Start
Mój profil

Dyson czy zamiennik?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
blablamarchewka
Koczkodan

Dyson czy zamiennik?

Post autor: blablamarchewka »

Hej, stoję przed decyzją o zakupie stylizatora do włosów. Rozważam 3 produkty - Dreame, Dysona i.d. i najnowszego Dysona co-anda 2x aczkolwiek cena mnie przeraża. Czy ktoś was ma Dreame? Bardzo odbiega od Dysona?
Awatar użytkownika
felututa
Pierścionek_od_passera

Post autor: felututa »

blablamarchewka pisze: czw sie 14, 2025 10:17 pm Hej, stoję przed decyzją o zakupie stylizatora do włosów. Rozważam 3 produkty - Dreame, Dysona i.d. i najnowszego Dysona co-anda 2x aczkolwiek cena mnie przeraża. Czy ktoś was ma Dreame? Bardzo odbiega od Dysona?
Mam Dreame. Miałam Airwrapa. Różnicy jako takiej nie widzę, włosy kręci tak samo, szczotka wygładzająca działa tak samo. Jestem zadowolona - Airwrapa sprzedałam, bo mnie zaczął denerwować, potem zatęskniłam za szczotką zleceniodawcy mi było wydać tyle kasy i w oko wpadł mi Dreame (mam tę wersjach skórze) i to był bardzo dobry wybór.
blablamarchewka
Koczkodan

Post autor: blablamarchewka »

felututa pisze: czw sie 14, 2025 10:33 pm Mam Dreame. Miałam Airwrapa. Różnicy jako takiej nie widzę, włosy kręci tak samo, szczotka wygładzająca działa tak samo. Jestem zadowolona - Airwrapa sprzedałam, bo mnie zaczął denerwować, potem zatęskniłam za szczotką zleceniodawcy mi było wydać tyle kasy i w oko wpadł mi Dreame (mam tę wersjach skórze) i to był bardzo dobry wybór.
Super, cieszę się, bo nie ukrywam, że cena Dysona to dla mnie przesada. Dreame w porównaniu z najnowszym dysonem to przepaść 1900zl 😱
Awatar użytkownika
kontrolling
Koczkodan

Post autor: kontrolling »

blablamarchewka pisze: czw sie 14, 2025 10:17 pm Hej, stoję przed decyzją o zakupie stylizatora do włosów. Rozważam 3 produkty - Dreame, Dysona i.d. i najnowszego Dysona co-anda 2x aczkolwiek cena mnie przeraża. Czy ktoś was ma Dreame? Bardzo odbiega od Dysona?
ja mam dysona, czekalam z zakupem 3 miesiace, bardzo dlugo myslalam nad nim wlasnie ze wzgledu na cene. o zamienniku sie nie wypowiem, samo urzadzenie dysona mega polecam mam air wrapa ten najnowszy co sam reguluje podczas skretu temperature( zamienniki chyba tego nie maja). spore ulatwienie bo nie musisz odliczac tego czasu samemu tylko urzadzenie robi to za ciebie. mi na tym najbardziej zalezalo bo kupilam ze wzgledu na loki ktore chcialam zrobic.

ps. w dyson mozesz przez 30 min rpzetestowac cale urzadzenie, panie zrobia Ci fryzure i mozesz zobaczyc czy Ci sie beda utrzymywac loki. dla mnie na plus( nie wiem jak z zamiennikami).
ShellyCooper
Skarpeta Rakieta

Post autor: ShellyCooper »

Mam dreame. Kiedyś testowałam Dysona. Ale cena trochę jednak przerażała. Dreame(ta wersja perłowa,bez etui) kupiłam w sklepie internetowym jednego z dyskontow za 700 zł. Normalnie cena coś ok 900-1000 w innych jak patrzyłam. Nie widzę wielkiej różnicy między dyson a dreame. Suszy rewelacyjnie,kręci, modeluje. No sprawdza sie. Ta końcówka wygładzająca też super.
pitupitu
LouiBag

Post autor: pitupitu »

Dziewczyny, a jaki model z tego dreame polecalybyscie do modelowania boba, wlosy raczej cienkie i delikatne.
Harpunka
GreckieWakacje

Post autor: Harpunka »

Zamiennik, szkoda kasy na Dysona, mam zamiennik i porównanie, bo przyjaciółka ma oryginał i naprawdę szkoda kase wydawać. Działają podobnie.
pitupitu
LouiBag

Post autor: pitupitu »

Harpunka pisze: śr sie 27, 2025 4:44 pm Zamiennik, szkoda kasy na Dysona, mam zamiennik i porównanie, bo przyjaciółka ma oryginał i naprawdę szkoda kase wydawać. Działają podobnie.
A jakis model konkretny z tego Dreame bys polecila? Bo jest kilka a nie znam sie totalnie. Wlosy do ramion, raczej cienkie.
Harpunka
GreckieWakacje

Post autor: Harpunka »

Air Styler pro jest super, ale tańsze też dają radę (znajoma kupiła i do zwykłego suszenia z prostowaniem na szotke ok).
Serci
MoetGlass

Post autor: Serci »

A może któraś z Was testowała Shark? Też jest często polecany jako zamiennik Dysona.
carolina
Siatkarka

Post autor: carolina »

Serci pisze: śr wrz 03, 2025 12:32 pm A może któraś z Was testowała Shark? Też jest często polecany jako zamiennik Dysona.
Ja mam Sharka już od roku i polecam 🙂 Niestety nie miałam okazji przetestować na sobie dysona, ale długo się zastanawiałam przed zakupem i obejrzałam mnóstwo filmików na yt i tt z porównaniami obu sprzętów + wleciała promka na amazonie i to mnie przekonało 😅 Wcześniej korzystałam ze „zwykłej” suszarki i różnica w mocy jest ogromna (jestem w stanie wysuszyć swoje włosy w 5 minut), a końcówka wygładzająca to game changer. Z minusów to dla mnie na pewno to, że kolor suszarki = konkretny zestaw końcówek (nie można samemu skompletować zestawu, jak np. w USA). Kiedy ja kupowałam, to z jednej strony zależało mi na dwóch końcówkach ze szczotką, a z drugiej końcówka wygładzająca była dostępna tylko w wersji turkusowej i to właśnie przeważyło. Owalna szczotka jest spoko, choć dla mnie trochę za duża - myślę, że taka jak w dysonie sprawdziłby się lepiej. Jeśli chodzi o końcówki do kręcenia to działają, ale dużo zależy od rodzaju włosów i używanych kosmetyków do utrwalenia (w sumie ten sam problem występuje też z dysonem).
Piiiniaa
GreckieWakacje

Post autor: Piiiniaa »

dziewczyny, a może któraś z Was testowała / ma urządzenie z firmy MOVA?