał, czy to ciążowa sukienka 😅 kupioną na vinted będę jutro wystawiać, a kupioną od nich odesłałam. Cena kosmiczna, byłabym w stanie ją przełknąć, gdyby nie masakrowała sylwetki i nie była tak wąska w biodrach, w mojej opinii zdecydowanie za wąska jak na ten rozmiar.

Lubię ciuchy z Ansin, choć ceny też są zaporowe. Niektóre konstrukcje nieudane, nie dało się założyć bluzki, która ma fantazyjny, skręcony dekolt - za to longsleevy z podobnym, aczkolwiek naszytym materiałem na wysokości biustu są ok. Mam tez bluzę i spodenki, jakość bardzo dobra mimo prania, kupiłam też dopasowaną, marszczoną sukienkę, ale jeszcze jej nie nosiłam.

Mam cztery tshirty i bluzę z She is Sunday, jakość ok, bluza mogłaby wyglądać lepiej po tych kilku praniach, ale nie zmechaciła się ani nic. Koszulki z nadrukami tez ok, nie są top ale jestem zadowolona, podoba mi się wzornictwo i projekty nadruków.

Mam też ciuchy z Le Prive - kultowe spodnie Demi, niebieskie i czarne (czarne są krótsze niż niebieskie, tez będę je sprzedawać). Na wesele kupiłam sukienkę, wygląda dobrze również po praniu ale oni chyba szyją na dziewczyny z większym biustem. Parę miesięcy temu robili sample sale m.in. na vinted i ceny byly szokująco niskie - kupiłam mini sukienkę za 60 zl i spódnicę z topem za 50. Sukienka kiepsko leży, spódnica w rozmiarze M jest za szeroka. Wspomniana wyżej sukienka kupiona na wesele ostatnio tez byla bardzo przeceniona, czuję się trochę oszukana, bo zapłaciłam za nią pełną cenę 😆 a jak widać te ciuchy nie są tyle warte.

Z torebek mam kilka z Daag (mialam kilkanaście, sporo sprzedalam) i jedną, zamszowa z Mandel. Daag ma dobry stosunek jakości do ceny, ale rażą mnie poliestrowe podszewki i właściciel firmy xd na plus, ze zmienili logowanie ze zloconego na tłoczone i ceny, na minus malowanie brzegów skór, okucia i oczekiwanie na torebki z nowych kolekcji (wylacznie preorder). Torebka z Mandla sprawuje się doskonale, nie farbuje, zamsz się świetnie trzyma i torebka robi wrazenie. Planuję zakup jeszcze innych modeli.

Mam jedne buty z L37 - mialam jeszcze te siateczkowe, ale po dosłownie dwóch miesiącach noszenia się przetarły. Kupowałam na zalando, wiec reklamacja byla bezproblemowa, nie wiem, jak byłoby z tym w ich sklepie. Zostały ze mną mokasyny, są w porządku, wyglądają dobrze i dobrze się noszą. Dziwna rozmiarowka - zamówiłam kiedyś tez inne mokasyny od nich, ale byly dużo za małe.
A jak z wygodą butów L37? Nie obcierają?
Co do Daag, też mnie jakoś ten koleś triggeruje xD
Olzky
PsychoFanka

krolewna_grudka pisze: sob sie 30, 2025 9:32 pm A jak z wygodą butów L37? Nie obcierają?
Co do Daag, też mnie jakoś ten koleś triggeruje xD
Trudno powiedziec, mnie wszystkie buty obcierają, muszę każdą parę dobrze rozchodzić :/
Bamboszki
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Bamboszki »

A czy zna ktoś markę Blue Shadow? Wygląda ciekawie...
tarkakiiiiinga
Gacie z oceanu

Post autor: tarkakiiiiinga »

Dziewczyny, czytam i czytam - polecacie Mandel? Mam torebkę Chylak, używam 4 lata i Polene wersja cyme, a czaję się na Gretę od Mandel - ktoś coś? 😎
Lol123!!!
BlondDoczep

Post autor: Lol123!!! »

tarkakiiiiinga pisze: wt wrz 09, 2025 12:28 pm Dziewczyny, czytam i czytam - polecacie Mandel? Mam torebkę Chylak, używam 4 lata i Polene wersja cyme, a czaję się na Gretę od Mandel - ktoś coś? 😎
Mam torebkę Mandel, jedną z pierwszych modeli. Nie noszę jej zbyt często, ale na tyle ile ją eksploatowałam, to nie ma do czego się przyczepić
TieDye
Tritonotti

