Start
Mój profil

Tragedia spod Konina

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Re: Tragedia spod Konina

Post autor: Alexa2344 »

florella pisze: pn wrz 08, 2025 12:00 am Chyba nie wiesz co to znaczy wieś ;P
ja nie wiem co to znaczy wies ale mieszkam w miescie (800 tys mieszkancow ) i na jednym z osiedli-blokowa sprzataczka stoi od rana i mieli ploty z sasiadami i wiem wszystko o wszystkich praktycznie -kto wychodzi kto choruje i na co (jedna pani drugiej pani ) ,kto ma klopoty z dzieckiem et cetera et cetera-te,ktore twierdza ze sasaiedzi nic nie wiedza sa chyba odklejone w wersji hard -w tak duzym miescie ludzie potrafia plotkowac jak najeci a co dopiero na jakiejs zabitej dechami wsinie -tam to prywatnosci praktycznie nie ma a o bylych kolegach i kolezankach to sie wie wszystko
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

Alexa2344 pisze: pn wrz 08, 2025 10:30 am ja nie wiem co to znaczy wies ale mieszkam w miescie (800 tys mieszkancow ) i na jednym z osiedli-blokowa sprzataczka stoi od rana i mieli ploty z sasiadami i wiem wszystko o wszystkich praktycznie -kto wychodzi kto choruje i na co (jedna pani drugiej pani ) ,kto ma klopoty z dzieckiem et cetera et cetera-te,ktore twierdza ze sasaiedzi nic nie wiedza sa chyba odklejone w wersji hard -w tak duzym miescie ludzie potrafia plotkowac jak najeci a co dopiero na jakiejs zabitej dechami wsinie -tam to prywatnosci praktycznie nie ma a o bylych kolegach i kolezankach to sie wie wszystko
Ciekawe. Nie potrafiłabym powiedzieć FAKTOWI, kto z moich szkolnych kolegów leczy się psychiatrycznie, bo to nie jest zupełnie moja sprawa ani nie mam przyzwolenia, żeby o tym opowiadać szmatławcom. Moi sąsiedzi też "nie mają wstępu" do mojego życia i trzeba być odklejonym w wersji hard, żeby za pewnik przyjmować wszystko, co ludzie plotą lub wypisują w komentarzach na FB.
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

Limonene pisze: pn wrz 08, 2025 9:44 am Boże jakie stereotypy.
Wątpię żeby mąż przy kłótni jej krzyczał w twarz, że bierze leki na jakąś chorobę. I gdzie by się miała ta kłótnia odbyć, pod sklepem? Bo jeśli ktoś mieszka w domu to raczej sąsiedzi mniej słyszą niż w mieszkaniu. A tego że ktoś leczący się psychiatrycznie nie wychodzi z domu to nawet nie skomentuję.
Ty chyba na wsi nie mieszkałas ;P
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 10:38 am Ty chyba na wsi nie mieszkałas ;P
No wyobraź sobie że mieszkałam w dzieciństwie, później przez 10 lat w mieście a teraz znów się wyprowadziłam na wieś, malutką, 300 mieszkańców, więc mam porównanie. I np. rok temu adoptowałam dziecko i nadal nie każdy we wsi wie o tym, że dziecko nie jest nasze biologiczne xd serio to już nie te czasy, ludzie mają swoje życia i inne rzeczy do roboty niż podsłuchiwanie sąsiadów
Pif Paf
MiamiBicz

Limonene pisze: pn wrz 08, 2025 10:45 am No wyobraź sobie że mieszkałam w dzieciństwie, później przez 10 lat w mieście a teraz znów się wyprowadziłam na wieś, malutką, 300 mieszkańców, więc mam porównanie. I np. rok temu adoptowałam dziecko i nadal nie każdy we wsi wie o tym, że dziecko nie jest nasze biologiczne xd serio to już nie te czasy, ludzie mają swoje życia i inne rzeczy do roboty niż podsłuchiwanie sąsiadów
300 mieszkańcow. Ja mowie o zadupiach a nie wiekszej wsi
Limonene
RealDiamond

