Start
Mój profil

Ola ze Stefanowa

Moderator: verysweetcherry
Chili_heart
GreckieWakacje

Re: Ola ze Stefanowa

Post autor: Chili_heart »

Felczi pisze: sob wrz 27, 2025 9:08 am W materiale KKE, tata mówi, że była bardzo survivalowa i że potrafiła wiązać węzły, więc dziwne, że ten był niedbaly, ale jednocześnie mówi, że jak wiązała razem z nim hamak, to on pociągnął i się wszystko rozwiązało (tak to zrozumiałam, może błędnie).
Są takie węzły, które trzymają, ale jak pociągnie się za odpowiedni koniec, to łatwo się rozwiązują. Taki typ węzła.
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

Chili_heart pisze: sob wrz 27, 2025 9:41 am Są takie węzły, które trzymają, ale jak pociągnie się za odpowiedni koniec, to łatwo się rozwiązują. Taki typ węzła.
Dziękuję za wyjaśnienie. Przesłuchałam jeszcze raz i chyba rzeczywiście mówi w takim kontekście jak Ty to napisałaś.
Treflik
Srebrna Kropeczka

Post autor: Treflik »

Coś cicho się zrobiło....
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

Treflik pisze: śr paź 08, 2025 4:56 pm Coś cicho się zrobiło....
Chyba cicho juz bedzie. Pogrzeb byl, prokuratura stwierdziła ze nie bylo udzialu osob trzecich.
popo25
BlondDoczep

Post autor: popo25 »

Daisy123 pisze: śr paź 08, 2025 6:29 pm Chyba cicho juz bedzie. Pogrzeb byl, prokuratura stwierdziła ze nie bylo udzialu osob trzecich.
Prokurator się zmienił więc może coś się ruszy.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

Daisy123 pisze: śr paź 08, 2025 6:29 pm Chyba cicho juz bedzie. Pogrzeb byl, prokuratura stwierdziła ze nie bylo udzialu osob trzecich.
a rodzice sie nie zażalali na decyzje o umorzeniu?byloby to bardzo dziwne-tzn rozumiem,ze jak stwierdzili brak udzialu osob trzecich to uznali za rozwiazane i zmierzaja albo juz to zrobili do zamkniecia sprawy.
jak cos to nie sledze sprawy na biezaco wiec nie wiem
xyzerna
DramaQueen

Post autor: xyzerna »

Te jej koleżanki wydają się bardzo podejrzane. Po co brać adwokata który walczy o to aby ktoś nie zeznawał jeśli ktoś jest niewinny?
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

Alexa2344 pisze: czw paź 09, 2025 8:49 am a rodzice sie nie zażalali na decyzje o umorzeniu?byloby to bardzo dziwne-tzn rozumiem,ze jak stwierdzili brak udzialu osob trzecich to uznali za rozwiazane i zmierzaja albo juz to zrobili do zamkniecia sprawy.
jak cos to nie sledze sprawy na biezaco wiec nie wiem
Wlasnie nie widzialam nic na ten temat.
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
KlasaBiznes

Post autor: AlojzyDupa »

Te ręce w górze, to nic nadzwyczajnego. Nie rozumiem, co się Ojciec tak przyczepił tego, skoro to tak naprawdę czysta fizjologia. Tak jak już ktoś wcześniej wspomniał o Sadolu, też się naoglądałam i nasłuchałam takich historii - rozwiązanie akurat jest bardzo proste, a w zasadzie kilka:

Zaraz po kopnięciu taboretu, automatycznie i całkowicie naturalnie sięgniemy do do pętli - włącza się naturalny instynkt przetrwania i próba ratunku. No chyba że, komuś się „farntęło”, i zerwało mu kręgi szyjne od razu.

Po bezskutecznej próbie ratowania swojego życia, dochodzi do gw**t i mimowolnych skurczów pośmiertnych. Do tego dodajmy zasady fizyki oraz grawitacji: barki i ramiona mogą być ściągane ku górze przez ciężar ciała i nacisk pętli.

