Sprawa ojca i córki ze wsi Czerniki
Moderator: verysweetcherryRe: Sprawa ojca i córki ze wsi Czerniki
Gen kaszubski, nie znałam. Brak słów
- SmokAnalog
- 120mkw
Z tobą akurat nie zamierzam dyskutować, bo i tak odwrócisz kota ogonem, jak powyżej i jak zazwyczaj. Interesują mnie argumenty innych, którzy wyraźnie zmniejszają wagę przewinienia Pauliny.PrzemoKondratowicz pisze: ↑pn lip 28, 2025 8:45 pm A co to ma do rzeczy? Gdyby chłopca gwalcila własna matka od dzieciaka a on by się z nią pozbywał dzieci to mówiłbym to samo. Skąd ta obsesja genitaliów?
Też mnie zastanawia to, że przecież w szkole czy poza nią pewnie miała jakieś koleżanki… nie rozmawiały o chłopakach, pierwszych pocałunkach, pierwszej inicjacji keksualnej? Co z social mediami? Czy ojciec tak jej sprał mózg, czy miała jakieś zaburzenia, że nie było dla niej dziwne współżycie z ojcem, zabijanie własnych dzieci?
Offtop: mam przyjaciółkę która została półsierotą, gdy wchodziła w okres dojrzewania. Było widać później, że miała potrzebę „kobiecej ręki”, o wiele rzeczy dopytywała koleżanki, czy ich mamy. Czy Paulina tej potrzeby nie miała?
Offtop: mam przyjaciółkę która została półsierotą, gdy wchodziła w okres dojrzewania. Było widać później, że miała potrzebę „kobiecej ręki”, o wiele rzeczy dopytywała koleżanki, czy ich mamy. Czy Paulina tej potrzeby nie miała?
- MamFajnyNick
- Naczelny Zapierdalacz
Info
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- MamFajnyNick
- Naczelny Zapierdalacz
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Od 19 lat ? To chyba jakiś blad, ona mialaby 2 lata od czasu kiedy zacząłby ją wykorzystywać. Jaki patol z niego, dramat
-
Stillasatree
- Koczkodan
Właśnie też zwróciłam na to uwagę, chyba że miał starsze córki, które też molestował, te które uciekły, ale no z tekstu wynika, że to o tą jedną chodzi
Faktycznie, wiec byc moze to chodzi o te starsze. Niepojęty ogrom patologii, ile to sie u ludzi pod nosem dzieje, a nikt nie zareagujeStillasatree pisze: ↑śr sie 06, 2025 10:49 am Właśnie też zwróciłam na to uwagę, chyba że miał starsze córki, które też molestował, te które uciekły, ale no z tekstu wynika, że to o tą jedną chodzi
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Przecież on miał też dziecko ze starszą córką
Niech zdechnie w więzieniu ta patologia, oboje.
- MamFajnyNick
- Naczelny Zapierdalacz
-
heeheegypt
- RoyalBaby
Ja jebens... To się po prostu w głowie nie mieści...
I pomyśleć ze tym dzieciom NIKT nie pomógł pomimo że ludzie i służby wiedzieli że tam się źle dzieje.MamFajnyNick pisze: ↑śr sie 06, 2025 1:47 pm Tak sąsiedzi o tym mówili, że od małego wykorzystywał córki bo ta matka się skarżyła po ludziach. To jest tak obrzydliwe, że brak mi słów.
Wszystkie dzieci powinny dostać odszkodowania od państwa bo nie uzyskały pomocy kiedy jej najbardziej potrzebowały a powinny bo od tego jest policja, opieka społeczna, szkoła czy nawet kościoł!
Mam nadzieję że tego starego zboczenca w więzieniu adekwatnie potraktują i będzie się modlił o śmierć
Mówisz o odszkodowaniach od nas wszystkich? Państwo nie ma swoich pieniędzy. A żaden pracownik, urzędnik, policjant nie dostanie indywidualnych zarzutów.Marti37 pisze: ↑śr sie 06, 2025 11:13 pm I pomyśleć ze tym dzieciom NIKT nie pomógł pomimo że ludzie i służby wiedzieli że tam się źle dzieje.
Wszystkie dzieci powinny dostać odszkodowania od państwa bo nie uzyskały pomocy kiedy jej najbardziej potrzebowały a powinny bo od tego jest policja, opieka społeczna, szkoła czy nawet kościoł!
Mam nadzieję że tego starego zboczenca w więzieniu adekwatnie potraktują i będzie się modlił o śmierć
Mnie ruszają też te opowieści sąsiadów. Jak szambo wybiło, to nagle podają tyle szczegółów, kto jadł kotleta, kto kaszę itd. Wstrętne stare świętojebliwe plotkary.
