Polskie marki- polecajki i antypolecajki
Moderator: verysweetcherry-
Sybillazhogwartu
- Channelka
Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki
A jak z jakością Tshirtow Naoko?
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Jak na tę cenę to szału nie ma. Ja kupowałam na promce na zalando - trochę taniej. Jakbym kupiła za pełną kwotę, to pewnie bym zwróciła. Na zdjęciach materiał wydawał mi się super mięsisty. Myślałam, że to bawełna, a to wiskoza! Na żywo jest cieńszy. Teraz wolę najpierw obejrzeć w sklepie stacjonarnym. Niestety sporo ich ciuchów to w wielu % poliester. Polowałam na żakiet w prążki - na żywo nieprzyjemny w dotyku.
Podbijam odnośnie Orage - zamówiłam sukienkę Meg mini w preorderze, którego wysyłka opóźniła się prawie o miesiąc, a zależało mi na założeniu jej na jedną okazję. Zanim dotarła, zamówiłam tę sukienkę w wersji midi ze starszej kolekcji. Obie w rozmiarze M, obie bardzo wąskie w biodrach (noszę zwykle rozmiar M, czasami S). Wersja mini dodatkowo bardzo niekorzystnie uszyta - gumki, które "robią" marszczenia, byly wszyte do brzucha a z tyłu kończyły się nad pośladkami, co powodowało, że w tych miejscach materiału było za dużo i od dekoltu (swoją drogą pięknego), tych wycięć, do momentu, gdzie zaczynały się marszczenia, robił się z przodu balon. Mój mąż zapytał, czy to ciążowa sukienka
kupioną na vinted będę jutro wystawiać, a kupioną od nich odesłałam. Cena kosmiczna, byłabym w stanie ją przełknąć, gdyby nie masakrowała sylwetki i nie była tak wąska w biodrach, w mojej opinii zdecydowanie za wąska jak na ten rozmiar.
Lubię ciuchy z Ansin, choć ceny też są zaporowe. Niektóre konstrukcje nieudane, nie dało się założyć bluzki, która ma fantazyjny, skręcony dekolt - za to longsleevy z podobnym, aczkolwiek naszytym materiałem na wysokości biustu są ok. Mam tez bluzę i spodenki, jakość bardzo dobra mimo prania, kupiłam też dopasowaną, marszczoną sukienkę, ale jeszcze jej nie nosiłam.
Mam cztery tshirty i bluzę z She is Sunday, jakość ok, bluza mogłaby wyglądać lepiej po tych kilku praniach, ale nie zmechaciła się ani nic. Koszulki z nadrukami tez ok, nie są top ale jestem zadowolona, podoba mi się wzornictwo i projekty nadruków.
Mam też ciuchy z Le Prive - kultowe spodnie Demi, niebieskie i czarne (czarne są krótsze niż niebieskie, tez będę je sprzedawać). Na wesele kupiłam sukienkę, wygląda dobrze również po praniu ale oni chyba szyją na dziewczyny z większym biustem. Parę miesięcy temu robili sample sale m.in. na vinted i ceny byly szokująco niskie - kupiłam mini sukienkę za 60 zl i spódnicę z topem za 50. Sukienka kiepsko leży, spódnica w rozmiarze M jest za szeroka. Wspomniana wyżej sukienka kupiona na wesele ostatnio tez byla bardzo przeceniona, czuję się trochę oszukana, bo zapłaciłam za nią pełną cenę
a jak widać te ciuchy nie są tyle warte.
Z torebek mam kilka z Daag (mialam kilkanaście, sporo sprzedalam) i jedną, zamszowa z Mandel. Daag ma dobry stosunek jakości do ceny, ale rażą mnie poliestrowe podszewki i właściciel firmy xd na plus, ze zmienili logowanie ze zloconego na tłoczone i ceny, na minus malowanie brzegów skór, okucia i oczekiwanie na torebki z nowych kolekcji (wylacznie preorder). Torebka z Mandla sprawuje się doskonale, nie farbuje, zamsz się świetnie trzyma i torebka robi wrazenie. Planuję zakup jeszcze innych modeli.
Mam jedne buty z L37 - mialam jeszcze te siateczkowe, ale po dosłownie dwóch miesiącach noszenia się przetarły. Kupowałam na zalando, wiec reklamacja byla bezproblemowa, nie wiem, jak byłoby z tym w ich sklepie. Zostały ze mną mokasyny, są w porządku, wyglądają dobrze i dobrze się noszą. Dziwna rozmiarowka - zamówiłam kiedyś tez inne mokasyny od nich, ale byly dużo za małe.
