Start
Mój profil

Zaginięcie Karoliny Wróbel

Moderator: verysweetcherry
gossipgirlxox

Re: Zaginięcie Karoliny Wróbel

Post autor: gossipgirlxox »

heroinaicyjanek pisze: pt maja 09, 2025 6:59 pm matka to pijaczka, kurator, która przyszła na wizytę zastała ją dobrze wypitą gdy miała opiekować się chłopcami. stąd pomysł o rodzinie zastępczej, niestety sprawa na tyle ucichła, że niedość, że nic nie robią w sprawie odnalezienia jej to jeszcze nie wiadomo co z tymi dzieciakami. Dziś jacyś biegli ponoć dopiero ogarnęli żeby przebadać wariografem osoby z imprezy. Moim zdaniem też żyje, za długi została pewnie wywieziona za granice
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

gossipgirlxox pisze: pt maja 09, 2025 7:13 pm Czyli miałam nieaktualne informacje. Przykre to wszystko, córka/siostra zaginęła a tam bal. Dziwi mnie trochę jeszcze ojciec Karoliny, o ile chyba interesuje się losem Karoliny, tak z wnukami nie ma żadnego kontaktu.
Wszyscy wkoło bardzo zajęci, ale dzieci przeżywają koszmar. Powinni się dla ich własnego dobra zrzec się opieki i dać im szansę w końcu na normalne życie w rodzinie zastępczej zawodowej.
heroinaicyjanek
Mokra Włoszka

Post autor: heroinaicyjanek »

gossipgirlxox pisze: pt maja 09, 2025 7:13 pm Czyli miałam nieaktualne informacje. Przykre to wszystko, córka/siostra zaginęła a tam bal. Dziwi mnie trochę jeszcze ojciec Karoliny, o ile chyba interesuje się losem Karoliny, tak z wnukami nie ma żadnego kontaktu.
to prawda, ojciec Karoliny wydaje mi się, że jako jedyny (no może trochę oprócz siostry) się przejął jej zaginięciem. Było widać, że rzeczywiście jej szuka, sama się zastanawiam dlaczego on nie mógł wziąć tych dzieciaków - nie piję, ma nową rodzinę (co moim zdaniem nie powinno stać na przeszkodzie)
Kobieteria
BagietkaZszarlott

Post autor: Kobieteria »

W całej tej rodzinie panuje podobno spory problem alkoholowy. Z tego co pamiętam z wywiadów dzieci nie były jakoś super blisko dziadka, może stąd decyzja żeby zamieszkały z babcią. Ta z kolei ewidentnie nie radzi sobie z emocjami. Przerzucanie dzieci w takim przypadku do kolejnej osoby z rodziny (dziadka) na zasadzie „uda się albo się nie uda” to strzał w kolano. Powinny zostać umieszczone u dobrze przygotowanych pod kątem psychologicznym ludzi, umiejących odpowiednio reagować i stworzyć dla tych dzieci bezpieczną przestrzeń do dalszego rozwoju. W moim odczuciu najbliższa rodzina nie jest w stanie temu sprostać, a w przypadku tak mocno skrzywdzonych sytuacja dzieci nie można pozwalać sobie na dalsze „metody prób i bledow”.
Awatar użytkownika
marttab
Gacie z oceanu

Post autor: marttab »

jest decyzja sądu, dzieci zabrane babci, trafią do rodziny zastępczej
Awatar użytkownika
manifestacja
Samarka

Post autor: manifestacja »

marttab pisze: czw cze 05, 2025 7:46 pm jest decyzja sądu, dzieci zabrane babci, trafią do rodziny zastępczej
Z jakiego powodu? Babcia nie ma warunków na wychowanie czy o co kaman? 😒
Awatar użytkownika
marttab
Gacie z oceanu

Post autor: marttab »

manifestacja pisze: czw cze 05, 2025 7:48 pm Z jakiego powodu? Babcia nie ma warunków na wychowanie czy o co kaman? 😒
na stronie faktu jest obszerny artykuł, kobieta ma problem z alkoholem, została złapana pod wpływem podczas sprawowania opieki nad nimi
Awatar użytkownika
manifestacja
Samarka

Post autor: manifestacja »

marttab pisze: czw cze 05, 2025 7:54 pm na stronie faktu jest obszerny artykuł, kobieta ma problem z alkoholem, została złapana pod wpływem podczas sprawowania opieki nad nimi
Masakra, szkoda dzieci, że babka pijoczka, a z mamą nie wiadomo co się stało. 😞
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