Alexa2344 pisze: pn wrz 08, 2025 10:30 am ja nie wiem co to znaczy wies ale mieszkam w miescie (800 tys mieszkancow ) i na jednym z osiedli-blokowa sprzataczka stoi od rana i mieli ploty z sasiadami i wiem wszystko o wszystkich praktycznie -kto wychodzi kto choruje i na co (jedna pani drugiej pani ) ,kto ma klopoty z dzieckiem et cetera et cetera-te,ktore twierdza ze sasaiedzi nic nie wiedza sa chyba odklejone w wersji hard -w tak duzym miescie ludzie potrafia plotkowac jak najeci a co dopiero na jakiejs zabitej dechami wsinie -tam to prywatnosci praktycznie nie ma a o bylych kolegach i kolezankach to sie wie wszystko
No ale ta sprzątaczka skądś to musi wiedzieć xd skoro jej zajęciem jest gadanie z sąsiadami to ci ludzie jej to po prostu mówią a ona to sprzedaje dalej xd chyba nie myślicie ze ona ludziom chaty przeszukuje albo podsłuchuje. Ktoś jej coś opowie chociażby o problemach z dzieckiem a ona to podaje kolejnej osobie. Tu nie ma nic magicznego
Limonene
RealDiamond

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 10:47 am 300 mieszkańcow. Ja mowie o zadupiach a nie wiekszej wsi
XDDDD 300 mieszkańców to wg ciebie większa wieś? Czyli 2000 mieszkańców to już miasto? xd swoją drogą w Helenowie mieszka 250 osób, więc zbliżona wielkość
liliona12
LouiBag

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 10:47 am 300 mieszkańcow. Ja mowie o zadupiach a nie wiekszej wsi
Ja mam z lewej strony sąsiada, z prawej sąsiada, a potem szczere pola i dopiero kilka domów rozrzuconych. Poza oczywistościami typu: ten ma psa, ten kury, ten jedno dziecko, ten dwoje - nic o nich nie wiem, bo mnie ich karta chorobowa czy problemy w związku zupełnie nie interesują. O mnie też wiedzą tyle, ile ja chcę żeby wiedzieli.

A co sobie dopiszą i powiedzą gazecie to tylko ich historia, a nie prawda.

Więc tak, ludzie sobie mogą plotkować, ale prawdy nie znają. I warto się też zastanowić na ile to byli prawdziwi przyjaciele i bliscy sąsiedzi, że od razu pobiegli gadać do faktu xDDDDDD
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

ej ale naprawdę próbujecie znaleźć jakąś regułę na rozprzestrzenianie się plotek? xD to wam powiem z własnego doświadczenia że nie ma reguły. Jak mieszkałam jeszcze z rodzicami w bloku w dużym mieście to były plotki co się roznosiły z prędkością światła, trochę było tam prawdy trochę nie, ale stały sąsiadki w mniejszych lub większych grupach i paplały. Ale jak sąsiadka 3 piętra pod nami urodziła dziecko, wrzuciła do reklamówki i się wykrwawiła to wszyscy byli w szoku bo nawet nie wiedzieli, że ona była w ciąży. I nie, nie sprawiała wrażenia że ma jakieś problemy, ani ona ani jej rodzina.
Pif Paf
MiamiBicz

