Zaginięcie (?) Krzysztofa Dymińskiego
Moderator: verysweetcherry-
LobuzKochany
- Gacie z oceanu
Re: Zaginięcie (?) Krzysztofa Dymińskiego
Jest nowy podcast: https://www.youtube.com/watch?v=ZIyLgbWjy8s
-
Cebula Po Polsku
- Samarka
"Osoby, która została nagrana kamerą samochodową 31.08.2023r na drodze pomiędzy Koszutami a Kórnikiem"
pamiętam to nagranie i faktycznie posura, wszystko się zgadzało
szkoda że nie udało sie ustalić tej osoby...
pamiętam to nagranie i faktycznie posura, wszystko się zgadzało
szkoda że nie udało sie ustalić tej osoby...
Z Polski nie znam innych przykładów oprócz Haliny Sawickiej, ale zza granicy chociażby Natasha Kampusch porwana przez Wolfganga Priklopila i Petra Patziska z Niemiec. Petra prawdopodobnie zachorowała psychicznie i odcięła się od rodziny i poprzedniego życia (studiowała informatykę chyba albo inną naukę ścisłą). Petra miała świadomość bycia poszukiwaną. Całe dorosłe życie pracowała na czarno i chyba miała lewe dokumenty. Nie utrzymywała za bardzo z nikim kontaktu. Prowadziła samotnicze życie.odpalskreta pisze: ↑czw sie 28, 2025 4:43 pm Były, tyle mogą powiedzieć bo jako historii nie ma jako tako ale jest wywiad z osobami które się zajmują takimi rzeczami, krakowskie archiwum x, Jackowski i właśnie Itaka, jedna z pracowniczek powiedziała że po 30 latach około odnaleźli osobę ale ta osoba nie chciała kontaktu z rodziną a niektóre osoby “zaginione” nie wiedziały nawet że są zaginione i myśleli że nikt ich nie szuka i poszli w zapomnienie
-
LobuzKochany
- Gacie z oceanu
I jeszcze kolejny podcast, tym razem z kanału Och Anna. Bardzo długi 2 godziny https://youtu.be/woeDK_7QSW8
- berry blast
- Kciuk
cicho nagrany czy mam coś z lapkiem?LobuzKochany pisze: ↑pt sie 29, 2025 8:25 pm I jeszcze kolejny podcast, tym razem z kanału Och Anna. Bardzo długi 2 godziny https://youtu.be/woeDK_7QSW8
-
LobuzKochany
- Gacie z oceanu
Niestety jest problem z dźwiękiem. Mikrofony słabo chwytały. Trzeba było użyć słuchawek na 95% mocy
- berry blast
- Kciuk
Oki dziękiLobuzKochany pisze: ↑pt sie 29, 2025 8:36 pm Niestety jest problem z dźwiękiem. Mikrofony słabo chwytały. Trzeba było użyć słuchawek na 95% mocy
-
Teresa Gattara
- Mokra Włoszka
Myślę , że on nie żyje . Po prostu .
Wiele osób zakończyło swoje życie lub ktoś je im zakończył , a ciał nigdy nie znaleziono .
Wiele osób zakończyło swoje życie lub ktoś je im zakończył , a ciał nigdy nie znaleziono .
- berry blast
- Kciuk
myślę, że ciężko aby było inaczej. Jak zaginął miał 16 lat, jeszcze 2 lata był niepełnoletni, a przecież gdzieś by musiał mieszkać, pracować. Nawet dorosłym nie jest tak łatwo zniknąć bez śladu i ułożyć sobie życie od nowa a co dopiero dzieciom.
-
unfaithfully
- Samarka
Bardzo podoba mi sie podejscie rodzicow Krzysztofa. Obejrzalam wlasnie wywiad z nimi, zaginal im syn- mimo tego nie skupiaja sie tylko na szukaniu jego ale pomagaja rowniez szukac innych zaginionych.
Co do Krzyska... mam nadzieje, ze jednak zszedl z mostu. Ale dziwi mnie to, ze nie wiadomo nic na temat ewentualnego skosku z mostu Gdanskiego czy zejscia, bo skoro sa tam kamery i widac bylo, ze Krzysiek tam wysiadl, to dlaczego nie bylo widac nic wiecej? Jesli kamera nie obejmowala miejsca w ktorym stal pozniej, to czy to nie jest znak, ze caly mjost powinien miec kamery, nie tylko jedna jego czesc?
Co do Krzyska... mam nadzieje, ze jednak zszedl z mostu. Ale dziwi mnie to, ze nie wiadomo nic na temat ewentualnego skosku z mostu Gdanskiego czy zejscia, bo skoro sa tam kamery i widac bylo, ze Krzysiek tam wysiadl, to dlaczego nie bylo widac nic wiecej? Jesli kamera nie obejmowala miejsca w ktorym stal pozniej, to czy to nie jest znak, ze caly mjost powinien miec kamery, nie tylko jedna jego czesc?
Też raczej skłaniam się ku tej wersji.Teresa Gattara pisze: ↑sob sie 30, 2025 11:57 am Myślę , że on nie żyje . Po prostu .