No mama była jaka była, babcia nie lepsza, taka kochająca się rodzina a nikt się dziećmi nie zajmie. A wszyscy tacy aktywni.
itbdifz
Channelka

Post autor: itbdifz »

czyil te całe towarzystwo nie było jeszcze badane wariografem? nic tylko przyklaskiwać policji zapłonu
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

itbdifz pisze: sob cze 07, 2025 2:19 pm czyil te całe towarzystwo nie było jeszcze badane wariografem? nic tylko przyklaskiwać policji zapłonu
Wariograf to żaden dowód
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:revenge

Post autor: Chruma »

itbdifz pisze: sob cze 07, 2025 2:19 pm czyil te całe towarzystwo nie było jeszcze badane wariografem? nic tylko przyklaskiwać policji zapłonu
Podobno miesiąc temu byli przebadani.
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

A może ona wcale nie wyszła wtedy z domu tylko np. Za dużo wzięła i stała się tragedia, a oni w nocy ukryli ciało...
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:revenge

Post autor: Chruma »

KasiaBasia56 pisze: pn cze 09, 2025 11:52 am A może ona wcale nie wyszła wtedy z domu tylko np. Za dużo wzięła i stała się tragedia, a oni w nocy ukryli ciało...
Jedna kamera ją złapała,reszta nie.
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

a ta siostra nie mogła dzieci wziąść?
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

chyba nie chciała, miała już swoje i była w ciąży
ciekawa jestem kto wziął kase ze zbiórki w takim razie :<
Kristina
PółWłoszka

Post autor: Kristina »

Nadal sprawa nie rozwiązana
jagodzianka214
Gacie z oceanu

Post autor: jagodzianka214 »

dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

Limonene pisze: ndz cze 08, 2025 9:28 pm Wariograf to żaden dowód
dlaczego wariograf to zaden dowod?
crystalorchid
BlondDoczep

Post autor: crystalorchid »

dejwor pisze: pt wrz 12, 2025 10:21 am dlaczego wariograf to zaden dowod?
Zapisy z niego nie są uznawane przez prokuraturę za dowód. W takim sensie.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

dejwor pisze: pt wrz 12, 2025 10:21 am dlaczego wariograf to zaden dowod?
Bo można go łatwo świadomie lub nieświadomie oszukać, wystarczy że jesteś emocjonalnie związany ze sprawą, a już wyniki mogą być zakłamane. To nie jest maszynka która się świeci na zielono jak mówisz prawdę i na czerwono jak kłamiesz.
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

Limonene pisze: pt wrz 12, 2025 11:19 am Bo można go łatwo świadomie lub nieświadomie oszukać, wystarczy że jesteś emocjonalnie związany ze sprawą, a już wyniki mogą być zakłamane. To nie jest maszynka która się świeci na zielono jak mówisz prawdę i na czerwono jak kłamiesz.
boze ale głupota, mam nadzieje ze tylko w polsce takie rzeczy sie dzieja ze wariograf nie jest w ogole brany pod uwage to po co on jest?
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

dejwor pisze: pt wrz 12, 2025 2:31 pm boze ale głupota, mam nadzieje ze tylko w polsce takie rzeczy sie dzieja ze wariograf nie jest w ogole brany pod uwage to po co on jest?
Co Ty się wczoraj urodziłaś? Wariograf nie jest nigdzie na świecie materiałem dowodowym, bo on nic konkretnego nie wykazuje. Wykazuje jedynie że Twoje ciało na niektóre słowa czy zdania reaguje lub nie reaguje. To nie jest “wykrywacz kłamstw”
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

dejwor pisze: pt wrz 12, 2025 2:31 pm boze ale głupota, mam nadzieje ze tylko w polsce takie rzeczy sie dzieja ze wariograf nie jest w ogole brany pod uwage to po co on jest?
głupota to by była jakby ktoś poszedł siedzieć na podstawie wyniku badań wariografu.
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

Wariograf to doslownie pseudonauka i nie, nie dzieje się tak tylko w Polsce. Jest po to, zeby wywierac presję na podejrzanych, którzy nie wiedzą, że ten złom nie udowadnia niczego istotnego + dla podcasterów, mądrych jak Olga Śledź, którzy myślą, że to, co pokaże, będzie jakimkolwiek dowodem.