Start
Mój profil

Sprawa ojca i córki ze wsi Czerniki

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

Re: Sprawa ojca i córki ze wsi Czerniki

Post autor: EmEm »

Gen kaszubski, nie znałam. Brak słów
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

PrzemoKondratowicz pisze: pn lip 28, 2025 8:45 pm A co to ma do rzeczy? Gdyby chłopca gwalcila własna matka od dzieciaka a on by się z nią pozbywał dzieci to mówiłbym to samo. Skąd ta obsesja genitaliów?
Z tobą akurat nie zamierzam dyskutować, bo i tak odwrócisz kota ogonem, jak powyżej i jak zazwyczaj. Interesują mnie argumenty innych, którzy wyraźnie zmniejszają wagę przewinienia Pauliny.
Snufkin
Mokra Włoszka

Post autor: Snufkin »

Też mnie zastanawia to, że przecież w szkole czy poza nią pewnie miała jakieś koleżanki… nie rozmawiały o chłopakach, pierwszych pocałunkach, pierwszej inicjacji keksualnej? Co z social mediami? Czy ojciec tak jej sprał mózg, czy miała jakieś zaburzenia, że nie było dla niej dziwne współżycie z ojcem, zabijanie własnych dzieci?
Offtop: mam przyjaciółkę która została półsierotą, gdy wchodziła w okres dojrzewania. Było widać później, że miała potrzebę „kobiecej ręki”, o wiele rzeczy dopytywała koleżanki, czy ich mamy. Czy Paulina tej potrzeby nie miała?
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Post autor: dutchess »

Skojarzyło mi się z tą sprawą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

dutchess pisze: wt lip 29, 2025 6:48 pm Skojarzyło mi się z tą sprawą
No tylko ze to nie jest do końca prawda, to nie jest jego adoptowana córka. Był partnerem jej matki adopcyjnej i w tym czasie miał romans z nią
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Po 1 to Woody to nie był jej biologiczny ojciec, chociaż brał udział w jej wychowaniu, a po 2 nie zabijali swoich dzieci. Więc nie ma porównania.
Awatar użytkownika
Lilianova
Gacie z oceanu

Post autor: Lilianova »

Mooniaa pisze: śr lip 30, 2025 8:15 am Po 1 to Woody to nie był jej biologiczny ojciec, chociaż brał udział w jej wychowaniu, a po 2 nie zabijali swoich dzieci. Więc nie ma porównania.
Ale dalej to obleśne. Child grooming
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Oczywiście, nie twierdzę, że nie.
Ale jednak tu skala jest bardziej porażająca, kazirodztwo, morderstwa dzieci i ogólna patolologia. Straszne to i nie do pomyślenia.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Post autor: dutchess »

Lilianova pisze: śr lip 30, 2025 12:05 pm Ale dalej to obleśne. Child grooming
Dostrzegam podobieństwo dokładnie w tym zakresie, o to mi chodziło
Awatar użytkownika
MamFajnyNick
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: MamFajnyNick »

Info
Awatar użytkownika
MamFajnyNick
Naczelny Zapierdalacz

.
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

MamFajnyNick pisze: śr sie 06, 2025 9:48 amInfo
Od 19 lat ? To chyba jakiś blad, ona mialaby 2 lata od czasu kiedy zacząłby ją wykorzystywać. Jaki patol z niego, dramat :/
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

Arzena pisze: śr sie 06, 2025 10:18 am Od 19 lat ? To chyba jakiś blad, ona mialaby 2 lata od czasu kiedy zacząłby ją wykorzystywać. Jaki patol z niego, dramat :/
Właśnie też zwróciłam na to uwagę, chyba że miał starsze córki, które też molestował, te które uciekły, ale no z tekstu wynika, że to o tą jedną chodzi
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

