Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
nesquik
BagietkaZszarlott

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: nesquik »

Czekam z niecierpliwością na jakieś info. Mam nadzieję, że w ciągu kilku dni wróci do Polski i skończą się greckie wakacje.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Sąd wysłuchał dziś matki oskarżonego ale nie podjął decyzji. Ma ona zapaść za tydzień.
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

Ten świat jest popier..ny :) ściągają ludzi za alimenty albo jakieś drobne narkotyki a gnoja co zabił ze szczególnym okrucieństwem nie mogą ? Niech ktoś mi powie że ten świat jest ku*wa normalny .. typ po morderstwie se na wakacjach w Grecji siedzi 🤣 cyrk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

dior pisze: ndz wrz 21, 2025 11:06 pm Ten świat jest popier..ny :) ściągają ludzi za alimenty albo jakieś drobne narkotyki a gnoja co zabił ze szczególnym okrucieństwem nie mogą ? Niech ktoś mi powie że ten świat jest ku*wa normalny .. typ po morderstwie se na wakacjach w Grecji siedzi 🤣 cyrk
Nie do końca na wakacjach bo przecież jest w więzieniu a nie na plaży
Nie zmienia to faktu że nie powinien tam być bo z jakiej racji mają za jego pobyt płacić greccy podatnicy?
Taka ekstradycja to powinna być kwestia tygodnia a nie idą mu na rękę
Kotek_99
SushiRoll

Post autor: Kotek_99 »

Zna się ktoś pod kątem prawnym? Jak długo maksymalnie mogą trzymać tego gnojka w innym kraju?
Grecja przecież jest w UE, nie uciekł gdzieś do Argentyny, Meksyku czy Rosji, z jakiej paki oni go tam trzymają?
Przecież morderstwo popełnione w Polsce na polskiej obywatelce...
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Kotek_99 pisze: pt wrz 26, 2025 2:29 pm Zna się ktoś pod kątem prawnym? Jak długo maksymalnie mogą trzymać tego gnojka w innym kraju?
Grecja przecież jest w UE, nie uciekł gdzieś do Argentyny, Meksyku czy Rosji, z jakiej paki oni go tam trzymają?
Przecież morderstwo popełnione w Polsce na polskiej obywatelce...
nom trzymają go tam bo się Bartek nie zgodził na ekstradycję, jeszcze się gnoja pytają o zdanie.
dziś ma zapaść decyzja w tej sprawie (po raz kolejny)
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

o jest info.
nie ma decyzji o ekstradycji, Bartek będzie przebywał w Grecji przez najbliższe 40 dni, aż napłynął z Polski dowody potwierdzające jego winę.
ku*wa kpina.
malyslonik
WhiteParty

Post autor: malyslonik »

berry blast pisze: pt wrz 26, 2025 3:14 pm o jest info.
nie ma decyzji o ekstradycji, Bartek będzie przebywał w Grecji przez najbliższe 40 dni, aż napłynął z Polski dowody potwierdzające jego winę.
ku*wa kpina.
Czyli wychodzi, że sąd w Grecji w ramach sprawy o ekstradycję będzie orzekał czy jest winny? Nooo mocno naciągane to
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Jedyny plus taki, że nasze podatki nie idą na tego śmiecia.
Skarpetowamowa
Gacie z oceanu

Post autor: Skarpetowamowa »

Ja bym poczekała z tym że faktycznie zostaje tam. Napisał o tym tylko i wyłącznie fakt, który słynie z kłamstwa a na dodatek - tam w tym artykule jest słowo przeciwko słowu. Najpierw że jednak nie zostanie przekazany a później, że wręcz przeciwnie mecenas mówi, że decyzja będzie pozytywna XD
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Skarpetowamowa pisze: pt wrz 26, 2025 4:45 pm Ja bym poczekała z tym że faktycznie zostaje tam. Napisał o tym tylko i wyłącznie fakt, który słynie z kłamstwa a na dodatek - tam w tym artykule jest słowo przeciwko słowu. Najpierw że jednak nie zostanie przekazany a później, że wręcz przeciwnie mecenas mówi, że decyzja będzie pozytywna XD
faktowi zdarzają się głupie, clickbajtowe nagłówki ale jeśli chodzi o treść to z reguły piszą prawdę.
poza tym jest pierwszy - dwa dni przed onetem i tydzień przed pudelkiem.
mam wrażenie, że inne - większe portale zapomniały o tej sprawie i napiszą coś dopiero, jak dojdzie do ekstradycji.
Amelia302
Tritonotti

