A czyim miało zostać objęte skoro sprawa dotyczy zabójstwa?
Tragedia spod Konina
Moderator: verysweetcherryZgodnie z ustawą do prokuratura okręgowa prowadzi sprawę o zabójstwo. W tej sytuacji mamy nadzór prok. okręgowej nad rejonową od samego początku - bezpośrednie czynności na miejscu zdarzenia prowadzi najbliższa jednostka (prok. rejonowa) pod ogólnym nadzorem prokuratora okręgowego. Prokurator okręgowy wydaje w tej sprawie polecenia, zatwierdza decyzje (np. o zastosowaniu tymczasowego aresztowania) i de facto kieruje śledztwem, chociaż czynności wykonują prokuratorzy rejonowi. Jest to standardowa procedura w wyjątkowo poważnych sprawach, które
i tak ostatecznie będą prowadzone przez okręgową, ale wymagają natychmiastowych, intensywnych działań na miejscu.
-
Popielnickam
- RoyalBaby
Za mało jest na tym forum ikonek reakcji. Potrzebny jest jeszcze facepalm/załamka.
Widzę że Pani każda moja wypowiedź odbiera jak jakiś atak, brak zgody z Panią. Trudno mi powiedzieć tak naprawdę o co chodzi.PrzemoKondratowicz pisze: ↑wt wrz 02, 2025 6:38 pm Przecież nikt nikogo nie osądza. Ludzie po prostu mówią że to absolutnie nieprawdopodobny sposób samob* choćby statystycznie. Równie dobrze to mógł być jakiś członek rodziny który miał pretensje choćby o spadek. Opcji jest mnóstwo. Nikt nie wskazuje palcem na męża tylko raczej każdy uważa że sprawa jest skomplikowana i dziwna.
Nie mniej jednak miłego wieczoru,
Pozdrawiam serdecznie
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
tigerrr pisze: ↑pn wrz 08, 2025 8:56 pm Przeczytałam w komentarzu pod jednym artykułem teorie, że może sprawcą była osoba trzecia (niekoniecznie mąż) i najpierw wrzucił dziewczynki a potem poderżnął gardło kobiecie i ją również tam wrzucił. Zatarł ślady biologiczne i odciski palców. Tyle tylko że kto miałby coś takiego zrobić?! Przypadku tam raczej nie było tylko zaplanowana akcja. Dla mnie dziwny sposób na samob* żeby na koniec życia taplać się wale nie wiadomo co siedzi w głowie osoby chorej psychicznie. Ja obstawiam, że niestety ona sama to zrobiła - był kiedyś przypadek że laska weszła do jakiegoś zbiornika wodnego na dachu hotelu i sama sobie zasunęła pokrywe żeby nie móc wyjść. Także jak widać chore osoby wybierają niespodziewane sposoby na odebranie sobie życia.
Ja dalej podtrzymuję moją teorię z początku - to mogła być osoba trzecia niekoniecznie mąż, mało jest zazdrosnych ludzi? Mało jest sporów o miedze o ojcowiznę o ziemię w spadku?
-
AndrzejBobak
- SushiRoll
Dokładnie, też o tym wątku wcześniej wspominałam, bo nieco otwiera oczy - naprawdę, kreatywność ludzka, także w tym zakresie, nie zna granic. Sam sposób odebrania sobie życia, choć drastyczny i nietypowy, mnie nie dziwi, żeby wątpić, że ona mogła to sama sobie zrobić.
Ludzie potrafią położyć swoją głowę na blacie przed piłą tarczową, wypić środek do udrażniania rur, wydaje mi się, że o przypadku celowego utopienia się w szambie też już słyszałam.
- berry blast
- Kciuk
Myślę że nikt z nas tutaj nie twierdzi że jest to niemożliwe. Jest to po prostu totalnie nietypowe, no trudne do pojęcia ale oczywiście możliwe.
