Start
Mój profil

Podpalenie człowieka przez księdza

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Podpalenie człowieka przez księdza

Post autor: gunernialne »

Nowa sprawa na Mazowszu. Zginął człowiek zaatakowany siekierą a następnie podpalony. Świadek znalazł go jeszcze płonącego. Obok kanister i narzędzie zbrodni. W tle oddalający się samochód. W sprawie zatrzymany ksiądz - myśliwy dysponujący bronią
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

gunernialne pisze: pt lip 25, 2025 7:28 pm Nowa sprawa na Mazowszu. Zginął człowiek zaatakowany siekierą a następnie podpalony. Świadek znalazł go jeszcze płonącego. Obok kanister i narzędzie zbrodni. W tle oddalający się samochód. W sprawie zatrzymany ksiądz - myśliwy dysponujący bronią
Podobno się przyznał … w tle konflikt o pieniądze wg faktu
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

przesunął go za karę do innej parafii i będzie git.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

berry blast pisze: pt lip 25, 2025 9:15 pm przesunął go za karę do innej parafii i będzie git.
Kto go przesunął? 🙄
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Limonene pisze: pt lip 25, 2025 10:38 pm Kto go przesunął? 🙄
przesuną? jezu, nikt nie powiedział ze kobieta nie może mieć problemu z końcówką xD
Awatar użytkownika
katarzynarmong
Tritonotti

Post autor: katarzynarmong »

Kolejny związany z polowaniem na zwierzęta zostaje mordercą... Przeraża mnie to. Kiedy ktoś w końcu weźmie się za wszystkich ludzi z pozwoleniami na broń i wprowadzi coroczne badania psychologiczne? Dla mnie to przerażające jak ten temat jest w Polsce przemilczany. A mamy mnóstwo ludzi z pozwoleniem na broń wydanym jeszcze za czasów PRLu i nikt ich nie sprawdza, czy są jeszcze zdrowi na umyśle. A potem dochodzi do tragedii...
but I was absolutely broken inside
Antoninamagdalena
Tritonotti

Post autor: Antoninamagdalena »

Skad wiadomo że związany z polowaniem na zwierzęta?
Awatar użytkownika
katarzynarmong
Tritonotti

PrzemoKondratowicz pisze: pt lip 25, 2025 10:57 pm Według moich facebookowych informacji tak
Nieee, to zbieżność nazwisk! To nie ten ksiądz

Zatrzymany ksiądz ma 60 lat, był proboszczem w Przypkach, jest księdzem od 1992
Kjjjhjjj
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Kjjjhjjj »

Nie, to nie on
Awatar użytkownika
katarzynarmong
Tritonotti

Antoninamagdalena pisze: pt lip 25, 2025 10:52 pm Skad wiadomo że związany z polowaniem na zwierzęta?
Jest na liście członków jednego koła łowieckiego w mazowieckim.
kittycat98
RoyalBaby

Post autor: kittycat98 »

Ten ksiądz odprawiał mszę pogrzebową mojej babci w lutym. Nie jestem specjalnie wierzącą osobą, ale była to najbardziej żenująca msza w jakiej brałam udział. Kazanie polegało głównie na gnojeniu osób, które nie chodzą do kościoła na co dzień, mówieniu, że wszyscy spłoniemy w piekle, bo nie mamy Jezusa w sercu na co dzień, tylko dopiero wtedy jak ktoś nam umiera. Że nigdy nie spotkamy się ze zmarłą w Niebie, bo grzeszymy. Najbardziej mnie wkur*iło to, że dziadek naprawdę dużo zapłacił temu bydlakowi za to pier*olenie. Przepraszam za język, ale to trudny dla mnie temat.
O ironio, może ja spłonę w piekle, ale on zgnije w więzieniu (a potem zgodnie z własnymi wierzeniami - spłonie razem ze mną, grzesznicą).
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

katarzynarmong pisze: pt lip 25, 2025 11:00 pm Nieee, to zbieżność nazwisk! To nie ten ksiądz

Zatrzymany ksiądz ma 60 lat, był proboszczem w Przypkach, jest księdzem od 1992
Kurde to chyba jest dużo księdzu o tym samym imieniu i nazwisku bo mi wysłali kogoś kto miał święcenia w 1999
Awatar użytkownika
katarzynarmong
Tritonotti

PrzemoKondratowicz pisze: pt lip 25, 2025 11:12 pm Kurde to chyba jest dużo księdzu o tym samym imieniu i nazwisku bo mi wysłali kogoś kto miał święcenia w 1999
Ten zatrzymany nie ma swojego artykułu na wikipedii, generalnie to taki raczej ksiądz bez osiągnięć w tym katolickim świecie. Jego największe dotychczasowe osiągnięcia to upolowane zwierzęta xd
Awatar użytkownika
katarzynarmong
Tritonotti

