Start
Mój profil

Zaginięcie (?) Krzysztofa Dymińskiego

Moderator: verysweetcherry
LobuzKochany
Gacie z oceanu

Re: Zaginięcie (?) Krzysztofa Dymińskiego

Post autor: LobuzKochany »

Cebula Po Polsku
Samarka

Post autor: Cebula Po Polsku »

"Osoby, która została nagrana kamerą samochodową 31.08.2023r na drodze pomiędzy Koszutami a Kórnikiem"

pamiętam to nagranie i faktycznie posura, wszystko się zgadzało
szkoda że nie udało sie ustalić tej osoby...
Hunde
SushiRoll

Post autor: Hunde »

odpalskreta pisze: czw sie 28, 2025 4:43 pm Były, tyle mogą powiedzieć bo jako historii nie ma jako tako ale jest wywiad z osobami które się zajmują takimi rzeczami, krakowskie archiwum x, Jackowski i właśnie Itaka, jedna z pracowniczek powiedziała że po 30 latach około odnaleźli osobę ale ta osoba nie chciała kontaktu z rodziną a niektóre osoby “zaginione” nie wiedziały nawet że są zaginione i myśleli że nikt ich nie szuka i poszli w zapomnienie
Z Polski nie znam innych przykładów oprócz Haliny Sawickiej, ale zza granicy chociażby Natasha Kampusch porwana przez Wolfganga Priklopila i Petra Patziska z Niemiec. Petra prawdopodobnie zachorowała psychicznie i odcięła się od rodziny i poprzedniego życia (studiowała informatykę chyba albo inną naukę ścisłą). Petra miała świadomość bycia poszukiwaną. Całe dorosłe życie pracowała na czarno i chyba miała lewe dokumenty. Nie utrzymywała za bardzo z nikim kontaktu. Prowadziła samotnicze życie.
LobuzKochany
Gacie z oceanu

I jeszcze kolejny podcast, tym razem z kanału Och Anna. Bardzo długi 2 godziny https://youtu.be/woeDK_7QSW8
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

LobuzKochany pisze: pt sie 29, 2025 8:25 pm I jeszcze kolejny podcast, tym razem z kanału Och Anna. Bardzo długi 2 godziny https://youtu.be/woeDK_7QSW8
cicho nagrany czy mam coś z lapkiem?
LobuzKochany
Gacie z oceanu

berry blast pisze: pt sie 29, 2025 8:31 pm cicho nagrany czy mam coś z lapkiem?
Niestety jest problem z dźwiękiem. Mikrofony słabo chwytały. Trzeba było użyć słuchawek na 95% mocy
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

LobuzKochany pisze: pt sie 29, 2025 8:36 pm Niestety jest problem z dźwiękiem. Mikrofony słabo chwytały. Trzeba było użyć słuchawek na 95% mocy
Oki dzięki :)
Teresa Gattara
Mokra Włoszka

Post autor: Teresa Gattara »

Myślę , że on nie żyje . Po prostu .
Wiele osób zakończyło swoje życie lub ktoś je im zakończył , a ciał nigdy nie znaleziono .
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Teresa Gattara pisze: sob sie 30, 2025 11:57 am Myślę , że on nie żyje . Po prostu .
myślę, że ciężko aby było inaczej. Jak zaginął miał 16 lat, jeszcze 2 lata był niepełnoletni, a przecież gdzieś by musiał mieszkać, pracować. Nawet dorosłym nie jest tak łatwo zniknąć bez śladu i ułożyć sobie życie od nowa a co dopiero dzieciom.
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

Bardzo podoba mi sie podejscie rodzicow Krzysztofa. Obejrzalam wlasnie wywiad z nimi, zaginal im syn- mimo tego nie skupiaja sie tylko na szukaniu jego ale pomagaja rowniez szukac innych zaginionych.
Co do Krzyska... mam nadzieje, ze jednak zszedl z mostu. Ale dziwi mnie to, ze nie wiadomo nic na temat ewentualnego skosku z mostu Gdanskiego czy zejscia, bo skoro sa tam kamery i widac bylo, ze Krzysiek tam wysiadl, to dlaczego nie bylo widac nic wiecej? Jesli kamera nie obejmowala miejsca w ktorym stal pozniej, to czy to nie jest znak, ze caly mjost powinien miec kamery, nie tylko jedna jego czesc?
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Teresa Gattara pisze: sob sie 30, 2025 11:57 am Myślę , że on nie żyje . Po prostu .
Wiele osób zakończyło swoje życie lub ktoś je im zakończył , a ciał nigdy nie znaleziono .
Też raczej skłaniam się ku tej wersji.
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

unfaithfully pisze: pn wrz 01, 2025 12:33 pm Bardzo podoba mi sie podejscie rodzicow Krzysztofa. Obejrzalam wlasnie wywiad z nimi, zaginal im syn- mimo tego nie skupiaja sie tylko na szukaniu jego ale pomagaja rowniez szukac innych zaginionych.
Co do Krzyska... mam nadzieje, ze jednak zszedl z mostu. Ale dziwi mnie to, ze nie wiadomo nic na temat ewentualnego skosku z mostu Gdanskiego czy zejscia, bo skoro sa tam kamery i widac bylo, ze Krzysiek tam wysiadl, to dlaczego nie bylo widac nic wiecej? Jesli kamera nie obejmowala miejsca w ktorym stal pozniej, to czy to nie jest znak, ze caly mjost powinien miec kamery, nie tylko jedna jego czesc?
Nie wiem czy jestes z Warszawy czy nie, ale to jest most tramwajowy pod mostem "glownym". Bardzo rzadko ludzie tam wysiadaja, kamera jest obrotowa, wiec zanim caly obrot minal, jesli Krzysiek wskoczyl - nigdzie nie bylo go widac.
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

