Start
Mój profil

Biseksualizm w związku

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Natka_wpadka
Mokra Włoszka

Biseksualizm w związku

Post autor: Natka_wpadka »

Hej!
Mam 26 lat i od ok 3 lat jestem świadomą swojej orientacji. Nigdy z dziewczyną nie byłam - jedynie się kilka razy całowałam. Zawsze związki i relacje z chłopakami. Nareszcie natrafiłam na partnera gdzie czuję się swobodnie, wspierana, zrozumiana i mogę być sobą… a to spowodowało, że moje poczucie chęci bliskości z drugą kobietą stało się większe.
Jestem zmieszana tą sytuacją. W mojej rodzinie raczej nikt nie akceptuje inności i chyba przez to się tyle broniłam odnośnie poznania swojej orientacji. Nie chodzi mi o trójkąty. Najlepszym rozwiązaniem (jak rozmawialiśmy z partnerem) to dwie pary, gdzie dziewczyny czasami spędzają ze sobą czas… no właśnie, ale gdzie takie poznać? Macie podobne doświadczenia/mysli?
Będę bardzo wdzięczna za podzielenie swym doświadczeniem 🫶🏻
kkaso9012
RoyalBaby

Post autor: kkaso9012 »

a skad jestes? :p. ogolnei sa portale randkowe, ale może jakbys byla z warszawy... to bym ci zaproponowala swoja pomoc? :D
Awatar użytkownika
Natka_wpadka
Mokra Włoszka

Post autor: Natka_wpadka »

kkaso9012 pisze: śr cze 11, 2025 11:15 am a skad jestes? :p. ogolnei sa portale randkowe, ale może jakbys byla z warszawy... to bym ci zaproponowala swoja pomoc? :D
Jeszcze na tę chwilę z Trójmiasta, ale propozycja kusząca :D
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

To mi się bardziej kojarzy z relacją swingerską, więc może w tę stronę? Możesz znaleźć zawsze parę, której granica kończy się na zbliżeniu i dopiero otwierają się na tej świat
klasowyklaun
Koczkodan

Post autor: klasowyklaun »

może zaproponuj facetowi trójkąt?
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Najlepiej przejść się do klubu swingerskiego. Są w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, na Śląsku, pod Krakowem i pod Gdańskiem. Są tam też imprezy o tematyce dla par i singielek albo właśnie LGBT+ friendly. Można znaleźć także na portalach erotycznych, ale tam jest dużo bajkopisarzy.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Lillak pisze: czw sie 07, 2025 11:31 am Najlepiej przejść się do klubu swingerskiego. Są w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, na Śląsku, pod Krakowem i pod Gdańskiem. Są tam też imprezy o tematyce dla par i singielek albo właśnie LGBT+ friendly. Można znaleźć także na portalach erotycznych, ale tam jest dużo bajkopisarzy.
Tak! I wcale nie musicie nic zrobić. Usiądźcie sobie przy barze, na lozy, możecie również obserwować co dzieje się w pokojach przez szybę. Może to Wam otworzy oczy
TerraBicicletta
Modna

Post autor: TerraBicicletta »

Yyy no dobra jesteś biseksualna, ale przecież biseksualizm nie wyklucza monogamiczności. Tobie się po prostu chce poliamorii, albo tak jak tu niektórzy piszą swingers.... to tak jakby facet hetero chciał mieć dwie babki naraz. W każdym razie, ja ci tutaj nie pomogę, bo dla mnie związek, gdzie jest więcej niż dwie osoby, to nie jest związek. Don't judge me!
TerraBicicletta
Modna

Post autor: TerraBicicletta »

Jedyne co mi się narzuca na myśl to to, że w waszym przypadku klub swingers chyba nie ma sensu. Ty pójdziesz w tango z babeczką, a co w tym czasie miałby robić twój facet z jej facetem?
piotrwasi
Ciastko

Post autor: piotrwasi »

Natka_wpadka pisze: śr cze 11, 2025 10:52 am Hej!
Mam 26 lat i od ok 3 lat jestem świadomą swojej orientacji. Nigdy z dziewczyną nie byłam - jedynie się kilka razy całowałam. Zawsze związki i relacje z chłopakami. Nareszcie natrafiłam na partnera gdzie czuję się swobodnie, wspierana, zrozumiana i mogę być sobą… a to spowodowało, że moje poczucie chęci bliskości z drugą kobietą stało się większe.
Jestem zmieszana tą sytuacją. W mojej rodzinie raczej nikt nie akceptuje inności i chyba przez to się tyle broniłam odnośnie poznania swojej orientacji. Nie chodzi mi o trójkąty. Najlepszym rozwiązaniem (jak rozmawialiśmy z partnerem) to dwie pary, gdzie dziewczyny czasami spędzają ze sobą czas… no właśnie, ale gdzie takie poznać? Macie podobne doświadczenia/mysli?
Będę bardzo wdzięczna za podzielenie swym doświadczeniem 🫶🏻
I twoj facet to akceptuje? Dla mnie to dziwny związek, praktycznie to samo jakbyś miała się spotkać z innym facetem za zgodą partnera. O ile fantazje na ten temat to jeszcze pół biedy, to jednak życie w takiej formie Wg mnie nie będzie zdrowe dla związku.
Wiem że ludzie z natury nie są monogamiczni, ale powinni być bo to najlepiej sprzyja zdrowym relacją do tego jest to akcent szacunku dla partnera, że skoro taka osoba decyduje się np. z Tobą mieszkac, starać się dla Ciebie, to dobrze byłoby aby być wierna takiej jednej osobie. Ludzie nie mają dobrych wzorcow poligamicznych, to się po prostu nie sprawdzą w większości przypadków, generuje zazdrość i niezdrowe emocje u płci przeciwnej nawet jeśli wyraza zgodę, czasami może bać się zabraniać z obawy, że go zostawisz. Może wyobraz sobie jakbys się poczula gdyby Twój facet się Ciebie zapytał czy może spotykać się w celach intymnych z drugim chłopem... ty sobie będziesz siedziec, być może czasem bedziesz mieć nawet dola a on będzie w tym czasie zaliczał i doznawal orgazmu z jakimś typem, kiedy to powinien być obok Ciebie i starać się poprawić Twój humor. Nie przeszkadzało by Ci to? Jesli nie, to podziwiam.
Inna sprawa jeśli nie deklarujesz nikomu miłości, i tylko skaczesz z kwiatka na kwiatek, takie coś jestem w stanie szybciej zrozumieć niż bycie w związku i zezwalanie na skoki w bok, jak Denis z Sandra...