Start
Mój profil

Iryna Zarutska

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Re: Iryna Zarutska

Post autor: berry blast »

joalla pisze: pt wrz 12, 2025 3:05 pm Jej rodzina prosiła o nieudostępnianie tego nagrania. Ich prośba została tak uszanowana, że aż znalazło się na Wikipedii…
dżizas.. milutko że uszanowali prośbę rodziny, teraz każdy, dzieci nawet, mogą zobaczyć jak ta dziewczyna umiera. koszmar.
3bitnajlepszybaton
Mokra Włoszka

Post autor: 3bitnajlepszybaton »

Polecam: https://www.tvp.info/88892233/iryna-zar ... -w-myslach

Tłumaczenia zabójcy absurdalne, ale dodatkowo poraził mnie fakt, że jego siostra myśli, że Ukraina i Rosja to jedno i to samo. America... :alien:
Ilonawrona
Szarlotta

Post autor: Ilonawrona »

3bitnajlepszybaton pisze: pt wrz 12, 2025 10:21 pm Polecam: https://www.tvp.info/88892233/iryna-zar ... -w-myslach

Tłumaczenia zabójcy absurdalne, ale dodatkowo poraził mnie fakt, że jego siostra myśli, że Ukraina i Rosja to jedno i to samo. America... :alien:
Ale czemu mówisz, że tłumaczenia absurdalne, przecież on jest chory psychicznie, więc oczywiste, że myśli w absurdalny sposób i żyje w wyimaginowanym świecie.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Amerykanie nie są zbyt bystrzy, niektórzy nie znają nawet stanów własnego kraju, a co tu mówić o Europie.
Natomiast nie wydaje mi się, że osoby chore psychicznie powinny być skazywane na karę śmierci.
lalisa
Dieta 600 kcal

Post autor: lalisa »

Możecie mi ten komentarz skasować, ale jestem pewna, że sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby w przedziale tej kobiety siedzieli biali ludzie. Jestem pewna, że takiej znieczulicy by nie było. Bo tu nie chodzi o to, ze nikt się nie rzucił na nożownika. To jest normalne. Ludzie się bali. Ale ci ludzie obok niej zachowywali się jak postacie z bajek, które okazują znudzenie piłując pazury. Jest to jeszcze bardziej obrzydliwe niż ten psychol, który chociaż ma "żółte papiery" na swoje zachowanie. A oni co?
3bitnajlepszybaton
Mokra Włoszka

Post autor: 3bitnajlepszybaton »

Ilonawrona pisze: pt wrz 12, 2025 10:29 pm Ale czemu mówisz, że tłumaczenia absurdalne, przecież on jest chory psychicznie, więc oczywiste, że myśli w absurdalny sposób i żyje w wyimaginowanym świecie.
No tak. Właśnie dlatego są absurdalne. O nic więcej mi nie chodziło.
b4b
Skarpeta Rakieta

Post autor: b4b »

3bitnajlepszybaton pisze: pt wrz 12, 2025 10:21 pm Polecam: https://www.tvp.info/88892233/iryna-zar ... -w-myslach

Wcale nie dziwię się, że Jankesom zdarzają takie pomyłki. W zeszłym tygodniu byłam na festiwalu muzycznym i muzyk ze Szwecji po brawach powiedział do Polaków "spasiba". Jeśli już nasz bałtycki sąsiad wykazuje się taką ignorancją, to co dopiero kraje zza oceanu. Oczywiście nie usprawiedliwiam tutaj nikogo, jednak po tej akcji ze Szwedem jestem "disappointed but not surprised"
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

b4b pisze: sob wrz 13, 2025 11:54 am Wcale nie dziwię się, że Jankesom zdarzają takie pomyłki. W zeszłym tygodniu byłam na festiwalu muzycznym i muzyk ze Szwecji po brawach powiedział do Polaków "spasiba". Jeśli już nasz bałtycki sąsiad wykazuje się taką ignorancją, to co dopiero kraje zza oceanu. Oczywiście nie usprawiedliwiam tutaj nikogo, jednak po tej akcji ze Szwedem jestem "disappointed but not surprised"
Na Sardynii słysząc język polski mowili "spasiba " oraz 'russia good " takze no comments .
na temat ogaru oraz wiedzy ogolnej przecietnego Amerykanina mam tragiczne zdanie .
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

