Start
Mój profil

Olga Herring

Moderator: verysweetcherry
29362523190006
LouiBag

Re: Olga Herring

Post autor: 29362523190006 »

ja zauwazylam ze wielu tych podkasterow mas maniere zmieniania om na ą tam gdzie nie jest to poprawne. Kezu robi to notorycznie. Kuriozalny blad. Na przyklad: 'nalezy przyjdzec sie kierowcą autobusow miejskich'
Sopociara
PsychoFanka

Post autor: Sopociara »

29362523190006 pisze: wt sie 12, 2025 9:41 am ja zauwazylam ze wielu tych podkasterow mas maniere zmieniania om na ą tam gdzie nie jest to poprawne. Kezu robi to notorycznie. Kuriozalny blad. Na przyklad: 'nalezy przyjdzec sie kierowcą autobusow miejskich'
O tak, mnie to strasznie irytuje u hulaj dusza, ona w ogóle nie rozróżnia końcówek -ą i -om 🥴 przy słuchaniu aneksu kryminalnego krwawią mi uszy…
maslo_maslane
MoetGlass

Post autor: maslo_maslane »

Sopociara pisze: wt sie 12, 2025 2:58 pm O tak, mnie to strasznie irytuje u hulaj dusza, ona w ogóle nie rozróżnia końcówek -ą i -om 🥴 przy słuchaniu aneksu kryminalnego krwawią mi uszy…
Mam to samo z Agą (do Hulaj dusza to już w ogóle nie podchodzę, kiedyś próbowałam) - lubię ją ogólnie i jej podcasty, ale to "była oddanom matkom i kochajoncom siostrom" jest dla mnie trudne do przełknięcia. Ogólnie zdarzają jej się błędy językowe, powtórzenia. Ale nadal wolę ją od Olgi ;)
Misia
ZdalnaFanka

Post autor: Misia »

Zaczęłam słychać nowego odcinka - oczywiście jak zwykle jest idealizowanie ofiary - dużo osób pisze na ten temat komentarze - ciekawe kiedy znikną.
puree
BlondDoczep

Post autor: puree »

Robotnicze osiedle w Rudzie Śląskiej w latach 90. to "prawdziwa oaza", NIE WĄTPIĘ :')
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

29362523190006 pisze: wt sie 12, 2025 9:41 am ja zauwazylam ze wielu tych podkasterow mas maniere zmieniania om na ą tam gdzie nie jest to poprawne. Kezu robi to notorycznie. Kuriozalny blad. Na przyklad: 'nalezy przyjdzec sie kierowcą autobusow miejskich'
To nie jest maniera tylko po prostu brak podstaw z języka polskiego xD
Qluska
Skarpeta Rakieta

Post autor: Qluska »

Misia pisze: czw sie 14, 2025 6:16 pm Zaczęłam słychać nowego odcinka - oczywiście jak zwykle jest idealizowanie ofiary - dużo osób pisze na ten temat komentarze - ciekawe kiedy znikną.
Też zaczęłam i wyłączyłam. Dziecko w wieku 18 lat nie było wpadką tylko darem, a "młoda mama" była odpowiedzialna, ale też ciągle żyła życiem nastolatki.
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

berry blast pisze: czw sie 14, 2025 6:39 pm To nie jest maniera tylko po prostu brak podstaw z języka polskiego xD
Otóż to. Słuchanie większości podcastów, nie tylko tc, przyprawia mnie o ból zębów, o uszach nie wspominając.
Marble
RoyalBaby

Post autor: Marble »

O Kasi Wilisz usłyszałam pierwszy raz rok temu na kanale Tropiciele zbrodni. Trzy miesiące temu ukazał się jeszcze jeden odcinek na ten temat, tym razem z rozmową z Darią. I kurcze, serio można mówić o tej sprawie, wchodząc w istotne szczegóły, jednocześnie bez informacji, że ofiara była świętą. Słucham Olgi, ale coraz bardziej irytuje mnie to jej idealizowanie ofiar i ich środowiska.
LosAnanas
FlafLover

Post autor: LosAnanas »

No mnie też rozśmieszyło podkreślanie jaką to odpowiedzialną i dojrzała matką była 'mama Kasia' 😅 podczas gdy wpadła w wieku 18 lat, a w historii opowiedzianej w podcaście jest cały dzień w szkole, aż do wieczora, jej matka zajmuje się jej dzieckiem, ona wraca wieczorem na moment, kiedy dziecko już śpi i wychodzi na imprezę. No faktycznie, normalna sytuacja 🙃

Co do jej śmierci, to totalnie makabryczna zbrodnia, jak słuchałam o tym parasolu, to aż mnie wzdrygnelo. Najsmutniejsze jest to, że tyle osób mogłoby jej pomóc, bo widziało tę sytuację, ale źle ją zinterpretowalo... Przecież i ten 21-latek wracający do domu i tych 4 chłopaków i te babeczki wyglądające przez okno...
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