Post autor: Amelia302 »

To jakaś kpina po prostu . Czy jest możliwość że w Grecji będą go sądzić? Po co im dowody winy ? 👀 dlaczego ich to interesuje ? Powinni go wydać bo jest nakaz aresztowania i tyle , co ich obchodzi czy winny czy nie - proces dopiero przed nim . Dziwne to jakieś
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

mezalians_urodowy pisze: pt wrz 26, 2025 4:36 pm Jedyny plus taki, że nasze podatki nie idą na tego śmiecia.
teraz nie idą ale będą przez najbliższe kilkadziesiąt lat. Bartek gra na czas jak Żak czy Majtczak ale to nic nie da, co się odwlecze to nie uciecze.
Hankabezpudla
Gacie z oceanu

Post autor: Hankabezpudla »

Amelia302 pisze: pt wrz 26, 2025 5:42 pm To jakaś kpina po prostu . Czy jest możliwość że w Grecji będą go sądzić? Po co im dowody winy ? 👀 dlaczego ich to interesuje ? Powinni go wydać bo jest nakaz aresztowania i tyle , co ich obchodzi czy winny czy nie - proces dopiero przed nim . Dziwne to jakieś
Ponieważ matka chłopaka szaleje, sąd w Grecji musi ponad wszelką wątpliwość stwierdzić, że nie zachodzą przesłanki, na które zapewne powołuje się (bo nawet i w swoich mediach społecznościowych o tym pisze), tj. o zagrożeniu bezpieczeństwa Bartka w Polsce - a także dowody jego winy są rzeczywiście bezsprzeczne. Nie ma co się doszukiwać drugiego dna, kwestie proceduralne moim zdaniem i tyle: sąd w Grecji chce zamknąć temat na swoim terenie raz na zawsze.
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

Hankabezpudla pisze: pt wrz 26, 2025 9:47 pm Ponieważ matka chłopaka szaleje, sąd w Grecji musi ponad wszelką wątpliwość stwierdzić, że nie zachodzą przesłanki, na które zapewne powołuje się (bo nawet i w swoich mediach społecznościowych o tym pisze), tj. o zagrożeniu bezpieczeństwa Bartka w Polsce - a także dowody jego winy są rzeczywiście bezsprzeczne. Nie ma co się doszukiwać drugiego dna, kwestie proceduralne moim zdaniem i tyle: sąd w Grecji chce zamknąć temat na swoim terenie raz na zawsze.
A ja nadal nie rozumiem... Przecież on nie wraca do domu w Polsce, tylko do aresztu. Czyli, że Grecja ma wątpliwości, że służby w Polsce zagrażają jego bezpieczeństwu?
Kasia98
Bransoletka50k

Post autor: Kasia98 »

Hankabezpudla pisze: pt wrz 26, 2025 9:47 pm Ponieważ matka chłopaka szaleje, sąd w Grecji musi ponad wszelką wątpliwość stwierdzić, że nie zachodzą przesłanki, na które zapewne powołuje się (bo nawet i w swoich mediach społecznościowych o tym pisze), tj. o zagrożeniu bezpieczeństwa Bartka w Polsce - a także dowody jego winy są rzeczywiście bezsprzeczne. Nie ma co się doszukiwać drugiego dna, kwestie proceduralne moim zdaniem i tyle: sąd w Grecji chce zamknąć temat na swoim terenie raz na zawsze.
Przecież on prosto z lotniska trafi do aresztu to o jakim niebezpieczeństwie tu mowa. To w Grecji próbował się powiesić, więc to tam był narażony na niebezpieczeństwo bo w Polsce to go będą pilnowac żeby mu się krzywda nie stała
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

no i tak jak pisałam, fakt napisał prawdę dwa dni przed innymi

https://wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,1 ... l#s=BoxPWD
Awatar użytkownika
Linxa244
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Linxa244 »

Ta jego matka ma nierówno pod sufitem. Nie wiem jak można być tak ślepo zapatrzonym w dziecko, które jest tyranem i jeszcze go w tym wspierać. Wyprzedaje wszystko byleby synalka uratować. Sam fakt że mogła podrzucić ciało Mai w te miejsce mrozi krew żyłach.
Kasia98
Bransoletka50k