Lubię ciuchy z Ansin, choć ceny też są zaporowe. Niektóre konstrukcje nieudane, nie dało się założyć bluzki, która ma fantazyjny, skręcony dekolt - za to longsleevy z podobnym, aczkolwiek naszytym materiałem na wysokości biustu są ok. Mam tez bluzę i spodenki, jakość bardzo dobra mimo prania, kupiłam też dopasowaną, marszczoną sukienkę, ale jeszcze jej nie nosiłam.
Mam cztery tshirty i bluzę z She is Sunday, jakość ok, bluza mogłaby wyglądać lepiej po tych kilku praniach, ale nie zmechaciła się ani nic. Koszulki z nadrukami tez ok, nie są top ale jestem zadowolona, podoba mi się wzornictwo i projekty nadruków.
Mam też ciuchy z Le Prive - kultowe spodnie Demi, niebieskie i czarne (czarne są krótsze niż niebieskie, tez będę je sprzedawać). Na wesele kupiłam sukienkę, wygląda dobrze również po praniu ale oni chyba szyją na dziewczyny z większym biustem. Parę miesięcy temu robili sample sale m.in. na vinted i ceny byly szokująco niskie - kupiłam mini sukienkę za 60 zl i spódnicę z topem za 50. Sukienka kiepsko leży, spódnica w rozmiarze M jest za szeroka. Wspomniana wyżej sukienka kupiona na wesele ostatnio tez byla bardzo przeceniona, czuję się trochę oszukana, bo zapłaciłam za nią pełną cenę
Z torebek mam kilka z Daag (mialam kilkanaście, sporo sprzedalam) i jedną, zamszowa z Mandel. Daag ma dobry stosunek jakości do ceny, ale rażą mnie poliestrowe podszewki i właściciel firmy xd na plus, ze zmienili logowanie ze zloconego na tłoczone i ceny, na minus malowanie brzegów skór, okucia i oczekiwanie na torebki z nowych kolekcji (wylacznie preorder). Torebka z Mandla sprawuje się doskonale, nie farbuje, zamsz się świetnie trzyma i torebka robi wrazenie. Planuję zakup jeszcze innych modeli.
Mam jedne buty z L37 - mialam jeszcze te siateczkowe, ale po dosłownie dwóch miesiącach noszenia się przetarły. Kupowałam na zalando, wiec reklamacja byla bezproblemowa, nie wiem, jak byłoby z tym w ich sklepie. Zostały ze mną mokasyny, są w porządku, wyglądają dobrze i dobrze się noszą. Dziwna rozmiarowka - zamówiłam kiedyś tez inne mokasyny od nich, ale byly dużo za małe.
Starszy model kupilam ofc na vinted.
Olzky pisze: ↑sob sie 30, 2025 8:56 pm Podbijam odnośnie Orage - zamówiłam sukienkę Meg mini w preorderze, którego wysyłka opóźniła się prawie o miesiąc, a zależało mi na założeniu jej na jedną okazję. Zanim dotarła, zamówiłam tę sukienkę w wersji midi ze starszej kolekcji. Obie w rozmiarze M, obie bardzo wąskie w biodrach (noszę zwykle rozmiar M, czasami S). Wersja mini dodatkowo bardzo niekorzystnie uszyta - gumki, które "robią" marszczenia, byly wszyte do brzucha a z tyłu kończyły się nad pośladkami, co powodowało, że w tych miejscach materiału było za dużo i od dekoltu (swoją drogą pięknego), tych wycięć, do momentu, gdzie zaczynały się marszczenia, robił się z przodu balon. Mój mąż zapytał, czy to ciążowa sukienkakupioną na vinted będę jutro wystawiać, a kupioną od nich odesłałam. Cena kosmiczna, byłabym w stanie ją przełknąć, gdyby nie masakrowała sylwetki i nie była tak wąska w biodrach, w mojej opinii zdecydowanie za wąska jak na ten rozmiar.
