Macie do polecenia tradycyjny lakier do paznokci, który faktycznie jest trochę trwalszy niz większość lakierów? Taki, z którym faktycznie widać różnicę?
Proszę o polecajki takich które naprawdę są top of the top
Konkretnego tradycyjnego nie polece bo używam różnych ale polecam top insta dri z Sally Hansen. Wydłuża trwałość lakieru
Polecam kupić polerkę do paznokci i raz na kilka tygodni lekko wygładzić płytkę (ja lubię tą z sephory, ma 4 różne ścianki). Koniecznie baza i lakier nawierzchniowy. Z drogeryjnych to lubię bazę i top Delia color&care. Najczęściej używam z lakierami Essie.
Podbijam, ten top jest świetny!
Wlaśnie się nad nimi zastanawiam - które polecasz? Jak wam się sprawdzają te z serii active - plump/bright?
Mam wszystkie z serii Active, najbardziej lubie Plump i Smooth. Kolorowe od nich tez sa super jakby co, jestem w nich zakochana.Niebieskachmurka pisze: ↑czw lip 17, 2025 3:00 pm Wlaśnie się nad nimi zastanawiam - które polecasz? Jak wam się sprawdzają te z serii active - plump/bright?
Super, zachęciłas :D a korzystasz dodatkowo z bazy/topu?Rybka_Pipka pisze: ↑czw lip 17, 2025 5:51 pm Mam wszystkie z serii Active, najbardziej lubie Plump i Smooth. Kolorowe od nich tez sa super jakby co, jestem w nich zakochana.
A miałaś może ich lakiery led? Czy utwardzą się pod lampą inną niż ich firmy? Powinny bo światło led to światło led ale różnie bywa....Xyz79 pisze: ↑pt cze 27, 2025 6:49 pm Polecam kupić polerkę do paznokci i raz na kilka tygodni lekko wygładzić płytkę (ja lubię tą z sephory, ma 4 różne ścianki). Koniecznie baza i lakier nawierzchniowy. Z drogeryjnych to lubię bazę i top Delia color&care. Najczęściej używam z lakierami Essie.
B. fajna jest francuska marka Manucurist, naturalna i bez chemii. Miałam prawie wszystkie produkty i są świetne. Jedyny problem jaki u mnie wystąpił, to lakier kolorowy Maicurist na bazie innej marki nie chciał w ogóle wyschnąć.. Podobna sytuacja wydarzyła się z top coatem.. Także niestety wszystko musi być tej konkretnej firmy.. Chyba najbardziej opłaca się zamawiać na ich oficjalnej stronie, mają fajne zestawy. Oczywiście w polskich sklepach internetowych też można zamówić i często są jakieś promocje![]()
Nie, nie miałam. Nigdy nie miałam hybrydy/innych metod zdobienia paznokci, od zawsze tylko klasyczne lakiery. Myślę, że możesz do nich napisać/poszukać informacji na ich stronie internetowej
Bo to podobno nie jest klasyczna hybryda, coś pomiędzy właśnie hybrydą a zwykłym, że normalnie się zmywa zmywaczem ale schnie pod lampą co osobiście, dla mnie byłoby super bo w zwykłym lakierze w ogóle mi nic nie przeszkadza poza czasem wysychania. Czekasz aż wyschnie 40 minut a rano i tak odgnioty......
Hmm.. są preparaty przyspieszające wysychanie lakieru, po za tym, może nakładasz zbyt grube warstwy i dlatego nie wysycha? Albo płytka paznokcia jest „tłusta”. Kiedyś miałam podobny problem, ale raz na jakiś czas polerka do płytki, baza, dwie cienkie warstwy i top coat rozwiązały problem. Jeszcze jedna ważna kwestia - jeśli nakładasz kilka warstw, to trzeba poczekać aż każda z nich porządnie wyschnie. Jest taki profil na instagramie : minimalisticmanicure, serio dziewczyna zna się na paznokciach i malowaniu klasycznymi lakierami.PEONIA pisze: ↑ndz lip 20, 2025 6:09 pm Bo to podobno nie jest klasyczna hybryda, coś pomiędzy właśnie hybrydą a zwykłym, że normalnie się zmywa zmywaczem ale schnie pod lampą co osobiście, dla mnie byłoby super bo w zwykłym lakierze w ogóle mi nic nie przeszkadza poza czasem wysychania. Czekasz aż wyschnie 40 minut a rano i tak odgnioty......
Do hybryd miałam milion podejść ale nic z tego bo mi się zwyczajnie nie trzyma a zdejmowanie tego jest upierdliwe. Dodatkowo mam wrażenie, że hybryda nie wygląda tak classy jak zwykły lakier - jakoś tak bardziej sztucznie
Trwałość mi nie przeszkadza, mogę malować codziennie paznokcie pod warunkiem, że będą ekspresowo schnąć.....
Seche vite też ściąga mi lakier i zostaje kolor na pędzelku... co robię nie tak? :C niby wg instrukcji lakier nie powinien być do końca wyschnięty...Rabarblador pisze: ↑wt wrz 09, 2025 9:32 am u mnie niezależnie od lakieru, zawsze top seche vite- i każdy lakier wygląda super, a także szybko wysycha.