Offtop

Poznajmy się!

Moderator: verysweetcherry

Takata
TłinkiBoss

Re: Cudakowa Monia

Post autor: Takata »

Pusia pisze: pt mar 24, 2023 10:51 am
Atsorp pisze: czw mar 23, 2023 8:53 am A jak sie dostac do tej grupy? Jest ona zablokowana?
Prywatna, widoczna. Jak wpiszesz CSI hydepark to powinno wyskoczyć
Tam się dostać to wyczyn, adminki są wybredne. Mam normalne legitne konto i kilka razy już próbowałam, zawsze mnie odrzucają, nie wiem o co chodzi 🤣
Awatar użytkownika
Pusia
ZdalnaFanka

Post autor: Pusia »

Takata pisze: pt mar 24, 2023 9:01 pm
Pusia pisze: pt mar 24, 2023 10:51 am
Atsorp pisze: czw mar 23, 2023 8:53 am A jak sie dostac do tej grupy? Jest ona zablokowana?
Prywatna, widoczna. Jak wpiszesz CSI hydepark to powinno wyskoczyć
Tam się dostać to wyczyn, adminki są wybredne. Mam normalne legitne konto i kilka razy już próbowałam, zawsze mnie odrzucają, nie wiem o co chodzi 🤣
Ja tam dołączyłam na samym początku, wtedy grupa była otwarta. Teraz bym też się pewnie nie dostała 😬
Odfleszydystans
Migocząca Świeczka

Post autor: Odfleszydystans »

Marsylka pisze: pn kwie 03, 2023 2:24 pm
przejrzystawoda pisze: pn kwie 03, 2023 2:19 pm https://zapodaj.net/90d12d6307d30.jpg.html
https://zapodaj.net/fa8000ae1f6ee.jpg.html
film wandy vs film szpili
SĄ DWA TYPY LUDZI 🤣🤣
Tanie linie ale mieli dostęp do jakiegoś biznes room przed wylotem. To się zawsze wiąże z rodzajem biletu. Sądzę, że to ściema i Siury leciały biznes klasa.
Biznes lounge na Okęciu może miec każdy. 100 za osobę to kosztuje.
madziulix
LouiBag

Post autor: madziulix »

paula9876 pisze: sob kwie 08, 2023 12:58 pm
monalisa1234 pisze: sob kwie 08, 2023 12:30 pm
Vessna_1 pisze: pt kwie 07, 2023 9:29 pm

Pamiętając, że Mumia zostawiała nastoletnia córkę sama na święta, nie oglądałabym się zbytnio na nią
Pewnie rodzinka z Włoch ich zaprosiła żeby sie odwdzięczyć za Dominikanę, a mumii w to graj, nie będzie musiała gotować i sie męczyć przy stole, jak wiadomo woli kontakt z matką ziemią🙃
Wesołych świąt, dziewczyny!
A to wy jeszcze nie zauważyłyście, że uniwersum nie przykłada wagi to rodzinnych świąt? Może jedynie rodzina muki.. W sumie to coraz wiecej osób tak spedza święta, że wyjezdza na wakacje czy traktuje to jak zwyczajny weekend ;)
No i bardzo dobrze, ile można odprawiać te gusła i praktykować zabobony. Większość osób która nie chodzi do kościoła zasuwa dzis z koszyczkiem, kraj hipokrytów. W najbardziej rozwiniętych krajach jest najmniejszy odsetek wierzących, przypadek?
Tyrka
FlafLover

Post autor: Tyrka »

hasztag pisze: pn maja 15, 2023 7:25 pm
chlebaczek pisze: pn maja 15, 2023 3:28 pm https://www.google.com/maps/@52.1666139 ... 384!8i8192

Przemalować na beżowo i byłaby idealna chata dla Żenadki. Jeszcze z Wandą miałyby blisko do siebie <3
Nie znam Wawy, co powiecie o dzielnicy Willanow ? Daleko do centrum, dzielnica bogatych ?
Dla mnie mamy Wilanów stary i Wilanów nowy. Ten nowy Wilanów, to taki Ursynów 21 wieku, blokowisko (tylko tak do 5 pięter) zbudowane na polach gdzie kiedyś gniła kapusta, marchewka i różne inne uprawy rolnicze... Pośrodku osiedla jest Swiątynia Opatrzności. Jest tam pełno hipsterskich restauracji, małych sklepików. Wygląda to exclusive 🤣 ale jest ogólny brak miejsc parkingowych na osiedlu podobno są korki a jego mieszkańcy walczą od lat o lepszą komunikację z centrum Warszawy bo przecież jak kupowali to nie widzieli że tam jezdza ze trzy autobusy i mają pętlę na końcu starego Wilanowa. Jak to osiedle powstawało to ceny były z kosmosu w stosunku do innych dzielnic Warszawy, nie wiem jak jest dzisiaj.... Ale osoby mieszkające od małego w Warszawie raczej nie wybierają tej dzielnicy.
Nynas1010
Jesa

