Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Eva24
MoetGlass

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Eva24 »

Dawid to chyba się zapomniał i to tak mocno. Nie przemyślał tego żeby mówić że on nic z tego dnia nie pamięta. Że wie że byli w USA, pamięta jak lecieli ale nawet nie pamięta co tam robili. To mogłoby sugerować że mózg mu się jednak trochę naruszył przez to co tam wykryli w krwi. Ale nieeeee … on nie pamięta akurat tego momentu 😂😂😂😂😂 To znaczy on nawet pamięta że palił papierosa po wyjściu z hotelu i że go wyrzucił do studzienki ale później no czarna dziura 😂😂😂😂😂
Pato123
Mokra Włoszka

Post autor: Pato123 »

Ciekawi mnie też to, teraz tak myślę , skoro jak niby zobaczył zdjęcie Oli grobu to sobie przypomniał że on robił to zdjęcie , nawet wiedział dokładnie kiedy …. A jak przyszły zdjęcie w jakim Ola była stanie to ,, nie chcieli mu pokazać „ a nóż by sobie coś znowu przypomniał…to była przecież jego żona, a jak widać te zdjęcia i koleżanki oglądały itp a mąż nie
Jak Olga spytała czy widział to, to też moim zdaniem jakoś dziwnie się zmieszał, nie wiem nawet jak to opisać
kakaxxx
Tritonotti

Post autor: kakaxxx »

BlueLace pisze: wt lip 15, 2025 9:49 pm Bo łatwiej jej myśleć, że córka była ofiarą złych ludzi, a nie swoich własnych decyzji.
Mimo wszystko to trochę makabryczne, że matka woli myśleć, że jej własna córka heroicznie walczyła o życie, doświadczyła takiej brutalności i jeszcze została wykorzystana sek.sualnie
arbuzowamamba
Koczkodan

Post autor: arbuzowamamba »

A ja mam jeszcze takie spostrzeżenia
1) dlaczego na temat Dawida jest tak mało informacji? Jakby rozumiem, że odbuegal od przebojowości Oli ale jakoś znajomych miał? Czemu nawet anonimy nie piszą jaki on prywatnie jest?
2) rodzice Dawida. Myślę, że dokładnie wiedzą co się zdarzyło i chronią syna. Nie chcą brać udziału w szopce bo boją się, że coś wygadają.
3) Olga przyjęła taka narrację (w sumie jak zwykle xD) bo jej za to zapłacili.
4) może Olga pytała o te różne sprawy o których tutaj dyskutujemy ale te odpowiedzi były przemilczane albo takie że "nie nadawały" się do opublikowania i stąd wydaje nam się, że nie pytała?
5) ciekawe czy Śledziowa sama w to wierzy w co nagrała.
dzasta
TrampekLV

Post autor: dzasta »

Po tym materiale to więcej pytań niż odpowiedzi
Pato123
Mokra Włoszka

Pierwszy raz widzę męża który nie docieka prawdy.. jest obojętny i mówi jak najmniej się da, dobra może nic nie pamięta itp ale sam by mógł dawać jakieś wskazówki , nawet ten jego telefon ,wypisy ze szpitala itp , a on mówi tak mało żeby przez przypadek nie być o coś zapytany , a jak odpowiada to obojętnie
Sam prawie przecież zginął ,nie chce się dowiedzieć co stało się jego miłości życia ??? …chyba że dokładnie wie co się stało
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

mnie zastanawia jaki był Dawid przed wypadkiem. u Olgi jest taki raczej..przymulony, bez życia i energii, spokojny, introwertyczny, cichy. zastanawiam się, czy zawsze taki był czy to efekt tych neurologicznych problemów?
ewatwa79
ŻonaWitolda

Post autor: ewatwa79 »

Pato123 pisze: wt lip 15, 2025 10:13 pm Pierwszy raz widzę męża który nie docieka prawdy.. jest obojętny i mówi jak najmniej się da, dobra może nic nie pamięta itp ale sam by mógł dawać jakieś wskazówki , nawet ten jego telefon ,wypisy ze szpitala itp , a on mówi tak mało żeby przez przypadek nie być o coś zapytany , a jak odpowiada to obojętnie
Sam prawie przecież zginął ,nie chce się dowiedzieć co stało się jego miłości życia ??? …chyba że dokładnie wie co się stało

