Start
Mój profil

Przebarwienia - co pomoże

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Meduza
SushiRoll

Przebarwienia - co pomoże

Post autor: Meduza »

Proszę o polecajki kosmetyków (nie za miliony, ale skuteczne) na mocne przebarwienia i blizny potrądzikowe. Tylko naprawdę super, co Wam naprawdę zadziałało 🙏🏻
sugarbaby

Post autor: sugarbaby »

Meduza pisze: ndz wrz 07, 2025 6:46 pm Proszę o polecajki kosmetyków (nie za miliony, ale skuteczne) na mocne przebarwienia i blizny potrądzikowe. Tylko naprawdę super, co Wam naprawdę zadziałało 🙏🏻
Raczej tylko laser i tego typu zabiegi. Żadne kosmetyki tego nie usuną.
Piiiniaa
GreckieWakacje

Post autor: Piiiniaa »

ja walczę z tym u kosmetologa chyba od półtorej roku... miałam robione kwasy, peelingi chemiczne, dermapeny, lasery, ipl i jest naprawdę znikomy efekt, więc chyba naprawdę trzeba mieć cierpliwość i fundusze do tego...
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Meduza pisze: ndz wrz 07, 2025 6:46 pm Proszę o polecajki kosmetyków (nie za miliony, ale skuteczne) na mocne przebarwienia i blizny potrądzikowe. Tylko naprawdę super, co Wam naprawdę zadziałało 🙏🏻
Acne-derm wraz z odbudową bariery hydrolipidowej. Tylko trzeba być bardzo konsekwentnym i cierpliwym - przebarwienia pozapalne potrzebują trochę czasu by zniknąć. Do tego dobry SPF.

A co do blizn to sama dalej z nimi walczę. Dużo zależy od typu blizny (Rolling scars? Ice pick scars? Jest przynajmniej kilka typów), tego jak odbudowuje się Twoja skóra, czy blizny są głębokie i trzeba je podcinać. W każdym razie wiem na pewno, że z takim problemem najlepiej iść do lekarza medycyny estetycznej.
AnnnaPaw98
RóżowePolo

Post autor: AnnnaPaw98 »

Retinol świetnie złuszczy, tylko że i tak musisz potem uważać na słońce. Bo jak już powstało to może nawracać.
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Post autor: Brida »

Na przebarwienia od słońca pomogła mi seria Loreal Revitalift z wit. C oraz Bright Reveal
powers
RoyalBaby

Post autor: powers »

Możesz napisać, które dokładnie produkty z serii polecasz? 🙂
Brida pisze: ndz wrz 14, 2025 8:58 pm Na przebarwienia od słońca pomogła mi seria Loreal Revitalift z wit. C oraz Bright Reveal
powers
RoyalBaby

Post autor: powers »

Możesz konkretniej rozpisać marki, co jak?
AnnnaPaw98 pisze: sob wrz 13, 2025 5:02 pm Retinol świetnie złuszczy, tylko że i tak musisz potem uważać na słońce. Bo jak już powstało to może nawracać.
AnnnaPaw98
RóżowePolo

Post autor: AnnnaPaw98 »

ja akurat stosuję czysty retinol roślinny, który dostałam w prezencie, on nie jest dostępny do kupienia. Ale jest duży wybór retinolu na rynku. I wcale nie musi być najdroższy. Teraz też może sobie zrobić zabieg laserowy, on też Ci powinien fajnie złuszczyć to miejsce.
moonly_cards
GrzaneWino

Post autor: moonly_cards »

powers pisze: pn wrz 15, 2025 7:51 am Możesz napisać, które dokładnie produkty z serii polecasz? 🙂
Daj sobie spokój z z ta seria. Ma alkohol w składzie, który podrażnia i robi gorsze gowno z twarzy.

Lasery, zabiegi u kosmetologa. Ewentualnie kwasy/retinol w domu i dobra witamina C a nie jakieś loreal. I spf!
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Post autor: Brida »

powers pisze: pn wrz 15, 2025 7:51 am Możesz napisać, które dokładnie produkty z serii polecasz? 🙂
https://www.hebe.pl/loreal-paris-rozswi ... 34916.html
http://hebe.pl/loreal-paris-rozswietlaj ... 95901.html