Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Limonene
RealDiamond

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: Limonene »

PauEsh pisze: czw wrz 11, 2025 10:01 am Justyna nie jest gwiazdą tego formatu moim zdaniem. Kiedyś pojawiła się online na jednym ze spotkań, to nie mówili ludziom (miała być na żywo), bo poszliby do domu :D
Aha, no jak ktoś nie jest gwiazdą pokroju Lewandowskiego to niech wrzuca zdjęcia dziecka do internetu na potęgę xD
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

PauEsh pisze: czw wrz 11, 2025 10:01 am Justyna nie jest gwiazdą tego formatu moim zdaniem. Kiedyś pojawiła się online na jednym ze spotkań, to nie mówili ludziom (miała być na żywo), bo poszliby do domu :D
Jakiego formatu by nie była, jest osobą publiczną i ma prawo chcieć chronić prywatność swojego dziecka i każdy normalnie myślący człowiek uszanuje tą chęć, nie będzie dywagowal nad imieniem, wyglądem, czy czymkolwiek innym, bo to nie jego sprawa
PauEsh
Tritonotti

Post autor: PauEsh »

Limonene pisze: czw wrz 11, 2025 10:08 am Aha, no jak ktoś nie jest gwiazdą pokroju Lewandowskiego to niech wrzuca zdjęcia dziecka do internetu na potęgę xD
Nie, po prostu wydaje mi się, że jest rozpoznawalna w wąskim gronie ;) niech wrzuca co chce i gdzie chce, to jej sprawa.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

PauEsh pisze: czw wrz 11, 2025 10:20 am Nie, po prostu wydaje mi się, że jest rozpoznawalna w wąskim gronie ;) niech wrzuca co chce i gdzie chce, to jej sprawa.
Ale nie chce wrzucać i jak widać niektórzy mają z tym jakiś problem xd
To czy ktoś jest rozpoznawalny czy nie, nie powinno mieć wpływu na to że przestrzega prywatności swojego dziecka
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Magicznaborowka pisze: czw wrz 11, 2025 6:32 am Czyli na żywo mogę ją zobaczyć na zjeździe fanów true crime gdzie wszyscy interesują się sprawami kryminalnymi, którym jak wyżej oceniłyście „nie wiadomo co w głowie siedzi” bo za parę miesięcy jej wygląd i tak się zmieni, a zdjęcia z tego okresu nie mogę zobaczyć w sieci? Wtedy się nie zmieni? Na zawsze pozostanie niemowlęciem?
Nie rozumiesz
Do internetu maja wybor wrzucić jej zdjęcie lub nie- wybrali ta druga opcje (slusznie).
W realu co wg ciebie mają zrobić?
Udawać że nie mają dziecka?
Nie wychodzic z nią na spacery bo ktoś zobaczy?
Nie zabierać ze sobą na wyjazdy?
Chować ją w domu do 18-ki?

Dla mnie to oczywiste że funkcjonują jak normalni ludzie a normalni ludzie zabierają ze sobą dzieci na różne wydarzenia/wykazdy/w miejsca publiczne.
Tutaj nie ma innej alternatywy- mają dziecko więc owszem ludzie będą ich widzieli z dzieckiem w różnych miejscach. Nie da się tego przeskoczyć.
Da się natomiast nie publikować wizerunku dziecka w social mediach nie podawać imienia i skorzystali z tej opcji. Co wydaje się być bardzo słuszne bo po co ma wizerunek ich dziecka krążyć w sieci? Jakie z tego korzyści? Bo o korzyściach spędzania czasu z dzieckiem, zabierania jej w miejsca publiczne itp chyba nie trzeba mówić? To normalna część dzieciństwa i raczej każdy kto ma dzieci nie chowa ich na strychu.
hipek007
Tritonotti

Post autor: hipek007 »

Dodam jeszcze, że zdjęcie dziecka w necie zostaje już tam na zawsze. Poszła na event, wróciła i już dziecka nikt potem nie pamięta, nie rozpozna itd.
Tak jak piszą przedmówczynie – nie da się dziecka ukryć, ale można stawiać pewne granice jego prywatności.
hipek007
Tritonotti