lalisa pisze: pt wrz 12, 2025 10:44 pm Możecie mi ten komentarz skasować, ale jestem pewna, że sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby w przedziale tej kobiety siedzieli biali ludzie. Jestem pewna, że takiej znieczulicy by nie było. Bo tu nie chodzi o to, ze nikt się nie rzucił na nożownika. To jest normalne. Ludzie się bali. Ale ci ludzie obok niej zachowywali się jak postacie z bajek, które okazują znudzenie piłując pazury. Jest to jeszcze bardziej obrzydliwe niż ten psychol, który chociaż ma "żółte papiery" na swoje zachowanie. A oni co?
pewnie mieli w d..pie ,zwlaszcza to czarna gruba siedzaca doslownie obok niej.
widzialam video w wersji uncensored ,koszmar to absolutnie malo powiedziane i nie chodzi o elementy "gore" a bezmiar zła ,strachu ,bólu ,który przepelnia ten filmik-biedna dziewczyna kończy na brudnej podłodze ,absolutnie sama -pozniej jak juz nie ma to nota bene zadnego wiekszego sensu,podchodza pasazerowie probujac ja "ratowac"-jak on ajuz prawdopodobnie nie zyje.
aveeline
Mokra Włoszka

Post autor: aveeline »

Wiecie, co dla mnie jest najbardziej przykre? Że jej ostatni obraz przed oczami to twarz mordercy, na którego spojrzała z szokiem w oczach, kiedy nad nią stał chwilę po dźgnięciu. Obraz, z którym umierała.
Marcjanna
BagietkaZszarlott

Post autor: Marcjanna »

A może bylo tak, ze ci świadkowie nie zdawali sobie sprawy co tak naprawdę sie stało? Moze myśleli, ze tylko stracił jej tą czapkę? Sama juz nie wiem jak to wszystko oceniać:(
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Marcjanna pisze: sob wrz 13, 2025 9:33 pm A może bylo tak, ze ci świadkowie nie zdawali sobie sprawy co tak naprawdę sie stało? Moze myśleli, ze tylko stracił jej tą czapkę? Sama juz nie wiem jak to wszystko oceniać:(
ona bardzo szybko zachwiała się i upadła pod siedzenie... to już wtedy można podejść, nawet jeśli nie wiadomo co się stało
cdn345
Srebrna Kropeczka

Post autor: cdn345 »

A ile ciosów zadał jej ten morderca? Obiło mi się o uszy, że siedem razy, czy to prawda?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

cdn345 pisze: sob wrz 13, 2025 10:08 pm A ile ciosów zadał jej ten morderca? Obiło mi się o uszy, że siedem razy, czy to prawda?
trzy ciosy
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Alexa2344 pisze: sob wrz 13, 2025 3:39 pm pewnie mieli w d..pie ,zwlaszcza to czarna gruba siedzaca doslownie obok niej.
widzialam video w wersji uncensored ,koszmar to absolutnie malo powiedziane i nie chodzi o elementy "gore" a bezmiar zła ,strachu ,bólu ,który przepelnia ten filmik-biedna dziewczyna kończy na brudnej podłodze ,absolutnie sama -pozniej jak juz nie ma to nota bene zadnego wiekszego sensu,podchodza pasazerowie probujac ja "ratowac"-jak on ajuz prawdopodobnie nie zyje.
Mnie też to strasznie uderzyło-w momencie gdy ten psychopata wyszedł z przedziału ludzie zauważyli ze kąpie mu krew jak idzie a dziewczyna się osunęła na siedzeniu. Ja w tym samym momencie byłabym przy tej dziewczynie, próbowała zastosować ucisk na ranie żeby spowolnić krwotok i usilowalabym ją pocieszyć mówiąc że pomoc już jedzie, nie zamykaj oczu, jesteś silna dasz radę! Tymczasem oni ją olali i biedna umarła z przerażeniem w oczach sama na brudnej podłodze 💔
Nie mogę dojść do siebie odkąd to zobaczyłam

