Start
Mój profil

Zmiany na forum

Moderatorzy: blackmolly, damascenka
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Re: Zmiany na forum

Post autor: damascenka »

xyzerna pisze: śr mar 19, 2025 11:11 am Czesc, od wczoraj non stop mnie wylogowuje. Nawet jak przechodze do innego watku po chwili zostaje wylogowana. Nie mam włączonego automatycznego czyszczenia cache (też czyscilam), dzieje się to na każdym urządzeniu
Hej, proszę spróbuj wylogować się ze wszystkich sesji, może osiągnęłaś już limit. Instrukcja:

Edytuj profil > Ustawienia konta

Obrazek

Zaznacz wszystkie sesje i kliknij przycisk "Usuń zaznaczone". Daj proszę znać czy zadziałało. :)
xyzerna
DramaQueen

Post autor: xyzerna »

damascenka pisze: śr mar 19, 2025 1:32 pm Hej, proszę spróbuj wylogować się ze wszystkich sesji, może osiągnęłaś już limit. Instrukcja:

Edytuj profil > Ustawienia konta

Obrazek

Zaznacz wszystkie sesje i kliknij przycisk "Usuń zaznaczone". Daj proszę znać czy zadziałało. :)
Usunęłam większość i problem ten sam :(
zzz
Szarlotta

Post autor: zzz »

Hej, czemu nie mogę komentować czy lajkować w dziale "dyskretnie o wszystkim", a w dziale "Ploteczki" mogę? Co mam zrobić? :)
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

zzz pisze: śr maja 21, 2025 10:32 pm Hej, czemu nie mogę komentować czy lajkować w dziale "dyskretnie o wszystkim", a w dziale "Ploteczki" mogę? Co mam zrobić? :)
Wylogować się. To dział anonimowy.
malyslonik
WhiteParty

Post autor: malyslonik »

Mam propozycję, żeby moderatorzy przy usuwaniu jakiś postów nie usuwali ich całkiem, a usuwali treść z uwagami dlaczego został usunięty i podpisem przez kogo został usunięty.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

malyslonik pisze: śr cze 18, 2025 7:37 pm Mam propozycję, żeby moderatorzy przy usuwaniu jakiś postów nie usuwali ich całkiem, a usuwali treść z uwagami dlaczego został usunięty i podpisem przez kogo został usunięty.
Niedługo będzie widać powód usunięcia posta, ale tylko przez jego autora - nie wyobrażamy sobie zostawiać widocznych wszystkich usuniętych postów, bo wtedy nie będzie dało się czytać wątków.
omnibuska453
Dieta 600 kcal

Post autor: omnibuska453 »

Czemu zostało wprowadzona funkcjonalność, że można napisać tylko jeden komentarz na raz? Czasami chce się odpowiedzieć na komentarze kilku osób w wątku i trzeba czekać aż ktoś inny skomentuje najpierw🙁🙁
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

Co? Jak to? Jeszcze wczoraj odpowiadałam innym i moje posty wyświetlały się jeden pod drugim.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
omnibuska453
Dieta 600 kcal

FigGa pisze: sob sie 23, 2025 9:16 am Co? Jak to? Jeszcze wczoraj odpowiadałam innym i moje posty wyświetlały się jeden pod drugim.
Prostuje moją wypowiedź - mam tak tylko na wątku mamy ginekolog, na innych jest po staremu 🫣
swymst
RóżowePolo

Post autor: swymst »

Czy istnieje możliwość, aby wybrać konkretną stronę w danym wątku? Albo czy w ogóle możliwe jest wprowadzenie czegoś takiego? Kocham nadrabiać niektóre wątki, ale wiecznie trzeba klikać kilkanaście stron do tyłu, zamiast wybrać np stronę nr 100
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

omnibuska453 pisze: sob sie 23, 2025 10:01 am Prostuje moją wypowiedź - mam tak tylko na wątku mamy ginekolog, na innych jest po staremu 🫣
Widzę, że w niektórych wątkach też tak jest, że nie można pisać posta pod postem. Trochę to uciążliwe, bo ja wpadam na forum np raz dziennie czy nie am dwa, albo w ogóle raz na trzy dni i później odpowiadam np na trzy posty, ale stron jest w wątku do nadrobienia mam np 5, więc nie mogę później odpowiedzieć ma np post na następnej stronie, bo jeszcze nikt nie napisał po mnie xD. Mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi 😅
Bo Wiśniewski to nie ja,
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Boże ja już wiem o co chodzi, chyba za szybko postów nie można pisać. To też trochę niedobrze, bo odpowiedziałam tutaj w wątku i w kolejnym już nie mogłam mimo, że tam nie pisałam chyba od wczoraj
Bo Wiśniewski to nie ja,
omnibuska453
Dieta 600 kcal