Zadnemu z sasiadow nie przyszlo do glowy tego zglosic jezeli nawet matka skarzyla sie obcym ludziom?Marti37 pisze: ↑śr sie 06, 2025 11:13 pm I pomyśleć ze tym dzieciom NIKT nie pomógł pomimo że ludzie i służby wiedzieli że tam się źle dzieje.
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Błędne założenie, że każda dziewczynka ma w szkole koleżanki. Dzieci z głęboko patologicznych środowisk często mają problemy z nawiązywaniem normalnych kontaktów z rówieśnikami. Tu mówimy o dziewczynce, której matka zapiła się na śmierć, do której ojciec dobierał się od małego, a rodzeństwo pouciekało albo jest upośledzone. Możliwe, że z powodu swojej trudnej sytuacji w domu miała tendencje bardziej do izolowania się w szkole, niż do nawiązywania przyjaźni i plotkowania na babskie tematy.Snufkin pisze: ↑wt lip 29, 2025 3:39 pm Też mnie zastanawia to, że przecież w szkole czy poza nią pewnie miała jakieś koleżanki… nie rozmawiały o chłopakach, pierwszych pocałunkach, pierwszej inicjacji keksualnej? Co z social mediami? Czy ojciec tak jej sprał mózg, czy miała jakieś zaburzenia, że nie było dla niej dziwne współżycie z ojcem, zabijanie własnych dzieci?
Z jej profilu na Facebooku też nie bije otwartość i towarzyskość, tylko typowy profil zamkniętej w sobie dziewczyny która dodaje obrazki zwierząt z neta na zdjęcie profilowe.
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Jeszcze dodam tylko, że nie zawsze dzieci, którym zabrakło matek, potrzebują kobiecej ręki z innej strony, bo czasami takie dzieci stoją w opozycji do tej potrzeby, negują ją, zaprzeczają jej, izolują się, potrafią być opryskliwe lub nawet zareagować agresją na próby zbliżenia się do nich. Co trochę pokrywa się z tym, że Paulina była pyskata w stosunku do sąsiadów, którzy interesowali się ich sytuacją.
Co do tego, że Paulina mogła uciec tak jak rodzeństwo, a tego nie zrobiła, to jest w psychologii coś takiego jak wyuczona bezradność, czyli stan, w którym człowiek po wielokrotnym doświadczaniu sytuacji, w których jego działania nie przynoszą efektu (bo była dzieckiem, które nie miało za bardzo jak się bronić), przestaje podejmować próby zmiany swojej sytuacji, nawet gdy realnie ma już taką możliwość (bo później była już pełnoletnia). Moim zdaniem w jej przypadku na tę bezradność nałożyły się lata przemocy, izolacji i psychicznego zniewolenia, co mogło całkowicie zniekształcić jej postrzeganie rzeczywistości oraz możliwość ucieczki.
W dodatku ta dziewczyna nie wydaje mi się być całkowicie w normie intelektualnej, ale to już moja własna opinia, być może się mylę.
Co do tego, że Paulina mogła uciec tak jak rodzeństwo, a tego nie zrobiła, to jest w psychologii coś takiego jak wyuczona bezradność, czyli stan, w którym człowiek po wielokrotnym doświadczaniu sytuacji, w których jego działania nie przynoszą efektu (bo była dzieckiem, które nie miało za bardzo jak się bronić), przestaje podejmować próby zmiany swojej sytuacji, nawet gdy realnie ma już taką możliwość (bo później była już pełnoletnia). Moim zdaniem w jej przypadku na tę bezradność nałożyły się lata przemocy, izolacji i psychicznego zniewolenia, co mogło całkowicie zniekształcić jej postrzeganie rzeczywistości oraz możliwość ucieczki.
W dodatku ta dziewczyna nie wydaje mi się być całkowicie w normie intelektualnej, ale to już moja własna opinia, być może się mylę.
- MamFajnyNick
- Naczelny Zapierdalacz
Ależ owszem, państwo ma "swoje pieniadze", z naszych podatków między innymi, ale ma. Nazywamy je finansami publicznymi. Kaze panstwo ma zaplanowany budżet (no, kazde w miarę cywilizowane) i to nie jest tak, ze jak panstwo wyplaci komus odszkodowanie, to babcia Halinka z Pcimia przestanie dostawac rentę. Demagogią jest twierdzenie, że jest inaczej. Wiesz, urzędnik panstwowy nie może sobie kupić prywatnego samochodu za publiczne pieniądze, tłumacząc, że to przecież jego. I tak, jeśli panstwo zawala na całej linii, to powinno płacić.Ddd.... pisze: ↑pt sie 08, 2025 6:46 am Mówisz o odszkodowaniach od nas wszystkich? Państwo nie ma swoich pieniędzy. A żaden pracownik, urzędnik, policjant nie dostanie indywidualnych zarzutów.
Mnie ruszają też te opowieści sąsiadów. Jak szambo wybiło, to nagle podają tyle szczegółów, kto jadł kotleta, kto kaszę itd. Wstrętne stare świętojebliwe plotkary.