Podpalenie człowieka przez księdza
Moderator: verysweetcherry- gunernialne
- Szpilson
Podpalenie człowieka przez księdza
Nowa sprawa na Mazowszu. Zginął człowiek zaatakowany siekierą a następnie podpalony. Świadek znalazł go jeszcze płonącego. Obok kanister i narzędzie zbrodni. W tle oddalający się samochód. W sprawie zatrzymany ksiądz - myśliwy dysponujący bronią
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Podobno się przyznał … w tle konflikt o pieniądze wg faktugunernialne pisze: ↑pt lip 25, 2025 7:28 pm Nowa sprawa na Mazowszu. Zginął człowiek zaatakowany siekierą a następnie podpalony. Świadek znalazł go jeszcze płonącego. Obok kanister i narzędzie zbrodni. W tle oddalający się samochód. W sprawie zatrzymany ksiądz - myśliwy dysponujący bronią
- berry blast
- Kciuk
przesunął go za karę do innej parafii i będzie git.
Kto go przesunął?
- berry blast
- Kciuk
- katarzynarmong
- Tritonotti
Kolejny związany z polowaniem na zwierzęta zostaje mordercą... Przeraża mnie to. Kiedy ktoś w końcu weźmie się za wszystkich ludzi z pozwoleniami na broń i wprowadzi coroczne badania psychologiczne? Dla mnie to przerażające jak ten temat jest w Polsce przemilczany. A mamy mnóstwo ludzi z pozwoleniem na broń wydanym jeszcze za czasów PRLu i nikt ich nie sprawdza, czy są jeszcze zdrowi na umyśle. A potem dochodzi do tragedii...
but I was absolutely broken inside
-
Antoninamagdalena
- Tritonotti
Skad wiadomo że związany z polowaniem na zwierzęta?
- katarzynarmong
- Tritonotti
Nieee, to zbieżność nazwisk! To nie ten ksiądz
Zatrzymany ksiądz ma 60 lat, był proboszczem w Przypkach, jest księdzem od 1992
- katarzynarmong
- Tritonotti
Jest na liście członków jednego koła łowieckiego w mazowieckim.Antoninamagdalena pisze: ↑pt lip 25, 2025 10:52 pm Skad wiadomo że związany z polowaniem na zwierzęta?
-
kittycat98
- RoyalBaby
Ten ksiądz odprawiał mszę pogrzebową mojej babci w lutym. Nie jestem specjalnie wierzącą osobą, ale była to najbardziej żenująca msza w jakiej brałam udział. Kazanie polegało głównie na gnojeniu osób, które nie chodzą do kościoła na co dzień, mówieniu, że wszyscy spłoniemy w piekle, bo nie mamy Jezusa w sercu na co dzień, tylko dopiero wtedy jak ktoś nam umiera. Że nigdy nie spotkamy się ze zmarłą w Niebie, bo grzeszymy. Najbardziej mnie wkur*iło to, że dziadek naprawdę dużo zapłacił temu bydlakowi za to pier*olenie. Przepraszam za język, ale to trudny dla mnie temat.
O ironio, może ja spłonę w piekle, ale on zgnije w więzieniu (a potem zgodnie z własnymi wierzeniami - spłonie razem ze mną, grzesznicą).
O ironio, może ja spłonę w piekle, ale on zgnije w więzieniu (a potem zgodnie z własnymi wierzeniami - spłonie razem ze mną, grzesznicą).