Limonene pisze: pn wrz 08, 2025 10:53 am XDDDD 300 mieszkańców to wg ciebie większa wieś? Czyli 2000 mieszkańców to już miasto? xd swoją drogą w Helenowie mieszka 250 osób, więc zbliżona wielkość
W mojej okolicy sa same małe i bardzo małe zadupia. Dwa miasteczka i miasto. Moze przez to mam zaburzony obraz wielkosci wsi
Pif Paf
MiamiBicz

berry blast pisze: pn wrz 08, 2025 11:14 am ej ale naprawdę próbujecie znaleźć jakąś regułę na rozprzestrzenianie się plotek? xD to wam powiem z własnego doświadczenia że nie ma reguły. Jak mieszkałam jeszcze z rodzicami w bloku w dużym mieście to były plotki co się roznosiły z prędkością światła, trochę było tam prawdy trochę nie, ale stały sąsiadki w mniejszych lub większych grupach i paplały. Ale jak sąsiadka 3 piętra pod nami urodziła dziecko, wrzuciła do reklamówki i się wykrwawiła to wszyscy byli w szoku bo nawet nie wiedzieli, że ona była w ciąży. I nie, nie sprawiała wrażenia że ma jakieś problemy, ani ona ani jej rodzina.

Po niektorych nie widac ciazy,szczegolnie jezeli jest grubszy. Sama dziewczyna tez mogla o niej nie wiedziec,bo istnieje cos takiego jak criptic pregnancy
liliona12
LouiBag

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 11:22 am
I wprawne oko sąsiadów niczego nie zauważyło? NIEBYWAŁE, to tak można?
Limonene
RealDiamond

berry blast pisze: pn wrz 08, 2025 11:14 am ej ale naprawdę próbujecie znaleźć jakąś regułę na rozprzestrzenianie się plotek? xD to wam powiem z własnego doświadczenia że nie ma reguły. Jak mieszkałam jeszcze z rodzicami w bloku w dużym mieście to były plotki co się roznosiły z prędkością światła, trochę było tam prawdy trochę nie, ale stały sąsiadki w mniejszych lub większych grupach i paplały. Ale jak sąsiadka 3 piętra pod nami urodziła dziecko, wrzuciła do reklamówki i się wykrwawiła to wszyscy byli w szoku bo nawet nie wiedzieli, że ona była w ciąży. I nie, nie sprawiała wrażenia że ma jakieś problemy, ani ona ani jej rodzina.
No właśnie ja próbuję udowodnić ze takiej reguły nie ma xd jeżeli ktoś chce coś ukryć to ukryje i tyle, to że sąsiadka powiedziała faktowi że nie wiedziała o leczeniu dziewczyny to nie jest koronny dowód na to, że tego leczenia nie było
Pif Paf
MiamiBicz

liliona12 pisze: pn wrz 08, 2025 11:30 am I wprawne oko sąsiadów niczego nie zauważyło? NIEBYWAŁE, to tak można?
No jezeli była otyła ro raczej nie zauważyli
liliona12
LouiBag

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 12:08 pm No jezeli była otyła ro raczej nie zauważyli
No patrz, a jak nie zauważyli, że leczy się psychiatrycznie to niemożliwe, spisek, przecież SĄSIEDZI WSZYSTKO WIEDZO, chyba wsi nie widziałaś, mąż winny xDDDDDDD
Pif Paf
MiamiBicz

liliona12 pisze: pn wrz 08, 2025 12:41 pm No patrz, a jak nie zauważyli, że leczy się psychiatrycznie to niemożliwe, spisek, przecież SĄSIEDZI WSZYSTKO WIEDZO, chyba wsi nie widziałaś, mąż winny xDDDDDDD
Gdzie napisałam ze mąż jest winny? A sasiedzi przewaznie duzo wiedza,szczegolnie na wsiach,ale nawet im moze cos umknac
liliona12
LouiBag

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 1:05 pm Gdzie napisałam ze mąż jest winny? A sasiedzi przewaznie duzo wiedza,szczegolnie na wsiach,ale nawet im moze cos umknac
No patrz, więc może W TEJ SPRAWIE też im umknęło? Ale nie, ciężko to przyjąć do wiadomości. Kolejna strona rozstrząsania tego, że przed sąsiadami nic się nie ukryje, co jest jeszcze wsią, a co zadupiem, dziwne, że znajomy ze szkoły (xD) nie wiedział o leczeniu, że sąsiadka rozmawiała z faktem i też nic nie wiedziała, że jak doszło do hipotermii, że jak otwarte szambo można było zobaczyć - przecież trzeba było wołać i szukać po pokojach xD