Post autor: Nynas1010 »

Tyrka pisze: pn maja 15, 2023 7:37 pm
hasztag pisze: pn maja 15, 2023 7:25 pm
chlebaczek pisze: pn maja 15, 2023 3:28 pm https://www.google.com/maps/@52.1666139 ... 384!8i8192

Przemalować na beżowo i byłaby idealna chata dla Żenadki. Jeszcze z Wandą miałyby blisko do siebie <3
Nie znam Wawy, co powiecie o dzielnicy Willanow ? Daleko do centrum, dzielnica bogatych ?
Dla mnie mamy Wilanów stary i Wilanów nowy. Ten nowy Wilanów, to taki Ursynów 21 wieku, blokowisko (tylko tak do 5 pięter) zbudowane na polach gdzie kiedyś gniła kapusta, marchewka i różne inne uprawy rolnicze... Pośrodku osiedla jest Swiątynia Opatrzności. Jest tam pełno hipsterskich restauracji, małych sklepików. Wygląda to exclusive 🤣 ale jest ogólny brak miejsc parkingowych na osiedlu podobno są korki a jego mieszkańcy walczą od lat o lepszą komunikację z centrum Warszawy bo przecież jak kupowali to nie widzieli że tam jezdza ze trzy autobusy i mają pętlę na końcu starego Wilanowa. Jak to osiedle powstawało to ceny były z kosmosu w stosunku do innych dzielnic Warszawy, nie wiem jak jest dzisiaj.... Ale osoby mieszkające od małego w Warszawie raczej nie wybierają tej dzielnicy.
No tak ale oni nie w blokowej części będą mieszkać a w willowej . Generalnie są tam domy z kolumnami typu 2002 dworek , ale tez jest dużo nowoczesnych , luksusowych posiadłości . Jak ktoś chce budować dom w Warszawie to raczej tylko wilanow, bo na Mokotowie czy Żoliborzu to już raczej działki się nie kupi , chyba , ze za jakieś kwoty typu 9 mln . A i wilanow tez tani nie jest , ale blisko konstancin, powsin itd jest to luksusowa raczej dzielnica
xopaul13
SushiRoll

Post autor: xopaul13 »

Tejou pisze: pn maja 15, 2023 7:45 pm
Tyrka pisze: pn maja 15, 2023 7:25 pm
Sklarie pisze: pn maja 15, 2023 6:21 pm

Noo piekny warehouse amazona 🤣🤣
To chata Wandziaksow?
Nie

Wilanow na dom fajnie, na mieszkanie słabo, bo daleko a nic ciekawego
Nie zgadzam się, mieszkałam 8 lat na miasteczku wilanow i naprawdę super było, infrastruktura rozwinęła się w błyskawicznym tempie i z jednej strony ciagle się coś działo a z drugiej było dużo zieleni, ścieżki rowerowe (+wspaniała droga do powsina), atrakcje dla dzieci, olbrzymi wybór restauracji.. dojazd do centrum bezpośrednio jednym autobusem w 20 minut ewentualnie Uber w miarę rozsądnych cenach. Teraz mieszkam na górnym Mokotowie i wilanow wygrywa. Myśle ze to super miejsce do życia dla rodzin z dziećmi, szczegolnie w domu:) ale ile ludzi tyle opinii. Patrząc po stylu życia wandziaksow myśle ze się tam odnajdą
Herbatkaznalato

Post autor: Herbatkaznalato »

No dobra ale która z Was nie wygladala zupełnie inaczej pare lat temu? Ja jak widzę swoje zdjęcia z tej wczesnej młodości to tez siebie nie poznaje 🤣 całkiem inny makijaz był modny i ubrania także.
Kings123
GrzaneWino

Post autor: Kings123 »