Samo podcięcie sobie gardła to coś niewyobrażalnie trudnego, ile trzeba mieć siły w sobie aby przezwyciężyć wewnętrzny mechanizm obronny który naturalnie nas powstrzymuje przed zrobieniem sobie krzywdy, przecież są "łatwiejsze" sposoby jak chociażby polkniecie tabletek nasennych, ja nie chce nawet myśleć jak bardzo te dziewczynki musiały być przerażone 
Coś strasznego do czego choroba potrafi doprowadzić
w ogole byly takie sprawy gdzie bylo samob gdzie osoba poderznela sobie gardlo? przeceiz to trzeba miec taka sile w rekach by to zrobicMarti37 pisze: ↑wt wrz 09, 2025 6:22 pm Samo podcięcie sobie gardła to coś niewyobrażalnie trudnego, ile trzeba mieć siły w sobie aby przezwyciężyć wewnętrzny mechanizm obronny który naturalnie nas powstrzymuje przed zrobieniem sobie krzywdy, przecież są "łatwiejsze" sposoby jak chociażby polkniecie tabletek nasennych, ja nie chce nawet myśleć jak bardzo te dziewczynki musiały być przerażone
Ale skąd tak naprawdę wiadomo, że podcięła sobie gardło? Było to gdzieś oficjalnie powiedziane? Może wbiła sobie "po prostu" nóż w szyję. Też straszne ale jednak to co innego niż podcięcie sobie gardła.Marti37 pisze: ↑wt wrz 09, 2025 6:22 pm Samo podcięcie sobie gardła to coś niewyobrażalnie trudnego, ile trzeba mieć siły w sobie aby przezwyciężyć wewnętrzny mechanizm obronny który naturalnie nas powstrzymuje przed zrobieniem sobie krzywdy, przecież są "łatwiejsze" sposoby jak chociażby polkniecie tabletek nasennych, ja nie chce nawet myśleć jak bardzo te dziewczynki musiały być przerażone
- berry blast
- Kciuk
Z kilku niezależnych źródeł przeczytałam że podcięła sobie gardło a nóż znaleziono na dnie szamba
-
Kasiakowalska1
- BlondDoczep
zabrzmi makabrycznie ale piłą wydaje mi sie szybciej niz ciecie gardla-ja tez jestem team,ze to baaardzo nieprawdopodobny sposob na s..
kazdy ma swoje teorie bo nikt tutaj nie dysponuje aktami sprawy ale dla mnie udzial osob trzecich (kogo,nie wiem)brzmi legitnie
- berry blast
- Kciuk
No i mi na to wszystko reklama piły wyskoczyła 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
onlyczytam
- RoyalBaby
Nie rozumiem jak kobieta mogła poderżnąć sobie sama gardło i jeszcze wskoczyć do szamba? Nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego... samo poderżnięcie gardła nie jest takie proste jak się wydaje, jeszcze sobie samemu tym bardziej, a łącząc to wszystko to naprawdę brzmi mało prawdopodobnie...
ogólnie, że wybrała też taki sposób żeby zabić dzieci....
Czekam na rozwój sytuacji, ale czy czegokolwiek się dowiemy...
ogólnie, że wybrała też taki sposób żeby zabić dzieci....
Czekam na rozwój sytuacji, ale czy czegokolwiek się dowiemy...
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Jak w sierpniu można umrzeć z powodu głębokiej hipotermii? Rozumiem gdyby były w szambie, była tu dyskusja czy to możliwe i ludzie pisali, że możliwe, ale poza szambem? Po prostu na powietrzu w 15-18 stopniach?
Tez mnie to zdziwilo i dlatego wlasnie o tym napisalam - czy ktos to potrafi wyjasnic jakkolwiek? Udalo sie dziewczynkom przywrocic temperature do 33 stopni Celcjusza...PrzemoKondratowicz pisze: ↑czw wrz 11, 2025 6:29 pm Jak w sierpniu można umrzeć z powodu głębokiej hipotermii? Rozumiem gdyby były w szambie, była tu dyskusja czy to możliwe i ludzie pisali, że możliwe, ale poza szambem? Po prostu na powietrzu w 15-18 stopniach?