Start
Mój profil

Tradycyjny lakier do paznokci

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Tutys
ŚpioszkiKenzo

Tradycyjny lakier do paznokci

Post autor: Tutys »

Hej,
Macie do polecenia tradycyjny lakier do paznokci, który faktycznie jest trochę trwalszy niz większość lakierów? Taki, z którym faktycznie widać różnicę?
Proszę o polecajki takich które naprawdę są top of the top :)
kropek350
Currently:Dominicana

Post autor: kropek350 »

Tutys pisze: pt cze 27, 2025 2:28 pm Hej,
Macie do polecenia tradycyjny lakier do paznokci, który faktycznie jest trochę trwalszy niz większość lakierów? Taki, z którym faktycznie widać różnicę?
Konkretnego tradycyjnego nie polece bo używam różnych ale polecam top insta dri z Sally Hansen. Wydłuża trwałość lakieru
Xyz79
Currently:Greece

Post autor: Xyz79 »

Tutys pisze: pt cze 27, 2025 2:28 pm Hej,
Polecam kupić polerkę do paznokci i raz na kilka tygodni lekko wygładzić płytkę (ja lubię tą z sephory, ma 4 różne ścianki). Koniecznie baza i lakier nawierzchniowy. Z drogeryjnych to lubię bazę i top Delia color&care. Najczęściej używam z lakierami Essie.

B. fajna jest francuska marka Manucurist, naturalna i bez chemii. Miałam prawie wszystkie produkty i są świetne. Jedyny problem jaki u mnie wystąpił, to lakier kolorowy Maicurist na bazie innej marki nie chciał w ogóle wyschnąć.. Podobna sytuacja wydarzyła się z top coatem.. Także niestety wszystko musi być tej konkretnej firmy.. Chyba najbardziej opłaca się zamawiać na ich oficjalnej stronie, mają fajne zestawy. Oczywiście w polskich sklepach internetowych też można zamówić i często są jakieś promocje :)
Alabamka
RóżowePolo

Post autor: Alabamka »

Max Factor względnie trwały.
<3 <3
aroniaporzeczka
Channelka

Post autor: aroniaporzeczka »

kropek350 pisze: pt cze 27, 2025 6:18 pm Konkretnego tradycyjnego nie polece bo używam różnych ale polecam top insta dri z Sally Hansen. Wydłuża trwałość lakieru
Podbijam, ten top jest świetny!

Z lakierów, lubię Inglota z serii O2M. Dobrze mi się łączą z bazą Regenerum i wspomnianym topem z Sally Hansen. :)
JoannaMarianna
RóżowePolo

Post autor: JoannaMarianna »

Ja używam i mi się sprawdzają lakiery z cuccio (zamawiam przez internet). Douglas też ma fajne lakiery, aktualnie są w niższej cenie. Firma opi też ma bardzo dobre lakiery. A z takich tańszych naprawdę fajne są eveline gel.
Cebula Po Polsku
Samarka

Post autor: Cebula Po Polsku »

wg mnie Rimmel Super Gel sa tanie i całkiem dobre
Wuwunia
RealDiamond

Post autor: Wuwunia »

Kiedyś rozmawiałam z koleżanką - manicurzystką i powiedziała mi, że najważniejszy jest dobry podkład i top, a lakier - obojętnie jaki.
Rybka_Pipka
Srebrna Kropeczka

Post autor: Rybka_Pipka »

Manucurist ma super lakiery.
Zmijqa27
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Zmijqa27 »

Ja teraz mam Manucurist active głów a na to zwykły lakier brokatowy z Lovely. Noszę to już od kilku dni i zero odprysków. Także jestem skłonna uwierzyć że dobry podkład działa cuda :)
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Post autor: Brida »

Mam 20 lat doświadczenia ze "zwykłymi lakierami" (nigdy nie miałam robionych paznokci) więc się wypowiem ;) Otóż najlepsze są Golden Rose, zwłaszcza seria Rich Color. A jak do tego doda się top coat Gel Look tej samej marki to już serio trzymają się bardzo długo. No i cena <3
Niebieskachmurka
Koczkodan