- IrlandkazWarszawy
- ZdalnaFanka
Nie wiem czy jestes z Warszawy czy nie, ale to jest most tramwajowy pod mostem "glownym". Bardzo rzadko ludzie tam wysiadaja, kamera jest obrotowa, wiec zanim caly obrot minal, jesli Krzysiek wskoczyl - nigdzie nie bylo go widac.unfaithfully pisze: ↑pn wrz 01, 2025 12:33 pm Bardzo podoba mi sie podejscie rodzicow Krzysztofa. Obejrzalam wlasnie wywiad z nimi, zaginal im syn- mimo tego nie skupiaja sie tylko na szukaniu jego ale pomagaja rowniez szukac innych zaginionych.
-
unfaithfully
- Samarka
Nie jestem z Warszawy, ale mieszkalam w Warszawie przez 7 lat, wiem jak wyglada przystanek na Gdanskim, czesto tamtedy przejezdzalam. To w takim razie jest sygnal dla policji/wladz miasta, ze nie jest tam potrzebna kamera obrotowa, tylko kamera na dwie strony, zeby lapala zarowno schody jak i tory oraz to chodnik obok torow.IrlandkazWarszawy pisze: ↑wt wrz 02, 2025 12:49 pm Nie wiem czy jestes z Warszawy czy nie, ale to jest most tramwajowy pod mostem "glownym". Bardzo rzadko ludzie tam wysiadaja, kamera jest obrotowa, wiec zanim caly obrot minal, jesli Krzysiek wskoczyl - nigdzie nie bylo go widac.
- IrlandkazWarszawy
- ZdalnaFanka
No to wiecej tych kamer musialoby byc bo ten przystanek jest stosunkowo dlugi.unfaithfully pisze: ↑wt wrz 02, 2025 12:52 pm Nie jestem z Warszawy, ale mieszkalam w Warszawie przez 7 lat, wiem jak wyglada przystanek na Gdanskim, czesto tamtedy przejezdzalam. To w takim razie jest sygnal dla policji/wladz miasta, ze nie jest tam potrzebna kamera obrotowa, tylko kamera na dwie strony, zeby lapala zarowno schody jak i tory oraz to chodnik obok torow.
Zaraz by powiedzieli ze funduszy nie ma i nie stac ich na kolejne kamery. Moze jakby przestepczosc, albo liczba samob** by wzrosla to by zmienili zdanie.
-
LobuzKochany
- Gacie z oceanu
Jestem ciekawy, jak wypadnie portret progresywny Krzysztofa. Ale jeśli on żyje gdzieś za granicą to niewiele to zmieni. Media będą miały przez chwilę używanie na tej sprawie i nic poza tym.
Odnoszę wrażenie, że rodzice już do mediów nie chodzą tak często jak teraz. Czy ten temat już nie interesuje dziennikarzy, czy może skończyły się fundusze na artykuły sponsorowane? A może po prostu są tym zwyczajnie zmęczeni?
Odnoszę wrażenie, że rodzice już do mediów nie chodzą tak często jak teraz. Czy ten temat już nie interesuje dziennikarzy, czy może skończyły się fundusze na artykuły sponsorowane? A może po prostu są tym zwyczajnie zmęczeni?
co zmienia w sprawie portret progresywny, na podstawie dna da sie okreslic jak on 1:1 bedzie wygladal?LobuzKochany pisze: ↑pn wrz 15, 2025 7:49 am Jestem ciekawy, jak wypadnie portret progresywny Krzysztofa. Ale jeśli on żyje gdzieś za granicą to niewiele to zmieni. Media będą miały przez chwilę używanie na tej sprawie i nic poza tym.
-
LobuzKochany
- Gacie z oceanu
My nadal mamy w pamięci nastolatka, a dzięki portretowi progresywnemu będzie to już dorosła osoba. Nawet, jeśli ta symulacja nie będzie najwyższych lotów
Z ciekawostek w zeszłym roku spotkałam policjanta na działkach rod w pod poznańskich Krzesinach, pytał się ludzi czy ktoś nie widział Krzysztofa Dymińskiego. Podobno mieli jakieś nagranie na którym postać przypominała ww osobę.
- berry blast
- Kciuk
tak wg progresji wiekowej wygląda Krzysztof

- AliceWintercraft
- LouiBag
Chłopak ma 18 lat a zrobili go na 40
-
LobuzKochany
- Gacie z oceanu
30-35 lat i to w dodatku bardzo dobrze utrzymanego, obowiązkowa siłownia. Powinien być pokazany jeszcze jako wychudzony menel
-
Lukrecja Skrecz
- Srebrna Kropeczka
No a z drugiej strony, to chyba nie wierzycie, że Krzysztof żyje od dwóch lat jak kloszard.
- AliceWintercraft
- LouiBag
Ja to w ogóle nie wierzę że żyjeLukrecja Skrecz pisze: ↑czw wrz 25, 2025 10:05 pm No a z drugiej strony, to chyba nie wierzycie, że Krzysztof żyje od dwóch lat jak kloszard.