Start
Mój profil

Morderstwo na UW

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
kvsiv17
Currently:Top

Re: Morderstwo na UW

Post autor: kvsiv17 »

joalla pisze: czw lip 17, 2025 9:18 am Cóż, ma odpowiednich rodziców.
Inna sprawa, że w takiej sytuacji badanie poczytalności to standardowa procedura, a zamknięty oddział szpitala psychiatrycznego to też nie będzie bułka z masłem, a szczerze wątpię, by udało mu się tego uniknąć, więc odizolowany od społeczeństwa będzie.
Mam nadzieję, że rodzina Zmarłej będzie walczyć o odpowiednią wysokość nawiązki (chociaż to i tak nie porywa, ani niczego rzecz jasna nie naprawia).
Oczywiscie, ze pieniadze nigdy nie zwroca zycia danej osobie, ale wbrew pozorom bardzo pomagaja. Chociazby przetrwac ten trudny czas, gdy jeden z dochodow rodziny ot tak dostaje zabrany. Na rozwoj dzieci, na wychowanie, na normalne zycie. Nadal z trauma i bólem ale chociaz o jeden z miliona aspektow nie trzeba wtedy sie martwic.
Awatar użytkownika
Leoncino
Ciastko

Post autor: Leoncino »

Widziałam go dziś na ulicy pod prokuraturą Praga Północ. Był w marynarce i eleganckich spodniach a na nogach klapki i gołe stopy. Na głowie ten jego kask a la Hannibal Lecter. I oczywiście obstawa 4 policjantów w cywilu. Akurat byłam na spacerze z psem i miałam nadzieję, że go chociaż obsika po tych gołych stopach ;P Czytałam ostatnio, że od września ma ponownie przechodzić badania psychiatryczne… strasznie długo się to ciągnie.
Nawet jeśli chce się kogoś zniszczyć, zdeprecjonować, można mnożyć figury obrzydliwości, ale to dochodzi do ściany, zwłaszcza gdy na przeszkodzie stają ortografia i składnia. (Dorota Masłowska).
Awatar użytkownika
Pimpek997
RoyalBaby

Post autor: Pimpek997 »

Leoncino pisze: sob lip 19, 2025 1:37 pm Widziałam go dziś na ulicy pod prokuraturą Praga Północ. Był w marynarce i eleganckich spodniach a na nogach klapki i gołe stopy. Na głowie ten jego kask a la Hannibal Lecter. I oczywiście obstawa 4 policjantów w cywilu. Akurat byłam na spacerze z psem i miałam nadzieję, że go chociaż obsika po tych gołych stopach ;P Czytałam ostatnio, że od września ma ponownie przechodzić badania psychiatryczne… strasznie długo się to ciągnie.
Wcale nie ciągnie się to długo… badanie psychiatryczne trwają kilka miesięcy.
Awatar użytkownika
Leoncino
Ciastko

Pimpek997 pisze: sob lip 19, 2025 2:46 pm Wcale nie ciągnie się to długo… badanie psychiatryczne trwają kilka miesięcy.
Jasne, rozumiem. Bardziej chodzi mi o to, że niestety ponownie muszą go badać, bo nie jest pewne, czy był poczytalny w momencie popełniania zbrodni. I to nam wydluża sprawę.
Nawet jeśli chce się kogoś zniszczyć, zdeprecjonować, można mnożyć figury obrzydliwości, ale to dochodzi do ściany, zwłaszcza gdy na przeszkodzie stają ortografia i składnia. (Dorota Masłowska).
Nonnie
MolieraDress

Post autor: Nonnie »

PatkaKFC pisze: sob cze 28, 2025 11:28 am Dlatego mówię, że zaburzenia nie są twoją winą, bo na pewno ich nie chciałaś, ale ich konsekwencje - tak, są twoją odpowiedzialnością, bo realnie wpływają na innych. To, czy wybrałaś nieprzyjmowanie leków, czy po prostu nie zdawałaś sobie sprawy, że będziesz ich potrzebować, a wokół ciebie nie było nikogo, żeby popchnął cię we właściwym kierunku, nie ma żadnego znaczenia. Dalej jesteś odpowiedzialna za swoje czyny, nawet jeśli nie jesteś ich świadoma. Dlatego też jedni trafiają do zwykłych więzień, a drudzy do zamkniętych zakładów psychiatrycznych, gdzie oprócz "uwięzienia" są poddawani leczeniu.
To chyba nie tak łatwo wytłumaczyć choroby psychiczne, takie jak schizofrenia. Ciężko też oczekiwać odpowiedzialności od kogoś kompletnie niepoczytalnego, jak niektórzy schizofrenicy. To trochę tak, jakby spotkać na swojej drodze dzikie zwierzę i oczekiwać, że cię nie zaatakuje.
Kardiognoza
Gacie z oceanu

Post autor: Kardiognoza »

Leoncino pisze: sob lip 19, 2025 1:37 pm Widziałam go dziś na ulicy pod prokuraturą Praga Północ. Był w marynarce i eleganckich spodniach a na nogach klapki i gołe stopy. Na głowie ten jego kask a la Hannibal Lecter. I oczywiście obstawa 4 policjantów w cywilu. Akurat byłam na spacerze z psem i miałam nadzieję, że go chociaż obsika po tych gołych stopach ;P Czytałam ostatnio, że od września ma ponownie przechodzić badania psychiatryczne… strasznie długo się to ciągnie.
Ale że kogo widziałaś?
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

