Start
Mój profil

Tragedia spod Konina

Moderator: verysweetcherry
Pif Paf
MiamiBicz

Tragedia spod Konina

Post autor: Pif Paf »

Słyszałyscie? Matka wraz z dwoma córkami utoneła w przydomowym szambie. W zbiorniku,podobno,znaleziono nóz a kobieta miała miec poderżnięte gardło. Po policje i straz zadzwonił ojciec dzieci.
Podejrzewa sie samob*,matka miała zostawic list pozegnalny,niby wczesniej leczyła sie psychiatrycznie.
Cos mi tu,nomem omen,śmierdzi...
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Powiedzieć, że to dziwne że kobieta popełnia samob* topiąc się w szambie to nic nie powiedzieć. No chyba że na pełnej wjechała choroba psychiczna.
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

berry blast pisze: pn wrz 01, 2025 11:16 am Powiedzieć, że to dziwne że kobieta popełnia samob* topiąc się w szambie to nic nie powiedzieć. No chyba że na pełnej wjechała choroba psychiczna.
Do tego;te dziewczynki miały chyba po 6 i 8 lat. Nie krzyczały? Czy moze jakos uspiła je w domu i wyniosła ciała na zewnatrz? Do tego ciekawi mnie jak wyglada ten zbiornik i czy łatwo go otworzyc.
Awatar użytkownika
aniulaspryciula
RóżowePolo

Post autor: aniulaspryciula »

a ja mam jakies przeczucie ze to moze byc podobny case do rodziny watts
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

aniulaspryciula pisze: pn wrz 01, 2025 12:36 pm a ja mam jakies przeczucie ze to moze byc podobny case do rodziny watts
ona niby zostawiła list pożegnalny, szkoda w tym wszystkim dzieci, lecz pewnie nie wiemy co sie działo w tym domu jeżeli ona zdecydowała się to zrobić..
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

Post autor: Exrvuninyvtvuni »

Nasza sąsiadka popełniła samob* skacząc do szamba, więc jestem w stanie w to uwierzyć, ale że udało jej się tam wrzucić dwójkę dzieci i podciąć sobie gardło zanim wskoczyła to już brzmi mało prawdopodobnie.
Pejczyk Pandory
ZdalnaFanka

Post autor: Pejczyk Pandory »

Exrvuninyvtvuni pisze: pn wrz 01, 2025 12:41 pm Nasza sąsiadka popełniła samob* skacząc do szamba, więc jestem w stanie w to uwierzyć, ale że udało jej się tam wrzucić dwójkę dzieci i podciąć sobie gardło zanim wskoczyła to już brzmi mało prawdopodobnie.
Jprd, nie mieści mi się to w głowie, że można tak sobie życie odebrać. Ale czy to szambo było wypełnione?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

aniulaspryciula pisze: pn wrz 01, 2025 12:36 pm a ja mam jakies przeczucie ze to moze byc podobny case do rodziny watts
To było moje pierwsze skojarzenie. A list pożegnalny można teoretycznie spreparować.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Pejczyk Pandory pisze: pn wrz 01, 2025 1:47 pm Jprd, nie mieści mi się to w głowie, że można tak sobie życie odebrać. Ale czy to szambo było wypełnione?
Utopiły się więc wypełnione.
Awatar użytkownika
tasteoftruth97
RoyalBaby

Post autor: tasteoftruth97 »

Mam dziwne przeczucie, że za tym stoi mąż. Nie wiem, już tyle było spraw podobnego kalibru. Tu niby samob*, list ale też skok do szamba i podcięte gardło. Strasznie podejrzane to wszystko i niejednoznaczne.
moss011
Koczkodan

Post autor: moss011 »

Z pozoru podobne, ale w przypadku rodziny Watts mąż brnął w upozorowaną wersję z zaginięciem i zwłoki były daleko od domu… czy w przypadku spod Konina mąż byłby aż tak naiwny, że nikt nie rzuci na niego podejrzeń, przecież on sam wskazał slady krwi przy szambie.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Czy wiadomo co robił w niedzielę w nocy poza domem? Podobno wysłała go do apteki. Dziwne.
Klos72
VlogmasEnjoyer

Post autor: Klos72 »

Exrvuninyvtvuni pisze: pn wrz 01, 2025 12:41 pm Nasza sąsiadka popełniła samob* skacząc do szamba, więc jestem w stanie w to uwierzyć, ale że udało jej się tam wrzucić dwójkę dzieci i podciąć sobie gardło zanim wskoczyła to już brzmi mało prawdopodobnie.
Akurat podcięcie gardla nie jest dziwnym sposobem s. Pogadaj z psychiatrami, ratolami, terapeutami. Nic nowego ani rzadkiego.
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Post autor: gunernialne »

