Olga Herring
Moderator: verysweetcherry-
29362523190006
- LouiBag
Re: Olga Herring
ja zauwazylam ze wielu tych podkasterow mas maniere zmieniania om na ą tam gdzie nie jest to poprawne. Kezu robi to notorycznie. Kuriozalny blad. Na przyklad: 'nalezy przyjdzec sie kierowcą autobusow miejskich'
O tak, mnie to strasznie irytuje u hulaj dusza, ona w ogóle nie rozróżnia końcówek -ą i -om29362523190006 pisze: ↑wt sie 12, 2025 9:41 am ja zauwazylam ze wielu tych podkasterow mas maniere zmieniania om na ą tam gdzie nie jest to poprawne. Kezu robi to notorycznie. Kuriozalny blad. Na przyklad: 'nalezy przyjdzec sie kierowcą autobusow miejskich'
-
maslo_maslane
- MoetGlass
Mam to samo z Agą (do Hulaj dusza to już w ogóle nie podchodzę, kiedyś próbowałam) - lubię ją ogólnie i jej podcasty, ale to "była oddanom matkom i kochajoncom siostrom" jest dla mnie trudne do przełknięcia. Ogólnie zdarzają jej się błędy językowe, powtórzenia. Ale nadal wolę ją od Olgi ;)
- berry blast
- Kciuk
To nie jest maniera tylko po prostu brak podstaw z języka polskiego xD29362523190006 pisze: ↑wt sie 12, 2025 9:41 am ja zauwazylam ze wielu tych podkasterow mas maniere zmieniania om na ą tam gdzie nie jest to poprawne. Kezu robi to notorycznie. Kuriozalny blad. Na przyklad: 'nalezy przyjdzec sie kierowcą autobusow miejskich'
Też zaczęłam i wyłączyłam. Dziecko w wieku 18 lat nie było wpadką tylko darem, a "młoda mama" była odpowiedzialna, ale też ciągle żyła życiem nastolatki.
Otóż to. Słuchanie większości podcastów, nie tylko tc, przyprawia mnie o ból zębów, o uszach nie wspominając.berry blast pisze: ↑czw sie 14, 2025 6:39 pm To nie jest maniera tylko po prostu brak podstaw z języka polskiego xD
O Kasi Wilisz usłyszałam pierwszy raz rok temu na kanale Tropiciele zbrodni. Trzy miesiące temu ukazał się jeszcze jeden odcinek na ten temat, tym razem z rozmową z Darią. I kurcze, serio można mówić o tej sprawie, wchodząc w istotne szczegóły, jednocześnie bez informacji, że ofiara była świętą. Słucham Olgi, ale coraz bardziej irytuje mnie to jej idealizowanie ofiar i ich środowiska.
No mnie też rozśmieszyło podkreślanie jaką to odpowiedzialną i dojrzała matką była 'mama Kasia'
podczas gdy wpadła w wieku 18 lat, a w historii opowiedzianej w podcaście jest cały dzień w szkole, aż do wieczora, jej matka zajmuje się jej dzieckiem, ona wraca wieczorem na moment, kiedy dziecko już śpi i wychodzi na imprezę. No faktycznie, normalna sytuacja 
Co do jej śmierci, to totalnie makabryczna zbrodnia, jak słuchałam o tym parasolu, to aż mnie wzdrygnelo. Najsmutniejsze jest to, że tyle osób mogłoby jej pomóc, bo widziało tę sytuację, ale źle ją zinterpretowalo... Przecież i ten 21-latek wracający do domu i tych 4 chłopaków i te babeczki wyglądające przez okno...
Co do jej śmierci, to totalnie makabryczna zbrodnia, jak słuchałam o tym parasolu, to aż mnie wzdrygnelo. Najsmutniejsze jest to, że tyle osób mogłoby jej pomóc, bo widziało tę sytuację, ale źle ją zinterpretowalo... Przecież i ten 21-latek wracający do domu i tych 4 chłopaków i te babeczki wyglądające przez okno...