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Kurde to chyba jest dużo księdzu o tym samym imieniu i nazwisku bo mi wysłali kogoś kto miał święcenia w 1999katarzynarmong pisze: ↑pt lip 25, 2025 11:00 pm Nieee, to zbieżność nazwisk! To nie ten ksiądz
Zatrzymany ksiądz ma 60 lat, był proboszczem w Przypkach, jest księdzem od 1992
- katarzynarmong
- Tritonotti
Ten zatrzymany nie ma swojego artykułu na wikipedii, generalnie to taki raczej ksiądz bez osiągnięć w tym katolickim świecie. Jego największe dotychczasowe osiągnięcia to upolowane zwierzęta xdPrzemoKondratowicz pisze: ↑pt lip 25, 2025 11:12 pm Kurde to chyba jest dużo księdzu o tym samym imieniu i nazwisku bo mi wysłali kogoś kto miał święcenia w 1999
- katarzynarmong
- Tritonotti
Strasznie Ci współczuję, że podczas pożegnania swojej babci musiałaś słuchać takiego pierdolenia... Dla mnie to jeden z najgorszych sortów kapłanów - najczęściej ci, którzy straszą piekłem i gardzą ludźmi, którzy nie biegną ciągle do ławki w kościele i nie rzucają na tace okazuja się złymi ludźmi, dużo dużo gorszymi niż osoby, o których mówili z pogardą tylko dlatego, że nie było ich w kościółku. Nie generalizuje, bo znam dużo naprawdę świetnych księży, z powołaniem, z pasją i otwartością do drugiego człowieka,... Ale jest ich za mało. Bardzo często spotyka się tych wszystkich staruchów grożących z ambonykittycat98 pisze: ↑pt lip 25, 2025 11:10 pm Ten ksiądz odprawiał mszę pogrzebową mojej babci w lutym. Nie jestem specjalnie wierzącą osobą, ale była to najbardziej żenująca msza w jakiej brałam udział. Kazanie polegało głównie na gnojeniu osób, które nie chodzą do kościoła na co dzień, mówieniu, że wszyscy spłoniemy w piekle, bo nie mamy Jezusa w sercu na co dzień, tylko dopiero wtedy jak ktoś nam umiera. Że nigdy nie spotkamy się ze zmarłą w Niebie, bo grzeszymy. Najbardziej mnie wkur*iło to, że dziadek naprawdę dużo zapłacił temu bydlakowi za to pier*olenie. Przepraszam za język, ale to trudny dla mnie temat.
- berry blast
- Kciuk
też wierząca nie jestem, ale wierzę że dla takich jak on jest osobny kocioł w pieklekittycat98 pisze: ↑pt lip 25, 2025 11:10 pm Ten ksiądz odprawiał mszę pogrzebową mojej babci w lutym. Nie jestem specjalnie wierzącą osobą, ale była to najbardziej żenująca msza w jakiej brałam udział. Kazanie polegało głównie na gnojeniu osób, które nie chodzą do kościoła na co dzień, mówieniu, że wszyscy spłoniemy w piekle, bo nie mamy Jezusa w sercu na co dzień, tylko dopiero wtedy jak ktoś nam umiera. Że nigdy nie spotkamy się ze zmarłą w Niebie, bo grzeszymy. Najbardziej mnie wkur*iło to, że dziadek naprawdę dużo zapłacił temu bydlakowi za to pier*olenie. Przepraszam za język, ale to trudny dla mnie temat.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
To ktoś mi wysyłał jakiegoś profesorakatarzynarmong pisze: ↑pt lip 25, 2025 11:16 pm Ten zatrzymany nie ma swojego artykułu na wikipedii, generalnie to taki raczej ksiądz bez osiągnięć w tym katolickim świecie. Jego największe dotychczasowe osiągnięcia to upolowane zwierzęta xd
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Biskup napisał, że błaga Boga i ludzi o wybaczenie. Że wszyscy księża błagają, nie że wierni mają prosić. Generalnie z tego oświadczenia wynika, że jest zdruzgotany i czuje się odpowiedzialny, bo to jego ksiądz tego dokonał. W moim odczuciu wybija z tego oświadczenia prawdziwy żal.
Mea culpa, faktycznie on zwrócił się nie do wiernych, a do księży diecezjalnych, zmyliło mnie to "siostry i bracia". Niemniej dalej - czemu to ci inni księża mają prosić o wybaczenie i pokutować (!) z powodu czynów innej osoby, tego nie rozumiem ni w ząb. Może to jakieś religijne zawiłości, dla mnie niesprawiedliwe i niepojęte.
- SmokAnalog
- 120mkw
To gdzie ten biskup miał głowę, kiedy dochodziły go słuchy o tym, że ten klecha to czub?
- gunernialne
- Szpilson
Te siekierę może jeszcze można tłumaczyć afektem, ale podpalenie ciała po fakcie to już czysta premedytacja.
Mieszkańcy parafii wypowiadają się o nim bezwzględnie. Nie raz kierowali skargi na jego zachowanie. Jak widać bez skutku skoro tyle lat ich tam terroryzował
Mieszkańcy parafii wypowiadają się o nim bezwzględnie. Nie raz kierowali skargi na jego zachowanie. Jak widać bez skutku skoro tyle lat ich tam terroryzował
Przycupne tu, bo ksiądz jest z parafii koło mojej działki... Nie znam sprawy, ale chętnie poczytam...Masakra co to za człowiek. Mam wyrażanie, że tu nie same pieniądze grały rolę. Na wsiach dzieją się różne rzeczy i ludzi o nich wiedzą..są wbrew pozorom też możliwości większe niż w mieście jeśli chodzi o finanse.