czy macie jakieś dobre polecajki kosmetyczno-pielęgnacyjne, które pomagają w odbudowaniu naturalnej płytki paznokcia po stylizacjach w salonach? Ściągnęłam ostatnio żele i mam totalnie papierowe paznokcie. Wiem, że przede wszystkim potrzebują one czasu, ale chciałabym im jakoś pomóc
Powrót do naturalnych paznokci po żelach/hybrydach
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
landrynkaa
- Gacie z oceanu
Powrót do naturalnych paznokci po żelach/hybrydach
Cześć,
czy macie jakieś dobre polecajki kosmetyczno-pielęgnacyjne, które pomagają w odbudowaniu naturalnej płytki paznokcia po stylizacjach w salonach? Ściągnęłam ostatnio żele i mam totalnie papierowe paznokcie. Wiem, że przede wszystkim potrzebują one czasu, ale chciałabym im jakoś pomóc
-
Czerwonacegla
- SkrzydełkaZhooters
Ja używam odżywki z Senilac care oraz oliwki do skórek semilac flower essence, koleżanka mi jeszcze polecała taką jakby jogurtowa z pędzelkiem.
Pocieszę cię - w maju ściągnęłam żele po kilku latach regularnego ich robienia, byłam załamana stanem paznokci, ale rzeczywiście potrzebowały czasu
myślałam że będę mieć jak papier kilka miesięcy, ale na początku lipca na pewno już były w dobrej kondycji.
Pocieszę cię - w maju ściągnęłam żele po kilku latach regularnego ich robienia, byłam załamana stanem paznokci, ale rzeczywiście potrzebowały czasu
Kilka lat temu pomogło mi serum z Nowej Kosmetyki, "Na ratunek po hybrydzie". Jedyny minus, że miało bardzo specyficzny zapach, jak przyprawa Maggi, nie wiem czy dalej taki ma, ale uprzedzam, bo może dla kogoś to jest przeszkoda;)
-
Caroline_1508
- ŚpioszkiKenzo
Cześć dziewczyny. Ja polecam najzwyklejszy olejek rycynowy, ogólnie wcieranie olejków w wolnej chwili. Raz w tygodniu moczę gołe paznokcie w podgrzanej oliwie z oliwek z sokiem z cytryny. A paznokcie maluję odżywkami z manucurist, drogie ale mi się sprawdzają i długo trzymają. Na Ig polecam profil minimalisticmanicure, dużo fajnych polecanek paznokciowych.
Używałam długo odżywek Eveline, teraz przerzuciłam się na Regenerum (lakier) i bardzo fajnie się sprawdza, bo ma taki delikatnie różowo-bezlżowy odcień, trochę jak baza i mega wzmacnia paznokcie. Rosną długie i zdrowe.
Do opracowywania skórek używam tego preparatu Eveline w tubce, świetny produkt.
Do opracowywania skórek używam tego preparatu Eveline w tubce, świetny produkt.
-
aagacioraa
- Ciastko
Hej, ja również polecam utwardzacz Regenerum. U mnie wystarczy 1 warstwa i trzyma cały tydzień.
-
tupalskasara
- PsychoFanka
Polecam krem Onygen
-
unfaithfully
- Samarka