Misia pisze: czw sie 14, 2025 6:16 pm Zaczęłam słychać nowego odcinka - oczywiście jak zwykle jest idealizowanie ofiary - dużo osób pisze na ten temat komentarze - ciekawe kiedy znikną.

ciekawe jest porownanie jest opracowania z ostatnim JUstyny 5NZ. Justyna wypada o niebo lepiej
xxsupergirl
BlondDoczep

Post autor: xxsupergirl »

29362523190006 pisze: pn sie 18, 2025 2:32 pm ciekawe jest porownanie jest opracowania z ostatnim JUstyny 5NZ. Justyna wypada o niebo lepiej
Odsłuchałam ich odcinki jeden po drugim i byłam w szoku bo brzmią jak dwie zupełnie różne sprawy.. ale faktycznie, w tym przypadku Justyna wypadła dużo lepiej.
Agadou
RoyalBaby

Post autor: Agadou »

berry blast pisze: wt sie 05, 2025 11:02 am no prawda? też uwielbiam ten tekst. z jakiegoś powodu kobieta kobiecie nie może wywalić prawdy między oczy (czyli w tym przypadku - prosto w źle zrobiony nos) tylko ma ślepo chwalić w ramach jakiejś źle pojętej solidarności jajników.
Ale po co oceniac wyglad pod postem dotyczacym jej pracy? To jest wredne zachowanie, nie wnoszace niczego do omawianego tematu.
I nie zaslaniajcie sie prawem do opini i tego typu wysrywami. Ocenianie wygladu w taki sposob jest po prostu slabe. Nie mam solidnych argumentow, to przyp***ole sie do wygladu. Jest cienka granica miedzy wyrazaniem opini a byciem chamskim bucem. Nie wazne czy to kobieta kobiecie czy mezczyznie wiec nie dopowiadaj sobie, ze facetom mozna dowalic a kobietom nie, bo nikt tego nie powiedzial.
KarmazynowyKruk
Mokra Włoszka

Post autor: KarmazynowyKruk »

Sopociara pisze: sob sie 09, 2025 2:02 pm Ona chyba w ogóle lubi tak ’wmawiać' coś rozmówcom, widać to w każdych ’śladach’. Poza tym ona zawsze uważa że córka to musi być wyczekana xD Wiktoria z ostatniego podcastu, Angelika R… wyczekane córki i wnusie. Nie można mieć po prostu dziecka, a syna to najlepiej od razu do okna życia xd
Bo ona prywatnie bardzo marzyła o córce wiec chyba zaklada automatycznie że każdy tak ma XD
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Agadou pisze: wt sie 19, 2025 2:53 pm Ale po co oceniac wyglad pod postem dotyczacym jej pracy? To jest wredne zachowanie, nie wnoszace niczego do omawianego tematu.
I nie zaslaniajcie sie prawem do opini i tego typu wysrywami. Ocenianie wygladu w taki sposob jest po prostu slabe. Nie mam solidnych argumentow, to przyp***ole sie do wygladu. Jest cienka granica miedzy wyrazaniem opini a byciem chamskim bucem. Nie wazne czy to kobieta kobiecie czy mezczyznie wiec nie dopowiadaj sobie, ze facetom mozna dowalic a kobietom nie, bo nikt tego nie powiedzial.
Tam, na stronie z której wyjęłaś mój komentarz, to ja wyjaśniłam czemu skomentowałam Olgi nieudany nos. Także wystarczy poczytać zamiast mnie cytować i zadawać znowu te same pytania.