Jakby nie patrzeć, mamy już kilka historii z pozorowanym samo***stwem (Małgosia Śniegula, Dawid Kostecki, Andrzej Lepper czy wspomniany Kuba Schimanda), tak tutaj trudno jest mi się dopatrzeć jakichś dziwnych zdarzeń, „błędów” samob**cy czy zaniechań organów ścigania. Nic, do czego można by było się przyczepić, a Ojciec przyczepił się rąk w górze…

Powody dla których to zrobiła, zabrała razem ze sobą i tego się pewnie nigdy nie dowiemy. Może konserwatywny Tata jej dawał w dupę, albo Tata był spoko, ale przyczepiła się do niej banda frajerek w szkole i po prostu tego nie zniosła? Ile samo***ców, tyle powodów.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

AlojzyDupa pisze: pn paź 13, 2025 8:35 pm Te ręce w górze, to nic nadzwyczajnego. Nie rozumiem, co się Ojciec tak przyczepił tego, skoro to tak naprawdę czysta fizjologia. Tak jak już ktoś wcześniej wspomniał o Sadolu, też się naoglądałam i nasłuchałam takich historii - rozwiązanie akurat jest bardzo proste, a w zasadzie kilka:

Zaraz po kopnięciu taboretu, automatycznie i całkowicie naturalnie sięgniemy do do pętli - włącza się naturalny instynkt przetrwania i próba ratunku. No chyba że, komuś się „farntęło”, i zerwało mu kręgi szyjne od razu.

Po bezskutecznej próbie ratowania swojego życia, dochodzi do gw**t i mimowolnych skurczów pośmiertnych. Do tego dodajmy zasady fizyki oraz grawitacji: barki i ramiona mogą być ściągane ku górze przez ciężar ciała i nacisk pętli.

Jakby nie patrzeć, mamy już kilka historii z pozorowanym samo***stwem (Małgosia Śniegula, Dawid Kostecki, Andrzej Lepper czy wspomniany Kuba Schimanda), tak tutaj trudno jest mi się dopatrzeć jakichś dziwnych zdarzeń, „błędów” samob**cy czy zaniechań organów ścigania. Nic, do czego można by było się przyczepić, a Ojciec przyczepił się rąk w górze…

Powody dla których to zrobiła, zabrała razem ze sobą i tego się pewnie nigdy nie dowiemy. Może konserwatywny Tata jej dawał w dupę, albo Tata był spoko, ale przyczepiła się do niej banda frajerek w szkole i po prostu tego nie zniosła? Ile samo***ców, tyle powodów.
prowadzisz te sprawe,masz dostep do akt?nie sadze wiec nie feruj wyrokow-dla ciebie brzmi jak s.... ale to tylko twoja opinia -a twoja narracja brzmi strasznie apodyktycznie -nie wiesz co sie wydarzylo wiec nie badz taka pewna siebie
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
KlasaBiznes

Post autor: AlojzyDupa »

Alexa2344 pisze: pn paź 13, 2025 10:53 pm prowadzisz te sprawe,masz dostep do akt?nie sadze wiec nie feruj wyrokow-dla ciebie brzmi jak s.... ale to tylko twoja opinia -a twoja narracja brzmi strasznie apodyktycznie -nie wiesz co sie wydarzylo wiec nie badz taka pewna siebie
O wow, a skąd ta agresja?! Muszę być detektywem lub być blisko sprawy, by sobie o niej gdybać i wydawać swoje opinie?
Gwoli ścisłości, to nie prokuratura, a forum plotkarskie. Wypowiadam się w miejscu do tego przeznaczonym, a nie pod postami rodziców. Opisuję scenariusze znane z literatury/praktyki. Jeżeli coś tu się nie spina, pokaż dokładnie gdzie, chętnie o tym pogadam.

Ale przy okazji ja też zapytam:

Masz dostęp do akt? Podaj sygnatury i źródła. Jeśli nie, obie gramy na tych samych zasadach i opieramy się na dostępnych informacjach, więc rozmawiajmy merytorycznie, bez osobistych docinek.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
slodyczanka.
RoyalBaby

Post autor: slodyczanka. »

Jestem wstrząśnięta sprawą Oli, opieszałość służb budzi wiele wątpliwości… oby tylko sprawcy nie pozostali bezkarni 🥺
popo25
BlondDoczep

Post autor: popo25 »

slodyczanka. pisze: sob paź 18, 2025 12:00 am Jestem wstrząśnięta sprawą Oli, opieszałość służb budzi wiele wątpliwości… oby tylko sprawcy nie pozostali bezkarni 🥺
Mogą też nie informować o wszystkim co już wiadomo zwłaszcza jeśli sprawdzali też wątek rodzinny, jeżeli tam są znajomości w policji czy ktoś wysoko postawiony/ bogaty to może być coś tuszowane niestety.