Green flag
- męski (!!!!) nie mówie o wyglądzie już typowo ale o tym żeby umiał cokolwiek zrobić w domu, naprawić cokolwiek a nie od razu fachowca zamawiać

- nie jest cipą i nie boję się z nim wyjśc na miasto (nie mówie że ma być patusem i się napieprzać na każdym rogu)
- dobrze wypowiada się o mamie, siostrze, ex, ogólnie ma szacunek do kobiety
- ma prawo jazdy
- nie jest sierotą życiową, i nie marze się ciągle i nie narzeka na wszystko tylko stara się radzić sobie z problemami i je rozwiązywać
- jest pomocny i wspiera mnie w moich decyzjach a nie "rób sobie co chcesz"
- proponuje wyjścia i wykazuje się jakąś inicjatywą w związku a nie tylko ja coś wymyślam i organizuje
- jest pracowity tzn. pracuje na siebie, ma swoje pieniądze a nie w wieku 20 paru lat siedzi na utrzymaniu rodziców
- ma plan na siebie i swoją/naszą przyszłość
- szanuje mnie po alkoholu
- nie ma we mnie wyjebane jak wyjdzie z kolegami - nie mówię ze ma siedzieć stale ze mną na telefonie ale nie wyłącza lokalizacji i chociaż mówi gdzie wychodzi, z kim i o której zamierza wrócić a nie ja martwię się całą noc bo on nie odpisuje i ma mnie gdzieś (wystarczy dać znak życia)
- lubi zwierzaki i dba o nie
- nie jest nudziarzem tzn. nie siedzi całe dnie i nie gra na kompie a lubi spędzać czas na świezym powietrzu, poza domem jakiś spacer itp
- robi mi małe niespodzianki
Red flag:
- sierota życiowa co ciągle śpi, gra z kumplami
- maminsynek co bez mamusi nie przeżyłby dnia, i tutaj szacunek do mamy jest ważny, najważniejszy aczkolwiek jeśli chłop stawia mamę wysoko ponad mnie a jesteśmy już na zaawansowanym etapie związku to dla mnie red flag bo wiem że od cyca mamy się nie odklei i będziemy żyli wspólnie we trójkę
- chwali się ile to lasek nie zaliczył itp. wyzywa swoje byłe bądź dziewczyny z którymi miał styczność
- jest agresywny w stosunku do mnie zarówno słownie jak i fizycznie
- nie broni mnie jako swojej kobiety gdy ktoś mnie obraża np.
- ciągle czeka aż ja coś wymyśle i zaplanuje
- jest hipokrytą
- nie da sobie nic przetłumaczyć, tylko on ma rację i koniec kropka
- śmieje się z osób słabszych, biedniejszych
- w dupie ma moje zdanie, wyśmiewa mnie i wytyka np. kompleksy, nie zważa na słowa to co mówi