Delikatnie upośledzona bo dziwisz się ocenie, którą uważasz za niesłuszną? Nie szkoda Ci czasu by gdybać tu na forum, zamiast zapytać u źródłapaulina0320 pisze: ↑pt wrz 05, 2025 6:41 pm Myślałam o tym, ale w sumie to mam jakąś blokadę w sobie? Nie wiem, czy to nie wyjdzie dziwnie jakbym była jakaś delikatnie upośledzona?
Vinted
Moderator: verysweetcherryRe: Vinted
-
paulina0320
- Tritonotti
Z jednej strony chce to olać, z drugiej uważam, że to nie jest w porządku bo nic nie zrobiłam.Fela pisze: ↑pt wrz 05, 2025 7:01 pm Delikatnie upośledzona bo dziwisz się ocenie, którą uważasz za niesłuszną? Nie szkoda Ci czasu by gdybać tu na forum, zamiast zapytać u źródła? Forumowiczki też mogą tylko pogdybać z Tobą. Najlepiej to olej temat, szkoda życia. Ludzie są różni, nie trafisz. Kiedyś też tak rozdzielałam włos na czworo, teraz szkoda mi energii na to, więc albo bym spytała albo olała babę i także wystawiła jej "zasłużony" komentarz
.
Nie lubię tej części siebie za to i za to, że nie potrafię napisać, że coś jest nie tak
Nic się nie stanie,jak zapytasz, ale naprawde nie trac energii za cos takiego. Sama dobrze wiesz,jak wygląda uniwersum Vinted-bohaterowie tam są naprawde różni. wybierz co jest dla Ciebie wazniejsze:wiedzieć dlaczego taka ocena czy jednak spokoj.paulina0320 pisze: ↑pt wrz 05, 2025 7:16 pm Z jednej strony chce to olać, z drugiej uważam, że to nie jest w porządku bo nic nie zrobiłam.
Nie lubię tej części siebie za to i za to, że nie potrafię napisać, że coś jest nie tak![]()
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Wystawiła ci te 3 gwiazdki, bo poczuła się pewnie stratna. Nie jest to sprawiedliwe - jej wina. Szczególnie jeśli komunikacja była ok. Napisała bym do Vinted prośbę o usunięcie tego komentarza. Załączyć screeny.paulina0320 pisze: ↑pt wrz 05, 2025 3:30 pm Z jakiego powodu wystawiacie mniej gwiazdek?
Pytam z ciekawości, bo dzisiaj miałam sytuację, że kupowałam 2 rzeczy od dziewczyny - jedną wysłała złą, więc sama zaproponowała, że dośle na swój koszt. Okej, poczekałam, napisałam, że dziękuję i wszystko doszło super. Po czym ona wystawia mi 3 gwiazdki… czemu? Nie wiem, ale nie powiem trochę mnie to zirytowało.
Ja sama staram się nie dawać negatywów. Wchodzi komentarz automatyczny lub piszę, że był problem x, rozwiązany tak i tak. Jeśli trafiam na osoby od razu chamskie w komunikacji (lub wymuszające chamsko obniżkę ceny z 7 na 5 zł itp., wyśmiewające rzecz, żebym zeszła z ceny), to zawczasu blokuję. Wtedy nie kupią i mam chama z głowy.
Staram się nie kupować od handlar. Wybieram tzw. czyste domy (nie kupuję od osób robiących fotki np. na brudnym dywanie lub w syfie). Nie kupuję chińszczyzny udającej vintage. To trochę eliminuje nieprzyjemne sytuacje i nie muszę wystawiać negatywów.
Teraz przypomniało mi się, że dałam mniej gwiazdek za rzecz w stanie niby "jak nowy", a przyszła mocno używana i waląca lumpem. Wtedy jeszcze nie wiedziałam o istnieniu handlar na vinted.
-
Carmelitto
- RoyalBaby
-
Rzeka.chaosu
U mnie ogłoszenia wrzucane w piątek dopiero w nocy z sb na nd miały lajki i wyświetlenia. Sama teraz też czegoś szukam i średnio z nowościami.
Szukam po materiale wykonania i niestety połowa ogłoszeń w wynikach nie zgadza się ze stanem faktycznym i opisem. Może coś zmieniają i nawet wyszukiwanie nie działa.
- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
ja pierdykam, na vinted nie można wystawić kożucha naturalnego... Co za pojechany portal. Dobrze że handlary wystawiające paragony są spoko
- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
nie wiem jak w apce, ale na przeglądarce mam ikonkę aparatu w belce gdzie się wpisuje hasła wyszukiwania
- Załączniki
-
- fw_1757329199837.jpg (5.38 KiB) Przejrzano 718 razy
- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
-
sylwia2228
Hej, wiem, że pojawiały się podobne wpisy, ale czy u was też jest tak mała ilość wyświetleń przedmiotów, które dodajecie? Zazwyczaj zaraz po dodaniu było ich dużo więcej, obecnie to jest zaledwie kilka wyświetleń 3-7. Coś dziwnego dzieje się z Vinted

co do przedmiotów wystawionych kilka miesięcy wcześniej - podbijanie nie pomaga, tak jakby był też problem z mechanizmem podbijania. Ostatnio przy wykorzystaniu podbicia miałam może max 2 wyświetlenia więcej i 0 polubień. Kilka złotych wyrzuconych w błoto. Czy macie podobne obserwacje?
-
Akqjsnqksndb
- Mokra Włoszka
Tak, ja nic ostatnio nie mogę sprzedać. Więc oddaje znajomym, bo szkoda czasu.
-
sylwia2228
O wow. Mnie to tak samo jak ciebie zniechęciło do sprzedawania i od około 2 tygodni nic nie wystawiam. Naprawdę coś dziwnego dzieje się tą platformą.
-
Rzeka.chaosu
U mnie podobnie. Był zastój, coś powoli ruszyło i nic.
Teraz w sklepach są końcówki wyprzedaży online i cześć ciuchów jest taniej niż na vinted. Ja spodnie kupiłam za 90 nowe ze sklepu. A ten sam model na vinted kosztował pod 140 "raz założone" i bez darmowej dostawy. Nowe 169.
Teraz w sklepach są końcówki wyprzedaży online i cześć ciuchów jest taniej niż na vinted. Ja spodnie kupiłam za 90 nowe ze sklepu. A ten sam model na vinted kosztował pod 140 "raz założone" i bez darmowej dostawy. Nowe 169.
- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
Mnie handel szedł ostatnio. Buty wystawiłam po 7 zl - nikt nie kupił. Zmieniłam cene na 10 zl - szybko poszły.
-
paulina0320
- Tritonotti
Macie informacje, czy jeśli zmienia się wystawiona już opinie to druga osoba dostaje powiadomienie?
Hej, ostrzegam przed użytkownikiem pma990. Kupił/a ode mnie buty nike z uszkodzonym systemem air, mam napisane wszystko w opisie, ale oprócz tego jeśli ktoś do mnie o tym pisze bądź od razu je kupi to upewniam się że o tym wie. Dziś chciałam napisać i weszłam w profil. Jakie było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam ogłoszenie z moimi butami (których jeszcze nawet nie zdążyłam wysłać) i moimi zdjęciami, wystawione za 4x cenę mojej. Natychmiast poszło zgłoszenie do vinted oraz zapytanie do użytkownika, natomiast zdążył usunąć zgłoszenie zanim zrobiłam ss. W ogłoszeniu nie było żadnej informacji o uszkodzeniu - info tylko ze rozmiar 37. Uważajcie