On dokładnie wie co się stało.
Marta778
Siatkarka

Post autor: Marta778 »

Fentanyl street names include:

Apache
Cash
China Girl
China Town
China White
Dance Fever
Także cash lub "kash" oznacza slangowa nazwę tego narkotyku. Niekoniecznie gotówkę....
Pato123
Mokra Włoszka

Szkoda że nie wypowiedział się właśnie jego znajomy nawet anonimowo jaki on był , bo teraz bardzo dziwnie się zachowuje , może to za sprawdza tych zmian lub ukrywaniem prawdy, dlatego jest taki wystraszony
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

arbuzowamamba pisze: wt lip 15, 2025 10:09 pm A ja mam jeszcze takie spostrzeżenia
1) dlaczego na temat Dawida jest tak mało informacji? Jakby rozumiem, że odbuegal od przebojowości Oli ale jakoś znajomych miał? Czemu nawet anonimy nie piszą jaki on prywatnie jest?
2) rodzice Dawida. Myślę, że dokładnie wiedzą co się zdarzyło i chronią syna. Nie chcą brać udziału w szopce bo boją się, że coś wygadają.
4) może Olga pytała o te różne sprawy o których tutaj dyskutujemy ale te odpowiedzi były przemilczane albo takie że "nie nadawały" się do opublikowania i stąd wydaje nam się, że nie pytała?
pytanie piąte odpowiada na pytanie trzecie. nie sądzę, by prawda bądź spekulacje ją interesowały. rodzina sobie pogadała, ona poprzytakiwała, hajs się zgadza, do widzenia.
ZielonyGarniturek
RoyalBaby

Post autor: ZielonyGarniturek »

Ja myślę że w tej sprawie powinien wypowiedzieć się biegły w zakresie toksykologii. Zastanawiam mnie kwestia ilości substancji w organizmie Oli. Tzn zastanawia mnie to jaka to jest ilość - może to trochę rozkmina na wyrost, ale np. gdyby to była jakaś niewiarygodnie duża ilość fentanylu to być może wyklucza to możliwość że potencjalny skręt byłby "zabrudzony" tym. Myślę że warto byłoby przeprowadzić taka analizę
EwaKasia
SushiRoll

Post autor: EwaKasia »

Tak mu jest po prostu wygodnie, powiedzieć że nic nie pamięta. Wyobrażacie sobie sytuacje, że przyznaje że coś brali? Po pierwsze rodzina miałaby do niego żal, bardzo delikatnie mówiąc. Znajomi to samo. Po drugie gdziekolwiek by nie poszedł do pracy, zawsze ktoś by go rozpoznał po imieniu i nazwisku bo pewnie pousuwałby swoje profile i nie wystąpiłby w Śladach wtedy.
Gdzieś widziałam komentarz odnośnie mamy Oli, że jest jakaś niestabilna. Tak, bo targają nią emocje, złość smutek, bezradność. Widać chęć poznania prawdy. A po nim? Nic, zero jakichkolwiek emocji. Po prostu wie co się stało i tyle.
Awatar użytkownika
Prytka
KlasaBiznes

Post autor: Prytka »

A ja trochę z innej beczki - czy Śledziowa zawsze ma taki ton głosu jakby opowiadała bajkę jakiemuś przygłupiemu dziecku? Nie znam jej "twórczości", ale te kwieciste opisy i emocje jak na grzybobraniu trochę mnie żenują.
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

berry blast pisze: wt lip 15, 2025 10:20 pm mnie zastanawia jaki był Dawid przed wypadkiem. u Olgi jest taki raczej..przymulony, bez życia i energii, spokojny, introwertyczny, cichy. zastanawiam się, czy zawsze taki był czy to efekt tych neurologicznych problemów?
Z relacji rodziców Oli wiemy, że był spokojny i był zupełnym przeciwieństwem ekstrawertycznej Oli. Ona go dominowała. Że niby w ten sposób się dopełniali.
1kinga
RoyalBaby

Post autor: 1kinga »

