Pewnie w wyniku wstecznej amnezji nie pamięta hasła.
Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Moderator: verysweetcherry-
Zachodniwschod
- Channelka
Zaczęłam czytać komentarze, tutaj ktoś poleciał grubo. Takie coś też powinni rodzice wyjaśniać ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdzie to mozna znaleźć?Zachodniwschod pisze: ↑śr lip 23, 2025 11:02 am Zaczęłam czytać komentarze, tutaj ktoś poleciał grubo. Takie coś też powinni rodzice wyjaśniać ...
Chodził na randki, ale nie potrafi się sam umyć? Trochę dziwne…Zachodniwschod pisze: ↑śr lip 23, 2025 11:02 am Zaczęłam czytać komentarze, tutaj ktoś poleciał grubo. Takie coś też powinni rodzice wyjaśniać ...
-
Zachodniwschod
- Channelka
Ta osoba odpowiada na kilka różnych komentarzy w tym pierwszym podcaście herring, a ten komentarz ze screena znajdziesz w komentarzu gdzie ktoś proponuje pomoc w tłumaczeniu na angielski. Czyli wejdź w podcast na YT i ustaw komentarze od najpopularniejszych, rozwiń ten z propozycją tłumaczenia
- berry blast
- Kciuk
-
pani_amnezja
- RealDiamond
Nie wiem jaki jest stan tego Dawida, pisano o rehabilitacji neurologicznej, w jakimś artykule mignęło mi, że miał uszkodzenie ośrodkowego układu nerwowego. Można podejrzewać, że ma zaburzenia poznawcze, to się zdarza w sytuacji zatrucia substancjami czy niedotlenienia. Oczywiście może także udawać, ale tego nie wiemy.
Natomiast nie nabijałabym się z tego, że na randki się umawiał i nudesy wysyłał, a nie umiał się umyć. Aż mnie to boli jak czytam, bo znałam takie osoby. Istnieje masa zaburzeń wynikających z uszkodzenia OUN, w tym poza oczywistymi jak zaburzenia mowy, języka, pamięci, uwagi, koncentracji, także zaburzenia zachowania, nastroju, wykonawcze czy kontroli. I tak jest możliwe, że pacjent będzie flirtował z pielęgniarka, zaglądał jej w biust i zapraszał na randkę, a jednocześnie nie będzie wiedział w jakiej kolejności założyć ubrania, nie będzie pamiętał jakie studia skończył czy w jaki sposób zrobić kanapkę.
Natomiast nie nabijałabym się z tego, że na randki się umawiał i nudesy wysyłał, a nie umiał się umyć. Aż mnie to boli jak czytam, bo znałam takie osoby. Istnieje masa zaburzeń wynikających z uszkodzenia OUN, w tym poza oczywistymi jak zaburzenia mowy, języka, pamięci, uwagi, koncentracji, także zaburzenia zachowania, nastroju, wykonawcze czy kontroli. I tak jest możliwe, że pacjent będzie flirtował z pielęgniarka, zaglądał jej w biust i zapraszał na randkę, a jednocześnie nie będzie wiedział w jakiej kolejności założyć ubrania, nie będzie pamiętał jakie studia skończył czy w jaki sposób zrobić kanapkę.
Serio xD odczytywanie twarzy to jedno z lepszych zabezpieczeń telefonu a ty myślisz że da się to obejść zdjęciem? xD nawet własną twarzą nie odblokujesz jeżeli oczy będą patrzyły poza telefon, a gdzie dopiero zdjęciemunfaithfully pisze: ↑śr lip 23, 2025 9:58 am tym bardziej, ze historie lokalizacji google moze wylaczyc rowniez raczej sam zainteresowany po zalogowaniu do swojego konta google, nikt inny...
A poza tym, apropo telefonu Oli... Czy ktos pomyslal, zeby pod face ID podstawic jej zdjecie? moze by sie odblokowal? Z tego co wiem, to byl to iPhone 13, a te iPhony juz maja face ID.
Ciekawe czy miała na odcisk palca- wówczas byłoby możliwe odblokować jeszcze w szpitalu
-
Muszynianka
- Gacie z oceanu
-
ZilberSchlag
- Srebrna Kropeczka
Mam wujków bliźniaków i oni sobie mogą wzajemnie odblokować telefony, mimo że w dorosłym wieku wyglądają inaczej:D ale tak, zgadzam się że nie ma szans odblokować telefonu zdjęciem ani filmikiem, bo mapują przestrzeń. Wiem, że to nie na miejscu co powiem, ale zastanawiam się czy zmarły z otwartymi oczami może odblokować telefon twarzą, czy telefon jakoś analizuje też np. ciepło albo mikroruchy.
