Start
Mój profil

Tragedia spod Konina

Moderator: verysweetcherry
AndrzejBobak
SushiRoll

Re: Tragedia spod Konina

Post autor: AndrzejBobak »

Napolinka pisze: ndz wrz 07, 2025 3:47 am Czaty Dżipiti i inne Ejaje to nie wyrocznie - przypominam, że one same nie wiedzą czy mówią prawdę czy perdolą głupoty. Jeśli ktoś ma wannę, proponuję eksperyment - nalać wody o temperaturze 18 stopni C i posiedzieć w niej w ubraniach tak z godzinkę. Gwarantuję, że odczucia będą całkiem inne od przebywania w zimnej wilgotnej piwnicy i tempo wychładzania organizmu również. Jako ciekawostkę podam że ludzie na lądzie zamieszkują tereny w których temperatura spada nawet i do- 50 stopni i żyją, a jak wpadną do wody o temperaturze + 5 to szybko tracą przytomność i jeśli nikt ich nie uratuje to umierają.
Albo jeszcze inaczej - woda w zbiornikach wodnych, np jeziorach ma teraz ok 18-20 stopni. Proponuję, żeby niektórzy geniusze posiedzieli w niej tak ze 3 godziny po zmroku i dopiero potem ferowali wyroki, czy można się wychłodzić czy nie (ja w słońcu wytrzymywałam tak z godzinę, intensywnie pływając, potem robiło mi się zimno, a mówimy tu o dzieciach wrzuconych do ciemnego śmierdzącego szamba).
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Ale co wy się rzucacie od razu z „geniusze” i to z taką agresją? Przykleiłem co chat gpt pisał, ktoś inny zrobił to samo, nawet się o to nie spieramy, bo żadne z nas niespecjalnie się na tym zna, a wam ciśnienie skacze jakby tu była analiza materiałów dowodowych przy użyciu darmowego chata gpt. No już dziękujemy z te garść informacji ale może bez tych zbędnych nerwów.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Post autor: dutchess »

Ludzie.... szambo to nie to samo, co woda. Litości 😓 Poza tym nie ważne, do czego zostaniemy wrzuceni, jeśli nie mamy możliwości wyjścia to się utopimy.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

AAkuuku pisze: sob wrz 06, 2025 11:27 pm Nikogo nie zastanawia, że dziewczynki były w stanie głębokiej hipotermii? To ile mąż był w tej aptece 8 godzin? Raczej człowiek nie wpada w hipotermie przy plusowej temperaturze w godzinę.
Dużo pytań się pojawia. Coraz więcej. :c
jakptaszek
Skarpeta Rakieta

Post autor: jakptaszek »

PrzemoKondratowicz pisze: ndz wrz 07, 2025 10:53 am Ale co wy się rzucacie od razu z „geniusze” i to z taką agresją? Przykleiłem co chat gpt pisał, ktoś inny zrobił to samo, nawet się o to nie spieramy, bo żadne z nas niespecjalnie się na tym zna, a wam ciśnienie skacze jakby tu była analiza materiałów dowodowych przy użyciu darmowego chata gpt. No już dziękujemy z te garść informacji ale może bez tych zbędnych nerwów.
Wystarczyło podać chatowi gpt trochę więcej info:
-szambo wkopane w ziemię
-miesiąc: sierpień w Polsce (całe lato dość chłodne)
• Szambo zakopane w ziemi ma temperaturę zbliżoną do temperatury gruntu.
• Na głębokości ok. 1–2 m w Polsce latem temperatura gruntu wynosi zwykle 8–12°C, nawet jeśli lato jest chłodne.
• To znaczy, że płyn w szambie prawdopodobnie będzie miał około 10°C (±2°C).

