Wszystkie gatunki mile widziane, nowości, starocie... :D
Przyda się odświeżyć nasze biblioteczki na jesień, zimę
Dzięki za polecenia, sprawdzę na pewno
dzięki, zainteresuję się ww. trylogią! "Mężczyzna imieniem Ove" już czeka na mojej półceydnaa_ pisze: ↑ndz sty 12, 2025 2:53 pm Nie czytałam "Niespokojnych ludzi", ale bardzo polecam trylogię Miasto Niedźwiedzia tego samego autora Fredrika Backmana. Jest też serial na HBO ale on kompletnie nie oddaje tego co jest w książkach. Czytając pierwszą część płakałam jak głupia bo jest tak napakowana emocjami, że trudno przejść obojętnie i sprawa zbrodni jest najmniej ważna w tych książkach. Backman jest też autorem " Mężczyzny imieniem Ove", tak samo świetna.
Zgadzam się, książka mega, jednak ja byłam osobiście wkurzona na głównego bohatera. Wiem, że jego życie wyglądało tragicznie i miał wiele traum, ale miał wokół siebie naprawdę wartościowych ludzi i jakoś tak byłam zła na niego, że nie spróbował skorzystać z ich pomocyMonikaKowalczuk pisze: ↑pn gru 09, 2024 9:12 pm polecam „Małe życie” Hanyi Yanagihary – porusza trudne emocjonalnie kwestie i ukazuje, jak nasze decyzje mogą wpłynąć na nasze życie. Jeśli interesują Cię książki o ludziach, którzy mierzą się z trudnymi wyborami, to ta na pewno będzie wciągająca.