I pewnie zaraz przeczytam że łatwo ci mówić że byś podeszła a trudniej zareagować jak się jest na miejscu więc odpowiem z góry że wiem na pewno że bym zareagowała bo kilka razy w miejscu publicznym spotkałam się z sytuacjami że ludzie potrzebowali pomocy i pomagałam za każdym razem. Raz we mnie bezdomny rzucił bułką innym razem koleś był pijany i spał na zimnie i mnie wyzwał bo zapytałam czy nie potrzebuje pomocy 💀ale mimo to warto reagować i nie być obojętnym
Znieczulica tych ludzi w pociągu mnie załamała, mam nadzieję że morderca dostanie dożywocie i nie interesuje mnie ze ma schizofrenie- odmawiał przyjmowania leków więc jest winny tego że był w takim stanie. Poza tym nie do końca wierzę że nie wiedział co robi. Iryna była jedyna białą w całym przedziale i była zarazem najmniejsza i najdrobniejsza. Dziwnym trafem wybral ją na ofiarę a nie dużego czarnoskórego mężczyznę/kobietę którzy też tam było a on wiedział że z nimi nie pójdzie mu tak łatwo jak z Iryna i się powstrzymał od ataku.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Marti37 pisze: sob wrz 13, 2025 10:29 pm Mnie też to strasznie uderzyło-w momencie gdy ten psychopata wyszedł z przedziału ludzie zauważyli ze kąpie mu krew jak idzie a dziewczyna się osunęła na siedzeniu. Ja w tym samym momencie byłabym przy tej dziewczynie, próbowała zastosować ucisk na ranie żeby spowolnić krwotok i usilowalabym ją pocieszyć mówiąc że pomoc już jedzie, nie zamykaj oczu, jesteś silna dasz radę! Tymczasem oni ją olali i biedna umarła z przerażeniem w oczach sama na brudnej podłodze 💔
Nie mogę dojść do siebie odkąd to zobaczyłam

I pewnie zaraz przeczytam że łatwo ci mówić że byś podeszła a trudniej zareagować jak się jest na miejscu więc odpowiem z góry że wiem na pewno że bym zareagowała bo kilka razy w miejscu publicznym spotkałam się z sytuacjami że ludzie potrzebowali pomocy i pomagałam za każdym razem. Raz we mnie bezdomny rzucił bułką innym razem koleś był pijany i spał na zimnie i mnie wyzwał bo zapytałam czy nie potrzebuje pomocy 💀ale mimo to warto reagować i nie być obojętnym
Znieczulica tych ludzi w pociągu mnie załamała, mam nadzieję że morderca dostanie dożywocie i nie interesuje mnie ze ma schizofrenie- odmawiał przyjmowania leków więc jest winny tego że był w takim stanie. Poza tym nie do końca wierzę że nie wiedział co robi. Iryna była jedyna białą w całym przedziale i była zarazem najmniejsza i najdrobniejsza. Dziwnym trafem wybral ją na ofiarę a nie dużego czarnoskórego mężczyznę/kobietę którzy też tam było a on wiedział że z nimi nie pójdzie mu tak łatwo jak z Iryna i się powstrzymał od ataku.
tak,na reddicie et cetera panuje narracja,ze kazdy madry znad komputera-ale na litosc,ich tam bylo kilka osob ,mogli jakos zareagowac -a juz fakt,ze ta biedulinka patrzy przerazona wokol jakby szukajac pomocy i nie ma NIKOGO kto by ja pocieszyl jest po prostu demoniczny i ohydny,swiat pustych zombie ,odczłowieczonych -dlatego chociaz bym mogla,nie zamieszkam w Stanach i mocno sie zastanowie nim w ogole odwiedze ten kraj-choc mialam w planach -ale tam sie dzieje cos cholernie złego .
Trump ponoc oczekuje wobec tego swira orzeczenia kary smierci-i tak powinno byc-co kogo obchodzi jego schizo-mogl sie leczyc,brac leki ale wybral droge przemocy i pewnie ćpania wiec sorry ale oko za oko.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

