Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
Fela
MiamiBicz

Re: Vinted

Post autor: Fela »

paulina0320 pisze: pt wrz 05, 2025 6:41 pm Myślałam o tym, ale w sumie to mam jakąś blokadę w sobie? Nie wiem, czy to nie wyjdzie dziwnie jakbym była jakaś delikatnie upośledzona?
Delikatnie upośledzona bo dziwisz się ocenie, którą uważasz za niesłuszną? Nie szkoda Ci czasu by gdybać tu na forum, zamiast zapytać u źródła 😉? Forumowiczki też mogą tylko pogdybać z Tobą. Najlepiej to olej temat, szkoda życia. Ludzie są różni, nie trafisz. Kiedyś też tak rozdzielałam włos na czworo, teraz szkoda mi energii na to, więc albo bym spytała albo olała babę i także wystawiła jej "zasłużony" komentarz 🤪.
paulina0320
Tritonotti

Post autor: paulina0320 »

Fela pisze: pt wrz 05, 2025 7:01 pm Delikatnie upośledzona bo dziwisz się ocenie, którą uważasz za niesłuszną? Nie szkoda Ci czasu by gdybać tu na forum, zamiast zapytać u źródła 😉? Forumowiczki też mogą tylko pogdybać z Tobą. Najlepiej to olej temat, szkoda życia. Ludzie są różni, nie trafisz. Kiedyś też tak rozdzielałam włos na czworo, teraz szkoda mi energii na to, więc albo bym spytała albo olała babę i także wystawiła jej "zasłużony" komentarz 🤪.
Z jednej strony chce to olać, z drugiej uważam, że to nie jest w porządku bo nic nie zrobiłam.
Nie lubię tej części siebie za to i za to, że nie potrafię napisać, że coś jest nie tak 🤷‍♀️
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

paulina0320 pisze: pt wrz 05, 2025 7:16 pm Z jednej strony chce to olać, z drugiej uważam, że to nie jest w porządku bo nic nie zrobiłam.
Nie lubię tej części siebie za to i za to, że nie potrafię napisać, że coś jest nie tak 🤷‍♀️
Nic się nie stanie,jak zapytasz, ale naprawde nie trac energii za cos takiego. Sama dobrze wiesz,jak wygląda uniwersum Vinted-bohaterowie tam są naprawde różni. wybierz co jest dla Ciebie wazniejsze:wiedzieć dlaczego taka ocena czy jednak spokoj.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

paulina0320 pisze: pt wrz 05, 2025 3:30 pm Z jakiego powodu wystawiacie mniej gwiazdek?

Pytam z ciekawości, bo dzisiaj miałam sytuację, że kupowałam 2 rzeczy od dziewczyny - jedną wysłała złą, więc sama zaproponowała, że dośle na swój koszt. Okej, poczekałam, napisałam, że dziękuję i wszystko doszło super. Po czym ona wystawia mi 3 gwiazdki… czemu? Nie wiem, ale nie powiem trochę mnie to zirytowało.
Wystawiła ci te 3 gwiazdki, bo poczuła się pewnie stratna. Nie jest to sprawiedliwe - jej wina. Szczególnie jeśli komunikacja była ok. Napisała bym do Vinted prośbę o usunięcie tego komentarza. Załączyć screeny.

Ja sama staram się nie dawać negatywów. Wchodzi komentarz automatyczny lub piszę, że był problem x, rozwiązany tak i tak. Jeśli trafiam na osoby od razu chamskie w komunikacji (lub wymuszające chamsko obniżkę ceny z 7 na 5 zł itp., wyśmiewające rzecz, żebym zeszła z ceny), to zawczasu blokuję. Wtedy nie kupią i mam chama z głowy.

Staram się nie kupować od handlar. Wybieram tzw. czyste domy (nie kupuję od osób robiących fotki np. na brudnym dywanie lub w syfie). Nie kupuję chińszczyzny udającej vintage. To trochę eliminuje nieprzyjemne sytuacje i nie muszę wystawiać negatywów.

Teraz przypomniało mi się, że dałam mniej gwiazdek za rzecz w stanie niby "jak nowy", a przyszła mocno używana i waląca lumpem. Wtedy jeszcze nie wiedziałam o istnieniu handlar na vinted.
Fela
MiamiBicz

Czy Wam też dziś vinted nawala? Chcę dodać kolejne ogłoszenie i mają status "przetwarzanie". Nie wiem o co chodzi?
Carmelitto
RoyalBaby

Post autor: Carmelitto »

Fela pisze: ndz wrz 07, 2025 6:34 pm Czy Wam też dziś vinted nawala? Chcę dodać kolejne ogłoszenie i mają status "przetwarzanie". Nie wiem o co chodzi?
U mnie też coś nie tak. Nie mogę wejść na żadne ogłoszenie z ulubionych, które zmieniło cenę.
Awatar użytkownika
szopolis
ŚpioszkiKenzo

Post autor: szopolis »

U mnie też jakaś masakra od rana mi ogłoszenia wiszą jako "przetwarzane". Promowanie profilu kupione, a tu nie można nic dodać :/
Fela
MiamiBicz

szopolis pisze: ndz wrz 07, 2025 8:58 pm U mnie też jakaś masakra od rana mi ogłoszenia wiszą jako "przetwarzane". Promowanie profilu kupione, a tu nie można nic dodać :/
To samo mam 🥺
Awatar użytkownika
szopolis
ŚpioszkiKenzo

Post autor: szopolis »