-
krolewna_grudka
- Mokra Włoszka
A jak z wygodą butów L37? Nie obcierają?Olzky pisze: ↑sob sie 30, 2025 8:56 pm Podbijam odnośnie Orage - zamówiłam sukienkę Meg mini w preorderze, którego wysyłka opóźniła się prawie o miesiąc, a zależało mi na założeniu jej na jedną okazję. Zanim dotarła, zamówiłam tę sukienkę w wersji midi ze starszej kolekcji. Obie w rozmiarze M, obie bardzo wąskie w biodrach (noszę zwykle rozmiar M, czasami S). Wersja mini dodatkowo bardzo niekorzystnie uszyta - gumki, które "robią" marszczenia, byly wszyte do brzucha a z tyłu kończyły się nad pośladkami, co powodowało, że w tych miejscach materiału było za dużo i od dekoltu (swoją drogą pięknego), tych wycięć, do momentu, gdzie zaczynały się marszczenia, robił się z przodu balon. Mój mąż zapytał, czy to ciążowa sukienkakupioną na vinted będę jutro wystawiać, a kupioną od nich odesłałam. Cena kosmiczna, byłabym w stanie ją przełknąć, gdyby nie masakrowała sylwetki i nie była tak wąska w biodrach, w mojej opinii zdecydowanie za wąska jak na ten rozmiar.
Mam też ciuchy z Le Prive - kultowe spodnie Demi, niebieskie i czarne (czarne są krótsze niż niebieskie, tez będę je sprzedawać). Na wesele kupiłam sukienkę, wygląda dobrze również po praniu ale oni chyba szyją na dziewczyny z większym biustem. Parę miesięcy temu robili sample sale m.in. na vinted i ceny byly szokująco niskie - kupiłam mini sukienkę za 60 zl i spódnicę z topem za 50. Sukienka kiepsko leży, spódnica w rozmiarze M jest za szeroka. Wspomniana wyżej sukienka kupiona na wesele ostatnio tez byla bardzo przeceniona, czuję się trochę oszukana, bo zapłaciłam za nią pełną cenęa jak widać te ciuchy nie są tyle warte.
Co do Daag, też mnie jakoś ten koleś triggeruje xD
Trudno powiedziec, mnie wszystkie buty obcierają, muszę każdą parę dobrze rozchodzićkrolewna_grudka pisze: ↑sob sie 30, 2025 9:32 pm A jak z wygodą butów L37? Nie obcierają?
Co do Daag, też mnie jakoś ten koleś triggeruje xD
-
tarkakiiiiinga
- Gacie z oceanu
Dziewczyny, czytam i czytam - polecacie Mandel? Mam torebkę Chylak, używam 4 lata i Polene wersja cyme, a czaję się na Gretę od Mandel - ktoś coś? 
Mam torebkę Mandel, jedną z pierwszych modeli. Nie noszę jej zbyt często, ale na tyle ile ją eksploatowałam, to nie ma do czego się przyczepićtarkakiiiiinga pisze: ↑wt wrz 09, 2025 12:28 pm Dziewczyny, czytam i czytam - polecacie Mandel? Mam torebkę Chylak, używam 4 lata i Polene wersja cyme, a czaję się na Gretę od Mandel - ktoś coś?![]()
Też mogę polecić Mandel. Mam też jedną pierwszych torebek kupiona jeszcze w Pop-up Store w Galmoku. Nic się nie dzieje. Mam też Chylak ale wolę Mandel bo prócz wyglądu są bardzo funkcjonalne i pakowne. W zeszłym roku dokupiłam inny pasek i w sumie można powiedzieć że jakbym miała nową torebkę
Więc też plus za akcesoria i opcję oddania do naprawy albo wymiany starego modelu na sporą zniżkę na nowy.
-
tarkakiiiiinga
- Gacie z oceanu
Bardzo pięknie dziękuję, mam już Gretę, Sonye i Bohen na liście do kupieniaTieDye pisze: ↑wt wrz 09, 2025 2:16 pm Też mogę polecić Mandel. Mam też jedną pierwszych torebek kupiona jeszcze w Pop-up Store w Galmoku. Nic się nie dzieje. Mam też Chylak ale wolę Mandel bo prócz wyglądu są bardzo funkcjonalne i pakowne. W zeszłym roku dokupiłam inny pasek i w sumie można powiedzieć że jakbym miała nową torebkęWięc też plus za akcesoria i opcję oddania do naprawy albo wymiany starego modelu na sporą zniżkę na nowy.
Dzięki kochane!
-
Kunegunda331
- RoyalBaby
jadzix1707 pisze: ↑wt lip 29, 2025 11:46 am Macie do polecenia marki ktore maja takie grubsze, ciezsze bluzy?![]()
Tauhri - bluza gramatura 320 za 250 zł. Teraz czekam na powrót koloru szarego.