.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Agadou pisze: wt sie 19, 2025 2:53 pm Ale po co oceniac wyglad pod postem dotyczacym jej pracy? To jest wredne zachowanie, nie wnoszace niczego do omawianego tematu.
Dosłownie ktoś powiedział "Mozna sie doczepić do wielu spraw... ale wygląd naprawde można pominąć. Kobieta kobiecie.", sugerując że kobiecie to nie wypada, ale kobieta facetowi to inna rozmowa xD
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Limonene pisze: wt sie 19, 2025 6:45 pm Dosłownie ktoś powiedział "Mozna sie doczepić do wielu spraw... ale wygląd naprawde można pominąć. Kobieta kobiecie.", sugerując że kobiecie to nie wypada, ale kobieta facetowi to inna rozmowa xD
Nie wiem gdzie była sugestia, że "kobieta facetowi to inna rozmowa". Jak już opisujemy tutaj, jak odebraliśmy intencję osoby która napisała "kobieta kobiecie" to moim zdaniem chodziło o to, że kto jak kto ale kobieta powinna wiedzieć, jak nieprzyjemne i podłe jest dowalanie się i ocenianie przez pryzmat wyglądu. Facetom z uwagi na wychowanie częściej brakuje inteligencji emocjonalnej i ich chamskie komentarze w stronę kobiet dziwią mniej.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Testtesttest111 pisze: wt sie 19, 2025 8:20 pm Nie wiem gdzie była sugestia, że "kobieta facetowi to inna rozmowa". Jak już opisujemy tutaj, jak odebraliśmy intencję osoby która napisała "kobieta kobiecie" to moim zdaniem chodziło o to, że kto jak kto ale kobieta powinna wiedzieć, jak nieprzyjemne i podłe jest dowalanie się i ocenianie przez pryzmat wyglądu. Facetom z uwagi na wychowanie częściej brakuje inteligencji emocjonalnej i ich chamskie komentarze w stronę kobiet dziwią mniej.
wciąż na tej samej stronie której nie przeczytałaś a wybrałaś randomowo jeden komentarz aby na niego odpowiedzieć i stwierdzić, że ja coś sobie dopowiadam. już te teksty o byciu chamskim bucem to pominę milczeniem, bo widać żeś nie w temacie.
Testtesttest111
Koczkodan

berry blast pisze: wt sie 19, 2025 8:40 pm wciąż na tej samej stronie której nie przeczytałaś a wybrałaś randomowo jeden komentarz aby na niego odpowiedzieć i stwierdzić, że ja coś sobie dopowiadam. już te teksty o byciu chamskim bucem to pominę milczeniem, bo widać żeś nie w temacie.

Autorka tamtego komentarza nigdzie nie pisała, że kobieta facetowi może dogadywać w kwestii wyglądu. A ja nie napisałam żadnego tekstu o "byciu chamskim bucem".
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Testtesttest111 pisze: wt sie 19, 2025 8:45 pm Autorka tamtego komentarza nigdzie nie pisała, że kobieta facetowi może dogadywać w kwestii wyglądu. A ja nie napisałam żadnego tekstu o "byciu chamskim bucem".
przepraszam, to miało być skierowane do autorki pierwszego wpisu.
Testtesttest111
Koczkodan

berry blast pisze: wt sie 19, 2025 8:55 pm przepraszam, to miało być skierowane do autorki pierwszego wpisu.
Nic nie szkodzi 😊🤝🏻
Agadou
RoyalBaby

berry blast pisze: wt sie 19, 2025 8:55 pm przepraszam, to miało być skierowane do autorki pierwszego wpisu.
To chyba do mnie :)
Po prostu chodzi mi o to, ze slabe jest krytykowanie czyjegos wygladu pod postami ktore sa na zupelnie inny temat.
Dla mnie bycie chamskim bucem to wlasnie takie nagle z dvpy komentowanie wygladu i krytykowanie.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Agadou pisze: wt sie 19, 2025 9:12 pm To chyba do mnie :)
Po prostu chodzi mi o to, ze slabe jest krytykowanie czyjegos wygladu pod postami ktore sa na zupelnie inny temat.
Dla mnie bycie chamskim bucem to wlasnie takie nagle z dvpy komentowanie wygladu i krytykowanie.
tak, do ciebie. gwoli ścisłości to był komentarz do źle zrobionej operacji nosa, krytykuję źle zrobioną robotę. nie wiem, czy był on z dupy czy skąd, opowiedziałam na zdjęcie które ktoś pokazał. a temat jest o Oldze, wszystko się zgadza.
jak na razie to ty obrażasz.
Agadou
RoyalBaby

berry blast pisze: wt sie 19, 2025 9:17 pm tak, do ciebie. gwoli ścisłości to był komentarz do źle zrobionej operacji nosa, krytykuję źle zrobioną robotę. nie wiem, czy był on z dupy czy skąd, opowiedziałam na zdjęcie które ktoś pokazał. a temat jest o Oldze, wszystko się zgadza.
jak na razie to ty obrażasz.
Ja widzialam komentarze (nie od Ciebie), i to wlasnie takie sa dla mnie objawami buractwa:
“Ja już nie odzobacze, że ona po operacji nosa w mojej opinii wygląda jak świnka Piggy :D”
“A wg mnie jak Diabeł Piszczałka”
Inne osoby to podlapaly i w inny sposob skomentowaly.
Chodzi mi po prostu o to, ze nie na miejscu sa takie komentarze. Takie opinie mozna zachowac dla siebie i nie usprawiedliwiac sie prawem do komentowania itd. I nie chodzi mi o Ciebie, tylko o takie zachowanie.
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

No i temat wyglądu w tym nosa dawno zakończony, a guanoburza trwa drugą stronę. Jest tu jakiś moderator?