Post autor: TieDye »

Też mogę polecić Mandel. Mam też jedną pierwszych torebek kupiona jeszcze w Pop-up Store w Galmoku. Nic się nie dzieje. Mam też Chylak ale wolę Mandel bo prócz wyglądu są bardzo funkcjonalne i pakowne. W zeszłym roku dokupiłam inny pasek i w sumie można powiedzieć że jakbym miała nową torebkę 😃 Więc też plus za akcesoria i opcję oddania do naprawy albo wymiany starego modelu na sporą zniżkę na nowy.
Ahmm
SushiRoll

Post autor: Ahmm »

Również polecam mandel, co prawda mam torebkę sprzed kilku lat ale jakość ekstra. Nie wiem jak się sprawują modele z aktualnych kolekcji ale nie widziałam też żeby ktoś się skarżył
tarkakiiiiinga
Gacie z oceanu

Post autor: tarkakiiiiinga »

TieDye pisze: wt wrz 09, 2025 2:16 pm Też mogę polecić Mandel. Mam też jedną pierwszych torebek kupiona jeszcze w Pop-up Store w Galmoku. Nic się nie dzieje. Mam też Chylak ale wolę Mandel bo prócz wyglądu są bardzo funkcjonalne i pakowne. W zeszłym roku dokupiłam inny pasek i w sumie można powiedzieć że jakbym miała nową torebkę 😃 Więc też plus za akcesoria i opcję oddania do naprawy albo wymiany starego modelu na sporą zniżkę na nowy.
Bardzo pięknie dziękuję, mam już Gretę, Sonye i Bohen na liście do kupienia 💕 (oczywiście, nie na raz haha)

Dzięki kochane!
Lol123!!!
BlondDoczep

Post autor: Lol123!!! »

To ja jeszcze zapytam, czy któraś zamawiała ubrania ze sklepu CODE STORE? Wpadł mi w oko zamszowy płaszcz, ale ta strona wygląda mało wiarygodnie. Znalazłam ich przez insta
Wersow
Koczkodan

Post autor: Wersow »

A czy ktoś ma opinię odnośnie brandu Owca? bardzo podoba mi się bluza/kurtka z wełny...
Kunegunda331
RoyalBaby

Post autor: Kunegunda331 »

jadzix1707 pisze: wt lip 29, 2025 11:46 am Macie do polecenia marki ktore maja takie grubsze, ciezsze bluzy? 💜

Tauhri - bluza gramatura 320 za 250 zł. Teraz czekam na powrót koloru szarego.

I podbijam pozytywne opinie o zalsqe i ansin. Ansin ekspresowo przelało zwrot pieniędzy. Mam body o dekolcie kwadratowym i ma świetne szwy - domówiłam przez to dwa kolory jeszcze.

Z zalsqi zapomnieli mi wysłać w zamówieniu sukienkę ale po napisaniu wiadomości od razu wysłali więc po 2 dniach była u mnie. Mam sukienkę wiskozową i spódnicę lyocell/wiskoza - przepiękne :he:
Eevvee26
Modna

Post autor: Eevvee26 »

Z czystym sumieniem mogę polecić Zalsqa. Mam od nich sporo rzeczy - sukienki, spódnice, koszule, bluzki - i uważam, że są bardzo dobrej jakości. Do tego ceny nie są tak wygórowane, jak w innych sklepach. Styl też mają dość oryginalny. No i rzetelnie podają wymiary przy każdej rzeczy. Sklep jest przy tym bardzo uczciwy, nigdy nie miałam z nim problemu. Dostawy z reguły są szybkie. Plusem jest też to, że jak się napisze do nich prośbę o ekspresową wysyłkę, to ją spełniają. Zwrot pieniędzy aż tak ekspresowy nie jest, ale myślę, że w moim przypadku nigdy nie trwał dłużej niż tydzień.
Eevvee26
Modna

Post autor: Eevvee26 »

Wersow pisze: sob wrz 13, 2025 2:42 pm A czy ktoś ma opinię odnośnie brandu Owca? bardzo podoba mi się bluza/kurtka z wełny...
Mam koc z Owcy. Bardzo dobra jakość, cena nie była wygórowana, dostawa też przebiegła szybko.
Ziemniq
BlondDoczep