Ja jeszcze dwie kwestie, czy świeżo poślubiona żona jest jedyną osobą którą Dawid zapomniał, nie został o to zapytany czy może były jakieś inne osoby z jego otoczenia o których istnieniu też „zapomniał „ i druga w ogóle nie poruszona kwestia, czy zrobił cokolwiek żeby dojść do prawdy, czy coś szukał, sprawdzał, nie wiem może jakaś psychoterapia czy hipnoza, bo zrozpaczona matka no coś robi, nie nam oceniać czy to ma sens, ale chce się dowiedzieć co się stało, a on… no nic
yetsa9
RoyalBaby

Post autor: yetsa9 »

No i kolejna sprawa, wiemy, że Dawid nie dostarczył dokumentacji medycznej do prokuratury. Rodzice zapewne też o tym wiedzą. Matka jak matka, ale ojciec sprawia wrażenie trochę bardziej kumatego. Nie zapala mu się czerwona lampka? Nie następuje tam jakaś refleksja, że coś tu nie gra? Jaki świeżo upieczony mąż, który w sekundę stał sie zrozpaczonym wdowcem może mieć powody, żeby nie dostarczać tego typu dokumentów, które w jakiś sposób mogą się przyczynić do ustalenia przebiegu zdarzeń i tego, co się stało z ukochaną żoną? To samo z telefonem. Oni go nie naciskają? Tylko tak klepią po pleckach i pocieszają? Dla mnie to się wszystko kupy nie trzyma. Nie rozumiem tej relacji między nimi.
yetsa9
RoyalBaby

Post autor: yetsa9 »

yetsa9 pisze: pn mar 31, 2025 11:15 pm Nie wiem, jak było, ale powiedzmy, że znam kogoś, kto ją znał. I zostawię tutaj cytat „Tyle razy jej mówiłem, żeby zbastowała. Tam kokaina i inne rzeczy leciały grubo”
Podbijam wpis marcowy. I podtrzymuję opinię po zapoznaniu się z wysrywem śledziowym, bo reportażem to ciężko nazwać.
CzeskaBravo
Mokra Włoszka

Post autor: CzeskaBravo »

arbuzowamamba pisze: wt lip 15, 2025 10:09 pm A ja mam jeszcze takie spostrzeżenia

O dawidzie wyplynelo tyle, ze byl na odwyku po powrocie. To jest grube info.
CzeskaBravo
Mokra Włoszka

Post autor: CzeskaBravo »

Co mi przyszlo teraz do glowy. Ten Dawid, to chyba obraczke po slubie mial, to nie pytal co to za pierscien ??? Czy tak byl nietomny, ze tescia poznal jako czlowieka ktorego zna, ale juz nie kojarzyl ze slub / obraczka itp ?

W telefonie nie mial zdjec z zona ?

No na pewno mial uklad nerwowy rozwalony jak myslal po przebudzeniu, ze jest po operacji kolana. Ale no tez, pamietal ze ma klopot z kolanem i ze moze to tego typu zabieg byl ?

On tez fentanylu nie mial w sobie, inny sklad chemiczny to tez ciekawe.
magdebgny
RoyalBaby

Post autor: magdebgny »

Dajcie spokój już temu Dawidowi. To prosty chłopak jak mniemam dlatego tak się zachował, a jego mimika, mowa itd wynika z problemów neurologicznych po tych świństwach które znalazły się w jego organizmie.
Nie przyszło wam do głowy, że te wywiady są tak źle poprowadzone, że po prostu bliscy Oli nie mieli pola żeby powiedzieć coś więcej? Nie zadawano im odpowiednich pytań. Dawid ma mało “czasu antenowego”, podejrzewam że więcej zajmują te przyspieszone filmiki z Miami… reportaż jest niekompletny i tyle. Dlatego nic z niego nie wiadomo.

Tak się sadzicie o obrączkę i teścia w szpitalu w USA. No wyobraźcie sobie że długo przed ślubem znał swojego przyszłego teścia dlatego może nie był zdziwiony że tam się pojawił, bliscy ukrywali przed nim prawdę o żonie, a on miał problemy z głową po tym wszystkim co się stało.