I podbijam pozytywne opinie o zalsqe i ansin. Ansin ekspresowo przelało zwrot pieniędzy. Mam body o dekolcie kwadratowym i ma świetne szwy - domówiłam przez to dwa kolory jeszcze.
Z zalsqi zapomnieli mi wysłać w zamówieniu sukienkę ale po napisaniu wiadomości od razu wysłali więc po 2 dniach była u mnie. Mam sukienkę wiskozową i spódnicę lyocell/wiskoza - przepiękne
Z czystym sumieniem mogę polecić Zalsqa. Mam od nich sporo rzeczy - sukienki, spódnice, koszule, bluzki - i uważam, że są bardzo dobrej jakości. Do tego ceny nie są tak wygórowane, jak w innych sklepach. Styl też mają dość oryginalny. No i rzetelnie podają wymiary przy każdej rzeczy. Sklep jest przy tym bardzo uczciwy, nigdy nie miałam z nim problemu. Dostawy z reguły są szybkie. Plusem jest też to, że jak się napisze do nich prośbę o ekspresową wysyłkę, to ją spełniają. Zwrot pieniędzy aż tak ekspresowy nie jest, ale myślę, że w moim przypadku nigdy nie trwał dłużej niż tydzień.
-
lolka899
Czy możecie polecić Bohemi Soul? Chciałam kupić jedną sukienkę i teraz napaliłam się na sweter ale cena 850 zł to dla mnie kosmos. Jak z jakością?
Hej, ja nie mam żadnych we wzoryRzeka.chaosu pisze: ↑pt maja 23, 2025 8:56 pm Hej mam pytanie o te pantalony. Weszłam na stronkę i widzę fajne wzorki. Jak one zachowują się po praniu w wyższej temperaturze (wiadomo majtki)? Długo wytrzymują te fajne kolorki?
Lumpeksy 
-
krolewna_grudka
- Mokra Włoszka
-
TeryiakiNagasaki
- ŚpioszkiKenzo
Naoko to jest okropna firma. Skusili mnie kilka razy kolorami ale do ch*ja pana, jak po 3 noszeniach ciuchy mogą wyglądać jak szmaty? Wszystko pozaciągane, rozprute na szwach… Poza tym mają jakiś antytalent do psucia dobrego designu. Na przykład marynarka: fajny wzór, wtem na plecach jakiś obrzydliwy jebitny napis. DLACZEGO?! Niech to chociaż kosztuje jak shein a nie jak Bałagan…
-
Pieknykazik
- RoyalBaby
Naoko nie polecam, koleżanka zakupiła pare sukienek na promocji po 250zł i jakość słaba.
A czy któraś ma czapkę z Owcy. Zaciekawiła mnie ta marka i jestem ciekawa jak z jakością
A czy któraś ma czapkę z Owcy. Zaciekawiła mnie ta marka i jestem ciekawa jak z jakością
-
jadzix1707
- Tritonotti
Isarouse- nie poprawili obsługi klienta, czekam już finalny 14ty dzień na zwrot (roboczy!) i cisza z ich strony ;) nie polecam dziewczyny!glottalstop pisze: ↑ndz sie 24, 2025 9:43 pm pisałam wcześniej
Le Petit Trou – słaba jakość ubrań w stosunku do kosmicznie wysokich cen, bardzo niewygodna bielizna
Isarouse – kiedyś wysłali mi jedną koszulę bez guzików, a druga miała tasiemki do wiązania w innym kolorze niż koszula (koszula była biała, tasiemki ecru, na zdjęciach na stronie kolor był jednolity). Miałam też problem ze zwrotem – wysłałam im paczkę na adres A, upierali się, że trafiła pod adres B (miałam potwierdzenie nadania, że wysłałam pod odpowiedni adres). W efekcie bardzo długo czekałam na zwrot i musiałam upominać się o własne pieniądze. To było kilka lat temu, może już poprawili jakość ubrań i obsługi klienta![]()
- Evelinatalie
- RoyalBaby
Niestety ale taka jest prawda, że wszystko jest z Chin hm stradi i wiele innych popularnych sklepów. Bo po 1 niestety ale Polska jest za drogim krajem na tego typu produkcje 2 w Polsce nie ma takich ziemi jak w Chinach na postawienie tak olbrzymich fabryk