Stillasatree pisze: śr sie 06, 2025 10:49 am Właśnie też zwróciłam na to uwagę, chyba że miał starsze córki, które też molestował, te które uciekły, ale no z tekstu wynika, że to o tą jedną chodzi
Faktycznie, wiec byc moze to chodzi o te starsze. Niepojęty ogrom patologii, ile to sie u ludzi pod nosem dzieje, a nikt nie zareaguje
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Przecież on miał też dziecko ze starszą córką
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

Post autor: EmEm »

MamFajnyNick pisze: śr sie 06, 2025 9:48 am.
Niech zdechnie w więzieniu ta patologia, oboje.
Awatar użytkownika
MamFajnyNick
Naczelny Zapierdalacz

Arzena pisze: śr sie 06, 2025 10:18 am Od 19 lat ? To chyba jakiś blad, ona mialaby 2 lata od czasu kiedy zacząłby ją wykorzystywać. Jaki patol z niego, dramat :/
Tak sąsiedzi o tym mówili, że od małego wykorzystywał córki bo ta matka się skarżyła po ludziach. To jest tak obrzydliwe, że brak mi słów.
heeheegypt
RoyalBaby

Post autor: heeheegypt »

Ja jebens... To się po prostu w głowie nie mieści...
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

MamFajnyNick pisze: śr sie 06, 2025 1:47 pm Tak sąsiedzi o tym mówili, że od małego wykorzystywał córki bo ta matka się skarżyła po ludziach. To jest tak obrzydliwe, że brak mi słów.
I pomyśleć ze tym dzieciom NIKT nie pomógł pomimo że ludzie i służby wiedzieli że tam się źle dzieje.
Wszystkie dzieci powinny dostać odszkodowania od państwa bo nie uzyskały pomocy kiedy jej najbardziej potrzebowały a powinny bo od tego jest policja, opieka społeczna, szkoła czy nawet kościoł!
Mam nadzieję że tego starego zboczenca w więzieniu adekwatnie potraktują i będzie się modlił o śmierć
Ddd....
Bransoletka50k

Post autor: Ddd.... »

Marti37 pisze: śr sie 06, 2025 11:13 pm I pomyśleć ze tym dzieciom NIKT nie pomógł pomimo że ludzie i służby wiedzieli że tam się źle dzieje.
Wszystkie dzieci powinny dostać odszkodowania od państwa bo nie uzyskały pomocy kiedy jej najbardziej potrzebowały a powinny bo od tego jest policja, opieka społeczna, szkoła czy nawet kościoł!
Mam nadzieję że tego starego zboczenca w więzieniu adekwatnie potraktują i będzie się modlił o śmierć
Mówisz o odszkodowaniach od nas wszystkich? Państwo nie ma swoich pieniędzy. A żaden pracownik, urzędnik, policjant nie dostanie indywidualnych zarzutów.

Mnie ruszają też te opowieści sąsiadów. Jak szambo wybiło, to nagle podają tyle szczegółów, kto jadł kotleta, kto kaszę itd. Wstrętne stare świętojebliwe plotkary.
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

Marti37 pisze: śr sie 06, 2025 11:13 pm I pomyśleć ze tym dzieciom NIKT nie pomógł pomimo że ludzie i służby wiedzieli że tam się źle dzieje.
Zadnemu z sasiadow nie przyszlo do glowy tego zglosic jezeli nawet matka skarzyla sie obcym ludziom?
xoseraphina
FejkTiffany

Post autor: xoseraphina »