-
29362523190006
- LouiBag
-
xxsupergirl
- BlondDoczep
Odsłuchałam ich odcinki jeden po drugim i byłam w szoku bo brzmią jak dwie zupełnie różne sprawy.. ale faktycznie, w tym przypadku Justyna wypadła dużo lepiej.29362523190006 pisze: ↑pn sie 18, 2025 2:32 pm ciekawe jest porownanie jest opracowania z ostatnim JUstyny 5NZ. Justyna wypada o niebo lepiej
Ale po co oceniac wyglad pod postem dotyczacym jej pracy? To jest wredne zachowanie, nie wnoszace niczego do omawianego tematu.berry blast pisze: ↑wt sie 05, 2025 11:02 am no prawda? też uwielbiam ten tekst. z jakiegoś powodu kobieta kobiecie nie może wywalić prawdy między oczy (czyli w tym przypadku - prosto w źle zrobiony nos) tylko ma ślepo chwalić w ramach jakiejś źle pojętej solidarności jajników.
I nie zaslaniajcie sie prawem do opini i tego typu wysrywami. Ocenianie wygladu w taki sposob jest po prostu slabe. Nie mam solidnych argumentow, to przyp***ole sie do wygladu. Jest cienka granica miedzy wyrazaniem opini a byciem chamskim bucem. Nie wazne czy to kobieta kobiecie czy mezczyznie wiec nie dopowiadaj sobie, ze facetom mozna dowalic a kobietom nie, bo nikt tego nie powiedzial.
-
KarmazynowyKruk
- Mokra Włoszka
Bo ona prywatnie bardzo marzyła o córce wiec chyba zaklada automatycznie że każdy tak maSopociara pisze: ↑sob sie 09, 2025 2:02 pm Ona chyba w ogóle lubi tak ’wmawiać' coś rozmówcom, widać to w każdych ’śladach’. Poza tym ona zawsze uważa że córka to musi być wyczekana xD Wiktoria z ostatniego podcastu, Angelika R… wyczekane córki i wnusie. Nie można mieć po prostu dziecka, a syna to najlepiej od razu do okna życia xd
- berry blast
- Kciuk
Tam, na stronie z której wyjęłaś mój komentarz, to ja wyjaśniłam czemu skomentowałam Olgi nieudany nos. Także wystarczy poczytać zamiast mnie cytować i zadawać znowu te same pytania.Agadou pisze: ↑wt sie 19, 2025 2:53 pm Ale po co oceniac wyglad pod postem dotyczacym jej pracy? To jest wredne zachowanie, nie wnoszace niczego do omawianego tematu.
I nie zaslaniajcie sie prawem do opini i tego typu wysrywami. Ocenianie wygladu w taki sposob jest po prostu slabe. Nie mam solidnych argumentow, to przyp***ole sie do wygladu. Jest cienka granica miedzy wyrazaniem opini a byciem chamskim bucem. Nie wazne czy to kobieta kobiecie czy mezczyznie wiec nie dopowiadaj sobie, ze facetom mozna dowalic a kobietom nie, bo nikt tego nie powiedzial.
.
Dosłownie ktoś powiedział "Mozna sie doczepić do wielu spraw... ale wygląd naprawde można pominąć. Kobieta kobiecie.", sugerując że kobiecie to nie wypada, ale kobieta facetowi to inna rozmowa xDAgadou pisze: ↑wt sie 19, 2025 2:53 pm Ale po co oceniac wyglad pod postem dotyczacym jej pracy? To jest wredne zachowanie, nie wnoszace niczego do omawianego tematu.
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Nie wiem gdzie była sugestia, że "kobieta facetowi to inna rozmowa". Jak już opisujemy tutaj, jak odebraliśmy intencję osoby która napisała "kobieta kobiecie" to moim zdaniem chodziło o to, że kto jak kto ale kobieta powinna wiedzieć, jak nieprzyjemne i podłe jest dowalanie się i ocenianie przez pryzmat wyglądu. Facetom z uwagi na wychowanie częściej brakuje inteligencji emocjonalnej i ich chamskie komentarze w stronę kobiet dziwią mniej.