Herbatkaznalato pisze: czw cze 01, 2023 6:22 pm No dobra ale która z Was nie wygladala zupełnie inaczej pare lat temu? Ja jak widzę swoje zdjęcia z tej wczesnej młodości to tez siebie nie poznaje 🤣 całkiem inny makijaz był modny i ubrania także.
Ja oprócz makijażu takiego jak Wandy miałam jeszcze brwi plemniki. Ją ta moda ominęła XDD
Herbatkaznalato

Post autor: Herbatkaznalato »

Kings123 pisze: czw cze 01, 2023 6:34 pm
Herbatkaznalato pisze: czw cze 01, 2023 6:22 pm No dobra ale która z Was nie wygladala zupełnie inaczej pare lat temu? Ja jak widzę swoje zdjęcia z tej wczesnej młodości to tez siebie nie poznaje 🤣 całkiem inny makijaz był modny i ubrania także.
Ja oprócz makijażu takiego jak Wandy miałam jeszcze brwi plemniki. Ją ta moda ominęła XDD
Tak było!!! Ja nie wiem po co ale malowałam kreskę tylko na dolnej powiece bo na górnej nie potrafiłam 🤣 i podkład zawsze za ciemny i kilogram na twarzy🤣
hasztag
WążNaTshircie

Post autor: hasztag »

Ja malowałam powieki na niebiesko. Palcem
Kornelia1998gorecka

Post autor: Kornelia1998gorecka »

fankapianek pisze: ndz cze 04, 2023 5:27 pm
Kornelia1998gorecka pisze: ndz cze 04, 2023 11:25 am Brak słów. Wanda w marcu mówiła, że będą się przygotowywać (jak do Ciastka) po transmisjach A. Muka na koniec kwietnia, że to nie będzie jeszcze za miesiąc, dwa lub trzy. A ludzie na początku czerwca piszą, że jest w ciąży. Też dlatego, że wzdęcia ma. Albo, że drink bez alkoholu. Kobiety mają często wzdęcia. Co za typy. Ja bym nie wytrzymała. A ona ma ciążę wmawianą nie wiem już jak długo.
to jest mega słabe, ja teraz jestem w ciazy a brzuch miałam wiekszy zawsze jak sie najadłam i miałam wzdecia niz teraz xD takie wmawianie, albo wypytywanie jest żałosne
Zdrówka dla Ciebie i bobasa!

Brak słów na dopytywanie, wmawianie itp.. Masz rację. Ja z partnerem staraliśmy się o dziecko od października 2021 do grudnia 2023. Ale się nam nie udawało, co było bardzo bolesne. Wtedy zrezygnowaliśmy. Już po rezygnacji byłam w sklepie po kapustę kiszoną, była mi potrzebna do przepisu. Ekspedientka- którą pierwszy raz a życiu na oczy widziałam- powiedziała czy może mnie o coś zapytać: czy w ciąży jestem, ale na pewno tak i stąd moja ochota na kapustę kiszoną, że po nią przyszłam bo ona tak w ciąży miała... Chyba nie muszę pisać jak się wtedy poczułam. Ludzie są tak nietaktowni w takich pytaniach, że to jest szok. Noszę rozmiar XS od dawna, więc nie pytała też dlatego, że grubsza jestem. Takie pytania, nawet do obcych- jestem na nie wyczulona- to znaczy na tych którzy pytają.
fankapianek
BlondDoczep

Post autor: fankapianek »

Kornelia1998gorecka pisze: ndz cze 04, 2023 5:39 pm
fankapianek pisze: ndz cze 04, 2023 5:27 pm
Kornelia1998gorecka pisze: ndz cze 04, 2023 11:25 am Brak słów. Wanda w marcu mówiła, że będą się przygotowywać (jak do Ciastka) po transmisjach A. Muka na koniec kwietnia, że to nie będzie jeszcze za miesiąc, dwa lub trzy. A ludzie na początku czerwca piszą, że jest w ciąży. Też dlatego, że wzdęcia ma. Albo, że drink bez alkoholu. Kobiety mają często wzdęcia. Co za typy. Ja bym nie wytrzymała. A ona ma ciążę wmawianą nie wiem już jak długo.
to jest mega słabe, ja teraz jestem w ciazy a brzuch miałam wiekszy zawsze jak sie najadłam i miałam wzdecia niz teraz xD takie wmawianie, albo wypytywanie jest żałosne
Zdrówka dla Ciebie i bobasa!