Post autor: hipek007 »

Magicznaborowka pisze: śr wrz 10, 2025 9:44 pm Cały konwent kryminalny wie, nie ukrywali jej, nosili na rękach
Tak samo jak cała ich klatka schodowa,cały żłobek, przedszkole, szkoła, grupa języka angielskiego, baletu i harcerstwa. I co z tego?
Awatar użytkownika
dzudidzetson
LouiBag

Post autor: dzudidzetson »

Magicznaborowka pisze: śr wrz 10, 2025 9:44 pm Cały konwent kryminalny wie, nie ukrywali jej, nosili na rękach
Weźcie wy się niektorzy serio juz pizdnijcie w łeb.
A co, mieli ją nosić z workiem na głowie, w kominiarce, czy zostawić w piwnicy? Zamknąć i nie wypuszczać do osiemnastki?
Już niektórym to ten szarenting nieźle siadł na łeb. Widzisz różnicę, pomiędzy wystawianiem wizerunku dziecka w sm, a po prostu życiem z dzieckiem? Dzieci są takimi samymi członkami społeczeństwa jak dorośli, chodzą z rodzicami na zakupy, do restauracji, do kina i na konwenty też mogą jeździć.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

dzudidzetson pisze: czw wrz 11, 2025 1:49 pm Weźcie wy się niektorzy serio juz pizdnijcie w łeb.
A co, mieli ją nosić z workiem na głowie, w kominiarce, czy zostawić w piwnicy? Zamknąć i nie wypuszczać do osiemnastki?
Już niektórym to ten szarenting nieźle siadł na łeb. Widzisz różnicę, pomiędzy wystawianiem wizerunku dziecka w sm, a po prostu życiem z dzieckiem? Dzieci są takimi samymi członkami społeczeństwa jak dorośli, chodzą z rodzicami na zakupy, do restauracji, do kina i na konwenty też mogą jeździć.
Nie wypowiadałam się do tej pory w tym temacie (temacie dziecka Justyny), ale, szczerze? Mogli tego dziecka nie brać ze sobą do pracy 🤣
Konwent true crime w jej przypadku to nie wyjście na lody.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

Grubababa pisze: czw wrz 11, 2025 2:11 pm Nie wypowiadałam się do tej pory w tym temacie (temacie dziecka Justyny), ale, szczerze? Mogli tego dziecka nie brać ze sobą do pracy 🤣
Cały czas karmi piersią i to pewnie dlatego.
Marti37
Milion subskrypcji

Grubababa pisze: czw wrz 11, 2025 2:11 pm Nie wypowiadałam się do tej pory w tym temacie (temacie dziecka Justyny), ale, szczerze? Mogli tego dziecka nie brać ze sobą do pracy 🤣
A jaka jest różnica czy ktoś ją zobaczyl na konwencie truecrime z dzieckiem czy może w biedronce jak robili zakupy?
Oba ww miejsca to miejsca publiczne i tak- ludzie będą ją widywali.
Na tym konwencie była chyba z mężem? Więc co mieli zostawić dziecko samo w domu?
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Marti37 pisze: pt wrz 12, 2025 4:12 pm A jaka jest różnica czy ktoś ją zobaczyl na konwencie truecrime z dzieckiem czy może w biedronce jak robili zakupy?
Oba ww miejsca to miejsca publiczne i tak- ludzie będą ją widywali.
Na tym konwencie była chyba z mężem? Więc co mieli zostawić dziecko samo w domu?
No różnica między biedronką a konwentem o konkretnej tematyce, gdzie Justyna jest wcześniej ogłaszana jako gość specjalny jest chyba oczywista. Była z mężem, nie wiem z kim mieli zostawić, z babcia? Z niania? To nie jest mój problem 😉 argument z karmieniem piersią dużo bardziej trafny i jakkolwiek logiczny.
puree
BlondDoczep

Post autor: puree »

Najnowszy odcinek bije rekordy jeśli chodzi o bezcelowe dywagacje (o alkoholu, biologicznym ojcostwie), Justyna naprawdę czasem gada jakby jej płacili od słowa xd
Marti37
Milion subskrypcji

