Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
krawat
RoyalBaby

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: krawat »

malinatruskawka pisze: śr lip 16, 2025 11:22 am W USA można płacić blikiem? :')
Można zbliżeniowo blikiem.

Szkoda, że te powyższe informacje nie pojawiły się w reportażu.
Karolinkaaa87
Mokra Włoszka

Post autor: Karolinkaaa87 »

malinatruskawka pisze: śr lip 16, 2025 11:22 am W USA można płacić blikiem? :')
Możliwe, że chodzi o zbliżenie NFC telefonu
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

policjant kradnący pacjentowi w szpitalu telefon żeby mu cos skasować
yyyy
a jak to Amerykanin zrobił z polskim menu?
nie kupuje tego
Awatar użytkownika
Konakli7
Ciastko

Post autor: Konakli7 »

Karolinkaaa87 pisze: śr lip 16, 2025 11:19 am Telefon Oli był u prywatnych informatyków jak i na policji stołecznej. Miami trzymało telefon Oli rok i jest ponoć bardziej zablokowany nic był. Jedynie z nakazem sądu główna siedziba w Kanadzie może pomoc. Dawid miał zwykły telefon który wykradł Alsina po wtargnięciu fo szpitala i usunął z niego wszystko.

Co do kart bankomatowych sprawdzone. Placili głównie blikiem. Nie wypłacali kasy. W dniu w którym byli w mangos Ola dzwoni do taty z prosba o pieniądze. Tata wysłał 200 dolarów, Ola płaci blikiem za drinki w klubie 80 dolarów za jeden drink, kupuje dwa. Później karty nie były używane.

W stanach nie ma blika, blik to polski wynalazek. Alsina wykradł telefon xD Straszne jest to, co z ludźmi może zrobić materiał umieszczony na youtube. Obrońcy dobrego imienia Oli i jej rodziców będą forsować najbardziej nieprawdopodobne historie i robić z siebie idiotów w imię sami nie wiedzą czego.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

Nie wierzę w te brednie. Łasa na pieniądze śledziowa nie ujęłaby tego w reportażu? Przecież zaraz wyświetlenia by wywindowały
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

Post autor: malinatruskawka »

lola!!! pisze: śr lip 16, 2025 11:24 am policjant kradnący pacjentowi w szpitalu telefon żeby mu cos skasować
yyyy
a jak to Amerykanin zrobił z polskim menu?
nie kupuje tego
Czy Dawid fizycznie odzyskał ten telefon?
lola!!!
Dieta 600 kcal

nawet jak Dawid miał zwykły telefon to chyba google na komputerze pokazoloby trasę?
to był 2022 rok
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

yetsa9 pisze: wt lip 15, 2025 11:20 pm No i kolejna sprawa, wiemy, że Dawid nie dostarczył dokumentacji medycznej do prokuratury. Rodzice zapewne też o tym wiedzą. Matka jak matka, ale ojciec sprawia wrażenie trochę bardziej kumatego. Nie zapala mu się czerwona lampka? Nie następuje tam jakaś refleksja, że coś tu nie gra? Jaki świeżo upieczony mąż, który w sekundę stał sie zrozpaczonym wdowcem może mieć powody, żeby nie dostarczać tego typu dokumentów, które w jakiś sposób mogą się przyczynić do ustalenia przebiegu zdarzeń i tego, co się stało z ukochaną żoną? To samo z telefonem. Oni go nie naciskają? Tylko tak klepią po pleckach i pocieszają? Dla mnie to się wszystko kupy nie trzyma. Nie rozumiem tej relacji między nimi.
Wydaje mi sie, ze ojciec dobrze wie co sie stalo, ale siedzi cicho, bo jej matka jest w to wszystko tak "wkrecona"
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

lola!!! pisze: śr lip 16, 2025 11:27 am nawet jak Dawid miał zwykły telefon to chyba google na komputerze pokazoloby trasę?
to był 2022 rok
Zależy czy miał włączony google maps timeline i czy telefon miał dostęp do jakiejś sieci. Jeśli lecisz do Stanów i nie kupisz lokalnej karty sim lub esim to google timeline tylko zapisuje lokalizacje kiedy połączysz się z jakimś wifi.
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

malinatruskawka pisze: śr lip 16, 2025 10:56 am Tylko jeśli jesteście znajomymi albo masz konto premium

Ale widzę że co niektóre bardzo kreatywne, komentują jego komentarze pod postami zupełnie niezwiązanych osób...
No i po? Co im to da? Myślą, że w ten sposób pomagają odkryć "prawdę"? Wręcz przeciwnie — szkodzą, i to bardzo. Skoro facet i jego środowisko dostają tak histeryczne wiadomości (w dodatku ich dzieci są w to wciągane), to w życiu nikt nie pójdzie na rękę rodzinie Olki. To jest też wzbudzanie niechęci amerykańskich służb do jakiegokolwiek podjęcia tematu w przyszłości. Skoro w grę wchodzi takie pomawianie i wypisywanie do rodzin i znajomych, to nikt nie będzie chciał tej sprawy nawet ruszyć. Taki był cel podcastu Olgi Herring?
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2025 11:31 am przez BlueLace, łącznie zmieniany 1 raz.
Karolinkaaa87
Mokra Włoszka

Konakli7 pisze: śr lip 16, 2025 11:26 am W stanach nie ma blika, blik to polski wynalazek. Alsina wykradł telefon xD Straszne jest to, co z ludźmi może zrobić materiał umieszczony na youtube. Obrońcy dobrego imienia Oli i jej rodziców będą forsować najbardziej nieprawdopodobne historie i robić z siebie idiotów w imię sami nie wiedzą czego.
Możliwe ze chodzi o NFC. To nie są moje słowa tylko mamy Oli. Nie jestem po żadnej ze stron :)
lola!!!
Dieta 600 kcal

