Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Manka2
Koczkodan

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Manka2 »

Assddd pisze: ndz lip 20, 2025 10:00 am A może to chodzi o koszty pokrycia ubezpieczenia? Rachunek został pewnie uregulowany przez firmę ale mogą teraz dochodzić roszczen od rodziny dlatego kreują taka wersję.
Szkoda, że Olga o to nie zapytała...

Przeklejam komentarz z youtube. Z tym Maldonado to też chyba popłynęli. To co ta matka o nim mówi, wygląda jak manipulacja i celowe dodawanie dramatyzmu całej sytuacji.

"Skąd te informacje, że Kevin Maldonado został zatrzymany za jakąś sprawę gw**t i ktoś wpłacał za niego kaucję? Na oficjalnych stronach znajduję, że MALDONADO KEVIN ALFREDO był aresztowany 3 razy:

1. 10/21/2023 Kradzież drobna (PETIT THEFT) - brak nformacji o kaucji.
2. 03/21/2024 Kradzież drobna, Kaucja: 150 dolarów + Stawianie oporu funkcjonariuszowi bez użycia przemocy wobec jego osoby , Kaucja: 500 dolarów
3. 12/09/2024 Nielegalne wtargnięcie / strefa bezpieczeństwa szkolna – 2 zarzuty (kaucja: 150 USD)

Zdjęcia Maldonado, które pokazuje matka Oli i mówi o brutalnym g.ałcie i wpłaceniu kaucji przez człowieka powiązanego z Mangos, są z wykroczenia nr. 3. W materiale Olgi pojawiają się też zdjęcia z wykroczenia 1 i 2.

Czy ktoś przypadkiem nami nie manipuluje?"
Manka2
Koczkodan

Assddd pisze: ndz lip 20, 2025 10:00 am A może to chodzi o koszty pokrycia ubezpieczenia? Rachunek został pewnie uregulowany przez firmę ale mogą teraz dochodzić roszczen od rodziny dlatego kreują taka wersję.
Te kwestie prawne są w ogóle ciekawe. Jeśli mieli ubezpieczenie z wykluczeniem alkoholowym/narkotykowym to mogą mieć teraz duże problemy.

Jesli śledztwo było w toku, to nie można było mówić o dobrowolnym zażyciu. Śledztwo zakończyło się na stwierdzeniu dobrowolnego zażycia. I tu byłaby już możliwość domagania się zwrotu kosztów od rodziny.

Stąd może ta taktyka o niepamięci Dawida (również w kwestii tego co robili tak naprawdę przez cały wyjazd) i wyciągania teorii spiskowych, dramatycznej narracji by wzbudzić emocje u opinii publicznej i jakoś spowodować by wznowiono postępowanie i dalej by nie było wiadomo czy brali dobrowolnie czy nie.

Wtedy rodzinie będzie zależało na tym, żeby nie podpowiadać prostych rozwiązań jak np. sprawdzenie lokalizacji.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Manka2 pisze: ndz lip 20, 2025 9:57 am Tam ewidentnie jest coś na rzeczy. Oni baaardzo chcą, żeby to nie było dobrowolne naćpanie się. Moim zdaniem manipulują kłamiąc w wielu sprawach i bardzo forsują te teorie spiskowe. Coraz bardziej zastanawiam się, czy czasami nie muszą w końcu uregulować rachunków za "zabawę" swoich dzieci w Miami i chwytają się brzytwy by śledztwo zostało wznowione i piłka była dalej w grze.
Najgorsze jest to, że faktycznie ktoś mógł ich pobić, ale dotarcie do prawdy utrudnia sam zainteresowany.

Moim zdaniem tematem powinien zająć się pro dziennikarz, zdementować plotki, wyjaśnić nipewne wątki, poprosić też prokuraturę o oficjalne przedstawienie info na temat tych wątpliwych wątków. Teraz są same spekulacje, które tylko nakręcają ludzi. Może wiele spraw jest wiadomych, ale o tym MY nie wiemy.
Manka2
Koczkodan

"reportaż" Olgi, 1:54:34 - rozmowa Dawida o Kevinie Maldonado. Przecież ten chłopak kłamie, aż się za nim kurzy. Trzeba zobaczyć mowę ciała i jak bardzo zaprzecza.

Olga "kim jest Kevin Maldonado?"
Dawid "Nie mam pojęcia, nie mam pojęcia, Ekhm,"
...
Olga: "Czyli Ty nawet nie pamiętasz tego człowieka...? ... Jak nawet widziałeś jego zdjęcia, to też nic Ci nie świta?"
Dawid "No nie kojarzyłem go, nie ekhm, pierwszy raz widziałem go na oczy na zdjęciach na instagramie"

Ciekawe czy na tym shortsie z Mangosa 21:52 osoba, z którą rozmawia Dawid to Kevin. Nie mniej, ten shorts również jest dowodem na kłamstwo Dawida.