-
pani_amnezja
- RealDiamond
Wiem, że to może być totalna ściema, ale parę dni temu w filmie Dzikość na Netflix był wątek odblokowywania telefonu twarzą zmarłej (oczy otwarte). I właśnie koleś nie mógł 2 razy i posmarowano jej czymś twarz, żeby była ciepła i przypominała tym żywą twarz. Wolę nie wpisywać w Google hasła czy można odblokować telefon martwa twarzą ;) więc dzielę się doświadczeniem z filmu.ZilberSchlag pisze: ↑śr lip 23, 2025 2:19 pm Mam wujków bliźniaków i oni sobie mogą wzajemnie odblokować telefony, mimo że w dorosłym wieku wyglądają inaczej:D ale tak, zgadzam się że nie ma szans odblokować telefonu zdjęciem ani filmikiem, bo mapują przestrzeń. Wiem, że to nie na miejscu co powiem, ale zastanawiam się czy zmarły z otwartymi oczami może odblokować telefon twarzą, czy telefon jakoś analizuje też np. ciepło albo mikroruchy.
Czyli w sytuacjach kryzysowych posiadanie iphonów jest ogromnym minusem- nie odblokujemy i nic nam nie zrobisz. Nawet gdyby jego odblokowanie mogło się przyczynić do rozwikłania śmierci konkretnej osoby. Ogromy minus.
Swoją drogą to w reportażu ojciec lub matka wspomnieli , że ten cały Maldonado wymienił się z Olą by ją obserwować na insta, ale do Oli nic nie trzeba wysyłać bo konto ma do dziś publiczne...
Swoją drogą to w reportażu ojciec lub matka wspomnieli , że ten cały Maldonado wymienił się z Olą by ją obserwować na insta, ale do Oli nic nie trzeba wysyłać bo konto ma do dziś publiczne...
-
bejbaiskajnakrejza
- BagietkaZszarlott
Tu się wiele rzeczy kupy nie trzyma. Twierdzą, że nikogo nie poznali, z nikim nie gadali a jednak ktoś się dopatrzył, że jednak rozmawiali.bigosm pisze: ↑śr lip 23, 2025 2:52 pm Czyli w sytuacjach kryzysowych posiadanie iphonów jest ogromnym minusem- nie odblokujemy i nic nam nie zrobisz. Nawet gdyby jego odblokowanie mogło się przyczynić do rozwikłania śmierci konkretnej osoby. Ogromy minus.
Screen poniżej:
-
bejbaiskajnakrejza
- BagietkaZszarlott
I drugi:
Do tego Ola ma ip 11 albo 12- wystarczy spojrzeć na układ aparatówMuszynianka pisze: ↑śr lip 23, 2025 1:57 pm iPhone 13 jest na „twarz” nie na odcisk, już od wielu lat iPhone nie ma odblokowywania na odcisk
-
Kokoska1234
- Ciastko
Czy są dostępne zdjęcia w galerii clubu z tamtej nocy?
-
Muszynianka
- Gacie z oceanu
- Anabanana96
- Skarpeta Rakieta
Musisz patrzeć na telefon żeby go odblokować, jak patrzysz w bok to nie działa. Więc raczej zmarły z otwartymi oczami odpada.ZilberSchlag pisze: ↑śr lip 23, 2025 2:19 pm Mam wujków bliźniaków i oni sobie mogą wzajemnie odblokować telefony, mimo że w dorosłym wieku wyglądają inaczej:D ale tak, zgadzam się że nie ma szans odblokować telefonu zdjęciem ani filmikiem, bo mapują przestrzeń. Wiem, że to nie na miejscu co powiem, ale zastanawiam się czy zmarły z otwartymi oczami może odblokować telefon twarzą, czy telefon jakoś analizuje też np. ciepło albo mikroruchy.
ja żyję ale jak nie patrzę na ekran to też się nie odblokuje xD a martwa twarz nie patrzypani_amnezja pisze: ↑śr lip 23, 2025 2:26 pm Wiem, że to może być totalna ściema, ale parę dni temu w filmie Dzikość na Netflix był wątek odblokowywania telefonu twarzą zmarłej (oczy otwarte). I właśnie koleś nie mógł 2 razy i posmarowano jej czymś twarz, żeby była ciepła i przypominała tym żywą twarz. Wolę nie wpisywać w Google hasła czy można odblokować telefon martwa twarzą ;) więc dzielę się doświadczeniem z filmu.