Brak słów na dopytywanie, wmawianie itp.. Masz rację. Ja z partnerem staraliśmy się o dziecko od października 2021 do grudnia 2023. Ale się nam nie udawało, co było bardzo bolesne. Wtedy zrezygnowaliśmy. Już po rezygnacji byłam w sklepie po kapustę kiszoną, była mi potrzebna do przepisu. Ekspedientka- którą pierwszy raz a życiu na oczy widziałam- powiedziała czy może mnie o coś zapytać: czy w ciąży jestem, ale na pewno tak i stąd moja ochota na kapustę kiszoną, że po nią przyszłam bo ona tak w ciąży miała... Chyba nie muszę pisać jak się wtedy poczułam. Ludzie są tak nietaktowni w takich pytaniach, że to jest szok. Noszę rozmiar XS od dawna, więc nie pytała też dlatego, że grubsza jestem. Takie pytania, nawet do obcych- jestem na nie wyczulona- to znaczy na tych którzy pytają.
Dziekujemy!!!
Tak, znam to, albo moja ciotka: chciałabym, zebys na swieta juz miala brzuszek. no kurde fajnie, ja tez bym chciala... odpowiedzialam wtedy ze to nie jest takie proste jak jej sie wydaje, na co ona ze mysli ze to bardzo proste.
ja tez odpuscilam bo mialam dosyc tego testowania, co mc sie doszukiwalam objawow ciazy i wszystkie konczyly sie okresem. w koncu w miesiacu, w ktorym faktycznie bylam w ciazy mialam te same objawy ale lekko silniejsze i juz zalamana ze znowu okres powiedzialam na glos ze mam to gdzies xD 12h pozniej zobaczylam dwie kreski :D
trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny, ktore sie zmagaja z podobnymi tematami <3

a do reszty: pls, nie doszukujmy sie u kazdego ciazy, brzuch nie rosnie od razu jak u niektorych przyjaciol wandziaksow w 5 tyg xD
Daisy123
MieszkankaPowiśla

Post autor: Daisy123 »

No coz w USA norma jest chodzenie w samych cienkich rajstopach majtkach i staniku, czy to znaczy ze u nas to ma byc norma i mamy tak wyskoczyc jutro na ulice…
@per0l
DamaZpowiśla

Post autor: @per0l »

Osia25 pisze: pn cze 05, 2023 2:58 pm
PMK pisze: pn cze 05, 2023 2:33 pm Greczynka ma na tym ich is strasznie tluste włosy, a przynajmniej tak to wyglada. A u Muki niedługo wleci na bank reklama kosiarki, bo teraz Kozel od cioci ma współpracę z Karcherem 😂 jest i kosiarka i podkaszarka.
Odkurzacz karchera było widać u niego na vlogu na którym chwalił się ze czeka go misja koszenie wiec bardzo prawdopodobne 🙂
Tylko pozazdrościć sprzętu od karchera, mam od lat myjkę ciśnieniowa i sprzęt do okien i zapatruje się na parownice i kosiarkę 🫡
staram się być głosem rozsądku w koczkowym rozgardiaszu
@per0l
DamaZpowiśla

Post autor: @per0l »

Kornelia1998gorecka pisze: śr cze 07, 2023 9:30 pm O jakim wirusie mówi Wanda? Pytam serio. Was też coś dopadło ostatnio? Ona mówi, że panuje. No nie wiem, ja i dookoła mnie wszyscy zdrowi.
U mnie w domu 5/6 osób miało jelitowke + pokrzywkę na rękach nie wiadomego pochodzenia, u znajomych też rewolucje żołądkowe o różnym natężeniu. Ja podejrzewam że to akurat mogło być po truskawkach, bo pierwsze pojawiły się z folii a to nawożone i pryskane maks
staram się być głosem rozsądku w koczkowym rozgardiaszu
Modzia
BlondDoczep

Post autor: Modzia »

@per0l pisze: śr cze 07, 2023 9:54 pm
Kornelia1998gorecka pisze: śr cze 07, 2023 9:30 pm O jakim wirusie mówi Wanda? Pytam serio. Was też coś dopadło ostatnio? Ona mówi, że panuje. No nie wiem, ja i dookoła mnie wszyscy zdrowi.
U mnie w domu 5/6 osób miało jelitowke + pokrzywkę na rękach nie wiadomego pochodzenia, u znajomych też rewolucje żołądkowe o różnym natężeniu. Ja podejrzewam że to akurat mogło być po truskawkach, bo pierwsze pojawiły się z folii a to nawożone i pryskane maks
Mi padło na usta 3 dni temu miałam opuchnięte, podrażnione usta. Dzisiaj mam tak suche muszę ciągle smarować.
sandivicki
RoyalBaby