Olga: "... albo poznaliście kogoś?"

Dawid "... tam nikogo nie poznaliśmy, tylko rozmawialiśmy z kimś tam w hotelu..."
Pato123
Mokra Włoszka

Post autor: Pato123 »

A sprawa tej muszli co miała w bagażach ??
Ojciec mówił że im przeszukali te rzeczy czy z tego powodu by nie mieli też problemu czy raczej nie ?
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

Forsowanie wersji zabójstwa ma dwie zalety, ogromne pieniądze z ubezpieczenia i publiczne wybielenie obrazu córki. Obie praktycznie tego samego kalibru dla rodziców, więc jest o co walczyć.
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

Damroka pisze: ndz lip 20, 2025 11:30 am Forsowanie wersji zabójstwa ma dwie zalety, ogromne pieniądze z ubezpieczenia i publiczne wybielenie obrazu córki. Obie praktycznie tego samego kalibru dla rodziców, więc jest o co walczyć.
Tylko że źle się za to biorą, bo z Herring na czele osiągają odwrotny efekt od zamierzonego.
Manka2
Koczkodan

Damroka pisze: ndz lip 20, 2025 11:30 am Forsowanie wersji zabójstwa ma dwie zalety, ogromne pieniądze z ubezpieczenia i publiczne wybielenie obrazu córki. Obie praktycznie tego samego kalibru dla rodziców, więc jest o co walczyć.
To wybielanie obrazu córki to już chyba wdrukowany schemat wielu lat. Ola "rozrabiała w szkole" i jak ktoś mówił, mama przychodziła, ustawiała nauczycieli i po sprawie. Znamienne jest powiedzenie, że problemy Oli się skoczą jak pójdzie na studia, bo tam nie będzie pedagogów. Wiadomo. wina była pedagogów a nie córci.

Dzięki temu, już od najmłodszych lat, dziewczyna czuła się bezkarna i nie nauczona brania odpowiedzialności za swoje czyny. W latach starszych, również była przeświadczona, że w razie grubszych wpadek, wybroni ją ojciec policjant.

Rodzice więc grają tą samą rolę co zawsze. Wybielanie córki.
Ewe91
LouiBag

Post autor: Ewe91 »

To nie jest wykluczone, ale napytają sobie większej biedy zniesławiając tego Alsine przy pomocy patusiary Makreli. Nie dość, że nazywają go tam brudnym glina, zarzucają kradzież telefonu Dawidka, skorumpowanie, to pewnie też myślą sobie, że te zarzuty pod adresem Maldonado też on wyprostował i dał inny, łagodniejszy niby ton. Oni są tam wszyscy zdrowo odklejeni. Mam nadzieję, że Śledziowa się doigra i spadnie z rowerka ten jej śmieszny kanał.
Manka2
Koczkodan

Ewe91 pisze: ndz lip 20, 2025 12:08 pm To nie jest wykluczone, ale napytają sobie większej biedy zniesławiając tego Alsine przy pomocy patusiary Makreli. Nie dość, że nazywają go tam brudnym glina, zarzucają kradzież telefonu Dawidka, skorumpowanie, to pewnie też myślą sobie, że te zarzuty pod adresem Maldonado też on wyprostował i dał inny, łagodniejszy niby ton. Oni są tam wszyscy zdrowo odklejeni. Mam nadzieję, że Śledziowa się doigra i spadnie z rowerka ten jej śmieszny kanał.

O tak. Ja też. Kasa jej teraz leci a ja się wkręciłam i siedzę i rozkminiam, gdzie tu są jawne kłamstwa, gdzie manipulacje a gdzie zwykły brak profesjonalizmu i tylko czas marnuję. :')
Ewe91
LouiBag

Ogólnie to, że Alsina zmienił sobie prywatność na LinkedIn, to dobry znak. Pewnie dotarły do niego gówniane komentarze od naszych rodaków, ale pewnie też wie kto za tym stoi. Mamuśka tak na ludzi nasyła FBI, to zaraz sama się dochrapie problemów.
Manka2
Koczkodan

