Wszystkie gatunki mile widziane, nowości, starocie... :D
Przyda się odświeżyć nasze biblioteczki na jesień, zimę
Dzięki za polecenia, sprawdzę na pewno
Nie czytałam "Niespokojnych ludzi", ale bardzo polecam trylogię Miasto Niedźwiedzia tego samego autora Fredrika Backmana. Jest też serial na HBO ale on kompletnie nie oddaje tego co jest w książkach. Czytając pierwszą część płakałam jak głupia bo jest tak napakowana emocjami, że trudno przejść obojętnie i sprawa zbrodni jest najmniej ważna w tych książkach. Backman jest też autorem " Mężczyzny imieniem Ove", tak samo świetna.
dzięki, zainteresuję się ww. trylogią! "Mężczyzna imieniem Ove" już czeka na mojej półceydnaa_ pisze: ↑ndz sty 12, 2025 2:53 pm Nie czytałam "Niespokojnych ludzi", ale bardzo polecam trylogię Miasto Niedźwiedzia tego samego autora Fredrika Backmana. Jest też serial na HBO ale on kompletnie nie oddaje tego co jest w książkach. Czytając pierwszą część płakałam jak głupia bo jest tak napakowana emocjami, że trudno przejść obojętnie i sprawa zbrodni jest najmniej ważna w tych książkach. Backman jest też autorem " Mężczyzny imieniem Ove", tak samo świetna.
Zgadzam się, książka mega, jednak ja byłam osobiście wkurzona na głównego bohatera. Wiem, że jego życie wyglądało tragicznie i miał wiele traum, ale miał wokół siebie naprawdę wartościowych ludzi i jakoś tak byłam zła na niego, że nie spróbował skorzystać z ich pomocyMonikaKowalczuk pisze: ↑pn gru 09, 2024 9:12 pm polecam „Małe życie” Hanyi Yanagihary – porusza trudne emocjonalnie kwestie i ukazuje, jak nasze decyzje mogą wpłynąć na nasze życie. Jeśli interesują Cię książki o ludziach, którzy mierzą się z trudnymi wyborami, to ta na pewno będzie wciągająca.