Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Domusiak
ŚpioszkiKenzo

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Domusiak »

Ogólnie mi się wiele nie klei w całej tej historii. Skłaniam się bardziej wokół prostszego rozwiązania, lecz w tym Miami też sporo śmierdzi. Ale do wszystkiego tego co wypunktowane przez Was wyżej, dorzuciłabym jeszcze od siebie, że mąż twierdzi że jedyne narkotyki jakie zażywali tam to marihuana ze sklepu bo jest tam legalna. Marihuana w stanie Floryda NIE jest legalna, to co widać na relacji na instagramie Oli to sklep z CBD i innymi tego typu zamiennikami bez THC lub ze śladową ilością. Więc albo palili to albo jednak ogarnęli coś od kogoś, a tu już można spekulować czy nie było to zanieszczyszczone, czy nie złapali już jakiegoś kontaktu wcześniej itp. Dużo się nie klei z tego co ten mąż opowiada.. nagle urwany film po wyjściu z hotelu, ale normalny kontakt telefoniczny Oli po godzinie 11 ze znajomymi czy gościem z instagrama.. albo to randomowe przypomnienie sobie tygodnie później o Oli jak już był w Polsce w jej urodziny. No nie wiem..
Jesdud
RoyalBaby

Post autor: Jesdud »

Zgadzam się z tym, że śledztwo w Miami zostało zamiecione pod dywan, ale bardziej składam się ku temu, że mają bardzo dużo spraw przedawkowań + plus na każdą sprawę ograniczony czas i budżet.

Co do męża, może powinni tam hipnozy sporobowac? Może akurat by sobie coś przypomniał.

Co do tego, czy Ola przedawkowała czy została zamordowana, to sama nie wiem. Dużo się nie skleja, dużo faktów jest naciąganych ale brak zapisów z kamer + frotka dają trochę do myślenia. Chyba że miała dwie takie same frotki 🤷🏻‍♀️
ewatwa79
ŻonaWitolda

Post autor: ewatwa79 »

MalaCzarna pisze: czw lip 10, 2025 2:07 am Nadal mam mieszane uczucia ale mimo wszystko bardziej sie skłaniam teraz ku teorii ze policja coś ukrywa. Dlaczego policjant cały czas okłamywał rodzinę i sprawdzał nie te kamery co trzeba, dlaczego nie bylo nagrań z monitoringu zewnętrznego (nawet gdyby nie bylo zbrodni to bylby obraz tego jak sie zachowywali, gdzie poszli), jeszcze ta chora córka policjanta na którą potrzebuje pieniędzy i te dziwne znajomości i powiązania właścicieli tych klubów z tym gościem z którym Ola sie kontaktowała..

Nie wiem jak to sie finalnie stało ale śledztwo moim zdaniem zostało spaprane. Nawet wizerunkowo powinno im zależeć jako miastu żeby wykralowac i rozwiązać wszelkie wątpliwości na temat tajemnicznej śmierci młodych ludzi z europy, nie żadnej patologii na pierwszy rzut oka.

BTW. To prawda ze ten jej mąż ma nowa partnerkę?

A czemu miałby nie mieć?
To było 2 jak nie 3 lata temu. Ma do końca życia być sam?
Cebula Po Polsku
Samarka

Post autor: Cebula Po Polsku »

teodora55
LouiBag

Post autor: teodora55 »

A czy jemu nie zrobiły się jakieś odleżyny po prostu od leżenia na piasku gorącym ? Sama nie wiem. Ta przyjaciółka nie uśmiechała się, ona chyba nie ma innego wyrazu twarzy bo jest taka napompowana xd
ewatwa79
ŻonaWitolda

Post autor: ewatwa79 »

teodora55 pisze: czw lip 10, 2025 8:05 am A czy jemu nie zrobiły się jakieś odleżyny po prostu od leżenia na piasku gorącym ? Sama nie wiem. Ta przyjaciółka nie uśmiechała się, ona chyba nie ma innego wyrazu twarzy bo jest taka napompowana xd

Gdzie ten wywiad można zobaczyć
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Tutaj masz ten wywiad. Bardzo długi materiał.

https://youtu.be/28K1OxMtbc4?si=DAuN7CjgGh-lZTxs
wzdecia
Kciuk

Post autor: wzdecia »

Dawid mówi, że po 11 wychodzą z hotelu i traci przytomność, a wcześniej mówi, że po 12 jeszcze Ola gadała z Karolem wtf
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

niech on im po prostu powie prawdę, tyle i aż tyle
MalaCzarna
Milion subskrypcji

Post autor: MalaCzarna »