• 15–20°C → utrata przytomności po 2–4 godzinach
• 10–15°C → utrata przytomności po 1–2 godzinach
• 5–10°C → utrata przytomności po 30–60 minutach
• poniżej 5°C → utrata przytomności po 15–30 minutach

Przy 10°C:
• Wyraźna hipotermia może pojawić się już po 30–60 minutach.
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

AndrzejBobak pisze: ndz wrz 07, 2025 8:25 am Albo jeszcze inaczej - woda w zbiornikach wodnych, np jeziorach ma teraz ok 18-20 stopni. Proponuję, żeby niektórzy geniusze posiedzieli w niej tak ze 3 godziny po zmroku i dopiero potem ferowali wyroki, czy można się wychłodzić czy nie (ja w słońcu wytrzymywałam tak z godzinę, intensywnie pływając, potem robiło mi się zimno, a mówimy tu o dzieciach wrzuconych do ciemnego śmierdzącego szamba).
Ale one nie byly w tym szambie przez 3h. A po drugie,czy czlowiek wychładza sie w szambie tam samo szybko jak w wodzie,czy moze nawet nie zdazy bo szybciej sie udusi
Katoshi
Tritonotti

Post autor: Katoshi »

Na pogrzebie była ochrona, wg mnie trochę to na wyrost, przecież to mała miejscowość, nie zlecą się tłumy żeby pooglądać trumny, a dla zwolenników teorii o morderstwie dowód na to że coś jest podejrzane.
EwaKasia
SushiRoll

Post autor: EwaKasia »

Katoshi pisze: ndz wrz 07, 2025 2:51 pm Na pogrzebie była ochrona, wg mnie trochę to na wyrost, przecież to mała miejscowość, nie zlecą się tłumy żeby pooglądać trumny, a dla zwolenników teorii o morderstwie dowód na to że coś jest podejrzane.
FAKT byłby pierwszy na tym pogrzebie. A na drugi dzień obszerna fotorelacja.
honciaw
RóżowePolo

Post autor: honciaw »

Ludzie piszą na fb, że kolejna osoba nie żyje
Awatar użytkownika
agusienka999
Samarka

Post autor: agusienka999 »

honciaw pisze: ndz wrz 07, 2025 3:54 pm Ludzie piszą na fb, że kolejna osoba nie żyje
Hm? Co to znaczy "kolejna osoba", powiesz coś więcej?
aveeline
Mokra Włoszka

Post autor: aveeline »

honciaw pisze: ndz wrz 07, 2025 3:54 pm Ludzie piszą na fb, że kolejna osoba nie żyje
Ale kolejna skąd , powiązana z tą sprawą?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

możesz doprecyzować swój wpis który nic nie wnosi?
Pif Paf
MiamiBicz

Ty szukasz atencji czy po co ten wpis?
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Pewnie chodzi o teścia który miał zejść na zawał ale to są plotki. Właśnie tak się zastanawiam w jakim celu ktoś je rozpuszcza? żeby litować się nad rodziną męża?
Druga sprawa kolega Karoliny ze szkoły pisze że nic nie wie o żadnej chorobie psychicznej. Sąsiadka w wywiadzie FAKT też mówiła , że nic jej nie wiadomo.
Dziś był na fb wpis pana o nazwisku męża żeby być cicho i nie nagłaśniać sprawy ..
Agatyszcze
SushiRoll

Post autor: Agatyszcze »

florella pisze: ndz wrz 07, 2025 9:20 pm Pewnie chodzi o teścia który miał zejść na zawał ale to są plotki. Właśnie tak się zastanawiam w jakim celu ktoś je rozpuszcza? żeby litować się nad rodziną męża?
Druga sprawa kolega Karoliny ze szkoły pisze że nic nie wie o żadnej chorobie psychicznej. Sąsiadka w wywiadzie FAKT też mówiła , że nic jej nie wiadomo.
Dziś był na fb wpis pana o nazwisku męża żeby być cicho i nie nagłaśniać sprawy ..
Tak, bo jesli ona byla chora psychicznie to przeciez musieli o tym wiedziec jej znajomi ze szkoly oraz sąsiedzi. xd
AndrzejBobak
SushiRoll

Post autor: AndrzejBobak »

