Start
Mój profil

Tragedia spod Konina

Moderator: verysweetcherry
liliona12
LouiBag

Re: Tragedia spod Konina

Post autor: liliona12 »

florella pisze: pn wrz 08, 2025 2:03 pm Śledztwo zostało objęte zwierzchnim nadzorem ze strony Prokuratury Okręgowej w Koninie tak więc nie będzie matactw i jest szansa na rozwiązanie sprawy. :brawo: :brawo:
A czyim miało zostać objęte skoro sprawa dotyczy zabójstwa?
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

liliona12 pisze: pn wrz 08, 2025 2:21 pm A czyim miało zostać objęte skoro sprawa dotyczy zabójstwa?
Nie każda sprawa zabójstwa jest obejmowana zwierzchnim nadzorem prokuratury okręgowej, to jest dodatkowa wewnętrzna kontrola
liliona12
LouiBag

Limonene pisze: pn wrz 08, 2025 2:53 pm Nie każda sprawa zabójstwa jest obejmowana zwierzchnim nadzorem prokuratury okręgowej, to jest dodatkowa wewnętrzna kontrola
W sprawach o zabójstwo zawsze jest prokuratura okręgowa
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Nie, to nie jest standard. Tak się dzieje w w przypadkach budzących szczególne społeczne zainteresowanie lub wymagających pogłębionej analizy.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

liliona12 pisze: pn wrz 08, 2025 3:29 pm W sprawach o zabójstwo zawsze jest prokuratura okręgowa
Prokuratura jest, ale nie zawsze jest nakładany zwierzchni nadzór
liliona12
LouiBag

Limonene pisze: pn wrz 08, 2025 5:03 pm Prokuratura jest, ale nie zawsze jest nakładany zwierzchni nadzór
Zgodnie z ustawą do prokuratura okręgowa prowadzi sprawę o zabójstwo. W tej sytuacji mamy nadzór prok. okręgowej nad rejonową od samego początku - bezpośrednie czynności na miejscu zdarzenia prowadzi najbliższa jednostka (prok. rejonowa) pod ogólnym nadzorem prokuratora okręgowego. Prokurator okręgowy wydaje w tej sprawie polecenia, zatwierdza decyzje (np. o zastosowaniu tymczasowego aresztowania) i de facto kieruje śledztwem, chociaż czynności wykonują prokuratorzy rejonowi. Jest to standardowa procedura w wyjątkowo poważnych sprawach, które

i tak ostatecznie będą prowadzone przez okręgową, ale wymagają natychmiastowych, intensywnych działań na miejscu.
Popielnickam
RoyalBaby

Post autor: Popielnickam »

Katoshi pisze: ndz wrz 07, 2025 2:51 pm Na pogrzebie była ochrona, wg mnie trochę to na wyrost, przecież to mała miejscowość, nie zlecą się tłumy żeby pooglądać trumny, a dla zwolenników teorii o morderstwie dowód na to że coś jest podejrzane.
Za mało jest na tym forum ikonek reakcji. Potrzebny jest jeszcze facepalm/załamka.
Malwina
Gacie z oceanu

Post autor: Malwina »

PrzemoKondratowicz pisze: wt wrz 02, 2025 6:38 pm Przecież nikt nikogo nie osądza. Ludzie po prostu mówią że to absolutnie nieprawdopodobny sposób samob* choćby statystycznie. Równie dobrze to mógł być jakiś członek rodziny który miał pretensje choćby o spadek. Opcji jest mnóstwo. Nikt nie wskazuje palcem na męża tylko raczej każdy uważa że sprawa jest skomplikowana i dziwna.
Widzę że Pani każda moja wypowiedź odbiera jak jakiś atak, brak zgody z Panią. Trudno mi powiedzieć tak naprawdę o co chodzi.
Nie mniej jednak miłego wieczoru,
Pozdrawiam serdecznie
Www88
MoetGlass

Post autor: Www88 »