Myślcie dziewczyny zanim naciśniecie wyślij
Pif Paf
MiamiBicz

liliona12 pisze: pn wrz 08, 2025 1:23 pm No patrz, więc może W TEJ SPRAWIE też im umknęło? Ale nie, ciężko to przyjąć do wiadomości. Kolejna strona rozstrząsania tego, że przed sąsiadami nic się nie ukryje, co jest jeszcze wsią, a co zadupiem, dziwne, że znajomy ze szkoły (xD) nie wiedział o leczeniu, że sąsiadka rozmawiała z faktem i też nic nie wiedziała, że jak doszło do hipotermii, że jak otwarte szambo można było zobaczyć - przecież trzeba było wołać i szukać po pokojach xD

Myślcie dziewczyny zanim naciśniecie wyślij
Laska,jestesmy na forum plotkarskim,snujemy swoje teorie jak to zwykle w takich miejscach bywa. Ja wyrzucam swoje wysrywy to kontrwysryw,moderacja uspokaja stadko gdy sprawy pojda za daleko i tak to sie kręci.
Tak czy siak,cała sprawa zostanie miejscową legendą,pojawi sie jeszcze mnostwo plotek,domysłow,etc. Zobaczymu co pokaze śledztwo
liliona12
LouiBag

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 1:33 pm Laska,jestesmy na forum plotkarskim,snujemy swoje teorie jak to zwykle w takich miejscach bywa. Ja wyrzucam swoje wysrywy to kontrwysryw,moderacja uspokaja stadko gdy sprawy pojda za daleko i tak to sie kręci.
Tak czy siak,cała sprawa zostanie miejscową legendą,pojawi sie jeszcze mnostwo plotek,domysłow,etc. Zobaczymu co pokaze śledztwo
"snujemy swoje teorie jak to zwykle w takich miejscach bywa"

ja ci przypomnę tylko, że ta tragedia dotyczy REALNYCH LUDZI, którzy teraz już do końca swojego życia będą musieli z nią żyć. Będąc na ich miejscu nie chciałabyś się w żadnym momencie natknąć na czyjeś "teorie" nie tylko podważające to, co się stało, ale jeszcze oskarżające cię, że to ty jesteś mordercą.
Pif Paf
MiamiBicz

liliona12 pisze: pn wrz 08, 2025 1:37 pm "snujemy swoje teorie jak to zwykle w takich miejscach bywa"

ja ci przypomnę tylko, że ta tragedia dotyczy REALNYCH LUDZI, którzy teraz już do końca swojego życia będą musieli z nią żyć. Będąc na ich miejscu nie chciałabyś się w żadnym momencie natknąć na czyjeś "teorie" nie tylko podważające to, co się stało, ale jeszcze oskarżające cię, że to ty jesteś mordercą.
Wyjde na niewrażliwą,ale w przypadku takich spraw ludzie zawsze będą gadac. U Iwony Wieczorek,niektorzy podejrzewaja matke,w sprawie tego morderstwa spod Rybnika,tez co niektorzy probowali zrzucic wine na rodzicow,w moich okolicach,wiele lat temu tez kobieta odebrała sobie zycie i od razu padły podejrzenia na męza...
Śledczy tez przeciez zakładaja rozne teorie i w procesie śledztwa,sa wykluczane badź nie. Współczuje rodzinie i mam nadzieje,ze to jak najszybciej sie skonczy i beda mkgli przezywac żałobe w spokoju
liliona12
LouiBag

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 1:55 pm Wyjde na niewrażliwą,ale w przypadku takich spraw ludzie zawsze będą gadac. U Iwony Wieczorek,niektorzy podejrzewaja matke,w sprawie tego morderstwa spod Rybnika,tez co niektorzy probowali zrzucic wine na rodzicow,w moich okolicach,wiele lat temu tez kobieta odebrała sobie zycie i od razu padły podejrzenia na męza...
Śledczy tez przeciez zakładaja rozne teorie i w procesie śledztwa,sa wykluczane badź nie. Współczuje rodzinie i mam nadzieje,ze to jak najszybciej sie skonczy i beda mkgli przezywac żałobe w spokoju
Odpowiedz sobie w sumieniu, czy "ludzie zawsze będą gadac" jest w porządku i czy chciałabyś zająć miejsce osoby, o której takie krzywdzące teorie się tworzy.