Sbojstwa, w których osoba tonie w szambie nie są może najpopularniejsze, ale się zdarzają. Głównie w konsekwencji jakiegoś ataku psychozy. Trochę jak w sprawie Elisy Lam i utonięcia w zbiorniku na wodę.
Tylko w takim scenariuszu zastanawiająca jest obecność listu pożegnalnego. Chyba przyjęło się myśleć, że ten list przy sbójstwie jest niemal zawsze, ale to błąd (tylko ok. 30% "normalnych" sbójców je zostawia; nie mówiąc już o różnych takich stanach).
W Polsce pojawiały się już też zabójstwa, w których zwłoki (lub ich fragmenty) były umieszczane w szambie. No ale póki co to tylko gdybanie. Może zabójwo a może faktycznie sbójstwo poagresyjne (błędnie nazywane u nas sbójstwem rozszerzonym). Ciekawa sprawa, chociaż chyba nie zapowiada się na większy medialny rozgłos(?)
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Klos72 pisze: pn wrz 01, 2025 4:06 pm Akurat podcięcie gardla nie jest dziwnym sposobem s. Pogadaj z psychiatrami, ratolami, terapeutami. Nic nowego ani rzadkiego.
Nie mogę się zgodzić. Na pewno nie jest to "nic rzadkiego". W ogóle jeśli spojrzymy na całość sbójstw w wyniku zadania sobie ran ciętych (w tym kłutych czy rąbanych) widzimy, że jest to raczej mało popularny mechanizm (już statystyki z lat 2000-2014 mówią tylko o 2,4% sbójczego uszkodzenia układu krwionośnego i 3,3% innych samookaleczeń; przy obecnych możliwościach dane te mogą być pewnie jeszcze niższe). Tym bardziej "podcięcie gardła" na pewno nie będzie niczym często spotykanym. To po prostu bardzo bolesna i wymagająca "wprawy" technika (często potrzeba kilku nacięć a w międzyczasie może już wystąpić omdlenie). Oczywiście - próby mogą występować relatywnie często, ale nie jest to akt dokonany.
Zdecydowanie bardziej popularne jest powieszenie się i skok z wysokości - jako metody skuteczniejsze, mniej bolesne i szybsze
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Klos72 pisze: pn wrz 01, 2025 4:06 pm Akurat podcięcie gardla nie jest dziwnym sposobem s. Pogadaj z psychiatrami, ratolami, terapeutami. Nic nowego ani rzadkiego.
Cóż, jak ktoś się uprze to i metalowym prętem będzie się okładał na śmierć. Ale jednak podcięcie sobie gardła przez kobietę to rzadki sposób na samob* a wskoczenie potem do szamba to już arcyrzadki przypadek.
Nie trzeba pytać psychiatry, wiadomo że to się zdarza, ale to ułamek, kobiety ze względów estetycznych wybierają zatrucie gazem lub lekami.
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

gunernialne pisze: pn wrz 01, 2025 4:32 pm Nie mogę się zgodzić. Na pewno nie jest to "nic rzadkiego". W ogóle jeśli spojrzymy na całość sbójstw w wyniku zadania sobie ran ciętych (w tym kłutych czy rąbanych) widzimy, że jest to raczej mało popularny mechanizm (już statystyki z lat 2000-2014 mówią tylko o 2,4% sbójczego uszkodzenia układu krwionośnego i 3,3% innych samookaleczeń; przy obecnych możliwościach dane te mogą być pewnie jeszcze niższe). Tym bardziej "podcięcie gardła" na pewno nie będzie niczym często spotykanym. To po prostu bardzo bolesna i wymagająca "wprawy" technika (często potrzeba kilku nacięć a w międzyczasie może już wystąpić omdlenie). Oczywiście - próby mogą występować relatywnie często, ale nie jest to akt dokonany.
Zdecydowanie bardziej popularne jest powieszenie się i skok z wysokości - jako metody skuteczniejsze, mniej bolesne i szybsze
*Próby z wykorzystaniem cięcia ogólnie bo "podcięcie gardła" wciąż będzie rzadkie
Pejczyk Pandory
ZdalnaFanka

Post autor: Pejczyk Pandory »

gunernialne pisze: pn wrz 01, 2025 4:17 pm Sbojstwa, w których osoba tonie w szambie nie są może najpopularniejsze, ale się zdarzają. Głównie w konsekwencji jakiegoś ataku psychozy. Trochę jak w sprawie Elisy Lam i utonięcia w zbiorniku na wodę.
Tylko w takim scenariuszu zastanawiająca jest obecność listu pożegnalnego. Chyba przyjęło się myśleć, że ten list przy sbójstwie jest niemal zawsze, ale to błąd (tylko ok. 30% "normalnych" sbójców je zostawia; nie mówiąc już o różnych takich stanach).
W Polsce pojawiały się już też zabójstwa, w których zwłoki (lub ich fragmenty) były umieszczane w szambie. No ale póki co to tylko gdybanie. Może zabójwo a może faktycznie sbójstwo poagresyjne (błędnie nazywane u nas sbójstwem rozszerzonym). Ciekawa sprawa, chociaż chyba nie zapowiada się na większy medialny rozgłos(?)