Post autor: Niebieskachmurka »

Rybka_Pipka pisze: pn lip 07, 2025 3:41 pm Manucurist ma super lakiery.
Wlaśnie się nad nimi zastanawiam - które polecasz? Jak wam się sprawdzają te z serii active - plump/bright?
Rybka_Pipka
Srebrna Kropeczka

Post autor: Rybka_Pipka »

Niebieskachmurka pisze: czw lip 17, 2025 3:00 pm Wlaśnie się nad nimi zastanawiam - które polecasz? Jak wam się sprawdzają te z serii active - plump/bright?
Mam wszystkie z serii Active, najbardziej lubie Plump i Smooth. Kolorowe od nich tez sa super jakby co, jestem w nich zakochana.
Niebieskachmurka
Koczkodan

Post autor: Niebieskachmurka »

Rybka_Pipka pisze: czw lip 17, 2025 5:51 pm Mam wszystkie z serii Active, najbardziej lubie Plump i Smooth. Kolorowe od nich tez sa super jakby co, jestem w nich zakochana.
Super, zachęciłas :D a korzystasz dodatkowo z bazy/topu?
Avalon
Gacie z oceanu

Post autor: Avalon »

essie
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Xyz79 pisze: pt cze 27, 2025 6:49 pm Polecam kupić polerkę do paznokci i raz na kilka tygodni lekko wygładzić płytkę (ja lubię tą z sephory, ma 4 różne ścianki). Koniecznie baza i lakier nawierzchniowy. Z drogeryjnych to lubię bazę i top Delia color&care. Najczęściej używam z lakierami Essie.

B. fajna jest francuska marka Manucurist, naturalna i bez chemii. Miałam prawie wszystkie produkty i są świetne. Jedyny problem jaki u mnie wystąpił, to lakier kolorowy Maicurist na bazie innej marki nie chciał w ogóle wyschnąć.. Podobna sytuacja wydarzyła się z top coatem.. Także niestety wszystko musi być tej konkretnej firmy.. Chyba najbardziej opłaca się zamawiać na ich oficjalnej stronie, mają fajne zestawy. Oczywiście w polskich sklepach internetowych też można zamówić i często są jakieś promocje :)
A miałaś może ich lakiery led? Czy utwardzą się pod lampą inną niż ich firmy? Powinny bo światło led to światło led ale różnie bywa....
Xyz79

PEONIA pisze: ndz lip 20, 2025 5:29 pm A miałaś może ich lakiery led? Czy utwardzą się pod lampą inną niż ich firmy? Powinny bo światło led to światło led ale różnie bywa....
Nie, nie miałam. Nigdy nie miałam hybrydy/innych metod zdobienia paznokci, od zawsze tylko klasyczne lakiery. Myślę, że możesz do nich napisać/poszukać informacji na ich stronie internetowej :)
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Xyz79 pisze: ndz lip 20, 2025 6:00 pm Nie, nie miałam. Nigdy nie miałam hybrydy/innych metod zdobienia paznokci, od zawsze tylko klasyczne lakiery. Myślę, że możesz do nich napisać/poszukać informacji na ich stronie internetowej :)
Bo to podobno nie jest klasyczna hybryda, coś pomiędzy właśnie hybrydą a zwykłym, że normalnie się zmywa zmywaczem ale schnie pod lampą co osobiście, dla mnie byłoby super bo w zwykłym lakierze w ogóle mi nic nie przeszkadza poza czasem wysychania. Czekasz aż wyschnie 40 minut a rano i tak odgnioty......