Teorie macie fajne ale spójrzcie jeszcze szerzej.
Nonnie
MolieraDress

Post autor: Nonnie »

Liseknax pisze: ndz lip 13, 2025 11:18 pm A mnie najbardziej dziwi fakt,że wrócił do kraju gdzie pozniej byl w ośrodku rehabilitacyjnym i przez ten cały czas mial przy sobie telefon. Dzwonił do mamy, taty itp. Nie widzial w telefonie zdjęć, sms od żony? Nie miał jej na tapecie? Nie przychodziły mu powiadomienia z fb czy insta? Przez ten caly czas kiedy mial telefon przy sobie nie widzial ,że ludzie komentują zdjęcia żony "biedna dziewczyna". Ale nagle się budzi i do niej dzwoni bo ma urodziny. Pamięta o urodzinach ale nie obchodzi go czemu nie ma z nią kontaktu?? Nie no nie jestem medykiem ale cos tu nie gra.
W ogóle ja jestem ciekawa z jakiego on konkretnie powodu przebywał w szpitalu? Przedawkowania narkotyków, urazów wewnętrznych? Jakich? Co jest w oficjalnym wypisie? Dlaczego wciąż nie może poskładać pewnych wspomnień? Taka nagła utrata pamięci od konkretnego momentu raczej świadczy o tym, że stracił przytomność, np po uderzeniu w głowę. Generalnie w skutek urazu mechanicznego.
I jak to jest, że był już w Polsce w szpitalu, ale przez tyle czasu nie zorientował się, że żony przy nim nie ma i chciał jej wysłać wiadomość z życzeniami? Zapomniał też, że byli w związku i wzięli ślub?
Sama jego dokumentacja medyczna dałaby już odpowiedź na kilka pytań.
tosia777
BagietkaZszarlott

Post autor: tosia777 »

magdebgny pisze: śr lip 16, 2025 12:49 am Dajcie spokój już temu Dawidowi. To prosty chłopak jak mniemam dlatego tak się zachował, a jego mimika, mowa itd wynika z problemów neurologicznych po tych świństwach które znalazły się w jego organizmie.
Nie przyszło wam do głowy, że te wywiady są tak źle poprowadzone, że po prostu bliscy Oli nie mieli pola żeby powiedzieć coś więcej? Nie zadawano im odpowiednich pytań. Dawid ma mało “czasu antenowego”, podejrzewam że więcej zajmują te przyspieszone filmiki z Miami… reportaż jest niekompletny i tyle. Dlatego nic z niego nie wiadomo.

Tak się sadzicie o obrączkę i teścia w szpitalu w USA. No wyobraźcie sobie że długo przed ślubem znał swojego przyszłego teścia dlatego może nie był zdziwiony że tam się pojawił, bliscy ukrywali przed nim prawdę o żonie, a on miał problemy z głową po tym wszystkim co się stało.

Teorie macie fajne ale spójrzcie jeszcze szerzej.

Ojej bidulek naprawdę
Awatar użytkownika
detektyw69
Ciastko

Post autor: detektyw69 »

1. Do pobrania lokalizacji telefonu Oli co do metra nie potrzeba odblokowania telefonu. Wystarczy jej nr i dane logowania od operatora, czy zostało to sprawdzone? jeśli nie to dlaczego?
2. Przeszukanie i lokalizacja telefonu męża, czy zostało to sprawdzone? jeśli nie to dlaczego?

Te dwa zarzuty można przypisać Ojcu który de facto jest policjantem, dlaczego tego nie zrobił? To takie samo uchybienie jak nie zbadanie monitoringu przez stronę amerykańską.

3.Dokładne bilingi z kart bankomatowych zarówno Oli jak i męża, co kupowali, GDZIE wypłacali pięniądze, ile było tych pięniędzy. Czy zostało to zbadane? jeśli nie to dlaczego.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

A może jest tak, że Dawid powiedział ojcu Oli co się stało, a ten może nie chce aby wyszło na to, że córka policjanta brała narkotyki jak rasowy ćpun i obrali jeden kierunek, no bo dla mnie jest bardzo dziwne, że on jest policjantem i nie docieka od początku (m.in nie wzięli adwokata,tłumacza w Miami)