- berry blast
- Kciuk
wciąż na tej samej stronie której nie przeczytałaś a wybrałaś randomowo jeden komentarz aby na niego odpowiedzieć i stwierdzić, że ja coś sobie dopowiadam. już te teksty o byciu chamskim bucem to pominę milczeniem, bo widać żeś nie w temacie.Testtesttest111 pisze: ↑wt sie 19, 2025 8:20 pm Nie wiem gdzie była sugestia, że "kobieta facetowi to inna rozmowa". Jak już opisujemy tutaj, jak odebraliśmy intencję osoby która napisała "kobieta kobiecie" to moim zdaniem chodziło o to, że kto jak kto ale kobieta powinna wiedzieć, jak nieprzyjemne i podłe jest dowalanie się i ocenianie przez pryzmat wyglądu. Facetom z uwagi na wychowanie częściej brakuje inteligencji emocjonalnej i ich chamskie komentarze w stronę kobiet dziwią mniej.
-
Testtesttest111
- Koczkodan
berry blast pisze: ↑wt sie 19, 2025 8:40 pm wciąż na tej samej stronie której nie przeczytałaś a wybrałaś randomowo jeden komentarz aby na niego odpowiedzieć i stwierdzić, że ja coś sobie dopowiadam. już te teksty o byciu chamskim bucem to pominę milczeniem, bo widać żeś nie w temacie.
Autorka tamtego komentarza nigdzie nie pisała, że kobieta facetowi może dogadywać w kwestii wyglądu. A ja nie napisałam żadnego tekstu o "byciu chamskim bucem".
- berry blast
- Kciuk
przepraszam, to miało być skierowane do autorki pierwszego wpisu.Testtesttest111 pisze: ↑wt sie 19, 2025 8:45 pm Autorka tamtego komentarza nigdzie nie pisała, że kobieta facetowi może dogadywać w kwestii wyglądu. A ja nie napisałam żadnego tekstu o "byciu chamskim bucem".
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Nic nie szkodziberry blast pisze: ↑wt sie 19, 2025 8:55 pm przepraszam, to miało być skierowane do autorki pierwszego wpisu.
To chyba do mnieberry blast pisze: ↑wt sie 19, 2025 8:55 pm przepraszam, to miało być skierowane do autorki pierwszego wpisu.
Po prostu chodzi mi o to, ze slabe jest krytykowanie czyjegos wygladu pod postami ktore sa na zupelnie inny temat.
Dla mnie bycie chamskim bucem to wlasnie takie nagle z dvpy komentowanie wygladu i krytykowanie.
- berry blast
- Kciuk
tak, do ciebie. gwoli ścisłości to był komentarz do źle zrobionej operacji nosa, krytykuję źle zrobioną robotę. nie wiem, czy był on z dupy czy skąd, opowiedziałam na zdjęcie które ktoś pokazał. a temat jest o Oldze, wszystko się zgadza.
jak na razie to ty obrażasz.
Ja widzialam komentarze (nie od Ciebie), i to wlasnie takie sa dla mnie objawami buractwa:berry blast pisze: ↑wt sie 19, 2025 9:17 pm tak, do ciebie. gwoli ścisłości to był komentarz do źle zrobionej operacji nosa, krytykuję źle zrobioną robotę. nie wiem, czy był on z dupy czy skąd, opowiedziałam na zdjęcie które ktoś pokazał. a temat jest o Oldze, wszystko się zgadza.
jak na razie to ty obrażasz.
“Ja już nie odzobacze, że ona po operacji nosa w mojej opinii wygląda jak świnka Piggy :D”
“A wg mnie jak Diabeł Piszczałka”
Inne osoby to podlapaly i w inny sposob skomentowaly.
Chodzi mi po prostu o to, ze nie na miejscu sa takie komentarze. Takie opinie mozna zachowac dla siebie i nie usprawiedliwiac sie prawem do komentowania itd. I nie chodzi mi o Ciebie, tylko o takie zachowanie.