Do hybryd miałam milion podejść ale nic z tego bo mi się zwyczajnie nie trzyma a zdejmowanie tego jest upierdliwe. Dodatkowo mam wrażenie, że hybryda nie wygląda tak classy jak zwykły lakier - jakoś tak bardziej sztucznie

Trwałość mi nie przeszkadza, mogę malować codziennie paznokcie pod warunkiem, że będą ekspresowo schnąć.....
Xyz79

PEONIA pisze: ndz lip 20, 2025 6:09 pm Bo to podobno nie jest klasyczna hybryda, coś pomiędzy właśnie hybrydą a zwykłym, że normalnie się zmywa zmywaczem ale schnie pod lampą co osobiście, dla mnie byłoby super bo w zwykłym lakierze w ogóle mi nic nie przeszkadza poza czasem wysychania. Czekasz aż wyschnie 40 minut a rano i tak odgnioty......

Do hybryd miałam milion podejść ale nic z tego bo mi się zwyczajnie nie trzyma a zdejmowanie tego jest upierdliwe. Dodatkowo mam wrażenie, że hybryda nie wygląda tak classy jak zwykły lakier - jakoś tak bardziej sztucznie

Trwałość mi nie przeszkadza, mogę malować codziennie paznokcie pod warunkiem, że będą ekspresowo schnąć.....
Hmm.. są preparaty przyspieszające wysychanie lakieru, po za tym, może nakładasz zbyt grube warstwy i dlatego nie wysycha? Albo płytka paznokcia jest „tłusta”. Kiedyś miałam podobny problem, ale raz na jakiś czas polerka do płytki, baza, dwie cienkie warstwy i top coat rozwiązały problem. Jeszcze jedna ważna kwestia - jeśli nakładasz kilka warstw, to trzeba poczekać aż każda z nich porządnie wyschnie. Jest taki profil na instagramie : minimalisticmanicure, serio dziewczyna zna się na paznokciach i malowaniu klasycznymi lakierami.

Muszę się przyjrzeć tym lakierom o których wspomniałaś, dzięki 🙏🏻 😉
Awatar użytkownika
kombuchawsloiku
Mokra Włoszka

Post autor: kombuchawsloiku »

Przerabiałam dużo firm, Essie, Sally Hansen, tańsze też i problem zawsze ten sam... lakier nie wysycha. Jedna warstwa jeszcze ok, ale nawet, jak nakładam drugą warstwę następnego dnia, nie ma bata, nie wyschnie. O bazach to już nie wspomnę, a buteleczki z topami sobie zniszczyłam, bo pędzelek zebrał kolor z poprzedniej warstwy. Kropelki nie załatwiały problemu, moczenie rąk w zimnej wodzie również. Jedyny lakier, który jako tako wysychał to z Essence - krótko przed wyjściem nakładałam jedną warstwę, żeby wytrzymało chociaż wieczór. Jak próbowałam nakładać cieńsze warstwy to już nie pokrywały całej płytki, więc myślę, że nie o grubość tu chodzi. A z drugiej strony, szkoda mi pieniędzy na hybrydy, więc prawie całe życie z golutkimi paznokciami. A czasem chciałoby się zaszaleć :'(
Awatar użytkownika
Rabarblador
BlondDoczep

Post autor: Rabarblador »

u mnie niezależnie od lakieru, zawsze top seche vite- i każdy lakier wygląda super, a także szybko wysycha.
maya.8unny
Mokra Włoszka

Post autor: maya.8unny »

Tylko Eveline :) top działa tak samo jak ten z Sally Hansen, mam porównanie, a cena dwa razy niższa.
Ogółem lakier dwie warstwy + jedna topu wytrzymuje gdzieś około dwóch tygodni i zachowuje swój błysk
Awatar użytkownika
kombuchawsloiku
Mokra Włoszka

Post autor: kombuchawsloiku »

Rabarblador pisze: wt wrz 09, 2025 9:32 am u mnie niezależnie od lakieru, zawsze top seche vite- i każdy lakier wygląda super, a także szybko wysycha.
Seche vite też ściąga mi lakier i zostaje kolor na pędzelku... co robię nie tak? :C niby wg instrukcji lakier nie powinien być do końca wyschnięty...