Tragedia spod Konina
Moderator: verysweetcherryTragedia spod Konina
Słyszałyscie? Matka wraz z dwoma córkami utoneła w przydomowym szambie. W zbiorniku,podobno,znaleziono nóz a kobieta miała miec poderżnięte gardło. Po policje i straz zadzwonił ojciec dzieci.
Podejrzewa sie samob*,matka miała zostawic list pozegnalny,niby wczesniej leczyła sie psychiatrycznie.
Cos mi tu,nomem omen,śmierdzi...
Podejrzewa sie samob*,matka miała zostawic list pozegnalny,niby wczesniej leczyła sie psychiatrycznie.
Cos mi tu,nomem omen,śmierdzi...
- berry blast
- Kciuk
Powiedzieć, że to dziwne że kobieta popełnia samob* topiąc się w szambie to nic nie powiedzieć. No chyba że na pełnej wjechała choroba psychiczna.
Do tego;te dziewczynki miały chyba po 6 i 8 lat. Nie krzyczały? Czy moze jakos uspiła je w domu i wyniosła ciała na zewnatrz? Do tego ciekawi mnie jak wyglada ten zbiornik i czy łatwo go otworzyc.berry blast pisze: ↑pn wrz 01, 2025 11:16 am Powiedzieć, że to dziwne że kobieta popełnia samob* topiąc się w szambie to nic nie powiedzieć. No chyba że na pełnej wjechała choroba psychiczna.
- aniulaspryciula
- RóżowePolo
a ja mam jakies przeczucie ze to moze byc podobny case do rodziny watts
ona niby zostawiła list pożegnalny, szkoda w tym wszystkim dzieci, lecz pewnie nie wiemy co sie działo w tym domu jeżeli ona zdecydowała się to zrobić..aniulaspryciula pisze: ↑pn wrz 01, 2025 12:36 pm a ja mam jakies przeczucie ze to moze byc podobny case do rodziny watts
-
Exrvuninyvtvuni
- Gacie z oceanu
Nasza sąsiadka popełniła samob* skacząc do szamba, więc jestem w stanie w to uwierzyć, ale że udało jej się tam wrzucić dwójkę dzieci i podciąć sobie gardło zanim wskoczyła to już brzmi mało prawdopodobnie.
-
Pejczyk Pandory
- ZdalnaFanka
Jprd, nie mieści mi się to w głowie, że można tak sobie życie odebrać. Ale czy to szambo było wypełnione?Exrvuninyvtvuni pisze: ↑pn wrz 01, 2025 12:41 pm Nasza sąsiadka popełniła samob* skacząc do szamba, więc jestem w stanie w to uwierzyć, ale że udało jej się tam wrzucić dwójkę dzieci i podciąć sobie gardło zanim wskoczyła to już brzmi mało prawdopodobnie.
- berry blast
- Kciuk
To było moje pierwsze skojarzenie. A list pożegnalny można teoretycznie spreparować.aniulaspryciula pisze: ↑pn wrz 01, 2025 12:36 pm a ja mam jakies przeczucie ze to moze byc podobny case do rodziny watts
- berry blast
- Kciuk
Utopiły się więc wypełnione.Pejczyk Pandory pisze: ↑pn wrz 01, 2025 1:47 pm Jprd, nie mieści mi się to w głowie, że można tak sobie życie odebrać. Ale czy to szambo było wypełnione?
- tasteoftruth97
- RoyalBaby
Mam dziwne przeczucie, że za tym stoi mąż. Nie wiem, już tyle było spraw podobnego kalibru. Tu niby samob*, list ale też skok do szamba i podcięte gardło. Strasznie podejrzane to wszystko i niejednoznaczne.
Z pozoru podobne, ale w przypadku rodziny Watts mąż brnął w upozorowaną wersję z zaginięciem i zwłoki były daleko od domu… czy w przypadku spod Konina mąż byłby aż tak naiwny, że nikt nie rzuci na niego podejrzeń, przecież on sam wskazał slady krwi przy szambie.aniulaspryciula pisze: ↑pn wrz 01, 2025 12:36 pm a ja mam jakies przeczucie ze to moze byc podobny case do rodziny watts
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Czy wiadomo co robił w niedzielę w nocy poza domem? Podobno wysłała go do apteki. Dziwne.