Ewe91 pisze: ndz lip 20, 2025 12:21 pm Ogólnie to, że Alsina zmienił sobie prywatność na LinkedIn, to dobry znak. Pewnie dotarły do niego gówniane komentarze od naszych rodaków, ale pewnie też wie kto za tym stoi. Mamuśka tak na ludzi nasyła FBI, to zaraz sama się dochrapie problemów.
Z Maldonado też zrobili gangusa itd, ludzie mu wylewają pomyje na insta. To jest pewnie mniejszy kaliber, ale zarzucenie Policjantowi przestępstwa to już zniesławienie per se. Dodatkowo ten ruch poniżej pasa z chorobą córki.... tu facet mógłby się naprawdę wkurzyć.
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

Ale zanim ten Alsina pozmienia dostępność to dobrze by było żeby zobaczyl ten reportaz i te oszczerstwa
Ewe91
LouiBag

lola!!! pisze: ndz lip 20, 2025 12:29 pm Ale zanim ten Alsina pozmienia dostępność to dobrze by było żeby zobaczyl ten reportaz i te oszczerstwa
Myślę, że zobaczył. Nawet z ciekawości, przez ten cały bajzel. Kto by nie chciał zobaczyć widząc, że nagle się odwalają różne rzeczy na każdym możliwym profilu w internecie? Tylko pewnie miał już dość zarówno kolejnych rewelacji na swój temat, jak i linków do filmu Makreli.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Manka2 pisze: ndz lip 20, 2025 11:54 am To wybielanie obrazu córki to już chyba wdrukowany schemat wielu lat. Ola "rozrabiała w szkole" i jak ktoś mówił, mama przychodziła, ustawiała nauczycieli i po sprawie. Znamienne jest powiedzenie, że problemy Oli się skoczą jak pójdzie na studia, bo tam nie będzie pedagogów. Wiadomo. wina była pedagogów a nie córci.

Dzięki temu, już od najmłodszych lat, dziewczyna czuła się bezkarna i nie nauczona brania odpowiedzialności za swoje czyny. W latach starszych, również była przeświadczona, że w razie grubszych wpadek, wybroni ją ojciec policjant.

Rodzice więc grają tą samą rolę co zawsze. Wybielanie córki.
dokładnie. całe życie wybielali i bronili córkę, dawali nagrody zamiast kary to jak ona się miała nauczyć odpowiedzialności. kojarzy mi się z Dodą którą rodzice całe życie chronili bronili i rozpieszczali, i dlatego dla niej zderzenie z rzeczywistością jest takie bolesne. ktoś ją krytykuje, nie zgadza się, nie chwali nie podziwia? szok! ale jak to! to jest robienie tak naprawdę dziecku krzywdy.
pani_amnezja
RealDiamond

Post autor: pani_amnezja »

Bardzo żałuję, że nikt nie podjął się zrobienia rzetelnego, obiektywnego materiału o tej sprawie. Może minęło za mało czasu i nie chcą dowalać cierpiącej rodzinie. Jednocześnie jest to zastanawiające, że właśnie brakuje podcastów czy filmów o tej sprawie, w dobie szalejącej popularności true crime. Czy inni uznali, że nie jest to sprawa kryminalna?

Taką stonowaną i raczej obiektywną twórczynią wydaje mi się Suzanne Marie, wprawdzie true crime nie jest jej dominującą tematyką, ale zdarzają się u niej takie tematy i wydaje mi się, że ona robi dobry research, skupia się na faktach, wyciąga różne dokumenty i publikacje.

A ten wątek, że chłopak nie chce powiedzieć prawdy, bo może chodzić o kwestie ubezpieczenia i kosztów leczenia, wydaje się całkiem niegłupi.
Może się doczekamy kiedyś u kogoś.
oskalek
Channelka

Post autor: oskalek »

Zasięgnęłam lokalnych plotek z tzw. „pewnego żródła” i podobno wszyscy wiedzą że miedzy rodzicami Oli a Dawidem jest jakiś konflikt.
Carolina_96
Gacie z oceanu

Post autor: Carolina_96 »

pani_amnezja pisze: ndz lip 20, 2025 1:42 pm Bardzo żałuję, że nikt nie podjął się zrobienia rzetelnego, obiektywnego materiału o tej sprawie. Może minęło za mało czasu i nie chcą dowalać cierpiącej rodzinie. Jednocześnie jest to zastanawiające, że właśnie brakuje podcastów czy filmów o tej sprawie, w dobie szalejącej popularności true crime. Czy inni uznali, że nie jest to sprawa kryminalna?

Taką stonowaną i raczej obiektywną twórczynią wydaje mi się Suzanne Marie, wprawdzie true crime nie jest jej dominującą tematyką, ale zdarzają się u niej takie tematy i wydaje mi się, że ona robi dobry research, skupia się na faktach, wyciąga różne dokumenty i publikacje.