Fela pisze: ndz wrz 07, 2025 9:37 pm To samo mam 🥺
Ja teraz wrzuciłam jedno nowe ogłoszenie i poszło. Te stare dalej wiszą
Fela
MiamiBicz

szopolis pisze: ndz wrz 07, 2025 10:40 pm Ja teraz wrzuciłam jedno nowe ogłoszenie i poszło. Te stare dalej wiszą
Ale słabo, specjalnie chciałam je wrzucić w "chodliwych" godzinach a załadują mi w pon rano 🤦‍♀️
Rzeka.chaosu

U mnie ogłoszenia wrzucane w piątek dopiero w nocy z sb na nd miały lajki i wyświetlenia. Sama teraz też czegoś szukam i średnio z nowościami. :( Szukam po materiale wykonania i niestety połowa ogłoszeń w wynikach nie zgadza się ze stanem faktycznym i opisem. Może coś zmieniają i nawet wyszukiwanie nie działa.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
ToTylkoHermes

Post autor: nocotyniepowiesz »

ja pierdykam, na vinted nie można wystawić kożucha naturalnego... Co za pojechany portal. Dobrze że handlary wystawiające paragony są spoko
kwasta
Kciuk

Post autor: kwasta »

dodali opcje wyszukiwania obrazem
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
ToTylkoHermes

kwasta pisze: pn wrz 08, 2025 12:43 pm dodali opcje wyszukiwania obrazem
w którym miejscu to jest?
kwasta
Kciuk

Post autor: kwasta »

nocotyniepowiesz pisze: pn wrz 08, 2025 12:44 pm w którym miejscu to jest?
nie wiem jak w apce, ale na przeglądarce mam ikonkę aparatu w belce gdzie się wpisuje hasła wyszukiwania
Załączniki
fw_1757329199837.jpg
fw_1757329199837.jpg (5.38 KiB) Przejrzano 739 razy
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
ToTylkoHermes

kwasta pisze: pn wrz 08, 2025 12:58 pm nie wiem jak w apce, ale na przeglądarce mam ikonkę aparatu w belce gdzie się wpisuje hasła wyszukiwania
ja korzystam tylko ze strony i nic takiego nie mam
sylwia2228

Post autor: sylwia2228 »

Hej, wiem, że pojawiały się podobne wpisy, ale czy u was też jest tak mała ilość wyświetleń przedmiotów, które dodajecie? Zazwyczaj zaraz po dodaniu było ich dużo więcej, obecnie to jest zaledwie kilka wyświetleń 3-7. Coś dziwnego dzieje się z Vinted🤨🤨🤨 co do przedmiotów wystawionych kilka miesięcy wcześniej - podbijanie nie pomaga, tak jakby był też problem z mechanizmem podbijania. Ostatnio przy wykorzystaniu podbicia miałam może max 2 wyświetlenia więcej i 0 polubień. Kilka złotych wyrzuconych w błoto. Czy macie podobne obserwacje?
Akqjsnqksndb
Mokra Włoszka

Post autor: Akqjsnqksndb »

Tak, ja nic ostatnio nie mogę sprzedać. Więc oddaje znajomym, bo szkoda czasu.
sylwia2228

Post autor: sylwia2228 »

O wow. Mnie to tak samo jak ciebie zniechęciło do sprzedawania i od około 2 tygodni nic nie wystawiam. Naprawdę coś dziwnego dzieje się tą platformą.
Rzeka.chaosu

U mnie podobnie. Był zastój, coś powoli ruszyło i nic.

Teraz w sklepach są końcówki wyprzedaży online i cześć ciuchów jest taniej niż na vinted. Ja spodnie kupiłam za 90 nowe ze sklepu. A ten sam model na vinted kosztował pod 140 "raz założone" i bez darmowej dostawy. Nowe 169.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
ToTylkoHermes

Mnie handel szedł ostatnio. Buty wystawiłam po 7 zl - nikt nie kupił. Zmieniłam cene na 10 zl - szybko poszły.
siemaluje
Tritonotti

Post autor: siemaluje »

Ja zauważyłam jak jest bardzo niska cena przedmiotu to się rzucają jak małpy co kolwiek by to nie było xd najlepsze jak jest coś wystawione za 5 ziko, a tu negocjacja wpada za 2,50 🥲
paulina0320
Tritonotti

Post autor: paulina0320 »

Macie informacje, czy jeśli zmienia się wystawiona już opinie to druga osoba dostaje powiadomienie?
Zuzkraa
RóżowePolo
Instagram: Zuzkraa

Post autor: Zuzkraa »

Hej, ostrzegam przed użytkownikiem pma990. Kupił/a ode mnie buty nike z uszkodzonym systemem air, mam napisane wszystko w opisie, ale oprócz tego jeśli ktoś do mnie o tym pisze bądź od razu je kupi to upewniam się że o tym wie. Dziś chciałam napisać i weszłam w profil. Jakie było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam ogłoszenie z moimi butami (których jeszcze nawet nie zdążyłam wysłać) i moimi zdjęciami, wystawione za 4x cenę mojej. Natychmiast poszło zgłoszenie do vinted oraz zapytanie do użytkownika, natomiast zdążył usunąć zgłoszenie zanim zrobiłam ss. W ogłoszeniu nie było żadnej informacji o uszkodzeniu - info tylko ze rozmiar 37. Uważajcie
Lagara
Gacie z oceanu

Post autor: Lagara »

Macie jakieś fajne profile na vinted sprawdzone ?