Przebarwienia - co pomoże
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryPrzebarwienia - co pomoże
Proszę o polecajki kosmetyków (nie za miliony, ale skuteczne) na mocne przebarwienia i blizny potrądzikowe. Tylko naprawdę super, co Wam naprawdę zadziałało 
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Acne-derm wraz z odbudową bariery hydrolipidowej. Tylko trzeba być bardzo konsekwentnym i cierpliwym - przebarwienia pozapalne potrzebują trochę czasu by zniknąć. Do tego dobry SPF.
A co do blizn to sama dalej z nimi walczę. Dużo zależy od typu blizny (Rolling scars? Ice pick scars? Jest przynajmniej kilka typów), tego jak odbudowuje się Twoja skóra, czy blizny są głębokie i trzeba je podcinać. W każdym razie wiem na pewno, że z takim problemem najlepiej iść do lekarza medycyny estetycznej.
-
AnnnaPaw98
- RóżowePolo
Retinol świetnie złuszczy, tylko że i tak musisz potem uważać na słońce. Bo jak już powstało to może nawracać.
Możesz konkretniej rozpisać marki, co jak?
AnnnaPaw98 pisze: ↑sob wrz 13, 2025 5:02 pm Retinol świetnie złuszczy, tylko że i tak musisz potem uważać na słońce. Bo jak już powstało to może nawracać.
-
AnnnaPaw98
- RóżowePolo
ja akurat stosuję czysty retinol roślinny, który dostałam w prezencie, on nie jest dostępny do kupienia. Ale jest duży wybór retinolu na rynku. I wcale nie musi być najdroższy. Teraz też może sobie zrobić zabieg laserowy, on też Ci powinien fajnie złuszczyć to miejsce.
-
moonly_cards
- GrzaneWino
Daj sobie spokój z z ta seria. Ma alkohol w składzie, który podrażnia i robi gorsze gowno z twarzy.
Lasery, zabiegi u kosmetologa. Ewentualnie kwasy/retinol w domu i dobra witamina C a nie jakieś loreal. I spf!