Akurat podcięcie gardla nie jest dziwnym sposobem s. Pogadaj z psychiatrami, ratolami, terapeutami. Nic nowego ani rzadkiego.Exrvuninyvtvuni pisze: ↑pn wrz 01, 2025 12:41 pm Nasza sąsiadka popełniła samob* skacząc do szamba, więc jestem w stanie w to uwierzyć, ale że udało jej się tam wrzucić dwójkę dzieci i podciąć sobie gardło zanim wskoczyła to już brzmi mało prawdopodobnie.
- gunernialne
- Szpilson
Sbojstwa, w których osoba tonie w szambie nie są może najpopularniejsze, ale się zdarzają. Głównie w konsekwencji jakiegoś ataku psychozy. Trochę jak w sprawie Elisy Lam i utonięcia w zbiorniku na wodę.
Tylko w takim scenariuszu zastanawiająca jest obecność listu pożegnalnego. Chyba przyjęło się myśleć, że ten list przy sbójstwie jest niemal zawsze, ale to błąd (tylko ok. 30% "normalnych" sbójców je zostawia; nie mówiąc już o różnych takich stanach).
W Polsce pojawiały się już też zabójstwa, w których zwłoki (lub ich fragmenty) były umieszczane w szambie. No ale póki co to tylko gdybanie. Może zabójwo a może faktycznie sbójstwo poagresyjne (błędnie nazywane u nas sbójstwem rozszerzonym). Ciekawa sprawa, chociaż chyba nie zapowiada się na większy medialny rozgłos(?)
Tylko w takim scenariuszu zastanawiająca jest obecność listu pożegnalnego. Chyba przyjęło się myśleć, że ten list przy sbójstwie jest niemal zawsze, ale to błąd (tylko ok. 30% "normalnych" sbójców je zostawia; nie mówiąc już o różnych takich stanach).
W Polsce pojawiały się już też zabójstwa, w których zwłoki (lub ich fragmenty) były umieszczane w szambie. No ale póki co to tylko gdybanie. Może zabójwo a może faktycznie sbójstwo poagresyjne (błędnie nazywane u nas sbójstwem rozszerzonym). Ciekawa sprawa, chociaż chyba nie zapowiada się na większy medialny rozgłos(?)
- gunernialne
- Szpilson
Nie mogę się zgodzić. Na pewno nie jest to "nic rzadkiego". W ogóle jeśli spojrzymy na całość sbójstw w wyniku zadania sobie ran ciętych (w tym kłutych czy rąbanych) widzimy, że jest to raczej mało popularny mechanizm (już statystyki z lat 2000-2014 mówią tylko o 2,4% sbójczego uszkodzenia układu krwionośnego i 3,3% innych samookaleczeń; przy obecnych możliwościach dane te mogą być pewnie jeszcze niższe). Tym bardziej "podcięcie gardła" na pewno nie będzie niczym często spotykanym. To po prostu bardzo bolesna i wymagająca "wprawy" technika (często potrzeba kilku nacięć a w międzyczasie może już wystąpić omdlenie). Oczywiście - próby mogą występować relatywnie często, ale nie jest to akt dokonany.
Zdecydowanie bardziej popularne jest powieszenie się i skok z wysokości - jako metody skuteczniejsze, mniej bolesne i szybsze
- berry blast
- Kciuk
Cóż, jak ktoś się uprze to i metalowym prętem będzie się okładał na śmierć. Ale jednak podcięcie sobie gardła przez kobietę to rzadki sposób na samob* a wskoczenie potem do szamba to już arcyrzadki przypadek.
Nie trzeba pytać psychiatry, wiadomo że to się zdarza, ale to ułamek, kobiety ze względów estetycznych wybierają zatrucie gazem lub lekami.
- gunernialne
- Szpilson
*Próby z wykorzystaniem cięcia ogólnie bo "podcięcie gardła" wciąż będzie rzadkiegunernialne pisze: ↑pn wrz 01, 2025 4:32 pm Nie mogę się zgodzić. Na pewno nie jest to "nic rzadkiego". W ogóle jeśli spojrzymy na całość sbójstw w wyniku zadania sobie ran ciętych (w tym kłutych czy rąbanych) widzimy, że jest to raczej mało popularny mechanizm (już statystyki z lat 2000-2014 mówią tylko o 2,4% sbójczego uszkodzenia układu krwionośnego i 3,3% innych samookaleczeń; przy obecnych możliwościach dane te mogą być pewnie jeszcze niższe). Tym bardziej "podcięcie gardła" na pewno nie będzie niczym często spotykanym. To po prostu bardzo bolesna i wymagająca "wprawy" technika (często potrzeba kilku nacięć a w międzyczasie może już wystąpić omdlenie). Oczywiście - próby mogą występować relatywnie często, ale nie jest to akt dokonany.