Post autor: sandivicki »

U mnie z kolei wszyscy w domu chorzy. Drugi raz w ciągu miesiąca. I nie jest to covid, bo wszyscy się testowaliśmy.
Awatar użytkownika
luksusowa_pomidorowa
Currently:Greece

Post autor: luksusowa_pomidorowa »

@per0l pisze: śr cze 07, 2023 9:54 pm
U mnie kumpel miał takie objawy po truskawkach z jednego rynku, ja z drugiego po kalafiorze. Mytym ofc. w większości ugotowanym, ale zjadłam kilka różyczek na surowo. Myślałam, że przypadek, zwłaszcza że pierwszego źle mało jadłam i głównie nabiał ale tak było dzień po dniu.
Dwiemyszy
RóżowePolo

Post autor: Dwiemyszy »

xxxsearcher pisze: czw cze 15, 2023 10:45 am Kazda lokalizacja jest chyba zla dla uzytkowniczek tego forum, jestem naprawde ciekawa gdzie wy mieszkacie w wawie xd u Beżowej korki, daleko, wczesniej w ogole jakas wies kilometry od wawy. Wanda? Wilanow to jak nie Warszawa, daleko, malo sklepow. Siury? E betonoza, jak tam mozna mieszkac xd
A ja Ci powiem z własnego doświadczenia, że co jak co, ale Łomianki to na prawdę masakra. Korki są tam i do wjazdu i do wyjazdu i niekiedy z samych Łomianek na Mlociny można jechać 40minut. Z powrotem jest to samo. A i nowa pani burmistrz króluje w "patodeweloperce" i za jej kadencji powstało tyle nowych bloków i osiedli, że przejazd przez same Łomianki też jest katorgą. A w swoim spocie wyborczym chwaliła się, że dojazd z Łomianek do Warszawy zajmie 15min lol. Mi tam wszystko jedno gdzie mieszka Beżowa, ale serio gdyby ktoś rozważał mieszkanie w Łomiankach to na prawdę radzę się mocno zastanowić, bo jest to mocno uciążliwe.
chill&relax
Currently:revenge

Post autor: chill&relax »

SecretProject pisze: wt cze 20, 2023 8:28 pm
xxxsearcher pisze: pn cze 19, 2023 8:22 pm
Fioletowasciana pisze: pn cze 19, 2023 8:12 pm

Mi się wydaje że aż tyle nie mają. Wydali wszystko na dom i mówili że zbieraja na dalsze etapy budowy.
Jestem pewna, ze są na tyle rozsądni, ze zostawili sobie poduszke finansowa po zakupie domu. Poduszka sobie lezy, a oni zbieraja na dalsze etapy, naturalna rzecz. Przeciez wiekszosc, przynajmniej mi znanych osob, nawet po zakupie mieszkania i wyłożeniu na wklad wlasng zostawia sobie poduszke i zbiera przykladowo dalej na wykończenie, ale nie ruszaja odłożonych pieniedzy zeby kupic sobie wymarzona kanape. Nie wiem jakim kretynem trzeba byc zeby sie do zera spłukać kupując cos bedac dorosłym czlowiekiem
A ja się zastanawiam jakim trzeba być żeby przy takiej inflacji trzymać poduszkę finansową w postaci gotówki, chyba tylko żeby patrzeć jak topnieje i jak po roku masz 80+ procent tego co miałaś 🙈
Dokładnie tak samo uważam :) Niekiedy zwyczajnie opłaca się inwestować i tak - nawet spłukać do zera :) Chociażby kupując nieruchomości na samym początku pandemii :) Czysty zysk i dobra lokata pieniędzy. Aczkolwiek każdy może mieć swój sposób na „poduszkę bezpieczeństwa”.
SecretProject
Currently: planning drama

Post autor: SecretProject »

chill&relax pisze: wt cze 20, 2023 11:22 pm
xxxsearcher pisze: pn cze 19, 2023 8:22 pm