Grubababa pisze: pt wrz 12, 2025 6:41 pm No różnica między biedronką a konwentem o konkretnej tematyce, gdzie Justyna jest wcześniej ogłaszana jako gość specjalny jest chyba oczywista. Była z mężem, nie wiem z kim mieli zostawić, z babcia? Z niania? To nie jest mój problem 😉 argument z karmieniem piersią dużo bardziej trafny i jakkolwiek logiczny.
No widzisz zatem masz powód, czy teraz jest usprawiedliwiona?😆
LosAnanas
FlafLover

Post autor: LosAnanas »

puree pisze: pt wrz 12, 2025 7:30 pm Najnowszy odcinek bije rekordy jeśli chodzi o bezcelowe dywagacje (o alkoholu, biologicznym ojcostwie), Justyna naprawdę czasem gada jakby jej płacili od słowa xd
Jak zaczęła wymieniać te zalety alkoholu i to jak on świetnie działa i że dobrze, bo bohaterka go używała okazjonalnie, to lekko zwątpiłam
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Marti37 pisze: pt wrz 12, 2025 8:21 pm No widzisz zatem masz powód, czy teraz jest usprawiedliwiona?😆
A czy Ty zamierzasz teraz zapierdalać za mną od wątku do wątku i się wykłócać? Dyskusja była nt "prywatności" dziecka. Prawda jest taka, że nawet karmiąc dziecko piersią, mogła wybrać się na konwent bez niego. Są na to sposoby i zwykłe śmiertelniczki z tych sposobów korzystają, ale gwiazda Justa widocznie na to nie wpadła. Dlaczego? Sama sobie odpowiedz.
Mimcia
Currently:revenge

Post autor: Mimcia »

Grubababa pisze: pt wrz 12, 2025 9:38 pm A czy Ty zamierzasz teraz zapierdalać za mną od wątku do wątku i się wykłócać? Dyskusja była nt "prywatności" dziecka. Prawda jest taka, że nawet karmiąc dziecko piersią, mogła wybrać się na konwent bez niego. Są na to sposoby i zwykłe śmiertelniczki z tych sposobów korzystają, ale gwiazda Justa widocznie na to nie wpadła. Dlaczego? Sama sobie odpowiedz.
Tez tak uwazam. Przeciez maz nie musial isc z nia, w koncu nie jest tworca
Mimcia
Currently:revenge

Post autor: Mimcia »

Ogrzyca pisze: pt wrz 12, 2025 10:59 pm Pewnie, że nie musiał. Dziecko samo przyjdzie na karmienie xd
A wiesz, ze czasami matki musza wyjsc z domu i da rade odciagnac pokarm?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

czy już ustaliłyście gdzie i kiedy Justyna może karmić cyckiem? xD
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Kto słuchał nowego odcinka i ma opinie? Jestem głęboko zszokowany że sięgnęła po temat o którym nie ma już ośmiuset książek i seriali, tylko kolejna dożywotke jeśli dobrze się zorientowałem x tytułu. Warto odpalać?
prozopagnozja

Post autor: prozopagnozja »

Jej najnowsze odcinki to porażka. Pojawia się kobieta nadużywająca alkoholu - matka, wychowująca dziecko, bo ojciec ciągle w pracy. a Justyna wymienia zalety używania alkoholu, że np. pomaga zasnąć XD nie wierzę w to co słyszę. naduzywanie alkoholu przez kobietę ok, ale mężczyzna już nie ok. ehhh. dla mnie ten argument brzmiał jak usprawiedliwienie. smutna historia opowiedziana w fatalny sposób
puree
BlondDoczep