I jeszcze słowo klucz "śledczy", którzy wiedzą więcej, żeby móc różne teorie zakładać.

Tu ŚLEDCZY nie zatrzymali męża, ale nie przeszkadza to w oskarżaniu człowieka, którego życie już nigdy nie będzie takie samo.

"Współczuje rodzinie i mam nadzieje,ze to jak najszybciej sie skonczy i beda mkgli przezywac żałobe w spokoju"
To bądź jedną z osób, która im na ten spokój pozwoli zamiast "tworzyć sobie teorie, bo wszyscy gadają, więc ja też mogę pobawić się w true crime".
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Śledztwo zostało objęte zwierzchnim nadzorem ze strony Prokuratury Okręgowej w Koninie tak więc nie będzie matactw i jest szansa na rozwiązanie sprawy. :brawo: :brawo:
Pif Paf
MiamiBicz

liliona12 pisze: pn wrz 08, 2025 1:59 pm Odpowiedz sobie w sumieniu, czy "ludzie zawsze będą gadac" jest w porządku i czy chciałabyś zająć miejsce osoby, o której takie krzywdzące teorie się tworzy.

I jeszcze słowo klucz "śledczy", którzy wiedzą więcej, żeby móc różne teorie zakładać.

Tu ŚLEDCZY nie zatrzymali męża, ale nie przeszkadza to w oskarżaniu człowieka, którego życie już nigdy nie będzie takie samo.

"Współczuje rodzinie i mam nadzieje,ze to jak najszybciej sie skonczy i beda mkgli przezywac żałobe w spokoju"
To bądź jedną z osób, która im na ten spokój pozwoli zamiast "tworzyć sobie teorie, bo wszyscy gadają, więc ja też mogę pobawić się w true crime".
Zdaje sobie sprawe,bo moja rodzine oskarzano o zaniedbanie ciotki,co mialo sie przyczynic do jej zgonu. Właśnie z własnego doswiadczenia pisze,ze ludzie zawsze bedą gadac i nie,to nie jest fajne ale taka jest natura ludzka. A ciotka miała tętniaka w mózgu,ktory po prostu pękł i ja zabił. I teraz patrz,z tego ludzie zrobili afere i domysły a wandziary sie dziwią,ze są snute teorie bo kobieta wrzuciła dzieci do szamba,później poderżeła sobie gardło i sama tam wskoczyła. W ogole ta dyskusja chyba nie ma wiekszego sensu
liliona12
LouiBag

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 2:10 pm Zdaje sobie sprawe,bo moja rodzine oskarzano o zaniedbanie ciotki,co mialo sie przyczynic do jej zgonu. Właśnie z własnego doswiadczenia pisze,ze ludzie zawsze bedą gadac i nie,to nie jest fajne ale taka jest natura ludzka. A ciotka miała tętniaka w mózgu,ktory po prostu pękł i ja zabił. I teraz patrz,z tego ludzie zrobili afere i domysły a wandziary sie dziwią,ze są snute teorie bo kobieta wrzuciła dzieci do szamba,później poderżeła sobie gardło i sama tam wskoczyła. W ogole ta dyskusja chyba nie ma wiekszego sensu
I sama robisz to samo… szkoda słów
Pif Paf
MiamiBicz

liliona12 pisze: pn wrz 08, 2025 2:17 pm I sama robisz to samo… szkoda słów
No to juz zakończmy ten temat