Trzeba byłoby jej zadać pytanie czy nie ma absolutnie żadnych wątpliwości co do Dawida
Karolinkaaa87
Mokra Włoszka

lola!!! pisze: śr lip 16, 2025 11:30 am Trzeba byłoby jej zadać pytanie czy nie ma absolutnie żadnych wątpliwości co do Dawida

Powiedziała że możliwe że coś wie możliwe ze nie, może wypiera tego nie wie nikt. Można do niej napisać, jest chętna do rozmowy. Z tym, że sugeruje że jeśli już pisać to z normalnymi rzeczami a nie typu „nie wierze Dawidowi” ARGUMENTY nie domysły. I doskonale ją w tej kwestii rozumiem. Sprawa dotyczy jej dziecka.
lola!!!
Dieta 600 kcal

a jego naszyjnik i zeznania kolegów ze brali kokę na Bahamach?
ewatwa79
ŻonaWitolda

Post autor: ewatwa79 »

lola!!! pisze: śr lip 16, 2025 11:23 am on chyba jest na emeryturze juz

Przecież namiar na niego mają nawet jak jest na emeryturze
lola!!!
Dieta 600 kcal

zapytałam o ten naszyjnik, mowi jej mama ze pierwsze słyszy i o czym mowa i jeśli nie ma to związku z handlem ludźmi to nie jest istotne także tak
Karolinkaaa87
Mokra Włoszka

lola!!! pisze: śr lip 16, 2025 11:46 am zapytałam o ten naszyjnik, mowi jej mama ze pierwsze słyszy i o czym mowa i jeśli nie ma to związku z handlem ludźmi to nie jest istotne także tak

A widzisz to mi odpowiedziała co innego :)
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

lola!!! pisze: śr lip 16, 2025 11:46 am zapytałam o ten naszyjnik, mowi jej mama ze pierwsze słyszy i o czym mowa i jeśli nie ma to związku z handlem ludźmi to nie jest istotne także tak
Wysłałaś jej link do tego zdjęcia? ono jest publiczne i u Oli i u Dawida na fb
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Karolinkaaa87 pisze: śr lip 16, 2025 11:19 am Telefon Oli był u prywatnych informatyków jak i na policji stołecznej. Miami trzymało telefon Oli rok i jest ponoć bardziej zablokowany nic był. Jedynie z nakazem sądu główna siedziba w Kanadzie może pomoc. Dawid miał zwykły telefon który wykradł Alsina po wtargnięciu fo szpitala i usunął z niego wszystko.

Co do kart bankomatowych sprawdzone. Placili głównie blikiem. Nie wypłacali kasy. W dniu w którym byli w mangos Ola dzwoni do taty z prosba o pieniądze. Tata wysłał 200 dolarów, Ola płaci blikiem za drinki w klubie 80 dolarów za jeden drink, kupuje dwa. Później karty nie były używane.
🤣🤣🤣
Luis się zakradł i wyczyścił telefon Dawida - oczywiście na pewno tak było a pin do tele zgadł 🤣
W USA nie można płacić blikiem, działa tylko w Polsce.
Po co takie brednie piszesz?
lola!!!
Dieta 600 kcal

malinatruskawka pisze: śr lip 16, 2025 11:49 am Wysłałaś jej link do tego zdjęcia? ono jest publiczne i u Oli i u Dawida na fb
nie, bo ja interesuje temat naszyjnika tylko wtedy kiedy ma to jakiś związek z handlem ludzmi, czyli ona nie otworzy głowy na inną wersję niż ten jacht
lola!!!
Dieta 600 kcal

Karolinkaaa87 pisze: śr lip 16, 2025 11:49 am A widzisz to mi odpowiedziała co innego :)
a co Tobie powiedziała?
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

lola!!! pisze: śr lip 16, 2025 11:51 am nie, bo ja interesuje temat naszyjnika tylko wtedy kiedy ma to jakiś związek z handlem ludzmi, czyli ona nie otworzy głowy na inną wersję niż ten jacht
W sensie ona wie że Dawid z Olą lubili sobie przyćpać kokę i to nie jest problem dla niej?
Karolinkaaa87
Mokra Włoszka

lola!!! pisze: śr lip 16, 2025 11:51 am nie, bo ja interesuje temat naszyjnika tylko wtedy kiedy ma to jakiś związek z handlem ludzmi, czyli ona nie otworzy głowy na inną wersję niż ten jacht
Mi również powiedziała ze nie ma związku ze śmiercią. Naszyjnik kupiła Ola w Szwajcarii w galerii. Na bananach byli w piątek czyli 3 dni przed śmiercią
Karolinkaaa87
Mokra Włoszka

malinatruskawka pisze: śr lip 16, 2025 11:52 am W sensie ona wie że Dawid z Olą lubili sobie przyćpać kokę i to nie jest problem dla niej?

:') :') :') Ja mam kastet a nie bije ludzi
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Karolinkaaa87 pisze: śr lip 16, 2025 11:30 am Możliwe ze chodzi o NFC. To nie są moje słowa tylko mamy Oli. Nie jestem po żadnej ze stron :)
A nie widzisz że mama Oli jest niestety niewiarygodna bo wypiera fakty i idealizuje córkę chcąc wierzyć że Olę porwano zamiast przyjąć fo wiadomości ze to było przedawkowanie jakie mają miejsce codziennie w Miami
Rozumiem ze to tragedia dla rodziny ale dla policjantów to sprawa jakich mają wiele więc trudno aby angażowali FBI może w celu przeprowadzenia szeroko zakrojonego śledztwa bo mamie Oli się wydaje że córkę uprowadził biznesmen aby ją wykorzystać seksualnie