Snufkin pisze: wt lip 29, 2025 3:39 pm Też mnie zastanawia to, że przecież w szkole czy poza nią pewnie miała jakieś koleżanki… nie rozmawiały o chłopakach, pierwszych pocałunkach, pierwszej inicjacji keksualnej? Co z social mediami? Czy ojciec tak jej sprał mózg, czy miała jakieś zaburzenia, że nie było dla niej dziwne współżycie z ojcem, zabijanie własnych dzieci?
Offtop: mam przyjaciółkę która została półsierotą, gdy wchodziła w okres dojrzewania. Było widać później, że miała potrzebę „kobiecej ręki”, o wiele rzeczy dopytywała koleżanki, czy ich mamy. Czy Paulina tej potrzeby nie miała?
Błędne założenie, że każda dziewczynka ma w szkole koleżanki. Dzieci z głęboko patologicznych środowisk często mają problemy z nawiązywaniem normalnych kontaktów z rówieśnikami. Tu mówimy o dziewczynce, której matka zapiła się na śmierć, do której ojciec dobierał się od małego, a rodzeństwo pouciekało albo jest upośledzone. Możliwe, że z powodu swojej trudnej sytuacji w domu miała tendencje bardziej do izolowania się w szkole, niż do nawiązywania przyjaźni i plotkowania na babskie tematy.
Z jej profilu na Facebooku też nie bije otwartość i towarzyskość, tylko typowy profil zamkniętej w sobie dziewczyny która dodaje obrazki zwierząt z neta na zdjęcie profilowe.
xoseraphina
FejkTiffany

Post autor: xoseraphina »

Jeszcze dodam tylko, że nie zawsze dzieci, którym zabrakło matek, potrzebują kobiecej ręki z innej strony, bo czasami takie dzieci stoją w opozycji do tej potrzeby, negują ją, zaprzeczają jej, izolują się, potrafią być opryskliwe lub nawet zareagować agresją na próby zbliżenia się do nich. Co trochę pokrywa się z tym, że Paulina była pyskata w stosunku do sąsiadów, którzy interesowali się ich sytuacją.
Co do tego, że Paulina mogła uciec tak jak rodzeństwo, a tego nie zrobiła, to jest w psychologii coś takiego jak wyuczona bezradność, czyli stan, w którym człowiek po wielokrotnym doświadczaniu sytuacji, w których jego działania nie przynoszą efektu (bo była dzieckiem, które nie miało za bardzo jak się bronić), przestaje podejmować próby zmiany swojej sytuacji, nawet gdy realnie ma już taką możliwość (bo później była już pełnoletnia). Moim zdaniem w jej przypadku na tę bezradność nałożyły się lata przemocy, izolacji i psychicznego zniewolenia, co mogło całkowicie zniekształcić jej postrzeganie rzeczywistości oraz możliwość ucieczki.
W dodatku ta dziewczyna nie wydaje mi się być całkowicie w normie intelektualnej, ale to już moja własna opinia, być może się mylę.
Awatar użytkownika
MamFajnyNick
Naczelny Zapierdalacz

dejwor pisze: sob sie 09, 2025 2:21 am Zadnemu z sasiadow nie przyszlo do glowy tego zglosic jezeli nawet matka skarzyla sie obcym ludziom?
Z tego co czytałam: Były zgłoszenia do Instytucji od lat, ale wszystko było umarzane.
Qluska
Skarpeta Rakieta

Post autor: Qluska »

Ddd.... pisze: pt sie 08, 2025 6:46 am Mówisz o odszkodowaniach od nas wszystkich? Państwo nie ma swoich pieniędzy. A żaden pracownik, urzędnik, policjant nie dostanie indywidualnych zarzutów.

Mnie ruszają też te opowieści sąsiadów. Jak szambo wybiło, to nagle podają tyle szczegółów, kto jadł kotleta, kto kaszę itd. Wstrętne stare świętojebliwe plotkary.
Ależ owszem, państwo ma "swoje pieniadze", z naszych podatków między innymi, ale ma. Nazywamy je finansami publicznymi. Kaze panstwo ma zaplanowany budżet (no, kazde w miarę cywilizowane) i to nie jest tak, ze jak panstwo wyplaci komus odszkodowanie, to babcia Halinka z Pcimia przestanie dostawac rentę. Demagogią jest twierdzenie, że jest inaczej. Wiesz, urzędnik panstwowy nie może sobie kupić prywatnego samochodu za publiczne pieniądze, tłumacząc, że to przecież jego. I tak, jeśli panstwo zawala na całej linii, to powinno płacić.