Post autor: Ziemniq »

Dzięki za wszystkie polecajki, czytam sobie ten temat i sprawdzam marki :). Od siebie mogę polecić Patchouli, nie polecam Wasalaa - pisałam o tym wyżej. Wiecie może jakiej jakości są swetry z Naoko?
lolka899

Post autor: lolka899 »

Czy możecie polecić Bohemi Soul? Chciałam kupić jedną sukienkę i teraz napaliłam się na sweter ale cena 850 zł to dla mnie kosmos. Jak z jakością?
Marti_95
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Marti_95 »

Rzeka.chaosu pisze: pt maja 23, 2025 8:56 pm Hej mam pytanie o te pantalony. Weszłam na stronkę i widzę fajne wzorki. Jak one zachowują się po praniu w wyższej temperaturze (wiadomo majtki)? Długo wytrzymują te fajne kolorki?
Hej, ja nie mam żadnych we wzory😅 same gładkie jednokolorowe , moje najstarsze mają chyba że 4 lata i są w czarnym kolorze i on nieco wyblakł i wiadomo trochę się rozciągnęły , ale nadal dobre do noszenia , ultra wygodne i nie zmieniają koloru po wielu wielu praniach
Lumpeksy 🧡
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

Post autor: krolewna_grudka »

Ziemniq pisze: czw wrz 18, 2025 9:05 am Dzięki za wszystkie polecajki, czytam sobie ten temat i sprawdzam marki :). Od siebie mogę polecić Patchouli, nie polecam Wasalaa - pisałam o tym wyżej. Wiecie może jakiej jakości są swetry z Naoko?
Naoko, z tego co wiem, ma ogólnie fatalną jakośc…
TeryiakiNagasaki
ŚpioszkiKenzo

Post autor: TeryiakiNagasaki »

Naoko to jest okropna firma. Skusili mnie kilka razy kolorami ale do ch*ja pana, jak po 3 noszeniach ciuchy mogą wyglądać jak szmaty? Wszystko pozaciągane, rozprute na szwach… Poza tym mają jakiś antytalent do psucia dobrego designu. Na przykład marynarka: fajny wzór, wtem na plecach jakiś obrzydliwy jebitny napis. DLACZEGO?! Niech to chociaż kosztuje jak shein a nie jak Bałagan…
Pieknykazik
RoyalBaby

Post autor: Pieknykazik »

Naoko nie polecam, koleżanka zakupiła pare sukienek na promocji po 250zł i jakość słaba.

A czy któraś ma czapkę z Owcy. Zaciekawiła mnie ta marka i jestem ciekawa jak z jakością
jadzix1707
Tritonotti

Post autor: jadzix1707 »

glottalstop pisze: ndz sie 24, 2025 9:43 pm pisałam wcześniej :)
Le Petit Trou – słaba jakość ubrań w stosunku do kosmicznie wysokich cen, bardzo niewygodna bielizna
Isarouse – kiedyś wysłali mi jedną koszulę bez guzików, a druga miała tasiemki do wiązania w innym kolorze niż koszula (koszula była biała, tasiemki ecru, na zdjęciach na stronie kolor był jednolity). Miałam też problem ze zwrotem – wysłałam im paczkę na adres A, upierali się, że trafiła pod adres B (miałam potwierdzenie nadania, że wysłałam pod odpowiedni adres). W efekcie bardzo długo czekałam na zwrot i musiałam upominać się o własne pieniądze. To było kilka lat temu, może już poprawili jakość ubrań i obsługi klienta :)
Isarouse- nie poprawili obsługi klienta, czekam już finalny 14ty dzień na zwrot (roboczy!) i cisza z ich strony ;) nie polecam dziewczyny!
Awatar użytkownika
Evelinatalie
RoyalBaby

Post autor: Evelinatalie »

Izazella pisze: czw mar 07, 2024 1:42 pm Ja bardzo bym chciała wspierać polskie marki, ale często ceny są bardzo wywindowane. Do tego mam wrażenie, że każdy sklep to scam i tak naprawdę wszystko jest z Chin.
Niestety ale taka jest prawda, że wszystko jest z Chin hm stradi i wiele innych popularnych sklepów. Bo po 1 niestety ale Polska jest za drogim krajem na tego typu produkcje 2 w Polsce nie ma takich ziemi jak w Chinach na postawienie tak olbrzymich fabryk