Zdecydowanie bardziej popularne jest powieszenie się i skok z wysokości - jako metody skuteczniejsze, mniej bolesne i szybsze
-
Pejczyk Pandory
- ZdalnaFanka
gunernialne pisze: ↑pn wrz 01, 2025 4:17 pm Sbojstwa, w których osoba tonie w szambie nie są może najpopularniejsze, ale się zdarzają. Głównie w konsekwencji jakiegoś ataku psychozy. Trochę jak w sprawie Elisy Lam i utonięcia w zbiorniku na wodę.
Czym się różni samob* poagresyjne od rozszerzonego? Możesz rozwinąć temat?
- gunernialne
- Szpilson
W dużym skrócie, żeby nie zaśmiecać wątku nie o tym.Pejczyk Pandory pisze: ↑pn wrz 01, 2025 4:42 pm Czym się różni samob* poagresyjne od rozszerzonego? Możesz rozwinąć temat?
Sbójstwo poagresyjne (zgodnie z kalkami z j. angielskiego - podwójna śmierć lub zabójstwo-sbójstwo). Tego pojęcia powinniśmy używać właśnie zamiast sbójstwa rozszerzonego. Chodzi tutaj o przypadek, w którym sbójca przed swoim czynem zabija inną osobę czy inne osoby.
Sbójstwami rozszerzonymi powinniśmy nazywać zdarzenia, w których nie ma elementu zabójstwa. W tej kategorii powinniśmy mówić o sbójstwach wspólnych, grupowych, masowych itp. (wstąpienie w jakiś pakt czy dzielenie idei w obrębie sekty destrukcyjnej). Nie ma tutaj elementu niezgody na śmierć (jak w domyśle w zabójstwie) a tylko dosłowne rozszerzenie sbójstwa o inne osoby o tej samej intencji
mam do czynienia z wieloma osobami po próbach S - chciałabym, zeby było ich mniej. sh i "nieestetyczne" próby u kobiet nie są wcale takie rzadkie, na pewno nie jest to ułamek. jesli dodamy psychozę - to estetyczne walory próby czy wręcz zamiaru sa drugorzedneberry blast pisze: ↑pn wrz 01, 2025 4:38 pm Cóż, jak ktoś się uprze to i metalowym prętem będzie się okładał na śmierć. Ale jednak podcięcie sobie gardła przez kobietę to rzadki sposób na samob* a wskoczenie potem do szamba to już arcyrzadki przypadek.
Nie trzeba pytać psychiatry, wiadomo że to się zdarza, ale to ułamek, kobiety ze względów estetycznych wybierają zatrucie gazem lub lekami.
-
Exrvuninyvtvuni
- Gacie z oceanu
- berry blast
- Kciuk
Trochę przekręciłaś moje słowa. Nie napisałam że nieestetyczne samob* u kobiety to ułamek, napisałam że podcięcie sobie gardła i wskoczenie do szamba to ułamek.
to jest ułamek niezależny od płci xDberry blast pisze: ↑pn wrz 01, 2025 5:36 pm Trochę przekręciłaś moje słowa. Nie napisałam że nieestetyczne samob* u kobiety to ułamek, napisałam że podcięcie sobie gardła i wskoczenie do szamba to ułamek.
Ogólnie to w szambie nie topisz się tak jak w wodzie, nawet w pustym (ale wcześniej używanym) kilka wdechów i jest po człowieku, że względu na oparyPejczyk Pandory pisze: ↑pn wrz 01, 2025 1:47 pm Jprd, nie mieści mi się to w głowie, że można tak sobie życie odebrać. Ale czy to szambo było wypełnione?
- berry blast
- Kciuk
Wysłałam go do apteki a najbliższa otwarta apteka w niedzielę o tej godzinie była w Koninie, czyli 20 minut jazdy samochodem. Więc teoretycznie wiedziała, że na swoje czyny ma prawie godzinę.Rzeka.chaosu pisze: ↑pn wrz 01, 2025 3:16 pm Czy wiadomo co robił w niedzielę w nocy poza domem? Podobno wysłała go do apteki. Dziwne.