Czym się różni samob* poagresyjne od rozszerzonego? Możesz rozwinąć temat?
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Pejczyk Pandory pisze: pn wrz 01, 2025 4:42 pm Czym się różni samob* poagresyjne od rozszerzonego? Możesz rozwinąć temat?
W dużym skrócie, żeby nie zaśmiecać wątku nie o tym.

Sbójstwo poagresyjne (zgodnie z kalkami z j. angielskiego - podwójna śmierć lub zabójstwo-sbójstwo). Tego pojęcia powinniśmy używać właśnie zamiast sbójstwa rozszerzonego. Chodzi tutaj o przypadek, w którym sbójca przed swoim czynem zabija inną osobę czy inne osoby.

Sbójstwami rozszerzonymi powinniśmy nazywać zdarzenia, w których nie ma elementu zabójstwa. W tej kategorii powinniśmy mówić o sbójstwach wspólnych, grupowych, masowych itp. (wstąpienie w jakiś pakt czy dzielenie idei w obrębie sekty destrukcyjnej). Nie ma tutaj elementu niezgody na śmierć (jak w domyśle w zabójstwie) a tylko dosłowne rozszerzenie sbójstwa o inne osoby o tej samej intencji
Kazan
Currently:Top

Post autor: Kazan »

berry blast pisze: pn wrz 01, 2025 4:38 pm Cóż, jak ktoś się uprze to i metalowym prętem będzie się okładał na śmierć. Ale jednak podcięcie sobie gardła przez kobietę to rzadki sposób na samob* a wskoczenie potem do szamba to już arcyrzadki przypadek.
Nie trzeba pytać psychiatry, wiadomo że to się zdarza, ale to ułamek, kobiety ze względów estetycznych wybierają zatrucie gazem lub lekami.
mam do czynienia z wieloma osobami po próbach S - chciałabym, zeby było ich mniej. sh i "nieestetyczne" próby u kobiet nie są wcale takie rzadkie, na pewno nie jest to ułamek. jesli dodamy psychozę - to estetyczne walory próby czy wręcz zamiaru sa drugorzedne
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

Post autor: Exrvuninyvtvuni »

Nie chodzi mi tutaj o samo podcięcie, ale o połączenie go ze skokiem do szamba.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Kazan pisze: pn wrz 01, 2025 5:29 pm mam do czynienia z wieloma osobami po próbach S - chciałabym, zeby było ich mniej. sh i "nieestetyczne" próby u kobiet nie są wcale takie rzadkie, na pewno nie jest to ułamek. jesli dodamy psychozę - to estetyczne walory próby czy wręcz zamiaru sa drugorzedne
Trochę przekręciłaś moje słowa. Nie napisałam że nieestetyczne samob* u kobiety to ułamek, napisałam że podcięcie sobie gardła i wskoczenie do szamba to ułamek.
Kazan
Currently:Top

Post autor: Kazan »

berry blast pisze: pn wrz 01, 2025 5:36 pm Trochę przekręciłaś moje słowa. Nie napisałam że nieestetyczne samob* u kobiety to ułamek, napisałam że podcięcie sobie gardła i wskoczenie do szamba to ułamek.
to jest ułamek niezależny od płci xD
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Pejczyk Pandory pisze: pn wrz 01, 2025 1:47 pm Jprd, nie mieści mi się to w głowie, że można tak sobie życie odebrać. Ale czy to szambo było wypełnione?
Ogólnie to w szambie nie topisz się tak jak w wodzie, nawet w pustym (ale wcześniej używanym) kilka wdechów i jest po człowieku, że względu na opary
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Rzeka.chaosu pisze: pn wrz 01, 2025 3:16 pm Czy wiadomo co robił w niedzielę w nocy poza domem? Podobno wysłała go do apteki. Dziwne.
Wysłałam go do apteki a najbliższa otwarta apteka w niedzielę o tej godzinie była w Koninie, czyli 20 minut jazdy samochodem. Więc teoretycznie wiedziała, że na swoje czyny ma prawie godzinę.