A ten wątek, że chłopak nie chce powiedzieć prawdy, bo może chodzić o kwestie ubezpieczenia i kosztów leczenia, wydaje się całkiem niegłupi.
Może się doczekamy kiedyś u kogoś.
Albo Kezuvlog, on robi dobry research
Carolina_96
Gacie z oceanu

Post autor: Carolina_96 »

oskalek pisze: ndz lip 20, 2025 1:52 pm Zasięgnęłam lokalnych plotek z tzw. „pewnego żródła” i podobno wszyscy wiedzą że miedzy rodzicami Oli a Dawidem jest jakiś konflikt.
O, a wiesz może coś więcej na ten temat?
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

Post autor: malinatruskawka »

Manka2 pisze: ndz lip 20, 2025 10:24 am "reportaż" Olgi, 1:54:34 - rozmowa Dawida o Kevinie Maldonado. Przecież ten chłopak kłamie, aż się za nim kurzy. Trzeba zobaczyć mowę ciała i jak bardzo zaprzecza.

Olga "kim jest Kevin Maldonado?"
Dawid "Nie mam pojęcia, nie mam pojęcia, Ekhm,"
...
Olga: "Czyli Ty nawet nie pamiętasz tego człowieka...? ... Jak nawet widziałeś jego zdjęcia, to też nic Ci nie świta?"
Dawid "No nie kojarzyłem go, nie ekhm, pierwszy raz widziałem go na oczy na zdjęciach na instagramie"

Ciekawe czy na tym shortsie z Mangosa 21:52 osoba, z którą rozmawia Dawid to Kevin. Nie mniej, ten shorts również jest dowodem na kłamstwo Dawida.

Olga: "... albo poznaliście kogoś?"

Dawid "... tam nikogo nie poznaliśmy, tylko rozmawialiśmy z kimś tam w hotelu..."
Ej na serio... jeśli to jest nagranie z tej ostatniej imprezy (a ubrania mają chyba te same) to to może być Kevin. A nawet jeśli to nie jest Kevin to dziwne że Dawid ciągle twierdzi że z nikim nie rozmawiali...
BlackLady
Samarka

Post autor: BlackLady »

malinatruskawka pisze: ndz lip 20, 2025 2:02 pm Ej na serio... jeśli to jest nagranie z tej ostatniej imprezy (a ubrania mają chyba te same) to to może być Kevin. A nawet jeśli to nie jest Kevin to dziwne że Dawid ciągle twierdzi że z nikim nie rozmawiali...
Może nie pamięta XD
Ojojojka
Koczkodan

Post autor: Ojojojka »

oskalek pisze: ndz lip 20, 2025 1:52 pm Zasięgnęłam lokalnych plotek z tzw. „pewnego żródła” i podobno wszyscy wiedzą że miedzy rodzicami Oli a Dawidem jest jakiś konflikt.
Napisz coś więcej jeśli możesz.
Awatar użytkownika
sherry.nee
Mokra Włoszka

Post autor: sherry.nee »

Ja to bym chciała zobaczyć jakiś film u KezuVlog (chyba dobrze napisałam) lub u Zbrodnia Ikara na temat tej sprawy. Ciekawe jak oni by się zabrali do tej sprawy...
Manka2
Koczkodan

BlackLady pisze: ndz lip 20, 2025 2:25 pm Może nie pamięta XD
Ludzie na youtubie go tłumaczą amnezją wsteczną lub "wybiórczą". No tak bywa po dragach. Facet w gruncie rzeczy teraz może wszystko powiedzieć. Może zapomnieć dowolne, wybrane przez siebie rzeczy i nikt mu nie udowodni, ze kłamie. Faktycznie po tak ciężkim przedawkowaniu może być.

Jednak według mnie, mowa ciała i to takie usilne zaprzeczanie zdradza go, że kłamie w pewnych kwestiach.
Manka2
Koczkodan

Carolina_96 pisze: ndz lip 20, 2025 1:56 pm O, a wiesz może coś więcej na ten temat?
Też mnie to ciekawi. Ciekawe jak z dziedziczeniem. Młodzi mieli mieszkanie w Warszawie, w którym Dawid teraz mieszka. Jeśli było to mieszkanie Oli to Dawid dziedziczy połowę i rodzice połowę. Jeśli byli współwłaścicielami to rodzice dziedziczą 1/4.

Podejrzewam, że sami się tego mieszkania nie dorobili (skoro Ola nawet brała kasę od taty na drinki). To nie są tanie rzeczy. Jeśli mieszkanie kupili rodzice Oli to pewnie nie są zadowoleni, że ustawili Dawida.