Do tych wszystkich niedowiarków , ze tak mozna odebrac sobie zycie - poczytajcie chocby tutaj temat NIETYPOWE PRZYPADKI samob* .
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

tigerrr pisze: pn wrz 08, 2025 8:56 pm Przeczytałam w komentarzu pod jednym artykułem teorie, że może sprawcą była osoba trzecia (niekoniecznie mąż) i najpierw wrzucił dziewczynki a potem poderżnął gardło kobiecie i ją również tam wrzucił. Zatarł ślady biologiczne i odciski palców. Tyle tylko że kto miałby coś takiego zrobić?! Przypadku tam raczej nie było tylko zaplanowana akcja. Dla mnie dziwny sposób na samob* żeby na koniec życia taplać się w 💩 ale nie wiadomo co siedzi w głowie osoby chorej psychicznie. Ja obstawiam, że niestety ona sama to zrobiła - był kiedyś przypadek że laska weszła do jakiegoś zbiornika wodnego na dachu hotelu i sama sobie zasunęła pokrywe żeby nie móc wyjść. Także jak widać chore osoby wybierają niespodziewane sposoby na odebranie sobie życia.

Ja dalej podtrzymuję moją teorię z początku - to mogła być osoba trzecia niekoniecznie mąż, mało jest zazdrosnych ludzi? Mało jest sporów o miedze o ojcowiznę o ziemię w spadku?
AndrzejBobak
SushiRoll

Post autor: AndrzejBobak »

Www88 pisze: pn wrz 08, 2025 9:06 pm Do tych wszystkich niedowiarków , ze tak mozna odebrac sobie zycie - poczytajcie chocby tutaj temat NIETYPOWE PRZYPADKI samob* .
Dokładnie, też o tym wątku wcześniej wspominałam, bo nieco otwiera oczy - naprawdę, kreatywność ludzka, także w tym zakresie, nie zna granic. Sam sposób odebrania sobie życia, choć drastyczny i nietypowy, mnie nie dziwi, żeby wątpić, że ona mogła to sama sobie zrobić.
Ludzie potrafią położyć swoją głowę na blacie przed piłą tarczową, wypić środek do udrażniania rur, wydaje mi się, że o przypadku celowego utopienia się w szambie też już słyszałam.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Www88 pisze: pn wrz 08, 2025 9:06 pm Do tych wszystkich niedowiarków , ze tak mozna odebrac sobie zycie - poczytajcie chocby tutaj temat NIETYPOWE PRZYPADKI samob* .
Myślę że nikt z nas tutaj nie twierdzi że jest to niemożliwe. Jest to po prostu totalnie nietypowe, no trudne do pojęcia ale oczywiście możliwe.
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Samo podcięcie sobie gardła to coś niewyobrażalnie trudnego, ile trzeba mieć siły w sobie aby przezwyciężyć wewnętrzny mechanizm obronny który naturalnie nas powstrzymuje przed zrobieniem sobie krzywdy, przecież są "łatwiejsze" sposoby jak chociażby polkniecie tabletek nasennych, ja nie chce nawet myśleć jak bardzo te dziewczynki musiały być przerażone 😭
Coś strasznego do czego choroba potrafi doprowadzić
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

Marti37 pisze: wt wrz 09, 2025 6:22 pm Samo podcięcie sobie gardła to coś niewyobrażalnie trudnego, ile trzeba mieć siły w sobie aby przezwyciężyć wewnętrzny mechanizm obronny który naturalnie nas powstrzymuje przed zrobieniem sobie krzywdy, przecież są "łatwiejsze" sposoby jak chociażby polkniecie tabletek nasennych, ja nie chce nawet myśleć jak bardzo te dziewczynki musiały być przerażone 😭
w ogole byly takie sprawy gdzie bylo samob gdzie osoba poderznela sobie gardlo? przeceiz to trzeba miec taka sile w rekach by to zrobic
EwaKasia
SushiRoll

Post autor: EwaKasia »

Marti37 pisze: wt wrz 09, 2025 6:22 pm Samo podcięcie sobie gardła to coś niewyobrażalnie trudnego, ile trzeba mieć siły w sobie aby przezwyciężyć wewnętrzny mechanizm obronny który naturalnie nas powstrzymuje przed zrobieniem sobie krzywdy, przecież są "łatwiejsze" sposoby jak chociażby polkniecie tabletek nasennych, ja nie chce nawet myśleć jak bardzo te dziewczynki musiały być przerażone 😭
Ale skąd tak naprawdę wiadomo, że podcięła sobie gardło? Było to gdzieś oficjalnie powiedziane? Może wbiła sobie "po prostu" nóż w szyję. Też straszne ale jednak to co innego niż podcięcie sobie gardła.😢
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