Ale nawet jeśli ona miała ostatni kontakt na telefonie koło 12 a ciała znaleźli dopiero koło 20 i to z pulsem to coś się musiało dziać pomiędzy tym czasem, nawet jakby sie spotkali z tym dealerem o 12 i coś wzięli to chyba faza nie wchodzi od razu tak źle tylko potem organizm mógł powiedzieć stop, więc skoro miała tendecje do pisania duzo ze znajomymi to też trochę dziwne, ze nic nie pisała nawet glupot na fazie. To znów moze skłaniać tu temu, ze wsiedli do samochodu tego gościa i ktoś ich w tych czasie przetrzymywał. Właśnie kolejna sprawa to brak oparzeń słonecznych gdyby od razu poszli na plażę i tam stracili przytomność..
trzymamfason
Channelka

Post autor: trzymamfason »

Oni tam są wszyscy dziwni: rodzice naiwni, jednocześnie przyznają, że były z nią problemy od zawsze, przyjaciółka, od dziecka zawsze razem i kłótnia nagle taka, że laska rezygnuje ze świadkowania, i w ogóle nie pojawia się na ślubie, i nikt się tym nie interesuje, nie komentuje, nie próbuje tego naprawić, mąż, w którego opowieści nic się nie spina, jeszcze raz ta sama przyjaciółka, ktora wyobrażała sobie, jaka to piękna śmierć na plaży po przedawkowaniu (WTF???), plus w tym wszytskim Śledź, ze sztucznie dramatyczną intonacją i grafomańskimi sformułowaniami rodem z miernych romansów dla kucharek.
Jej podcasty, gdzie tylko ona gada, muszą być koszmarne.
🇮🇱
Plotkarazmalejwsi
Ciastko

Post autor: Plotkarazmalejwsi »

Mnie zastanawia jedno zmarła w sierpniu. Od tego czasu mąż zdarzył wrócić do Polski być na jakiś turnusach rehabilitacyjnych. I dopiero w dzień jej urodzin chce się z nią skontaktować? Czy oni nakłamali go że ona nie chce z nim kontaktu? Czy o co chodzi bo to dla mnie trochę dziwne.
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

teodora55 pisze: czw lip 10, 2025 8:05 am A czy jemu nie zrobiły się jakieś odleżyny po prostu od leżenia na piasku gorącym ? Sama nie wiem. Ta przyjaciółka nie uśmiechała się, ona chyba nie ma innego wyrazu twarzy bo jest taka napompowana xd
Przecież on leżał w śpiączce, te rany miał już po wyjściu ze szpitala. Matka twierdzi, że nie da się stwierdzić, czy miał już je w momencie jak do szpitala trafił. To dziwne, bo przecież ojciec był na miejscu i był u niego w szpitalu.
Manka2
Koczkodan

Post autor: Manka2 »

MalaCzarna pisze: czw lip 10, 2025 10:11 am Ale nawet jeśli ona miała ostatni kontakt na telefonie koło 12 a ciała znaleźli dopiero koło 20 i to z pulsem to coś się musiało dziać pomiędzy tym czasem, nawet jakby sie spotkali z tym dealerem o 12 i coś wzięli to chyba faza nie wchodzi od razu tak źle tylko potem organizm mógł powiedzieć stop, więc skoro miała tendecje do pisania duzo ze znajomymi to też trochę dziwne, ze nic nie pisała nawet glupot na fazie. To znów moze skłaniać tu temu, ze wsiedli do samochodu tego gościa i ktoś ich w tych czasie przetrzymywał. Właśnie kolejna sprawa to brak oparzeń słonecznych gdyby od razu poszli na plażę i tam stracili przytomność..
29 sierpnia 2022 w Miami Beach było pochmurno

https://weatherspark.com/h/d/18623/2022 ... ted-States
wiktoriab18
BagietkaZszarlott

Post autor: wiktoriab18 »

Hmm 🤨
Ja skłaniam się wciąż jednak do najprostszego wyjaśnienia śmierci Oli.
Wydaje mi się, że mąż kłamie, nie mówi rodzicom całej prawdy, ale jak żyć z takim zatajaniem prawdy…
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

wiktoriab18 pisze: czw lip 10, 2025 11:29 am Hmm 🤨
Wydaje mi się, że mąż kłamie, nie mówi rodzicom całej prawdy, ale jak żyć z takim zatajaniem prawdy…
Nie wiadomo jakie mieli relacje a Śledziowa zawsze opowiada wszystko w samych superlatywach. Może dlatego przychodzi mu łatwo zatajanie prawdy.
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

wiktoriab18 pisze: czw lip 10, 2025 11:29 am Hmm 🤨
wydaje mi sie ze jej matka, gdyby nawet bylo potwierdzone w 100% ze przedawkowali, to i tak by wierzyla ze ja ktos zamordowal
wzdecia
Kciuk