Przeraża mnie, ile tu jest głupich insynuacji, gdybań i pier*olenia od rzeczy. Tak samo na tej grupce na fb poświęconej tej tragedii, normalnie zlot szurów. Taaak, na pewno sąsiadka i kolega z klasy 30-letniej kobiety (czyli ten kolega sprzed ilu lat, kilkunastu?) znali całą historię chorób Karoliny. Bo wiadomo, że depresja czy inne choroby psychiczne to są rzeczy, o których powszechnie wiadomo w całej wiosce, pewnie jeszcze dawkowanie jej leków też znali i terminy wizyt u lekarza także xD Czekam jeszcze na opinie proboszcza i baby ze straganu.
Tu z jednej strony mamy do czynienia z bezpodstawnym obwinianem faceta, który w jeden dzień stracił rodzinę, z drugiej - z utrwalaniem krzywdzących stereotypów na temat chorób i zaburzeń psychicznych. Bo wiadomo, że jak ktoś się uśmiecha i mówi dzień dobry, to jest zdrów jak ryba.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Agatyszcze pisze: ndz wrz 07, 2025 9:38 pm Tak, bo jesli ona byla chora psychicznie to przeciez musieli o tym wiedziec jej znajomi ze szkoly oraz sąsiedzi. xd
Chyba nie wiesz co to znaczy wieś ;P
gapav
Gacie z oceanu

Post autor: gapav »

Agatyszcze pisze: ndz wrz 07, 2025 9:38 pm Tak, bo jesli ona byla chora psychicznie to przeciez musieli o tym wiedziec jej znajomi ze szkoly oraz sąsiedzi. xd
Otóż to! Ilu rodziców nie ma pojęcia, że dziecko ma problemy, a mieszkają z nim i co dzień go widzą?
Koledzy ze szkoły i sąsiadka dla Faktu to w ogóle kpina. Co to za argument :/ Czy Fakt stał się prawdą objawioną? To jest takie dno i wodorosty, oni w Polsce pokazali, czym jest clickbait, zanim to stało się modne :')
Pif Paf
MiamiBicz

AndrzejBobak pisze: ndz wrz 07, 2025 10:11 pm Przeraża mnie, ile tu jest głupich insynuacji, gdybań i pier*olenia od rzeczy. Tak samo na tej grupce na fb poświęconej tej tragedii, normalnie zlot szurów. Taaak, na pewno sąsiadka i kolega z klasy 30-letniej kobiety (czyli ten kolega sprzed ilu lat, kilkunastu?) znali całą historię chorób Karoliny. Bo wiadomo, że depresja czy inne choroby psychiczne to są rzeczy, o których powszechnie wiadomo w całej wiosce, pewnie jeszcze dawkowanie jej leków też znali i terminy wizyt u lekarza także xD Czekam jeszcze na opinie proboszcza i baby ze straganu.
Tu z jednej strony mamy do czynienia z bezpodstawnym obwinianem faceta, który w jeden dzień stracił rodzinę, z drugiej - z utrwalaniem krzywdzących stereotypów na temat chorób i zaburzeń psychicznych. Bo wiadomo, że jak ktoś się uśmiecha i mówi dzień dobry, to jest zdrów jak ryba.
Chyba,ze rodzice wyłapali szybko ze cos jest nie halo i szybko udzielono jej pomocy i leczenia. Po drugie,na małych wsiach bardzo ciezko jest cos ukryć.
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

florella pisze: ndz wrz 07, 2025 9:20 pm Pewnie chodzi o teścia który miał zejść na zawał ale to są plotki. Właśnie tak się zastanawiam w jakim celu ktoś je rozpuszcza? żeby litować się nad rodziną męża?
ja nie wiem, czy ty tak nienawidzisz mężczyzn, czy brakuje ci emocji w życiu, że tak bardzo, bardzo, BARDZO chcesz, żeby mąż okazał się winny. Pamiętaj, że za pomówienia (nawet jeżeli nazywasz je plotkami na forum plotkarskim) też można zostać pozwanym :)
Www88
MoetGlass

