Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Manka2
Koczkodan

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Manka2 »

Chruma pisze: śr lip 23, 2025 10:36 am Backup telefonu pozostaje zapisany rownież w iCloud,no chyba że hasło do iCloud też mu zmienili🙈🤡
Pewnie w wyniku wstecznej amnezji nie pamięta hasła.
Zachodniwschod
Channelka

Post autor: Zachodniwschod »

Zaczęłam czytać komentarze, tutaj ktoś poleciał grubo. Takie coś też powinni rodzice wyjaśniać ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Manka2
Koczkodan

Post autor: Manka2 »

Zachodniwschod pisze: śr lip 23, 2025 11:02 am Zaczęłam czytać komentarze, tutaj ktoś poleciał grubo. Takie coś też powinni rodzice wyjaśniać ...
Gdzie to mozna znaleźć?
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

Zachodniwschod pisze: śr lip 23, 2025 11:02 am Zaczęłam czytać komentarze, tutaj ktoś poleciał grubo. Takie coś też powinni rodzice wyjaśniać ...
Chodził na randki, ale nie potrafi się sam umyć? Trochę dziwne…
Zachodniwschod
Channelka

Post autor: Zachodniwschod »

Manka2 pisze: śr lip 23, 2025 11:13 am Gdzie to mozna znaleźć?
Ta osoba odpowiada na kilka różnych komentarzy w tym pierwszym podcaście herring, a ten komentarz ze screena znajdziesz w komentarzu gdzie ktoś proponuje pomoc w tłumaczeniu na angielski. Czyli wejdź w podcast na YT i ustaw komentarze od najpopularniejszych, rozwiń ten z propozycją tłumaczenia :)
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

niten ka pisze: śr lip 23, 2025 11:13 am Chodził na randki, ale nie potrafi się sam umyć? Trochę dziwne…
Może dlatego wciąż nikogo nie znalazł 🫣
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

niten ka pisze: śr lip 23, 2025 11:13 am Chodził na randki, ale nie potrafi się sam umyć? Trochę dziwne…
Umyć się nie potrafił ale nudesy strzelać owszem
pani_amnezja
RealDiamond

Post autor: pani_amnezja »

Nie wiem jaki jest stan tego Dawida, pisano o rehabilitacji neurologicznej, w jakimś artykule mignęło mi, że miał uszkodzenie ośrodkowego układu nerwowego. Można podejrzewać, że ma zaburzenia poznawcze, to się zdarza w sytuacji zatrucia substancjami czy niedotlenienia. Oczywiście może także udawać, ale tego nie wiemy.

Natomiast nie nabijałabym się z tego, że na randki się umawiał i nudesy wysyłał, a nie umiał się umyć. Aż mnie to boli jak czytam, bo znałam takie osoby. Istnieje masa zaburzeń wynikających z uszkodzenia OUN, w tym poza oczywistymi jak zaburzenia mowy, języka, pamięci, uwagi, koncentracji, także zaburzenia zachowania, nastroju, wykonawcze czy kontroli. I tak jest możliwe, że pacjent będzie flirtował z pielęgniarka, zaglądał jej w biust i zapraszał na randkę, a jednocześnie nie będzie wiedział w jakiej kolejności założyć ubrania, nie będzie pamiętał jakie studia skończył czy w jaki sposób zrobić kanapkę.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

unfaithfully pisze: śr lip 23, 2025 9:58 am tym bardziej, ze historie lokalizacji google moze wylaczyc rowniez raczej sam zainteresowany po zalogowaniu do swojego konta google, nikt inny...

A poza tym, apropo telefonu Oli... Czy ktos pomyslal, zeby pod face ID podstawic jej zdjecie? moze by sie odblokowal? Z tego co wiem, to byl to iPhone 13, a te iPhony juz maja face ID.
Serio xD odczytywanie twarzy to jedno z lepszych zabezpieczeń telefonu a ty myślisz że da się to obejść zdjęciem? xD nawet własną twarzą nie odblokujesz jeżeli oczy będą patrzyły poza telefon, a gdzie dopiero zdjęciem
Lolash89
PsychoFanka

Post autor: Lolash89 »

PEONIA pisze: śr lip 23, 2025 12:52 pm Umyć się nie potrafił ale nudesy strzelać owszem
o co chodzi z nudesami?komu wysylal i skad to wiadomo?
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Limonene pisze: śr lip 23, 2025 1:16 pm Serio xD odczytywanie twarzy to jedno z lepszych zabezpieczeń telefonu a ty myślisz że da się to obejść zdjęciem? xD nawet własną twarzą nie odblokujesz jeżeli oczy będą patrzyły poza telefon, a gdzie dopiero zdjęciem
Ciekawe czy miała na odcisk palca- wówczas byłoby możliwe odblokować jeszcze w szpitalu
Muszynianka
Gacie z oceanu

Post autor: Muszynianka »

Marti37 pisze: śr lip 23, 2025 1:51 pm Ciekawe czy miała na odcisk palca- wówczas byłoby możliwe odblokować jeszcze w szpitalu
iPhone 13 jest na „twarz” nie na odcisk, już od wielu lat iPhone nie ma odblokowywania na odcisk
ZilberSchlag
Srebrna Kropeczka

Post autor: ZilberSchlag »

Limonene pisze: śr lip 23, 2025 1:16 pm Serio xD odczytywanie twarzy to jedno z lepszych zabezpieczeń telefonu a ty myślisz że da się to obejść zdjęciem? xD nawet własną twarzą nie odblokujesz jeżeli oczy będą patrzyły poza telefon, a gdzie dopiero zdjęciem
Mam wujków bliźniaków i oni sobie mogą wzajemnie odblokować telefony, mimo że w dorosłym wieku wyglądają inaczej:D ale tak, zgadzam się że nie ma szans odblokować telefonu zdjęciem ani filmikiem, bo mapują przestrzeń. Wiem, że to nie na miejscu co powiem, ale zastanawiam się czy zmarły z otwartymi oczami może odblokować telefon twarzą, czy telefon jakoś analizuje też np. ciepło albo mikroruchy.
pani_amnezja
RealDiamond