Post autor: wzdecia »

Czy śledziowa pojechała do Miami, że ma takie kadry?
MalaCzarna
Milion subskrypcji

Post autor: MalaCzarna »

wzdecia pisze: czw lip 10, 2025 12:04 pm Czy śledziowa pojechała do Miami, że ma takie kadry?
Raczej nie, myślę że by sie tym pochwaliła i nagrała siebie pod hotelem xD myślę ze na luzie można zlecić nagranie takich kadrów komuś kto tam mieszka.
dorotaziel15
RoyalBaby

Post autor: dorotaziel15 »

MalaCzarna pisze: czw lip 10, 2025 12:06 pm Raczej nie, myślę że by sie tym pochwaliła i nagrała siebie pod hotelem xD myślę ze na luzie można zlecić nagranie takich kadrów komuś kto tam mieszka.
Albo po prostu kupiła gotowe video do wykorzystania. Polscy youtuberzy też kupują kadry z WWA
amozebytakzjesc
MiamiBicz

Post autor: amozebytakzjesc »

Kurde ktos cos wie na pewno xDDD porąbana sytuacja. Troche rozumiem rodzicow ktorzy wiadomo, ze nie chca, aby dziecko bylo zle postrzegane, tylko to co sie tam wydarzylo w tak krotkim czasie przed wylotem, crazy as fuuu
Natalia Nat
MoetGlass

Post autor: Natalia Nat »

Myślicie, że ten Dawid mógł się przyczynić do tego co się stało ?
KaroQui
ŚpioszkiKenzo

Post autor: KaroQui »

Czy tylko mi się wydaje, że jednak jakieś osoby trzecie naprawdę mogą być powiązane? Co prawda zabijanie z braku laku i nudy w południe w Miami Beach brzmi jak scena z filmu a nie rzeczywistość.
Głównym wątkiem całej sprawy naprawdę wydaje się być ten dealer, drobny przestępca. Trop który Olga poruszyła, że oba kluby zostały niedługo zamknięte przez FBI chyba tez nie jest przypadkowy.
Może jak mówi ojciec nagabywaczem i żołnierzem mafii był ten przestępca z instagrama. Może tylko sprzedawał narkotyki w tym klubie, ale był porywczy głupi i się też częściowo przyczynił do tego że te kluby zostały rozpracowane przez FBI.

Sprawa naprawdę mogła się tak pięknie dać rozwiązać gdyby ktokolwiek w niej nie mataczył. Wystarczyłoby kilka kamer przy wejściu na plażę, spod hotelu. Można by wtedy kwestionować luki w pamięci męża bo by było widać czy razem gdzieś idą czy on coś pali…

Jeśli dziewczyna miała imprezowy styl życia i rzeczywiście coś brała czasami to nadal - brała w trakcie wyjazdu.
W ostatnim dniu, kilka godzin przed odlotem branie jakiejś ostatniej pożegnalnej kreski obcego towaru to taka głupota że aż szkoda gadać. Mogli zapalić ostatniego jointa ale to tyle.

Wiem że po narktotykach można mieć krwotoki i szaleć i nabić sobie siniaki. Ale rozerwać sobie wątrobę? Stracić przytomność i nic nie pamiętać? I to przy użyciu dwóch zupełnie innych mieszanek substancji? Niestety ale to się kupy nie trzyma. Nawet dla zabawy, gdyby było tak głupi i wzięliby kreskę 8h przed odlotem, to wzięliby to samo, żeby wspólnie sprawdzić działanie i mieć podobną fazę. To się naprawdę kupy nie trzyma.

I nie wierzę że do 20 nikt ich by nie zobaczył włóczących się jak zombie po fentanylu po plaży (nawet jeśli to była ta mniej użytkowana). Albo jak nabijali sobie siniaki, szamotali się przy budce z lodami? Czy w jakiejś piwnicy że nikt tego nawet nie zauważył? To nie byli ćpuni którzy zażyli w ciemnej uliczce, odnaleziono ich na plaży w miejscu gdzie ktoś miał jogging….
aanhedoniaa
Tritonotti

Post autor: aanhedoniaa »

Manka2 pisze: czw lip 10, 2025 3:54 am Przyjaciółka jest mocno ostrzyknieta czymś i w ogóle nie ma mimiki twarzy. Cały czas ma jeden wyraz twarzy po prostu.
To nie tylko chodzi o twarz ale o głos. Tej z którą śledź gada na kamerce kilka razy łamie się głos, tej ostrzykniętej nic. Mąż też bez emocji ale może na prochach jakiś jest.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Dziwi mnie tylko fakt, że nie ma nagrań z kamer w takim mieście