Post autor: Www88 »

Ty widzisz, co piszesz w ogóle?
Jakby ta tragedia dotyczyła Twojej rodziny, to rozumiem codziennie wstawiałabyś aktualizację na facebooka?
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 8:11 am Chyba,ze rodzice wyłapali szybko ze cos jest nie halo i szybko udzielono jej pomocy i leczenia. Po drugie,na małych wsiach bardzo ciezko jest cos ukryć.
Czemu by jej miało być ciężko to ukryć? Po prostu nikomu o tym nie mówi. Chyba że jej lekarz mieszka na tej samej wsi i jego żona rozpuszcza plotki, ale jeśli ktoś jeździ do innego miasta do lekarza to czemu cała wieś miałaby o tym wiedzieć?
Pif Paf
MiamiBicz

Limonene pisze: pn wrz 08, 2025 9:23 am Czemu by jej miało być ciężko to ukryć? Po prostu nikomu o tym nie mówi. Chyba że jej lekarz mieszka na tej samej wsi i jego żona rozpuszcza plotki, ale jeśli ktoś jeździ do innego miasta do lekarza to czemu cała wieś miałaby o tym wiedzieć?
Wystarczy ze ktos podsłucha kłotnie( tak ludzie nawet w najbardziej udanym zwiazku sie sprzeczaja)lub ostrzejsza wymiane zdań,albo dzieci cos powiedziały w szkole.

Do snucia domysłów wystarczyłoby to,ze rzadko wychodzi z domu,albo tylko z rodzina i to,ze to maz zawoził i przywoził dzieci ze szkoły( ktos tu o tym pisał nie wiem czy to prawda) ludzie widza takie rzeczy. Nie wiem czy facet zatrudnia kogos czy nie,bo źrodlem plotek/informacji tez sa czesto pracownicy
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 9:32 am Wystarczy ze ktos podsłucha kłotnie( tak ludzie nawet w najbardziej udanym zwiazku sie sprzeczaja)lub ostrzejsza wymiane zdań,albo dzieci cos powiedziały w szkole.

Do snucia domysłów wystarczyłoby to,ze rzadko wychodzi z domu,albo tylko z rodzina i to,ze to maz zawoził i przywoził dzieci ze szkoły( ktos tu o tym pisał nie wiem czy to prawda) ludzie widza takie rzeczy. Nie wiem czy facet zatrudnia kogos czy nie,bo źrodlem plotek/informacji tez sa czesto pracownicy
Ty myślisz, że ludzie w małżeńskich sprzeczkach, które zdarzają się każdemu, krzyczą o chorobach psychicznych lub innych medycznych problemach drugiej strony?

"maz zawoził i przywoził dzieci ze szkoły" - nic dziwnego, jeżeli powszechnie wiadomo, że kobieta nie ma prawa jazdy.

"rzadko wychodzi z domu,albo tylko z rodzina" - nawet ludzie z depresją i innymi chorobami psychicznymi wychodzą z domu i mają znajomych. Ba! Potrafią popełnić s. po bardzo szczęśliwych dniach spędzonych w gronie bliskich osób. W chorobie mogą nawet się śmiać i uśmiechać.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Pif Paf pisze: pn wrz 08, 2025 9:32 am Wystarczy ze ktos podsłucha kłotnie( tak ludzie nawet w najbardziej udanym zwiazku sie sprzeczaja)lub ostrzejsza wymiane zdań,albo dzieci cos powiedziały w szkole.

Boże jakie stereotypy.
Wątpię żeby mąż przy kłótni jej krzyczał w twarz, że bierze leki na jakąś chorobę. I gdzie by się miała ta kłótnia odbyć, pod sklepem? Bo jeśli ktoś mieszka w domu to raczej sąsiedzi mniej słyszą niż w mieszkaniu. A tego że ktoś leczący się psychiatrycznie nie wychodzi z domu to nawet nie skomentuję.