FigGa pisze: pn sie 25, 2025 5:40 pm Boże ja już wiem o co chodzi, chyba za szybko postów nie można pisać. To też trochę niedobrze, bo odpowiedziałam tutaj w wątku i w kolejnym już nie mogłam mimo, że tam nie pisałam chyba od wczoraj
Dziękuję Ci za odpowiedź ❤️, przestaje się martwić, że tylko ja tak mam i że to z powodu jakiegoś nałożonego ograniczenia 😁. Ale też w ogóle dziwi mnie, że tylko Ty się odezwałas tzn.ze nie ma więcej osób, które to zauważyły i że im to przeszkadza..
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

FigGa pisze: pn sie 25, 2025 5:40 pm Boże ja już wiem o co chodzi, chyba za szybko postów nie można pisać. To też trochę niedobrze, bo odpowiedziałam tutaj w wątku i w kolejnym już nie mogłam mimo, że tam nie pisałam chyba od wczoraj
Hej, to po prostu defaultowe zabezpieczenie przed spamem. ☺️
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

omnibuska453 pisze: pn sie 25, 2025 6:15 pm Dziękuję Ci za odpowiedź ❤️, przestaje się martwić, że tylko ja tak mam i że to z powodu jakiegoś nałożonego ograniczenia 😁. Ale też w ogóle dziwi mnie, że tylko Ty się odezwałas tzn.ze nie ma więcej osób, które to zauważyły i że im to przeszkadza..
Może inni wolnej czytają 🙈
Bo Wiśniewski to nie ja,
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

damascenka pisze: pn sie 25, 2025 6:31 pm Hej, to po prostu defaultowe zabezpieczenie przed spamem. ☺️
Aaaa no to wszystko jasne. Po prostu za szybko czytamy i piszemy 😅
Bo Wiśniewski to nie ja,
pogezania
RóżowePolo

Post autor: pogezania »

Mała propozycja, ale wprowadzenie wśród reakcji poparcia/zgody w formie like albo plusa. Niby serduszko w obecnej formie działa, ale często nie pasuje jako forma +1
omnibuska453
Dieta 600 kcal

Czy można by dodać nową opcje "offtop" (albo inny, ale sugerujący, że post jest właśnie offtopem) w wybieraczce powodów przy zgłaszaniu posta?

Offtopow jest często dosyć sporo i obecnie nie dość, że trzeba najpierw wybrać powód "inny, którego nie ma na liście" to potem jeszcze w komentarzu trzeba wpisać o co chodzi 😅. A przy dosyć wartkiej kloti na wątku odechciewa się po zgłoszeniu kilku wpisów zgłaszać kolejne.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

omnibuska453 pisze: czw wrz 25, 2025 12:17 pm Czy można by dodać nową opcje "offtop" (albo inny, ale sugerujący, że post jest właśnie offtopem) w wybieraczce powodów przy zgłaszaniu posta?

Offtopow jest często dosyć sporo i obecnie nie dość, że trzeba najpierw wybrać powód "inny, którego nie ma na liście" to potem jeszcze w komentarzu trzeba wpisać o co chodzi 😅. A przy dosyć wartkiej kloti na wątku odechciewa się po zgłoszeniu kilku wpisów zgłaszać kolejne.
Jasne, świetny pomysł, zgłaszam dalej. :)
omnibuska453
Dieta 600 kcal

damascenka pisze: czw wrz 25, 2025 2:05 pm Jasne, świetny pomysł, zgłaszam dalej. :)
Bardzo dziękuję za dodanie tej opcji ❤️

