heroinaicyjanek pisze: ↑pt maja 09, 2025 6:59 pm matka to pijaczka, kurator, która przyszła na wizytę zastała ją dobrze wypitą gdy miała opiekować się chłopcami. stąd pomysł o rodzinie zastępczej, niestety sprawa na tyle ucichła, że niedość, że nic nie robią w sprawie odnalezienia jej to jeszcze nie wiadomo co z tymi dzieciakami. Dziś jacyś biegli ponoć dopiero ogarnęli żeby przebadać wariografem osoby z imprezy. Moim zdaniem też żyje, za długi została pewnie wywieziona za granice
Zaginięcie Karoliny Wróbel
Moderator: verysweetcherry-
gossipgirlxox
Re: Zaginięcie Karoliny Wróbel
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Wszyscy wkoło bardzo zajęci, ale dzieci przeżywają koszmar. Powinni się dla ich własnego dobra zrzec się opieki i dać im szansę w końcu na normalne życie w rodzinie zastępczej zawodowej.gossipgirlxox pisze: ↑pt maja 09, 2025 7:13 pm Czyli miałam nieaktualne informacje. Przykre to wszystko, córka/siostra zaginęła a tam bal. Dziwi mnie trochę jeszcze ojciec Karoliny, o ile chyba interesuje się losem Karoliny, tak z wnukami nie ma żadnego kontaktu.
-
heroinaicyjanek
- Mokra Włoszka
to prawda, ojciec Karoliny wydaje mi się, że jako jedyny (no może trochę oprócz siostry) się przejął jej zaginięciem. Było widać, że rzeczywiście jej szuka, sama się zastanawiam dlaczego on nie mógł wziąć tych dzieciaków - nie piję, ma nową rodzinę (co moim zdaniem nie powinno stać na przeszkodzie)gossipgirlxox pisze: ↑pt maja 09, 2025 7:13 pm Czyli miałam nieaktualne informacje. Przykre to wszystko, córka/siostra zaginęła a tam bal. Dziwi mnie trochę jeszcze ojciec Karoliny, o ile chyba interesuje się losem Karoliny, tak z wnukami nie ma żadnego kontaktu.
-
Kobieteria
- BagietkaZszarlott
W całej tej rodzinie panuje podobno spory problem alkoholowy. Z tego co pamiętam z wywiadów dzieci nie były jakoś super blisko dziadka, może stąd decyzja żeby zamieszkały z babcią. Ta z kolei ewidentnie nie radzi sobie z emocjami. Przerzucanie dzieci w takim przypadku do kolejnej osoby z rodziny (dziadka) na zasadzie „uda się albo się nie uda” to strzał w kolano. Powinny zostać umieszczone u dobrze przygotowanych pod kątem psychologicznym ludzi, umiejących odpowiednio reagować i stworzyć dla tych dzieci bezpieczną przestrzeń do dalszego rozwoju. W moim odczuciu najbliższa rodzina nie jest w stanie temu sprostać, a w przypadku tak mocno skrzywdzonych sytuacja dzieci nie można pozwalać sobie na dalsze „metody prób i bledow”.
- manifestacja
- Samarka
na stronie faktu jest obszerny artykuł, kobieta ma problem z alkoholem, została złapana pod wpływem podczas sprawowania opieki nad nimimanifestacja pisze: ↑czw cze 05, 2025 7:48 pm Z jakiego powodu? Babcia nie ma warunków na wychowanie czy o co kaman?![]()
- manifestacja
- Samarka
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
No mama była jaka była, babcia nie lepsza, taka kochająca się rodzina a nikt się dziećmi nie zajmie. A wszyscy tacy aktywni.
-
KasiaBasia56
- Modna
A może ona wcale nie wyszła wtedy z domu tylko np. Za dużo wzięła i stała się tragedia, a oni w nocy ukryli ciało...
Jedna kamera ją złapała,reszta nie.KasiaBasia56 pisze: ↑pn cze 09, 2025 11:52 am A może ona wcale nie wyszła wtedy z domu tylko np. Za dużo wzięła i stała się tragedia, a oni w nocy ukryli ciało...
-
jagodzianka214
- Gacie z oceanu
-
crystalorchid
- BlondDoczep
Bo można go łatwo świadomie lub nieświadomie oszukać, wystarczy że jesteś emocjonalnie związany ze sprawą, a już wyniki mogą być zakłamane. To nie jest maszynka która się świeci na zielono jak mówisz prawdę i na czerwono jak kłamiesz.
boze ale głupota, mam nadzieje ze tylko w polsce takie rzeczy sie dzieja ze wariograf nie jest w ogole brany pod uwage to po co on jest?
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Co Ty się wczoraj urodziłaś? Wariograf nie jest nigdzie na świecie materiałem dowodowym, bo on nic konkretnego nie wykazuje. Wykazuje jedynie że Twoje ciało na niektóre słowa czy zdania reaguje lub nie reaguje. To nie jest “wykrywacz kłamstw”
- berry blast
- Kciuk
Wariograf to doslownie pseudonauka i nie, nie dzieje się tak tylko w Polsce. Jest po to, zeby wywierac presję na podejrzanych, którzy nie wiedzą, że ten złom nie udowadnia niczego istotnego + dla podcasterów, mądrych jak Olga Śledź, którzy myślą, że to, co pokaże, będzie jakimkolwiek dowodem.