Post autor: pani_amnezja »

ZilberSchlag pisze: śr lip 23, 2025 2:19 pm Mam wujków bliźniaków i oni sobie mogą wzajemnie odblokować telefony, mimo że w dorosłym wieku wyglądają inaczej:D ale tak, zgadzam się że nie ma szans odblokować telefonu zdjęciem ani filmikiem, bo mapują przestrzeń. Wiem, że to nie na miejscu co powiem, ale zastanawiam się czy zmarły z otwartymi oczami może odblokować telefon twarzą, czy telefon jakoś analizuje też np. ciepło albo mikroruchy.
Wiem, że to może być totalna ściema, ale parę dni temu w filmie Dzikość na Netflix był wątek odblokowywania telefonu twarzą zmarłej (oczy otwarte). I właśnie koleś nie mógł 2 razy i posmarowano jej czymś twarz, żeby była ciepła i przypominała tym żywą twarz. Wolę nie wpisywać w Google hasła czy można odblokować telefon martwa twarzą ;) więc dzielę się doświadczeniem z filmu.
bigosm
RóżowePolo

Post autor: bigosm »

Czyli w sytuacjach kryzysowych posiadanie iphonów jest ogromnym minusem- nie odblokujemy i nic nam nie zrobisz. Nawet gdyby jego odblokowanie mogło się przyczynić do rozwikłania śmierci konkretnej osoby. Ogromy minus.

Swoją drogą to w reportażu ojciec lub matka wspomnieli , że ten cały Maldonado wymienił się z Olą by ją obserwować na insta, ale do Oli nic nie trzeba wysyłać bo konto ma do dziś publiczne...
bejbaiskajnakrejza
BagietkaZszarlott

Post autor: bejbaiskajnakrejza »

bigosm pisze: śr lip 23, 2025 2:52 pm Czyli w sytuacjach kryzysowych posiadanie iphonów jest ogromnym minusem- nie odblokujemy i nic nam nie zrobisz. Nawet gdyby jego odblokowanie mogło się przyczynić do rozwikłania śmierci konkretnej osoby. Ogromy minus.

Swoją drogą to w reportażu ojciec lub matka wspomnieli , że ten cały Maldonado wymienił się z Olą by ją obserwować na insta, ale do Oli nic nie trzeba wysyłać bo konto ma do dziś publiczne...
Tu się wiele rzeczy kupy nie trzyma. Twierdzą, że nikogo nie poznali, z nikim nie gadali a jednak ktoś się dopatrzył, że jednak rozmawiali.
Screen poniżej:
bejbaiskajnakrejza
BagietkaZszarlott

Post autor: bejbaiskajnakrejza »

I drugi:
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:revenge

Post autor: Chruma »

Muszynianka pisze: śr lip 23, 2025 1:57 pm iPhone 13 jest na „twarz” nie na odcisk, już od wielu lat iPhone nie ma odblokowywania na odcisk
Do tego Ola ma ip 11 albo 12- wystarczy spojrzeć na układ aparatów :P
bigosm
RóżowePolo

Przecież telefon jest w rękach policji a nie rodziny.
Kokoska1234
Ciastko

Post autor: Kokoska1234 »

Czy są dostępne zdjęcia w galerii clubu z tamtej nocy?
Muszynianka
Gacie z oceanu

Post autor: Muszynianka »

Chruma pisze: śr lip 23, 2025 3:05 pm Do tego Ola ma ip 11 albo 12- wystarczy spojrzeć na układ aparatów :P
Bez różnicy też są bez odcisku palca, ktoś wyżej pisał że miała 13 ale to nie ma żadnego znaczenia :)
bigosm
RóżowePolo

Dokładnie, bo telefon mają amerykańskie służby w USA.
Awatar użytkownika
Anabanana96
Skarpeta Rakieta

Post autor: Anabanana96 »

ZilberSchlag pisze: śr lip 23, 2025 2:19 pm Mam wujków bliźniaków i oni sobie mogą wzajemnie odblokować telefony, mimo że w dorosłym wieku wyglądają inaczej:D ale tak, zgadzam się że nie ma szans odblokować telefonu zdjęciem ani filmikiem, bo mapują przestrzeń. Wiem, że to nie na miejscu co powiem, ale zastanawiam się czy zmarły z otwartymi oczami może odblokować telefon twarzą, czy telefon jakoś analizuje też np. ciepło albo mikroruchy.
Musisz patrzeć na telefon żeby go odblokować, jak patrzysz w bok to nie działa. Więc raczej zmarły z otwartymi oczami odpada.
bigosm
RóżowePolo

Telefon jest w USA! więc po co są te dywagacje?
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

pani_amnezja pisze: śr lip 23, 2025 2:26 pm Wiem, że to może być totalna ściema, ale parę dni temu w filmie Dzikość na Netflix był wątek odblokowywania telefonu twarzą zmarłej (oczy otwarte). I właśnie koleś nie mógł 2 razy i posmarowano jej czymś twarz, żeby była ciepła i przypominała tym żywą twarz. Wolę nie wpisywać w Google hasła czy można odblokować telefon martwa twarzą ;) więc dzielę się doświadczeniem z filmu.
ja żyję ale jak nie patrzę na ekran to też się nie odblokuje xD a martwa twarz nie patrzy