Start
Mój profil

Puszczacie swoich partnerów samych na imprezy ?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
valevska
BlondDoczep

Puszczacie swoich partnerów samych na imprezy ?

Post autor: valevska »

Ciekawi mnie jak to jest u was... Niekoniecznie chodzi tu o imprezy ale np. o wyjścia z kolegami na piwo itp.
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Puszczanie? Dziwne sformułowanie. Mój mąż jak chce to po prostu idzie gdzieś, tak samo ja. Po prostu informujemy siebie nawzajem, że idziemy i kiedy mniej więcej wrócimy. Oboje nie jesteśmy imprezowi, raczej spotkania ze znajomymi na piwo czy kawę.
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

Związek na to nie więzienie.
Polega na zaufaniu.. Dlaczego mamy nie chodzić do na babskie / męskie spotkanie?

Ba! Ja nawet jeździłam ze swoimi znajomymi na wyjazdy.

Bez przesady...
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Awatar użytkownika
Blue Spirit
Tritonotti

Post autor: Blue Spirit »

Mam podobne zdanie. Po co być z kimś, kogo czujesz, że musisz kontrolować i "puszczać' albo "nie puszczać", jakby był psem? Taki związek musi być niesamowicie męczący.
iri1979
Drama Maker

Post autor: iri1979 »

Mój facet jak chce wyjść ze znajomymi to wychodzi i ja jak chce wyjść bez niego to też wychodzę. Nie jesteśmy bliźniętami syjamskimi by ciągle tylko ze sobą siedzieć i wszędzie ze sobą chodzić.
again
Mokra Włoszka

Post autor: again »

Zdrowa relacja opiera się na wzajemnym zaufaniu, wiec nie powinno być problemem jeśli któreś z partnerów ma swoje plany.
Jeśli tego zaufania nie ma, to warto się zastanowić dlaczego: czy jest to jakiś wzorzec z przeszłości, który ciągnie się za stroną nieufającą we wszystkich relacjach? A może jest wynikiem tego, że któreś z partnerów (obecna/y lub ex) to zaufanie nadużyło?
Jeśli odpowiedź na któreś z tych pytań brzmi twierdząco, to warto sobie to przepracować (terapia / szczera rozmowa).

Ostatecznie to warto pamiętać o tym, że tylko niektóre z potrzeb są realizowane w związku i uważam że to normalne i zdrowe jeśli potrafimy zadbać w relacji o swoje indywidualne.
Ja np prawie nigdy nie chodzę na imprezy z moim partnerem, bo on zwyczajnie nie za bardzo lubi tańczyć 😅 Jeśli jest jakiś festiwal czy koncert, który jego specjalnie nie interesuje to też śmigam sama lub z innymi znajomymi, i on robi tak samo. Oboje mamy też osobne paczki znajomych i często osobno planujemy coś z nimi (kolacje, wyjazdy).
Nie zapominajmy o oczywistych zaletach takiego rozwiązania: więcej eventów obskoczonych osobno, to jest I potem o czym plotkować 😈
Pejczyk Pandory
ZdalnaFanka

Post autor: Pejczyk Pandory »

valevska pisze: sob maja 03, 2025 1:54 am Ciekawi mnie jak to jest u was... Niekoniecznie chodzi tu o imprezy ale np. o wyjścia z kolegami na piwo itp.

Nie mam nic przeciwko. A jak zacznie mnie zdradzać, nawet lepiej.
pola84
RoyalBaby

Post autor: pola84 »

Pejczyk Pandory pisze: ndz sie 17, 2025 8:45 pm Nie mam nic przeciwko. A jak zacznie mnie zdradzać, nawet lepiej.
Dlaczego nawet lepiej?
Pejczyk Pandory
ZdalnaFanka

Post autor: Pejczyk Pandory »

pola84 pisze: pn sie 18, 2025 2:34 pm Dlaczego nawet lepiej?

Może inna go uszczęśliwi, skoro ja nie potrafię. Chciałabym, żeby mąż sobie kogoś znalazł i mówię to zupełnie serio.
Awatar użytkownika
farba
RoyalBaby

Post autor: farba »

Mój nie lata po imprezach ale jak chce zobaczyć się z kolegami, to nie mam nic przeciwko.
TerraBicicletta
Modna

Post autor: TerraBicicletta »

Jak będzie chciał, to i tak się puści, impreza do tego niepotrzebna. Zakazy nie mają sensu.
fiusiusiusiu
Bransoletka50k

Post autor: fiusiusiusiu »

Mój nie chodzi nigdzie na imprezki bo nie lubi ale chce wyjść z kolegami to po prostu idzie sam i tyle. Nikt nikogo nie pyta o przyzwolenia.