tigerrr pisze: czw wrz 11, 2025 9:56 pm Nie ma wątku o tej sprawie? Ja wpadłam w algorytm i non stop widzę filmiki z tego zabójstwa, coś strasznego 💔💔💔
jedno mnie tylko dziwi i don't get me wrong ale czemu ona wracala tak pozno,po nocnej zmianie sama-miala ponoc chlopaka ,czemu jej nie odebral albo chociaz po nia przyjechal-taka nocna samotna podroz atrakcyjnej mlodej dziewczyny to troche proszenie sie o klopoty-zwlaszcza jesli chodzi o Stany i publiczny transport ,ktory sie nieco rozni od tego ,ktory znamy w Europie .
Nie uprawiam victim blaming,zeby ktos mnie nie zakrzyczal zaraz ale dla mnie to troche dziwne
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

z czystej ciekawości - tak samo chętnie byście biegły pomóc dźgniętemu Murzynowi jak dźgniętej białej? pytam bez podtekstów.
myślę, że ona po prostu nie była "ichniejsza" więc ich nie interesowała...zresztą potem tylko biali i tacy mulaci podbiegli. niby człowiek jest człowiek, a jednak zależy jaki ma kolor.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

berry blast pisze: sob wrz 13, 2025 11:02 pm z czystej ciekawości - tak samo chętnie byście biegły pomóc dźgniętemu Murzynowi jak dźgniętej białej? pytam bez podtekstów.
myślę, że ona po prostu nie była "ichniejsza" więc ich nie interesowała...zresztą potem tylko biali i tacy mulaci podbiegli. niby człowiek jest człowiek, a jednak zależy jaki ma kolor.
bez podtekstow odpowiem za siebie,ze jak ktos jest dzgniety i lezy to nie kalkuluje czy czarny czy zolty tylko zal mi czlowieka -myslenie typu ze jak biały to niech zdycha jest dla mnie ponizej akceptowalnego poziomu spierdolenia i nadaje sie do Lubiąża (słynny psychiatryk w dolnoslaskim )
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Alexa2344 pisze: sob wrz 13, 2025 10:56 pm jedno mnie tylko dziwi i don't get me wrong ale czemu ona wracala tak pozno,po nocnej zmianie sama-miala ponoc chlopaka ,czemu jej nie odebral albo chociaz po nia przyjechal-taka nocna samotna podroz atrakcyjnej mlodej dziewczyny to troche proszenie sie o klopoty-zwlaszcza jesli chodzi o Stany i publiczny transport ,ktory sie nieco rozni od tego ,ktory znamy w Europie .
Nie uprawiam victim blaming,zeby ktos mnie nie zakrzyczal zaraz ale dla mnie to troche dziwne
no litości... przejażdżka metrem to nie jest proszenie się o kłopoty. proszenie się o kłopoty jest wtedy, jak kupujesz maczane blanty w Miami (sorry, musiałam), szlajasz się w nocy po Detroit i zaczepianie miejscowych albo robisz samotny trip do Somalii. podróż metrem to normalny sposób transportu, nie zawsze ktoś nas może odebrać, jeździć, zawozić, może też pracował, leżał z jelitówką jesu whatever...
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

