Start
Mój profil

Powrót do naturalnych paznokci po żelach/hybrydach

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
landrynkaa
Gacie z oceanu

Heart Powrót do naturalnych paznokci po żelach/hybrydach

Post autor: landrynkaa »

Cześć,

czy macie jakieś dobre polecajki kosmetyczno-pielęgnacyjne, które pomagają w odbudowaniu naturalnej płytki paznokcia po stylizacjach w salonach? Ściągnęłam ostatnio żele i mam totalnie papierowe paznokcie. Wiem, że przede wszystkim potrzebują one czasu, ale chciałabym im jakoś pomóc :(
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Sama po zdjęciu hybryd stosowałam lakiery wzmacniające płytkę paznokcia, chyba Eveline.
bezcialo
RoyalBaby

Post autor: bezcialo »

Polecam zaopatrzyć się w oliwkę do skórek i regularnie wmasowywać, u mnie to najbardziej pomaga
Czerwonacegla
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Czerwonacegla »

Ja używam odżywki z Senilac care oraz oliwki do skórek semilac flower essence, koleżanka mi jeszcze polecała taką jakby jogurtowa z pędzelkiem.
Pocieszę cię - w maju ściągnęłam żele po kilku latach regularnego ich robienia, byłam załamana stanem paznokci, ale rzeczywiście potrzebowały czasu :) myślałam że będę mieć jak papier kilka miesięcy, ale na początku lipca na pewno już były w dobrej kondycji.
elke56788
RoyalBaby

Post autor: elke56788 »

Kilka lat temu pomogło mi serum z Nowej Kosmetyki, "Na ratunek po hybrydzie". Jedyny minus, że miało bardzo specyficzny zapach, jak przyprawa Maggi, nie wiem czy dalej taki ma, ale uprzedzam, bo może dla kogoś to jest przeszkoda;)
Caroline_1508
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Caroline_1508 »

Cześć dziewczyny. Ja polecam najzwyklejszy olejek rycynowy, ogólnie wcieranie olejków w wolnej chwili. Raz w tygodniu moczę gołe paznokcie w podgrzanej oliwie z oliwek z sokiem z cytryny. A paznokcie maluję odżywkami z manucurist, drogie ale mi się sprawdzają i długo trzymają. Na Ig polecam profil minimalisticmanicure, dużo fajnych polecanek paznokciowych.
ML111
SkrzydełkaZhooters

Post autor: ML111 »

Używałam długo odżywek Eveline, teraz przerzuciłam się na Regenerum (lakier) i bardzo fajnie się sprawdza, bo ma taki delikatnie różowo-bezlżowy odcień, trochę jak baza i mega wzmacnia paznokcie. Rosną długie i zdrowe.
Do opracowywania skórek używam tego preparatu Eveline w tubce, świetny produkt.
aagacioraa
Ciastko

Post autor: aagacioraa »

Hej, ja również polecam utwardzacz Regenerum. U mnie wystarczy 1 warstwa i trzyma cały tydzień.
Endu25
Szpilson

Post autor: Endu25 »

Polecam serum Arcada - TC16, smarować w miarę regularnie i super pomaga w odbudowie naturalnej płytki. A jako odżywkę taka w lakierze stosowałam Regenerum.
tupalskasara
PsychoFanka

Post autor: tupalskasara »

Polecam krem Onygen
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

Endu25 pisze: wt wrz 30, 2025 11:06 am Polecam serum Arcada - TC16, smarować w miarę regularnie i super pomaga w odbudowie naturalnej płytki. A jako odżywkę taka w lakierze stosowałam Regenerum.
Arkade uwielbiam i rowniez moge polecic!