Miałabym jeszcze pytania: obecnie jeżeli dodam jakiegoś użytkownika do wrogów, to jego posty są zwinięte i oznaczone w bardzo czytelny sposób i tylko ode mnie zależy, czy chce czytać, czy nie. Ale w momencie gdy inny użytkownik, który nie jest zablokowany przez mnie na wątku zacutuje post zablokowanej przez mnie osoby, to wtedy widzę już wszystko - czy jest możliwość aby jakoś oznaczy/zwinąć taki cytat i odpowiedź do cytatu pokazać lub inny pomysł?
Bo to jest zazwyczaj tak, że bywają na wątkach kłótliwe (tj.koniecznie potrzebujące mieć racje) osoby, które po kilka razy wałkują jakiś temat ciągnąc coś przez kilka stron (jest to w temacie bohatera wątku i na zgłoszenie się nie nadaje) i wtedy lecą oni do wrogów i problem robi się wtedy kiedy takich usterów jest więcej, bo nie sposób wszystkich nicków zapamiętac. A dużo innych, fajnych usterów (których nie chciałabym blokować) czasami się daje porwać chwili i zaczyna z tymi kłótliwym dyskusje. Łatwo jest jak cytaty są w ramach jednej strony, bo wtedy widzę jakiego usera posty są ukryte i odfiltrowuje oczami te posty z cytatami, ale lekko nieywgodne jest jak nagle cytowana wypowiedź jest sprzed kilku stron i wtedy raczej czyta się wszystko 😀.

Oraz czy jest możliwość aby oznaczyć jakoś osobę, którą dodałam do przyjaciół? Chyba, że czegoś nie dostrzegam, ale wydaje mi się, że taka osoba nie wyróżnia się niczym od zwyklego użytkownika. Np.dodanie pod rangą adnotacji "przyjaciel" albo "(P)" przy nicku lub inny pomysł, żeby było widać właśnie, ze post w wątku napisał przyjaciel?
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Powiem, Wam, ze ja się ostatnio zastanawiam nad opcją usuwania swoich postów - kiedyś byłam mega przeciwna ale teraz jak tak myśle o tym to często zdarza mi się offtop czy wdanie się w niepotrzebne zaśmiecanie wątku i jakby była opcja usunięcia to nie trzeba by było zawracać głowy moderatorom i dokładać im roboty. Co o tym myślicie?
omnibuska453
Dieta 600 kcal

PEONIA pisze: czw paź 23, 2025 12:03 am Powiem, Wam, ze ja się ostatnio zastanawiam nad opcją usuwania swoich postów - kiedyś byłam mega przeciwna ale teraz jak tak myśle o tym to często zdarza mi się offtop czy wdanie się w niepotrzebne zaśmiecanie wątku i jakby była opcja usunięcia to nie trzeba by było zawracać głowy moderatorom i dokładać im roboty. Co o tym myślicie?
mysle, że ludzie będą tego nadużywać np.beda pisać obelgi i usuwać - teraz chociaż moderacja na możliwość ostrzeżenia no i banowania takiej osoby, bo widzi, że osoba się zachowuje niezgodnie z regulaminem.
Więc finalnie trzeba będzie screenować wypowiedzi i wysyłać do moderacji z informacją "ten i tamtem napisał to" i tylko screen( już nie pisząc o tym, że można przecież spreparować screen..) będzie dowodem albo ktoś z modów będzie musiał śledzić, to co pisze ten user tutaj żeby go złapać na gorącym uczynku..
Wydaje mi się to większym zaangażowaniem modów niż to co podałaś - zgłoszenie swoich postów jako offtop.

Opcja cytowania wtedy też staje się bez sensu, bo np.osoba A coś napisze, ja zdążę to przeczytać i zacząć pisać odpowiedź do cytatu a osoba A nagle usuwa swój wpis - co wtedy? Nie powinnam mieć możliwości opublikować odpwiedzi? Albo osoba A nie może usunąć swojego wpisu, bo ktoś jest w trakcie odpowiedzi? No trochę ciężkie do decyzji chyba
Awatar użytkownika
marysue
PsychoFanka

Post autor: marysue »

Pytanie: (jeśli jeszcze nie padło, chociaż dużo się naczytałam, aby nic nie duplikować :D) czy jest opcja, aby "zaserduszkowane" posty miały, na przykład wypełnioną kolorem ikonkę? Często wpadam na jakiś wątek po kilku dniach i chcę dodać reakcję, a okazuję się, że ją odbieram bo wcześniej już kliknęłam serduszko.
Taka głupota w sumie, ale dla mnie byłaby użyteczna.