Linxa244 pisze: pn wrz 29, 2025 5:08 pm Ta jego matka ma nierówno pod sufitem. Nie wiem jak można być tak ślepo zapatrzonym w dziecko, które jest tyranem i jeszcze go w tym wspierać. Wyprzedaje wszystko byleby synalka uratować. Sam fakt że mogła podrzucić ciało Mai w te miejsce mrozi krew żyłach.
Patrząc na to co wyprawia to ona nie jest ślepa ona jest taka sama i to ona tego potwora stworzyła. Ja to się nie znam na takich sprawach i się zastanawiam dlaczego do tej sprawy zatrzymany jest tylko on, ktoś telefon musiał podrzucić na te tory. Czy oni czekają, aż on wróci i go przesłuchają i wtedy będą zamykać innych, czy poprostu olali resztę i skupili się tylko na nim.
Awatar użytkownika
Linxa244
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Linxa244 »

Kasia98 pisze: pn wrz 29, 2025 6:55 pm Patrząc na to co wyprawia to ona nie jest ślepa ona jest taka sama i to ona tego potwora stworzyła. Ja to się nie znam na takich sprawach i się zastanawiam dlaczego do tej sprawy zatrzymany jest tylko on, ktoś telefon musiał podrzucić na te tory. Czy oni czekają, aż on wróci i go przesłuchają i wtedy będą zamykać innych, czy poprostu olali resztę i skupili się tylko na nim.
To pewne, że ona brała w tym udział. Od początku oczerniała Maję na fb. Telefon znaleziono po kilku dniach, w miejscu, którym było wcześniej przeszukiwane i gdzie normalnie poruszają się ludzie. Ciało odkryto tam, gdzie wcześniej szukano z psami tropiącymi. Nie ma opcji że przeszkolony pies nie wyczułby ciała….
Dziwnym trafem wszystko wydarzyło się jak Bartuś był już w Grecji
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

Linxa244 pisze: pn wrz 29, 2025 7:26 pm To pewne, że ona brała w tym udział. Od początku oczerniała Maję na fb. Telefon znaleziono po kilku dniach, w miejscu, którym było wcześniej przeszukiwane i gdzie normalnie poruszają się ludzie. Ciało odkryto tam, gdzie wcześniej szukano z psami tropiącymi. Nie ma opcji że przeszkolony pies nie wyczułby ciała….
Co na tym telefonie bylo? Czyli bylo cialo i nagle byl tez telefon po paru dniach a i o co chodzi z podrzuceniem ciala, to jej smi3rc byla gdzie indziej?
dejwor
Srebrna Kropeczka

Linxa244 pisze: pn wrz 29, 2025 7:26 pm To pewne, że ona brała w tym udział. Od początku oczerniała Maję na fb. Telefon znaleziono po kilku dniach, w miejscu, którym było wcześniej przeszukiwane i gdzie normalnie poruszają się ludzie. Ciało odkryto tam, gdzie wcześniej szukano z psami tropiącymi. Nie ma opcji że przeszkolony pies nie wyczułby ciała….
dejwor
Srebrna Kropeczka

Dlugo twj sprawy nie sledzilem, mam nadzizeje ze mi ktos odpowie na szybkie pytanka,
1. Jaki byl motyw zab1cia mai? On sie przyznal do tego? Sa jakie mocne dowody na niego?
2. Dlaczego mama zabojcy tak jej nienawidzi, jaka jest tego historia?
3. Na jakiej podstawie prawnej ten zabojca nadal jest w grecji?
4. O co chodzi z podlozonym telefonem i podlozonym jej cialem?
Kasia98
Bransoletka50k

dejwor pisze: śr paź 01, 2025 2:10 am Co na tym telefonie bylo? Czyli bylo cialo i nagle byl tez telefon po paru dniach a i o co chodzi z podrzuceniem ciala, to jej smi3rc byla gdzie indziej?
On ją zabił w ich zakładzie stolarskim, a ciało znaleziono w śmietniku w krzakach niedaleko tego zakładu. No i jak on był już w Grecji to na torach gdzie w miejscu gdzie szukała policja, rodzina i przewija się masę ludzi nagle znalazł się jej telefon. Położył między torami, nie zakurzony, suchy a w nocy padał deszcz więc ktoś go ewidentnie tam podłożył i to nie mógł być Bartek

Telefon znaleziono 2 dni wcześniej niż znaleziono ciało.
malyslonik
WhiteParty

Post autor: malyslonik »

Tak sobie myślę, czy matka nie dała łapówki w Grecji, żeby przedłużać sprawę i stąd to opóźnianie