EwaKasia pisze: wt wrz 09, 2025 9:23 pm Ale skąd tak naprawdę wiadomo, że podcięła sobie gardło? Było to gdzieś oficjalnie powiedziane? Może wbiła sobie "po prostu" nóż w szyję. Też straszne ale jednak to co innego niż podcięcie sobie gardła.😢
Z kilku niezależnych źródeł przeczytałam że podcięła sobie gardło a nóż znaleziono na dnie szamba
Kasiakowalska1
BlondDoczep

Post autor: Kasiakowalska1 »

dejwor pisze: wt wrz 09, 2025 7:42 pm w ogole byly takie sprawy gdzie bylo samob gdzie osoba poderznela sobie gardlo? przeceiz to trzeba miec taka sile w rekach by to zrobic
Były nawet sprawy ze ktos sobie piła łeb sam uciął
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

Kasiakowalska1 pisze: czw wrz 11, 2025 9:37 am Były nawet sprawy ze ktos sobie piła łeb sam uciął
zabrzmi makabrycznie ale piłą wydaje mi sie szybciej niz ciecie gardla-ja tez jestem team,ze to baaardzo nieprawdopodobny sposob na s..
kazdy ma swoje teorie bo nikt tutaj nie dysponuje aktami sprawy ale dla mnie udzial osob trzecich (kogo,nie wiem)brzmi legitnie
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

No i mi na to wszystko reklama piły wyskoczyła 😮
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
onlyczytam
RoyalBaby

Post autor: onlyczytam »

Nie rozumiem jak kobieta mogła poderżnąć sobie sama gardło i jeszcze wskoczyć do szamba? Nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego... samo poderżnięcie gardła nie jest takie proste jak się wydaje, jeszcze sobie samemu tym bardziej, a łącząc to wszystko to naprawdę brzmi mało prawdopodobnie...
ogólnie, że wybrała też taki sposób żeby zabić dzieci....
Czekam na rozwój sytuacji, ale czy czegokolwiek się dowiemy...
Sevennox
BlondDoczep

Post autor: Sevennox »

Wg strazy pozarnej kobieta i jedna z dziewczynek lezaly PRZY szambie a w samym szambie lezala druga. Dziewczynki zmarly z powodu glebokiej hipotermii.
Katoshi
Tritonotti

Post autor: Katoshi »

Sevennox pisze: czw wrz 11, 2025 3:09 pm Wg strazy pozarnej kobieta i jedna z dziewczynek lezaly PRZY szambie a w samym szambie lezala druga. Dziewczynki zmarly z powodu glebokiej hipotermii.
Źródło?
Sevennox
BlondDoczep

Katoshi pisze: czw wrz 11, 2025 3:18 pm Źródło?
Uwaga TVN, wrzucony reportaz przez dziadka dziewczynek, krory sam sie wypowiadal
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Sevennox pisze: czw wrz 11, 2025 3:09 pm Wg strazy pozarnej kobieta i jedna z dziewczynek lezaly PRZY szambie a w samym szambie lezala druga. Dziewczynki zmarly z powodu glebokiej hipotermii.
Jak w sierpniu można umrzeć z powodu głębokiej hipotermii? Rozumiem gdyby były w szambie, była tu dyskusja czy to możliwe i ludzie pisali, że możliwe, ale poza szambem? Po prostu na powietrzu w 15-18 stopniach?
Sevennox
BlondDoczep

PrzemoKondratowicz pisze: czw wrz 11, 2025 6:29 pm Jak w sierpniu można umrzeć z powodu głębokiej hipotermii? Rozumiem gdyby były w szambie, była tu dyskusja czy to możliwe i ludzie pisali, że możliwe, ale poza szambem? Po prostu na powietrzu w 15-18 stopniach?
Tez mnie to zdziwilo i dlatego wlasnie o tym napisalam - czy ktos to potrafi wyjasnic jakkolwiek? Udalo sie dziewczynkom przywrocic temperature do 33 stopni Celcjusza...