Post autor: puree »

prozopagnozja pisze: sob wrz 13, 2025 1:08 pm Jej najnowsze odcinki to porażka. Pojawia się kobieta nadużywająca alkoholu - matka, wychowująca dziecko, bo ojciec ciągle w pracy. a Justyna wymienia zalety używania alkoholu, że np. pomaga zasnąć XD nie wierzę w to co słyszę. naduzywanie alkoholu przez kobietę ok, ale mężczyzna już nie ok. ehhh. dla mnie ten argument brzmiał jak usprawiedliwienie. smutna historia opowiedziana w fatalny sposób
W dodatku powtarzała kilka razy jakieś splątane rozkminy, że alkohol trochę poprawia humor, chociaż w sumie to depresant, ale też sprawia że człowiek się mniej przejmuje, chociaż oczywiście na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie... Jakby tłumaczyła kosmicie działanie alkoholu :alien:
prozopagnozja

Post autor: prozopagnozja »

puree pisze: sob wrz 13, 2025 1:13 pm W dodatku powtarzała kilka razy jakieś splątane rozkminy, że alkohol trochę poprawia humor, chociaż w sumie to depresant, ale też sprawia że człowiek się mniej przejmuje, chociaż oczywiście na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie... Jakby tłumaczyła kosmicie działanie alkoholu :alien:
Totalna porażka. Zastanawiam się jakie są motywy Justyny czemu tak stronniczo podeszła do tej sprawy. Ile jest takich historii, gdzie matka musi de facto sama wychowywać dziecko, bo ojciec zarabia na rodzinę i go nie ma w domu. I jakoś nie każda z*bija. Nigdy nie słyszałam, aby robiła rozkminy na temat alkoholu w sprawie, gdzie to mężczyzna nadużywał.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Prawdę mówiąc to mam ochotę się porzygac słuchając tego. Kobieta alkoholiczka znęcająca się nad rodziną ma dwójkę dzieci w wieku szkolnym a Justyna pieje nad nią i współczuje jej jakby urodziła tydzień temu bliźniaki i mąż zostawił ją samą z dwójką noworodków. Smęci że kobieta jest więźniem własnego domu bo nie musi pracować i ma całe dnie wolne jak dzieci są w szkole a ona musi aż je nakarmić i posprzątać czego i tak nie robi. Mam ochotę rzucić telefonem z wielu powodów. Po pierwsze samotne matki nie dość że dźwigają to same to często cierpią biedę bo nikt ich nie utrzymuje a alimentów nie ma. Po drugie samotne matki jeśli pracują to mają pięć razy mniej czasu a domy mają czyste dzieci najedzone. Po trzecie facet miał na głowie utrzymanie czterech osób a ona mogła iść do pracy nawet na część etatu jak były dzieci w szkole po prostu tego nie robiła. Po czwartek to była patologiczną dysfunkcyjna rodzina z matką która piła i się znęcała. Gdyby to była odwrotna sytuacja i mieliśmy rodzinę w której matka pracuje na czwórkę osób, a stary siedzi i chleje, syfi i się znęca a na koniec zabija dzieci, narracja byłaby zupełnie inna. To pochylanie się w stronę morderczyni która z własnego wyboru mając samodzielne dzieci (samodzielne w sensie ani noworodki ani maluszki), nie idzie do pracy tylko zamyka się w domu i pije, jest niedorzeczne. Boże ile ja kobiet znam co by się zamieniły i chętnie zostały w domu z dziećmi. Ile ja kobiet znam co dały by wiele by nie musieć pracować. Co najważniejsze - ile ja kobiet znam które poszłyby do pracy żeby facet nie musiał wyjeżdżać. Nie wiem to jest jakiś absurdalny odcinek jeszcze tłumaczenie alkusa że alkohol odpręża kobiety. Nie mam słów przepraszam to jest dno dna.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Podzielam negatywne opinie na temat odcinka. Nie dość, że Justyna tak głośną sprawę i tak tragiczną opowiada jak baba na bazarze, bez żadnego ładu i składu ("dzieci w wieku szkolnym chodziły do szkoły" i wiele podobnych głupot), to jeszcze to romantyzowanie alkoholu 🤯🤯🤯 ktoś powinien zrobić z tego shoty i puścić w obieg jak szkodliwe są rzeczy, które ta baba wygaduje. Alkohol pomagający zasnąć matce, która ma pod opieką dwójkę dzieci....Szok.