Jestem pewna, ze są na tyle rozsądni, ze zostawili sobie poduszke finansowa po zakupie domu. Poduszka sobie lezy, a oni zbieraja na dalsze etapy, naturalna rzecz. Przeciez wiekszosc, przynajmniej mi znanych osob, nawet po zakupie mieszkania i wyłożeniu na wklad wlasng zostawia sobie poduszke i zbiera przykladowo dalej na wykończenie, ale nie ruszaja odłożonych pieniedzy zeby kupic sobie wymarzona kanape. Nie wiem jakim kretynem trzeba byc zeby sie do zera spłukać kupując cos bedac dorosłym czlowiekiem
A ja się zastanawiam jakim trzeba być żeby przy takiej inflacji trzymać poduszkę finansową w postaci gotówki, chyba tylko żeby patrzeć jak topnieje i jak po roku masz 80+ procent tego co miałaś 🙈
Dokładnie tak samo uważam :) Niekiedy zwyczajnie opłaca się inwestować i tak - nawet spłukać do zera :) Chociażby kupując nieruchomości na samym początku pandemii :) Czysty zysk i dobra lokata pieniędzy. Aczkolwiek każdy może mieć swój sposób na „poduszkę bezpieczeństwa”.
Pełna zgoda -słyszałam, że są nawet ludzie którzy biorą kredyt, żeby trzymać go na koncie i mieć taką "poduszkę bezpieczeństwa"
Btw. napisałam komentarz na uwagę koleżanki, która nazywa ludzi "kretynami..." bo nie robią tak jak ona xD
Fioletowasciana
Currently:Top

Post autor: Fioletowasciana »

SecretProject pisze: wt cze 20, 2023 11:37 pm

Pełna zgoda -słyszałam, że są nawet ludzie którzy biorą kredyt, żeby trzymać go na koncie i mieć taką "poduszkę bezpieczeństwa"
Btw. napisałam komentarz na uwagę koleżanki, która nazywa ludzi "kretynami..." bo nie robią tak jak ona xD
Ja znam mnóstwo ludzi, którzy wszystko wydają i ich poduszka finansowa jest znikoma. Albo najzwyczajniej w świecie nie mają na poduszkę finansową. Najwyraźniej są kretynami.
xxxsearcher
Drama Maker

Post autor: xxxsearcher »

Okej. W takim razie niech bedzie, ze to super rozsądne wydac wszystko co sie ma, a potem modlic sie zeby nie stracic pracy z dnia na dzien, zeby nikt z najbliższych nie zachorował etc. Bo po co miec zabezpieczenie finansowe :) i tak jak kolezanka napisala wyzej, nie chodzi o trzymanie pieniedzy w skarpecie, wiesz, że istnieja inne mozliwosci zabezpieczenia finansowego prawda? Bo brzmisz troche jak nastolatka, ktora jest oburzona informacja, że najrozsądniej byloby miec jakies zabezpieczenie w doroslych zyciu, gdy ma sie stale zobowiazania finansowe do uregulowania, a ona chcialaby wszystko przepuszczać na biezaco. A twoj przyklad z kredytem wziętym na poduszke finansowa… nawet nie skomentuje, bo podkreślił, ze kompletnie myslimy w innych kategoriach.
SecretProject
Currently: planning drama

Post autor: SecretProject »

xxxsearcher pisze: śr cze 21, 2023 7:40 am

Okej. W takim razie niech bedzie, ze to super rozsądne wydac wszystko co sie ma, a potem modlic sie zeby nie stracic pracy z dnia na dzien, zeby nikt z najbliższych nie zachorował etc. Bo po co miec zabezpieczenie finansowe :) i tak jak kolezanka napisala wyzej, nie chodzi o trzymanie pieniedzy w skarpecie, wiesz, że istnieja inne mozliwosci zabezpieczenia finansowego prawda? Bo brzmisz troche jak nastolatka, ktora jest oburzona informacja, że najrozsądniej byloby miec jakies zabezpieczenie w doroslych zyciu, gdy ma sie stale zobowiazania finansowe do uregulowania, a ona chcialaby wszystko przepuszczać na biezaco. A twoj przyklad z kredytem wziętym na poduszke finansowa… nawet nie skomentuje, bo podkreślił, ze kompletnie myslimy w innych kategoriach.
Ale ja nie napisałam, ze to rozsądne wydać wszystko co się ma i modlić żeby nie stracić pracy xDDDD ale ludzie którzy maja nadwyżkę raczej inwestują niż trzymają kasę na koncie/lokacie/skarpecie/skarbonce. Jeżeli zależy im na szybkim upłynnieniu w razie niepowodzenia lub utraty pracy to inwestują po prostu w bardziej płynne aktywa.