Start
Mój profil

Sprawa Yary Gambirasio

Moderator: verysweetcherry
Weronikabielik8
Szarlotta

Sprawa Yary Gambirasio

Post autor: Weronikabielik8 »

Co myślicie? Nie mogę spać przez ten dokument. Gościu jest winny czy niewinny, a jak niewinny to kto może być? Macie jakieś teorie?
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Jaki dokument i o co chodzi ☹️
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Weronikabielik8 pisze: ndz wrz 07, 2025 10:08 pm Co myślicie? Nie mogę spać przez ten dokument. Gościu jest winny czy niewinny, a jak niewinny to kto może być? Macie jakieś teorie?
nie mam teorii bo nie wiem o co chodzi
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

Weronikabielik8 pisze: ndz wrz 07, 2025 10:08 pm Co myślicie? Nie mogę spać przez ten dokument. Gościu jest winny czy niewinny, a jak niewinny to kto może być? Macie jakieś teorie?
Wedlug wikipedii ktos tam zostal skazany na dozywocie
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Post autor: dutchess »

PrzemoKondratowicz pisze: ndz wrz 07, 2025 11:33 pm Jaki dokument i o co chodzi ☹️
Chodzi zapewne o dokument na Netflix
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

dutchess pisze: pn wrz 08, 2025 9:35 am Chodzi zapewne o dokument na Netflix
no pewnie chodzi o dokument na Netflix ale to już autor tematu powinien doprecyzować
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

W 1 poście jak robicie wątek dawajcie jakieś info o co chodzi, może być krótkie ale konkretne.
Denerwujące jest, nikt nie będzie teraz sprawdzać o jaką sprawę chodzi...
Carolina_96
Gacie z oceanu

Post autor: Carolina_96 »

Zapewne autorce postu chodzi o dokument Netflixa pt. "Sprawa Yary Gambirasio: ponad wszelką wątpliwość".

To bardzo słynna sprawa z Włoch. Chyba najdroższe śledztwo w historii tego kraju, oparte głównie o analizę DNA i genealogię (pobrano próbki od ok. 22 tyś. osób, a śledztwo kosztowało ok 8 mln euro).

Jakby coś to na Netflixie można dodatkowo znaleźć film fabularny na podstawie tych wydarzeń pt. "Yara".

Znalazłam jeszcze dość szczegółowy artykuł Onetu: https://www.onet.pl/informacje/thecrime ... 3,30bc1058
Weronikabielik8
Szarlotta

Post autor: Weronikabielik8 »

Mooniaa pisze: pn wrz 08, 2025 11:33 am W 1 poście jak robicie wątek dawajcie jakieś info o co chodzi, może być krótkie ale konkretne.
Denerwujące jest, nikt nie będzie teraz sprawdzać o jaką sprawę chodzi...
Napisałam o jaką sprawę chodzi, jeśli ktoś nie widział dokumentu to nie musi się wypowiadać to nie jest obowiązkowe XD. Mam napisać całe streszczenie dokumentu czy jak xd? Jeśli komuś na tym zależy to w dobie chatu gpt można sobie to samemu sprawdzić albo po prostu się nie wypowiadać. Jak byk jest napisane, że chodzi mi o sprawę Yary Gamirasio jest jedna taka sprawa xD. Gościu został skazany za gw**t i morderstwo 13 latki, dużo niedomówień, Netflix sugeruje, że jest niewinny jednak gość siedzi w więzieniu. Bardzo ciekawa sprawa, polecam obejrzeć i dajcie znać czy myślicie, że gość jest rzeczywiście niewinny. Społeczeństwo się podzieliło, jedni mówią, że winni inni, że nie. Dużo wątków tam wychodzi ciekawych i zaskakujących rzeczy