berry blast pisze: sob wrz 13, 2025 11:07 pm no litości... przejażdżka metrem to nie jest proszenie się o kłopoty. proszenie się o kłopoty jest wtedy, jak kupujesz maczane blanty w Miami (sorry, musiałam), szlajasz się w nocy po Detroit i zaczepianie miejscowych albo robisz samotny trip do Somalii. podróż metrem to normalny sposób transportu, nie zawsze ktoś nas może odebrać, jeździć, zawozić, może też pracował, leżał z jelitówką jesu whatever...
ale po wała ten efektowny oburz?podroz metrem moze byc niekiedy bardziej niebezpieczna niz "samotny trip" do Somalii ale to trzeba troche zyciowego ogaru,geeez....
tak lezal z jelitowka i zapaleniem gardla rotfl-i nie tlumacz mi oczywistosci ze nie zawsze kazdy moze nas odebrac bla bla bla sraty taty -odnioslam sie konkretnie do jezdzenia po nocach ,jak bedziesz miala chlopaka to zrozumiesz xd
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Taki eksperyment myślowy. Moje doświadczenia z codziennego życia w Polsce pokazują, że raz można spotkać obok pijanego / bezdomnego / naćpanego białego czystych, wesołych, zadbanych ciemnoskórych obcokrajowców. Niemal codziennie widuję wesołe, ładne Murzynki i naszych żulików, obsikanych, z wszami, tobołami. Gdyby któryś z nich zaatakował bezbronną i korzystającą z życia dziewczynę o ciemnym kolorze skóry nie sądzę, żeby ktoś u nas patrzył na rasę. Ludzi upadłych (pomijam powody, winę, niewinność) i agresywnych ocenia się raczej negatywnie niezależnie od koloru skóry. Podobnie ofiary.

W Stanach zrobiła się z tego polityczna gównoburza. Naprawdę oni są skupieni na kolorze skóry, zamiast na źródle problemu. Pewnie nie wyciągną żadnych wnisków. Nadal po ulicach będą chodzić ludzie niebezpiecznie chorzy, naćpani. Kult wolności. U nas jednak tacy przeważnie siedzą i jeszcze takiego przyzwolenia na ćpanie nie ma. Myślę, że europejskie rozumienie wolności jest po prostu lepsze. Wolna amerykanka opłaciła się w USA tylko bogatym i wpływowym. Reszta cierpi przez osoby nieokrzesane lub głupie.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Alexa2344 pisze: sob wrz 13, 2025 11:12 pm ale po wała ten efektowny oburz?
Alexa2344 pisze: sob wrz 13, 2025 11:12 pm ale to trzeba troche zyciowego ogaru,geeez....
Alexa2344 pisze: sob wrz 13, 2025 11:12 pm rotfl
Alexa2344 pisze: sob wrz 13, 2025 11:12 pm bla bla bla sraty taty
Alexa2344 pisze: sob wrz 13, 2025 11:12 pm,jak bedziesz miala chlopaka to zrozumiesz xd
pogadane xD
wobec takich argumentów nie mam nic do dodania :)
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Alexa2344 pisze: sob wrz 13, 2025 10:47 pm tak,na reddicie et cetera panuje narracja,ze kazdy madry znad komputera-ale na litosc,ich tam bylo kilka osob ,mogli jakos zareagowac -a juz fakt,ze ta biedulinka patrzy przerazona wokol jakby szukajac pomocy i nie ma NIKOGO kto by ja pocieszyl jest po prostu demoniczny i ohydny,swiat pustych zombie ,odczłowieczonych -dlatego chociaz bym mogla,nie zamieszkam w Stanach i mocno sie zastanowie nim w ogole odwiedze ten kraj-choc mialam w planach -ale tam sie dzieje cos cholernie złego .
Trump ponoc oczekuje wobec tego swira orzeczenia kary smierci-i tak powinno byc-co kogo obchodzi jego schizo-mogl sie leczyc,brac leki ale wybral droge przemocy i pewnie ćpania wiec sorry ale oko za oko.
Mam takie same odczucia.
Co do tego mordercy to w ogóle szok że 14 razy miał konflikt z prawem i nadal nie był przymusowo leczony/nie siedział w więzieniu. Czego sie spodziewali? Że magicznie przestanie popełniać przestępstwa i wyzdrowieje?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Marti37 pisze: sob wrz 13, 2025 11:31 pm Mam takie same odczucia.
Co do tego mordercy to w ogóle szok że 14 razy miał konflikt z prawem i nadal nie był przymusowo leczony/nie siedział w więzieniu. Czego sie spodziewali? Że magicznie przestanie popełniać przestępstwa i wyzdrowieje?
leczenie psychiatryczne w usa jest bardzo drogie, więc skoro on jest bezdomny to leczenie jego było niewystarczające bo nie ma kasy, adresu ani polisy. takich jak on szpital potrafi nawet wywalić na mróz skoro jest niewypłacalny. tam jest po prostu chory system.