kittycat98 pisze: pt lip 25, 2025 11:10 pm Ten ksiądz odprawiał mszę pogrzebową mojej babci w lutym. Nie jestem specjalnie wierzącą osobą, ale była to najbardziej żenująca msza w jakiej brałam udział. Kazanie polegało głównie na gnojeniu osób, które nie chodzą do kościoła na co dzień, mówieniu, że wszyscy spłoniemy w piekle, bo nie mamy Jezusa w sercu na co dzień, tylko dopiero wtedy jak ktoś nam umiera. Że nigdy nie spotkamy się ze zmarłą w Niebie, bo grzeszymy. Najbardziej mnie wkur*iło to, że dziadek naprawdę dużo zapłacił temu bydlakowi za to pier*olenie. Przepraszam za język, ale to trudny dla mnie temat.
O ironio, może ja spłonę w piekle, ale on zgnije w więzieniu (a potem zgodnie z własnymi wierzeniami - spłonie razem ze mną, grzesznicą).
Strasznie Ci współczuję, że podczas pożegnania swojej babci musiałaś słuchać takiego pierdolenia... Dla mnie to jeden z najgorszych sortów kapłanów - najczęściej ci, którzy straszą piekłem i gardzą ludźmi, którzy nie biegną ciągle do ławki w kościele i nie rzucają na tace okazuja się złymi ludźmi, dużo dużo gorszymi niż osoby, o których mówili z pogardą tylko dlatego, że nie było ich w kościółku. Nie generalizuje, bo znam dużo naprawdę świetnych księży, z powołaniem, z pasją i otwartością do drugiego człowieka,... Ale jest ich za mało. Bardzo często spotyka się tych wszystkich staruchów grożących z ambony
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

kittycat98 pisze: pt lip 25, 2025 11:10 pm Ten ksiądz odprawiał mszę pogrzebową mojej babci w lutym. Nie jestem specjalnie wierzącą osobą, ale była to najbardziej żenująca msza w jakiej brałam udział. Kazanie polegało głównie na gnojeniu osób, które nie chodzą do kościoła na co dzień, mówieniu, że wszyscy spłoniemy w piekle, bo nie mamy Jezusa w sercu na co dzień, tylko dopiero wtedy jak ktoś nam umiera. Że nigdy nie spotkamy się ze zmarłą w Niebie, bo grzeszymy. Najbardziej mnie wkur*iło to, że dziadek naprawdę dużo zapłacił temu bydlakowi za to pier*olenie. Przepraszam za język, ale to trudny dla mnie temat.
też wierząca nie jestem, ale wierzę że dla takich jak on jest osobny kocioł w piekle
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

katarzynarmong pisze: pt lip 25, 2025 11:16 pm Ten zatrzymany nie ma swojego artykułu na wikipedii, generalnie to taki raczej ksiądz bez osiągnięć w tym katolickim świecie. Jego największe dotychczasowe osiągnięcia to upolowane zwierzęta xd
To ktoś mi wysyłał jakiegoś profesora
Edkn
Skarpeta Rakieta

Post autor: Edkn »

Oświadczenie bp Galbasa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zzz
Szarlotta

Post autor: zzz »

Edkn pisze: sob lip 26, 2025 2:04 am Oświadczenie bp Galbasa.
Zaraz zaraz, to chyba ten ksiądz i co najwyżej jego przełożony powinni prosić o jakieś wybaczenie, a nie wierni?
Edkn
Skarpeta Rakieta

Post autor: Edkn »

Biskup napisał, że błaga o wybaczenie.
Generalnie podoba mi się to oświadczenie bo pierwszy raz ktoś wziął odpowiedzialność za coś złego. KEP przeważnie unika takich konkretnych komunikatów wprost.
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

zzz pisze: sob lip 26, 2025 8:01 am Zaraz zaraz, to chyba ten ksiądz i co najwyżej jego przełożony powinni prosić o jakieś wybaczenie, a nie wierni?
Biskup napisał, że błaga Boga i ludzi o wybaczenie. Że wszyscy księża błagają, nie że wierni mają prosić. Generalnie z tego oświadczenia wynika, że jest zdruzgotany i czuje się odpowiedzialny, bo to jego ksiądz tego dokonał. W moim odczuciu wybija z tego oświadczenia prawdziwy żal.
Treflik
Srebrna Kropeczka

Post autor: Treflik »

Znałam ks Adriana zanim został biskupem, zawsze był człowiekiem...i widzę nim pozostał, mimo mojego antyklerykalizmu wierzę, że on się tym naprawdę przejął...
zzz
Szarlotta

Post autor: zzz »

Mea culpa, faktycznie on zwrócił się nie do wiernych, a do księży diecezjalnych, zmyliło mnie to "siostry i bracia". Niemniej dalej - czemu to ci inni księża mają prosić o wybaczenie i pokutować (!) z powodu czynów innej osoby, tego nie rozumiem ni w ząb. Może to jakieś religijne zawiłości, dla mnie niesprawiedliwe i niepojęte.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

To gdzie ten biskup miał głowę, kiedy dochodziły go słuchy o tym, że ten klecha to czub?
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Post autor: gunernialne »

Te siekierę może jeszcze można tłumaczyć afektem, ale podpalenie ciała po fakcie to już czysta premedytacja.
Mieszkańcy parafii wypowiadają się o nim bezwzględnie. Nie raz kierowali skargi na jego zachowanie. Jak widać bez skutku skoro tyle lat ich tam terroryzował
Lea88
RealDiamond

Post autor: Lea88 »

Przycupne tu, bo ksiądz jest z parafii koło mojej działki... Nie znam sprawy, ale chętnie poczytam...Masakra co to za człowiek. Mam wyrażanie, że tu nie same pieniądze grały rolę. Na wsiach dzieją się różne rzeczy i ludzi o nich wiedzą..są wbrew pozorom też możliwości większe niż w mieście jeśli chodzi o finanse.