Kardiognoza pisze: pn lip 28, 2025 9:45 pm Ale że kogo widziałaś?
Niech zgadnę,Grincha😎
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Post autor: gunernialne »

Kardiognoza pisze: pn lip 28, 2025 9:45 pm Ale że kogo widziałaś?
Jak gołe stopy to pewnie Cejrowskiego. Nowy sezon jego programu w miejskiej dżungli zwanej Warszawą
siemaluje
Tritonotti

Post autor: siemaluje »

Leoncino pisze: sob lip 19, 2025 1:37 pm Akurat byłam na spacerze z psem i miałam nadzieję, że go chociaż obsika po tych gołych stopach ;P .
Żenujące.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

sąd przedłużył o 6 miesięcy areszt ale Mieszka R.
Kinia
Gacie z oceanu

Post autor: Kinia »

Wiem, że offtop, ale sprawa tego osobnika została poruszona w tym wątku, wiecie może w którym zk przebywa Kajetan P.? W książce Dobrowolskiej było info że to Rawicz, ktoś potwierdza?
Minimonimini123
Jesa

Post autor: Minimonimini123 »

Kinia pisze: sob sie 23, 2025 8:45 pm Wiem, że offtop, ale sprawa tego osobnika została poruszona w tym wątku, wiecie może w którym zk przebywa Kajetan P.? W książce Dobrowolskiej było info że to Rawicz, ktoś potwierdza?
Tu na wątku pojawiała się informacja o Radomiu.
Dreaxo
Srebrna Kropeczka

Post autor: Dreaxo »

Minimonimini123 pisze: ndz sie 24, 2025 2:18 am Tu na wątku pojawiała się informacja o Radomiu.
Ale to chyba Mieszko siedzi w Radomiu. O Kajetanie byla mowa że siedzi w Łodzi.
Awatar użytkownika
Leoncino
Ciastko

siemaluje pisze: ndz sie 03, 2025 11:37 am Żenujące.
Akurat szkodliwość tego czynu jest wybitnie mniejsza niż tego, który popełnił Mieszko R. Więcej luzu.
Nevia91
BlondDoczep

Post autor: Nevia91 »

Mieszko zalicza drugi szpital psychiatryczny w Jarosławiu ile jeszcze będą go badać nim pójdzie siedzieć ?
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

Nevia91 pisze: pn wrz 01, 2025 2:51 pm Mieszko zalicza drugi szpital psychiatryczny w Jarosławiu ile jeszcze będą go badać nim pójdzie siedzieć ?
I tak siedzi zamknięty, tylko w psychiatryku.
Nevia91
BlondDoczep

Post autor: Nevia91 »

BlueLace pisze: pn wrz 01, 2025 7:47 pm I tak siedzi zamknięty, tylko w psychiatryku.
To gra na czas siedziałby jakby dostał wyrok
Awatar użytkownika
AliceWintercraft
LouiBag

Post autor: AliceWintercraft »

Nevia91 pisze: pn wrz 01, 2025 10:11 pm To gra na czas siedziałby jakby dostał wyrok
No tak, tam ma przeciez luksusy
Awatar użytkownika
Isanasa
Srebrna Kropeczka

Post autor: Isanasa »

AliceWintercraft pisze: wt wrz 02, 2025 10:12 am No tak, tam ma przeciez luksusy

Miejsce morderców jest w więzieniu
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Isanasa pisze: wt wrz 02, 2025 12:49 pm Miejsce morderców jest w więzieniu
On tam raczej nie trafi. Biorąc pod uwagę okoliczności sprawy i to, jak długo trwają badania, pewnie zostanie stwierdzona niepoczytalność w chwili popełnienia czynu.
Lukrecja Skrecz
Srebrna Kropeczka

Post autor: Lukrecja Skrecz »

Isanasa pisze: wt wrz 02, 2025 12:49 pm Miejsce morderców jest w więzieniu
Ktoś tu kiedyś pisał, że w psychiatryku na takim oddziale z więźniami jest jeszcze gorzej niż w więzieniu. I że z tego nie ma w ogóle wyjścia do normalnego świata. Nawet jak się skończy kara, to ląduje w Gostyninie w ośrodku dla niebezpiecznych...
simonoka
Channelka
Instagram: Malinowamamba12

Post autor: simonoka »

Lukrecja Skrecz pisze: śr wrz 03, 2025 10:52 am Ktoś tu kiedyś pisał, że w psychiatryku na takim oddziale z więźniami jest jeszcze gorzej niż w więzieniu. I że z tego nie ma w ogóle wyjścia do normalnego świata. Nawet jak się skończy kara, to ląduje w Gostyninie w ośrodku dla niebezpiecznych...

Gostynin będzie zamknięty do 2040r
marley71
ToTylkoHermes

Post autor: marley71 »

simonoka pisze: śr wrz 03, 2025 4:40 pm Gostynin będzie zamknięty do 2040r
To zbudują Gostynin 2.0, gdzieś te potwory muszą się podziać.
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

A ja serio zastanawiam się czy on serio jest niepoczytalny (w co wątpię biorąc pod uwagę logiczny ciąg zdarzeń ) czy ma jakies refleksje po czasie? Czy doszło do niego że w okropny sposób zmarnował życie nie tylko rodzinie ofiary ale i sobie? I że już tego się nie odkręci
Mikol
Gacie z oceanu

Post autor: Mikol »

Swoją drogą Gostynin to piękne miejsce i jezioro białe itd wokół.Polecam na wakacje.