Sprawa Yary Gambirasio
Moderator: verysweetcherry-
Weronikabielik8
- Szarlotta
Sprawa Yary Gambirasio
Co myślicie? Nie mogę spać przez ten dokument. Gościu jest winny czy niewinny, a jak niewinny to kto może być? Macie jakieś teorie?
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Jaki dokument i o co chodzi 
- berry blast
- Kciuk
nie mam teorii bo nie wiem o co chodziWeronikabielik8 pisze: ↑ndz wrz 07, 2025 10:08 pm Co myślicie? Nie mogę spać przez ten dokument. Gościu jest winny czy niewinny, a jak niewinny to kto może być? Macie jakieś teorie?
Wedlug wikipedii ktos tam zostal skazany na dozywocieWeronikabielik8 pisze: ↑ndz wrz 07, 2025 10:08 pm Co myślicie? Nie mogę spać przez ten dokument. Gościu jest winny czy niewinny, a jak niewinny to kto może być? Macie jakieś teorie?
Chodzi zapewne o dokument na Netflix
- berry blast
- Kciuk
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
Zapewne autorce postu chodzi o dokument Netflixa pt. "Sprawa Yary Gambirasio: ponad wszelką wątpliwość".
To bardzo słynna sprawa z Włoch. Chyba najdroższe śledztwo w historii tego kraju, oparte głównie o analizę DNA i genealogię (pobrano próbki od ok. 22 tyś. osób, a śledztwo kosztowało ok 8 mln euro).
Jakby coś to na Netflixie można dodatkowo znaleźć film fabularny na podstawie tych wydarzeń pt. "Yara".
Znalazłam jeszcze dość szczegółowy artykuł Onetu: https://www.onet.pl/informacje/thecrime ... 3,30bc1058
To bardzo słynna sprawa z Włoch. Chyba najdroższe śledztwo w historii tego kraju, oparte głównie o analizę DNA i genealogię (pobrano próbki od ok. 22 tyś. osób, a śledztwo kosztowało ok 8 mln euro).
Jakby coś to na Netflixie można dodatkowo znaleźć film fabularny na podstawie tych wydarzeń pt. "Yara".
Znalazłam jeszcze dość szczegółowy artykuł Onetu: https://www.onet.pl/informacje/thecrime ... 3,30bc1058
-
Weronikabielik8
- Szarlotta
Napisałam o jaką sprawę chodzi, jeśli ktoś nie widział dokumentu to nie musi się wypowiadać to nie jest obowiązkowe