IrlandkazWarszawy pisze: wt wrz 02, 2025 12:49 pm Nie wiem czy jestes z Warszawy czy nie, ale to jest most tramwajowy pod mostem "glownym". Bardzo rzadko ludzie tam wysiadaja, kamera jest obrotowa, wiec zanim caly obrot minal, jesli Krzysiek wskoczyl - nigdzie nie bylo go widac.
Nie jestem z Warszawy, ale mieszkalam w Warszawie przez 7 lat, wiem jak wyglada przystanek na Gdanskim, czesto tamtedy przejezdzalam. To w takim razie jest sygnal dla policji/wladz miasta, ze nie jest tam potrzebna kamera obrotowa, tylko kamera na dwie strony, zeby lapala zarowno schody jak i tory oraz to chodnik obok torow.
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

unfaithfully pisze: wt wrz 02, 2025 12:52 pm Nie jestem z Warszawy, ale mieszkalam w Warszawie przez 7 lat, wiem jak wyglada przystanek na Gdanskim, czesto tamtedy przejezdzalam. To w takim razie jest sygnal dla policji/wladz miasta, ze nie jest tam potrzebna kamera obrotowa, tylko kamera na dwie strony, zeby lapala zarowno schody jak i tory oraz to chodnik obok torow.
No to wiecej tych kamer musialoby byc bo ten przystanek jest stosunkowo dlugi.
Zaraz by powiedzieli ze funduszy nie ma i nie stac ich na kolejne kamery. Moze jakby przestepczosc, albo liczba samob** by wzrosla to by zmienili zdanie.
LobuzKochany
Gacie z oceanu

Jestem ciekawy, jak wypadnie portret progresywny Krzysztofa. Ale jeśli on żyje gdzieś za granicą to niewiele to zmieni. Media będą miały przez chwilę używanie na tej sprawie i nic poza tym.

Odnoszę wrażenie, że rodzice już do mediów nie chodzą tak często jak teraz. Czy ten temat już nie interesuje dziennikarzy, czy może skończyły się fundusze na artykuły sponsorowane? A może po prostu są tym zwyczajnie zmęczeni?
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

LobuzKochany pisze: pn wrz 15, 2025 7:49 am Jestem ciekawy, jak wypadnie portret progresywny Krzysztofa. Ale jeśli on żyje gdzieś za granicą to niewiele to zmieni. Media będą miały przez chwilę używanie na tej sprawie i nic poza tym.

Odnoszę wrażenie, że rodzice już do mediów nie chodzą tak często jak teraz. Czy ten temat już nie interesuje dziennikarzy, czy może skończyły się fundusze na artykuły sponsorowane? A może po prostu są tym zwyczajnie zmęczeni?
co zmienia w sprawie portret progresywny, na podstawie dna da sie okreslic jak on 1:1 bedzie wygladal?
LobuzKochany
Gacie z oceanu

My nadal mamy w pamięci nastolatka, a dzięki portretowi progresywnemu będzie to już dorosła osoba. Nawet, jeśli ta symulacja nie będzie najwyższych lotów
vvarzywka
Siatkarka

Post autor: vvarzywka »

Z ciekawostek w zeszłym roku spotkałam policjanta na działkach rod w pod poznańskich Krzesinach, pytał się ludzi czy ktoś nie widział Krzysztofa Dymińskiego. Podobno mieli jakieś nagranie na którym postać przypominała ww osobę.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

tak wg progresji wiekowej wygląda Krzysztof

Obrazek
Awatar użytkownika
AliceWintercraft
LouiBag

Post autor: AliceWintercraft »

berry blast pisze: czw wrz 25, 2025 1:21 pm tak wg progresji wiekowej wygląda Krzysztof

Obrazek
Chłopak ma 18 lat a zrobili go na 40
LobuzKochany
Gacie z oceanu

AliceWintercraft pisze: czw wrz 25, 2025 3:12 pm Chłopak ma 18 lat a zrobili go na 40
30-35 lat i to w dodatku bardzo dobrze utrzymanego, obowiązkowa siłownia. Powinien być pokazany jeszcze jako wychudzony menel
Kamaju
Gacie z oceanu

Post autor: Kamaju »

I jeszcze fryzura, jakby dopiero co byl u fryzjera.
Lukrecja Skrecz
Srebrna Kropeczka

Post autor: Lukrecja Skrecz »

No a z drugiej strony, to chyba nie wierzycie, że Krzysztof żyje od dwóch lat jak kloszard.
Awatar użytkownika
AliceWintercraft
LouiBag

Post autor: AliceWintercraft »

Lukrecja Skrecz pisze: czw wrz 25, 2025 10:05 pm No a z drugiej strony, to chyba nie wierzycie, że Krzysztof żyje od dwóch lat jak kloszard.
Ja to w ogóle nie wierzę że żyje XD
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Też nie wierzę. Gdzie miałby niby żyć? Jak? :c